Kulttuurikritiikkiä - Arhi Kuittinen Kulttuurikritiikkiä - suomettumisen pitkä varjo pelokkaiden maassa

Breivik-tuomio ei selvitä taustatapahtumien todellista laajuutta

  • Norja poliisin tunnuksessa on mukana Italian fasistien vitsakimppu-tunnukset
    Norja poliisin tunnuksessa on mukana Italian fasistien vitsakimppu-tunnukset
  • Breivik-tuomio ei selvitä taustatapahtumien todellista laajuutta

 
Kuinka Breivikin tuomio ja sen perustelut estävät nyt todellisen tapahtumien selvityksen?

Näyttää siltä, että Norja lopettaa nyt neljä tärkeintä tutkimuslinjaa tämän tapauksen ympäriltä - joita ei edes oikeastaan aloitettukaan.

 
Tuomari puhui nyt pitkään Breivikin temppeliritari-identiteetistä ja kirjoituksista mutta tuomari kielsi ”ryhmän” olemassaolon ja vaikutuksen.

Samalla kuitenkin kielletään laaja ja perinteinen äärioikeistolainen ristiretki-puheideologia ja -diskurssi, joka on ollut Norjankin laajan natsipuolueen ideologian osana ja Ruotsissa ollut toisesta maailmansodasta asti hyvin rahoitettua "kerhotoimintaa". 
 

 1)

Poliisijohdon käskyjä ja toimintaa ei tutkita, vaikka poliisijohto kielsi iskuryhmää käyttämästä valmiina olevaa siviilihelikopteria  - sekä jo rannalla valmiiksi olleen poliisiyksikön rynnäköiminen kiellettiin  saarelle muutamissa minuuteissa.

Poliisijohdon aktiivista toimintaa Breivikin iskun jatkamiseksi kutsutaan raporteissa "Communication systems breakdown":ksi vaikka poliisijohto toimi harjoiteltujen ja sovittujen toimintatapojen ja sääntöjen vastaisesti.

Poliisijohdon toiminta oli selkeästi harkittua poikkeustoimintaa ja ennalta määritellyn poliisitaktiikan vastaista ja salli Breivikin toimia aivan vapaasti huikean ajanjakson. 

  • Norjalaisen uutissivusto ABC:n mukaan lähin poliisipartio Utøyan joukkosurman aikaan oli viiden minuutin matkan päässä leirintäalueesta. Joukkosurman tutkintakomissio kertoo, että väite partiosta olisi johtanut lisäselvityksiin, kirjoittaa uutistoimisto NTB. Poliisiautosta ei puhuta julkaistussa virallisessa tutkintaraportissa.


Norjan poliisissa osa työntekijöistä on 1940-luvun natsipuolueen jäsenten jälkeläisiä. Natseja ei putsattu pois virkamiehistä sodan jälkeen. Edes Norjan media ei ole selvittänyt tähän tapaukseen liittyvien poliisien, syyttäjien ja poliitikkojen sukuhistoriaa ja ystäväpiiriä.

Mitä hyötyä äärioikeistolle ja oikeistolle on pelon ilmapiiristä, jota joukkomurha toi?

Yksi kattava selitys on oikeistolaisten poliittinen liitto NATO. 

Turvattomuuden tunne antaa muuten Norjassa merkityksettömälle NATO:n läsnäolollelle nyt määrittelemättömän "perusteen" "turvanantajana". NATO-kritiikki Norjassa on selvästi vähennetty mm. median ja poliitikkojen toimesta.

Toinen selitys on selvästi vain vasemmistoon kohdistettu pelon ja uhkan ilmapiiri, jota nyt vain vasemmisto kantaa ja joka selvästi on traumatisoinut vasemmistolaisia nuoria.

Tilanne ja Breivikin ”esimerkki” on selvästi vahvistanut äärioikeiston identiteettiä pohjoismaissa vaikka Suomen mediassa uutisoinnin sävy antaa toisen kuvan.


Tämä on pohjoismainen ilmiö ja tendenssi.

