Kulttuurikritiikkiä - Arhi Kuittinen Kulttuurikritiikkiä - suomettumisen pitkä varjo pelokkaiden maassa

Uskonto pelkojen ja traumojen kanavointina - Räsänen + paavi yhteen soppii

  • Uskonto pelkojen ja traumojen kanavointina - Räsänen + paavi yhteen soppii
  • Uskonto pelkojen ja traumojen kanavointina - Räsänen + paavi yhteen soppii
  • Mainio elokuva - hanki DVD
    Mainio elokuva - hanki DVD
  • Uskonto pelkojen ja traumojen kanavointina - Räsänen + paavi yhteen soppii
  • Uskonto pelkojen ja traumojen kanavointina - Räsänen + paavi yhteen soppii
  • Uskonto pelkojen ja traumojen kanavointina - Räsänen + paavi yhteen soppii

Taas tutkimus, joka ei katso isoa kokonaisuutta.


Helvettipelkoiset  ja demonien kirouksia pelkäävät ovat auliimpia lähtemään toisten kansojen hävityssotaan ja kanavoimaan aggressionsa ja pelkonsa viholliskuviin. 

Pelko on ohjailevan vallan tärkein lähde.

Pelkäävä ei edes huomaa silloin hierarkista valtaa eikä poliittisen luokkataistelun tarvetta tasa-arvon ja ihmisarvon puolesta.

Kun lapselle luodaan keinotekoisia pelkoja mm. uskonnolla tai koulumenestyksen anaalisella tarkkailulla, sen tarkoitus on peittää todellinen ahdistus ja ilmaisu todellisen elämän väkivallasta, avoimesta tunteiden ilmaisemisesta, kelpaavuuden vaatimuksista ja rakkaudettomuudesta.Pelolla ohjailtava ihminen toimii projektion avulla käsitellessään tunteitaan:

"Projektiolla puolustetaan häiritseviä impulsseja pääsemästä tietoisuuteen. Aggressiiviset tai sopimattomat impulssit ja negatiiviset ajatukset nähdään toisissa, ei itsessä. Minä en vihaa häntä - hän vihaa minua."  - Yleiskuvaus

 

 

Juhannusyön taikaa ja romanssia
- Päivi Räsänen juhannustunnelmissa, paavi otti Päivin - vastaan: 


    Täytyyhän sitä olla kontrasteja valon juhlassa

 
Kirkkopolitiikka, lestadiolaiset ja insesti - kuinka se toimii:

 

 2012 kirkkopolitiikkaa ja "ekumeniaa":

  • Venäjän ortodoksisen metropoliitta Kirill I otti arkkipiispa Kari Mäkisen kanssa puheeksi rukoukset samaa sukupuolta olevien parien puolesta. Kirill antoi jopa ymmärtää, että voivat nousta kirkkojen välisten yhteyksien esteeksi. 21.6. ilmestyvä Kotimaa kysyi arkkipiispalta, kuinka vakavasta konfliktista on kyse.

 

Venäjän juhannuskokoille kerätään poltettavaa:

 

Pussy Riot - Wikipedia, the free encyclopedia

 

 

  

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Mika Rantanen

Hyvä kuva Nuotta-lehden etusivusta! En ole siis yksin, vaan Jeesus Kristus on kanssani, nyt, aina ja ikuisesti. Tyhjä risti on voitonmerkki, samoin tyhjä hauta.

Käyttäjän elinakeranen kuva
Elina Keränen

Erittäin hyvä duodecimin artikkeli.