Suomessa poliisi ei ole omaehtoisesti puuttunut eikä kommentoinut julkisesti äärioikeiston toimintaa mutta sen sijaan  vasemmistohenkisiä luontoaktiiveja on poliisi, SUPO ja armeijan tiedustelupalvelu tarkkaillut jatkuvasti isolla budjetilla ja on kommentoinut niitä Ahon, Lipposen ja Vanhasen oikeistolaisilla pääministerikausilla todella kovaäänisesti ja ylilyövästi ”turvallisuusuhkina”. 

Tampereen eteläpuolella on äärioikeistolaisten ryhmän ampumarata, joka on selvästi ideologisena laiton mutta poliisin sallima.

Poliisilaitos on Suomessa ennen II maailmansotaa ja sotien jälkeen tarkasti pyrkinyt estämään vasemmistolaisten miesten ottamisen poliisikuntaan. Armeijassa on estetty vasemmistolaisten upseerien uran eteneminen.

Tätä oikeistolaista "ilmiötä" Suomessa, suomenruotsalaisten rahoittaman yksityisarmeijan eli suojeluskunnan "perintöä" ja tendenssiä, voidaan kutsua selvästi luonteeltaan salaliitoksi.

Ruotsissa pääministeri Olof Palmen murhan jälkeen Tukholman poliisia ei alistettu tutkimuksille, vaikka oli selviä todisteita murhailtana päivystyskeskusta ohjanneiden poliisien äärioikeistolaisiin harrastuksiin ja ystäviin.

 Syyttäjä palmetutkimuksissa vaati, ettei Tukholman poliisia tutkita. 2)


Breivik on ideologisen lahkon jäsen. 


Äärioikeistolaiset ajatukset perusteettomista vihan kohteista ovat yksilön traumojen ja turhautumisen kanava mutta se on myös selkeä ideologia, joka kanavoi yksilön lapsuudentraumat sekä monessa maassa valtion taloudelliset ongelmat rotuongelmiin ja henkilökohtaista vihan ilmausta oikeuttaviin ja vahvistaviin erilaisiin ilmaisutapoihin. Omassa perheessä lapsena koettu väkivalta ja emotionalinen kylmyys projisoidaan aikuisena rotuideologiaan, oikeistolaisena ideologiana ”erilaisiin ihmisiin”, uhkana puhtaudelle.


Se on pimeää ”terapiaa”, psykologista vihan tarpeiden vääristynyttä ja patologista vahvistamista mutta samalla selkeä organisoitumiseen pyrkivä ideologia. 

Ruotsissa on esimerkiksi yli 30 hyvin rahoitettua äärioikeiston kerhohuoneistoa ja ”nuorisotoimintaa” mm. vanhojen aatelissukujen jäsenten toimesta ja ehkä Euroopan tehokkain organisaatio kaikessa hiljaisuudessa monen asiantuntijan mukaan.


Ruotsin eduskuntavaaleissa tuhottiin muistaakseni 40 vaalikojua äärioikeiston koordinoidun toiminnan johdosta. Suomessa media vaikeni täysin tästä aktiviteetista organisoituna toimintana.
Vaikka lahkon jäsen ei ikinä tapaisi muita lahkon jäseniä, hän on silti lahkon ja ideologian jäsen.


3)

Hyvin omituista oikeudenkäynnissä  on ollut se, että Norjan poliisi ja interpol ei näytä ollenkaan selvittäneen mitään Breivikin liikkumisista ja tapaamisista Englannissa, Serbiassa ja Afrikassa.

Breivikistä on lisäksi merkintä, että hänet asetettiin tarkkailun alaiseksi yli kaksi vuotta sitten. Kaikki paperit, toimintapäätökset ja tarkkailuraportit ovat hävinneet.

 

4)

Poliisi ilmoittaa tienneensä Breivikin nimen tunti räjähdysten jälkeen.

Breivik kuitenkin liikkui naamioituna keskustassa eikä valvontakameroista voi päätellä, oliko hyökkääjä edes blondi.

Mistä havainto tai  "tieto" tuli?