"Jos voidaan sanoa, että insestin oivaltaminen leviää lapsesta sokkirenkaan tavoin ympäristöön, voidaan myös sanoa, että kieltäminen ja muut defensiiviset reaktiot leviävät insestin tekijästä renkaan tavoin ympäristöön. On kuin rikoksen tekijä ja sen uhri olisivat sosiaalisen kentän eri päissä napoina, joista asenteet leviävät. Se joka tapaa insestivanhempia tapaamatta lasta, joutuu yhteisössä käytännöllisesti aina torjunnan valtaan: insestiä ei ole olemassa. Täten insestin ympärille instituutioihin syntyy kaksi puoluetta: vanhempien ympärille sokkia pelkäävien ryhmä, joka pyrkii kieltämään insestin olemassaolon ja kanavoi insestin aiheuttaman aggression ja raivon hyökkäämällä insestisokin läpikäyneitä vastaan, ja lapsen ympärille insestisokin läpikäyneiden, aggressioittensa kanssa kamppailevien ryhmä, joka pyrkii tuomaan todellisuutta esiin, usein yhtä raivokkaasti ja lapsellisen aggressiivisesti kuin toinenkin puoli. Huomattavaa onkin, että insestin tiedostavat käyttävät helposti tätä tietämisen tasoaan hyvin regressiivisellä tavalla sadismin ja valtataistelun välineenä. Pahin este hyvälle työskentelylle on yhteisön aggressioiden regressiivinen kanavoituminen valtataisteluksi, ja juuri sitä pitäisi välttää, koska valtataistelu estää auttamasta lasta ja toimii yhteisövastarinnan palveluksessa."

Tämä kuvaa hyvin sitä, miten mediassa asiaa on käsitelty: uhrin ympärille muodostuva puolue käyttää valtataistelussa omaa hyvyyttään perusteena tekijän ihmisarvon mitätöimiseksi. Turhaa aggressiivisuutta molemmin puolin.

Arhi Kuittinen

Päivi Räsäsen juhannustaika:

* Räsänen kiittää paavia,

jonka "merkitys arvokeskustelussa on merkittävä"

http://www.verkkouutiset.fi/index.php/politiikka/9...

- täytyyhän sitä olla kontrasteja valon juhlassa

Jaakko Tuononen

Näinhän se valitettavasti on. Vielä nykyäänkin ihmisiä hallitaan pelolla ja Jumalan vihalla. Uskonnoilla on ihmeellisen suuri valta. Ja sekin vielä, että ne (uskonnot) vaativat uskoviaan kääntymään toisiaan vastaa.

Ihmiskunta ei saavuta vapautta ennen kuin se pääsee demoneistaan eroon. Nyt alkais jo olla todella kiire päästä yhteiskuntakehityksessä uskonnottomaan, käytännönläheiseen toimintaan. Ja sekin on omituista, kun korkea koulutuskaan ei suojaa uskonnon tarjoamalta huumeelta. Niin, ja sellainen väite, että vain uskovaisilla on moraali, niin se on kyllä aika paksu väite.

Mika Rantanen

Hyvä Jaakko, uskovaisilla on varmasti parempi ja korkeampi moraali myös käytännössä kuin epäuskoisilla, vaikka hekään eivät tietysti ole täydellisiä.

Tottakai usko Jeesuksen ja hänen armonsa varassa eläminen vaikuttaa aina jotakin hyvääkin, jos usko on elävää ja sen kohde on oikea.

Heikki Polojärvi

Tuollaista tuubaa joskus kuulee ihmisiltä jotka eivät asiasta mitään tiedä.

Kristitty ei tee oikein, tai jätä tekemättä väärin, jonkin rangaistuksen pelosta vaan siksi että rakastaa Jumalaa ja lähimmäisiään, ja haluaa toteuttaa Jeesuksen sanomaa elämässään. Ei siis ole pakkoa, vaan halua. Ihan omaa tahtoa seurata Kristusta.

Minusta on typerää ja ylimielistä puhua toisten ihmisten motiiveista ikään kuin jotenkin maagisesti tietäisi mitä ne ovat, esittää asiasta argumenteja vailla mitään pitäviä perusteita.

http://en.wikipedia.org/wiki/Bullshit

Arhi Kuittinen

Kirkon alkuperäinen ja originaali formaatti on ollut formatisoida ja pusertaa suomalaiset yhteen muottiin helvetinpelolla kuninnkaan veronmaksajiksi ja sotilaiksi.

Kaikki suomalaiset kirkot noin vuoteen 1500 saakka olivat täynnä helvetin liekkejä ja piruja.

Kirkon inhimillinen muutos on tapahtunut humanistien ja vasemmiston vaikutuksesta yhteiskunnallisessa keskustelussa.

Jatkosodankin jälkeen ev.lut. kirkko varasti itselleen kaiken kansainvälisen tuen joita lähetetttiin köyhille ja kärsineille kansalaisille kirkon kautta - tämä paljastui vast kaksi vuotta sitten. Kirkko myi kaikki sille luovutetut lahjoitukset kovaan hintaan mustassa pörssissä.

Kirkkoon tukeutuvat kristityt hakevat itselleen jotakin ihmeellistä kirkon arvovaltaa ja historiallista itseoikeutusta - tuntematta oikeaa historiaa miekkalähetyksestä ja kansan pakkokäännyttämisestä, aivopesusta pelolla.

Kirkon synkkä alku on ensimmäisessä keisarin valtionkirkossa, joka tappoi tai karkoitti muut gnostilaiset kristityt Rooman valtakunnasta.

Gnostilaiset olivat alkuperäisen mystisen ja eettisen uskon edustajia eivätkä keskittyneet vallan ja jyräävän kirkkohierarkian rakentamiseen. Vatikaani hylkäsi kaikki Jeesuksen opetukset ja korosti kirkon pyhyyttä ja maagista voimaa.

Tietysti kirkko voi uudistua mutta kirkon alkuperäinen väkivaltainen ihmiskuva on ymmärrettävä kaiken rituaalimagian ja pappiskultin takaa.

Hyvää pakanasuomalaista auringon ja puhdistava tulen juhlaa kaikille lukijoille.

Kuunnelkaa tuulta. Kuunnelkaa sen vapauden kuiskausta.

Kuunnelkaa vapauden kutsua pois peloista ja kulttuurin luomista valheista. Kuunnelkaa esi-isiemme yhteyttä luonnon kanssa.

Mika Rantanen

Höpö, höpö, Arhi! Ihanko tosissasi tarjoat kristinuskolle vaihtoehdoksi pimeää muinaissuomalaista pakanauskontoa? Et taida tietää, mitä kauheuksia ja julmuuksia liittyi tämän pakanauskonnon harjoittamiseen ja rituaaleihin ym.

Heikki Polojärvi

Noista perusteluista osa on vääristeltyjä ja lisäksi on tarkkaan suodatettu pois kaikki hyvä mitä Kristuksen nimessä on tehty.

Ps. http://en.wikipedia.org/wiki/Weasel_word
Kirjoitus vilisee noita. Mielipidekirjoituksena menettelee, onhan sinulla mielipiteeseen oikeus, mutta tuskin vakavasti otettavana kritiikkinä.

Arhi Kuittinen

Vuoteen 1920 saakka kirkon jäsenyys ja kaste sekä ehtoollinen oli pakollinen suomalaiselle.

Sekö on sivistystä?

Sekö on hyvä sivistyksen pohja?
Sekö kertoo hyvää kirkon perinteistä ja pappiskultista?

Sekö ei ole vaikuttanut suomalaisten ahdistukseen ja poliittiseen passiivisuuteen?

Heikki Polojärvi

"Vuoteen 1920 saakka kirkon jäsenyys ja kaste sekä ehtoollinen oli pakollinen suomalaiselle."

Ei pidä paikkaansa. Tuota ennen kaikkien oli kuuluttava johonkin kirkkoon tai uskonnolliseen ryhmään, mutta ei välttämättä evankelisluteriaiseen. Tiedossa ei ole mitä tapahtui jos ei kuitenkaan kuulunut.

"Sekö on sivistystä?"

Anakronismi.

"Sekö on hyvä sivistyksen pohja?
Sekö kertoo hyvää kirkon perinteistä ja pappiskultista?"

Suomi näyttäisi olevan tällä hetkellä melkoisen vauras ja rauhallinen maa. Onkohan kristillisillä arvoilla ja moraalilla ollut jotain tekemistä asian kanssa?

Mikä ihmeen pappiskultti?

"Sekö ei ole vaikuttanut suomalaisten ahdistukseen ja poliittiseen passiivisuuteen?"

Weasel words again.. Veikkaisin kaamoksen vaikuttavan joidenkin suomalaisten ahdistuneisuuteen enemmän. Veikkaan myös, että suurin osa suomalaisista ei tuohonkaan aikaan ollut erityisen ahdistunutta, kuten ei nykyäänkään ole. Poliittinen passiivisuus on yleistä koko Euroopassa, mutta onneksi siihenkin on saatu jotain eloa perussuomalaisten nousun myötä. Toivottavasti myönteinen kehitys jatkuu ja politiikasta tulee koko kansan puheenaihe.

Kalevi Seppänen

Toimituksen poiminnat