 

 

5)

Ensimmäinen Breivikin mielentilamääritys tehtiin syyttäjän määräyksestä vain yhden ainoan nuoren psykiatrin toimesta, joka lisäksi oli poliisi. 
Tämä asetelma kertoo selvästä tahallisesta tendenssistä ohittaa neutraali ja puolueeton tutkinta.


Breivik yritettiin määritellä skitsofreenikoksi selvästi räikeästi epätieteellisin perustein poliittisella agendalla.

Päämäärätietoisesti leimata epäideologiseksi hulluksi ilman "ideologista taustaa" ja ryhmää.


6)

Breivikin tapaus ja taustatekijät on vielä täysin käsittelemättä.

Poliisijohto ja syyttäjälaitos on mielestäni estämässä monin tavoin äärioikeiston liittämistä Breivikiin.

Hänet halutaan kuvailla yksinäisenä ja henkisesti vammautuneena sutena, joka ei liity syvään äärioikeistolaiseen perintöön Euroopassa.

Englannissa toimiva Defence League on amerikkalaisten uskonnollisten evankelikaalien laajasti rahoittama ideologia ja johon Breivik monta kertaa viittaa. Äärioikeiston äkillinen uusi into puolustaa Israelia muslimivastaisen ideologian toverina on juuri tämän amerikkalaisen uskonnollisen evankelikaalirahoituksen syytä. 

Breivik ei psykologiselta profiililtaan, pakkomielteiltään ja psykopaatin oireiluiltaan poikkea lainkaan Saksan sotarikollisten natsijohtajien henkilöhahmoista.

 

 

 

                       - Lue aikaisemmat Breivik-kirjoitukseni

 

 

  • The independent inquiry's harshly criticizes police for slow reaction to the tragedy. There were more than three hours between two attacks, and by the time the massacre on Utoya Island began, police already knew Breivik’s name. Despite this, it took too long to stop the perpetrator.

 

 

  • A pedestrian called police 10 minutes after Breivik detonated his Oslo bomb and provided a good description of his appearance, but the tip-off was not followed up for two hours.

  

 

 

 

 

 

 

 

 

6)

 
   * Lisäys

Suomessa tilanne on huolestuttava suomalaisten kristittyjen talebanien yllyttäessä Breivikin kaltaisia ahdistuneita ihmisiä.
 
 Pahin ja arvovaltaisin vihapuhuja ei joutunut edes syyttäjän tutkintaan, kun suomalaiset äärioikeistolaiset tekivät hengenvaaarallisen kaasuisku pride-kulkueeseen. 

Räsänen:

"Voiko Pride-kulkuetta vastaan tehdyn typerän hyökkäyksen tulkita myös vastareaktioksi poliittisen eliitin voimakkaalle arvoliberalistiselle kehitykselle?"

Räsänen antoi tällä vahvan julkisen hyväksynnän "vastareaktiota" suorittaville, sillä hän ilmaisi näin "reaktion" eli hyökkäyksen olevan luonnollinen vastareaktio erilaisten ihmisten olemassaololle  "normaalien ihmisen" yhteiskunnassa. Kuvitteleeko Räsänen olevansa normaali ihminen? Kyllä ja mittatikku sillekuka saa hyväksynnän eikä "vastareaktiota".   

Vastareaktio sanankättönä määrittelee hyökkäyksen luonnetta tahattomaksi ja luonnolliseksi reaktioksi. 

Tämä retoriikka on harkittua kiihottamista ja fasistisen aggression normalisoimista. 

Natsit puhuivat myös vastareaktiosta ja puolustautumisesta kun he hakkasivat juutalaisia, mustalaisia, venäläisiä,  puolalaisia, muslimeja ja seksuaalisesti "erilaisia" kaduilla.

Ei pidä unohtaa, että Breivik on pyhittänyt oman tekonsa ja omakuvansa hyvin perinteisellä uskonnollisella retoriikalla.

Breivik oli koulutettavana Englannissa uskonnollispoliittisen Defence Leaguen toimesta n. 2 kk.


Suomalaiset viidesläiset fundamentalistit (mm. Kansanlähetys, SLEY, OPKO, Raamattuseura) ovat saaneet rahoitusta yli 45 vuotta mm. uskonnollisen propagandan  painokustannuksiin samoilta tahoilta kuin rasismioppia ja rotupuhtausoppia levittävä englantilainen Defence League saa nyt eli evankelikaalisilta jättikirkoilta ja poliittisilta lobbausryhmiltä Amerikasta.

Keitä evankelikaalit ovat?

Evankelikaalit ovat osittain kalvinistien  jälkeläisiä ja toteuttavat Calvinin teologiaa ja yhteiskuntaoppia. Ristiretkistä puhuva presidentti Bush oli ahkera evankelikaalikirkon jäsen. 

Kalvinistit teloittivat satoja ihmisiä mm. seksuaalisen käyttäytymisen ja pukeutumisen takia Sveitsissä ja Itävallassa. Sveitsiläiset kalvinistit olivat yksi natsien puhdistusoppien ja valtiomallin lähtökohta ruotsalaisten aatelisten kirjoittamien rotuoppien lisäksi.

Kalvinistien ja evankelikaalien päämäärä on "kirkkovaltio" eli talebanien vision kaltainen pappien ohjaama lainsäädäntö ja erilaisia ihmisiä moralisoiva vihasysteemi alistuvien normi-ihmisen tuottamiseksi keskiaikaisen vatikaanin keinoin.


Suomalaisen kirkkovaltion ja uskontorepression surullisena jäänteenä on kirkkolaki.

Se on lainvoimaisena muistona Suomen talebaniajasta, kun kirkko sai pakottaa jokaisen kansalaisen pakkokasteeseen ja olemaan kirkon jäsen ennen vuotta 1922.

Siksi mm. sisällissodan joukkomurhien uhrien joukkohautoja ev.lut. kirkko on pakkosiunannut aivan viimevuosinakin vaikka hauta olisi täynnä tunnettuja ateisteja ja humanisteja. 

Sisällissodassa JA sisällissodan jälkeen ev.lut. kirkko oli kannustamassa joukkomurhia tekeviä oikeistolaisia ja lähetti pappeja tukemaan joukkomurhia toteuttavia joukkoja. Kirkoissa ympäri Suomen useimmat papit saarnasivat Mooseksen joukkomurhateoista Jumalan tekoina. 

Jatkosodan aikana Suomessa kirkon papit ja tutkijat julkaisivat kymmeniä rotupuhtauteen ja arjalaisuuteen eli veriyhteyteen saksalaisten kanssa    viittaavia tekstejä kirkollisissa ja teologisissa lehdissä.

Tätä äärioikeistolaisen menneisyyden perintöä ei ole vielä käsitelty rehellisesti.


 - -  Räsäsen blogi "vastareaktiosta"


http://kd.fi/KD/www/fi/ajankohtaista/blogit/paivirasanen/index.php?we_ob...


 - - "Onko kirkkoministeri Räsänen luterilainen vai amerikkalainen evankelikaalifundamentalisti?"


http://finnsanity.blogspot.fi/2011/12/evankelikaali-kirkkoministeri.html

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (23 kommenttia)

Tuula Hölttä

Arhi K. :"Tuomari puhui nyt pitkään Breivikin temppeliritari-identiteetistä ja kirjoituksista mutta tuomari kielsi ”ryhmän” olemassaolon ja vaikutuksen.

Samalla kuitenkin kielletään laaja ja perinteinen äärioikeistolainen ristiretki-puheideologia ja -diskurssi, joka on ollut Norjankin laajan natsipuolueen ideologian osana ja Ruotsissa ollut toisesta maailmansodasta asti hyvin rahoitettua "kerhotoimintaa"."

Temppeliritarit ovat käsitykseni mukaan osa ihmiskunnan historiaa, jossa ritarit suojelivat Hansa-kauppiaiden matkustus- ja myös kauppalastin turvallisuutta "vekseleillä", jotka kauppiaat heille antoivat turvatakseen kauppamatkansa. Temppeliritarit rikastuivat tämän "pankkitoiminta-innovaationsa" seurauksena, minkä vuoksi heitä sittemmin vainottiin.

Temppeliritareista on myöhemmin kehitelty erityisesti salaliittoteorioihin viehtyneiden "foliohattujen" taholta eräänlainen myytti, jonka tavoite olisi ollut jokin muu, kuin Hansa-kauppiaiden suojelu ja siitä saatu taloudellinen voitto.

Natsi-puolueen ja sen valloituksia ja päämääriä Suomessakin 22.6.1941 asti tukeneen Suomen Kommunistisen Puolueen ideologia oli pelkkää reaalimaailmasta irronnutta "Götterdämmerungia", jollaista mielestäni on toteuttanut myös Breivik kuten on toteuttanut myös mm. Pekka-Eric Auvinen ja johon "taipuvainen" on mielestäni ollut myös Linkola Elonkehä-oppeineen. Samaan utopistiseen ideologiaan lukeutuu mielestäni 60-luvun hippi-liikkeen tavoin myös mm. nykyinen Zeitgeist-liike.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

En ole tietoinen siitä että Temppeliritareilla olisi ollut kytköksiä Hansaan.

Sen sijaan Saksalainen ritarikunta, etenkin Liivinmaalla toimineen Kalpaveljestön liityttyä siihen, keskitti toimintansa Transilvanian hallinnan jälkeen Baltiaan. Moni Baltian hansakaupunki oli k.o. veljeskunnan hallitsemalla alueella tai sen välittömässä läheisyydessä.

Tuula Hölttä

Antti A. :"En ole tietoinen siitä että Temppeliritareilla olisi ollut kytköksiä Hansaan."

Mitään todisteita itselläni ei asiasta ole. Olen ainoastaan kuunnellut esitelmän, jossa näin on kerrottu.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Esitelmän pitäjällä saattoivat mennä "Teutonit" ja "Templarit" kiireessä sekaisin :)

Käyttäjän kaijaolinarvola kuva
Kaija Olin-Arvola

Tuula Hölttä, Jos et ihan noin paksua viitsisi lasketella.

Käyttäjän jussikeskinen kuva
Jussi Keskinen

tavoite voi olla aina joku muu kuin annetaan ymmärtää, kaikki voi olla täysin toisin kuin miltä näyttää ja kaikki voi olla täysin toisin myös tahallisesti. En usko, että nekään, se pieni prosentti joka voisi jotain tapauksesta oppia - oppisivat. Heidän tavoitteensa ja päämääränsä ovat linjassa heidän intressiensä kanssa, ja siksi on parempi syöttää rivosti muuneltu totuus. Dg: krooninen erilaistumaton skitsofrenia ...ohhoijaa

http://jussikeskinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1149...

Tuula Hölttä

Juular K. "tavoite voi olla aina joku muu kuin annetaan ymmärtää,"

Varsinkin näin vaalien läheisyydessä tekee mieli todeta, että yhteisten asioiden hoitoa simuloivien valtapuolueiden tavoitteet eivät juurikaan eroa toisistaan.

Keinot, joilla noihin yhteisiksi sanottuihin tavoitteisiin väitetään päästävän ovat sitten eriasia. Väittäisin, että puolueiden ensisijainen tavoite on niiden suosittelemien keinojen ruohonjuurivaikutuksista huolimatta "olla kuntavaaleissa kannatukseltaan suurin puolue".

Käyttäjän kaijaolinarvola kuva
Kaija Olin-Arvola

Tuula Hölttä, Oletko tullut ajatelleeksi, että syyttämällä muita ikään kuin asetut puolustamaan Norjan hullua.

Käyttäjän kaijaolinarvola kuva
Kaija Olin-Arvola

Albert Camus kertoo Putoamisessa rangaistuksesta, missä ihminen laitettiin piinakkoppiin, missä ei mahtunut makaamaan eikä seisomaan suorana. Oli myös sellainen piinakoppi, missä mahtui juuri seisomaan oven ja seinän välissä. Ovessa oli luukku, jonka vartijat voivat avata sylkeäkseen vangin naamalle, jonka ainoa keino suojautua oli sulkea silmät. (Ilmeisesti ranskalaiset siirtomaaherrat olivat näiden laitosten takana)

Tällaisen piinakopin minä haluaisin Norjan hullulle.

Eihän tuollainen ihminen voi muuta olla kuin umpihullu. Ihan niin kuin ovat kaikki ne ihmiset, jotka sytyttävät sotia ja pitävät niitä laillisina keinoina ratkaista maailman ongelmat.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Camus ei osannut kuvitella "waterboardingia", mikä on toinen "we do not torture" -sotimiseen liittyvä kuulustelumenetelmä.

Tuula Hölttä

Kaija :"Tuula Hölttä, Oletko tullut ajatelleeksi, että syyttämällä muita ikään kuin asetut puolustamaan Norjan hullua."

No enpä ole tullut ajatelleeksi. Entä oletko itse tullut ajatelleeksi, että syyllistämällä Norjan vasemmiston diplomaattikuntaan kuuluneen isänsä hylkäämän Breivikin vaikkapa vuosisatoja sitten eläneen Temppeliritarikunnan nimissä "ikäänkuin asetut puolustamaan" vanhemman vastuustaan luopunutta vasemmistodiplomaattiyhteiskuntaa?

Käyttäjän kaijaolinarvola kuva
Kaija Olin-Arvola

Täysi-ikäinen ihminen on tietysti itse vastussa omista teoistaan.

Minä vastustan myös kaikenlaisia hyväveliverkostoja, koska olen ehdottoman tasa-arvon ja demokratian kannalla.

Veli Hopea

Millä oikeudella kari Lumikero leimasi reiviikin mielisairaaksi?

Taitaa Lumikero olla itse joku sairas demari.

Käyttäjän kaijaolinarvola kuva
Kaija Olin-Arvola

Kaikki tappaminen ja väkivalta on mielisairasta.

Veli Hopea

Niinkö ? Oletko ihan varma? Nato tappoi Gaddafin ja saddamin mutta sekö ei ole mielisairasta? Länsi pitää maailmassa demokratiaa yllä tappamalla ja jatkuvalla sotimisella.

Jos Persut päättäisi hyökätä yhdessä Naton kanssa Sauli Niinistön ja Kataisen kimppuun niin onko se mielisairasta?

Ranskan suuri vallankumous oli pelkkää tappamista , oliko se mielisairasta?

Minusta mielisairasta on antaa veronmaksajien rahoja pankeille.

Tulkoot Lehman mörkö ja syököön teidän kaikki, niin mielisairaita te olette.

Käyttäjän kaijaolinarvola kuva
Kaija Olin-Arvola

Länsipitää yllä väkivaltaa ja sotia ahneuksissaan ja se juuri on sairasta.

Jaakko-Matti Kaakinen

Asiaan tarkemmin perehtymättömänä en ota kantaa tekijän taustoihin enkä poliisitoimintaan. Sen sijaan kommentoin mielestäni ärsyttävän löyhää aasinsiltaa Breivikistä suomalaiseen äärioikeistoon.

"Suomessa poliisi ei ole omaehtoisesti puuttunut eikä kommentoinut julkisesti äärioikeiston toimintaa mutta sen sijaan vasemmistohenkisiä luontoaktiiveja on poliisi, SUPO ja armeijan tiedustelupalvelu tarkkaillut jatkuvasti isolla budjetilla ja on kommentoinut niitä Ahon, Lipposen ja Vanhasen oikeistolaisilla pääministerikausilla todella kovaäänisesti ja ylilyövästi ”turvallisuusuhkina”. "

Taitaa olla niin että suomen äärioikeisto ei ole antanut poliisille mitään sellaista indikaatiota joka antaisi aihetta tarkempaan puuttumiseen tai kommentointiin. Radikaali vasemmisto sen sijaan on saanut aikaan taloudellisia vahinkoja ja inhimillistä kärsimystä rikollisin keinoin. Poliisin on pakko seurata järjestäytynyttä vahingonteko-organisaatiota.

"Tampereen eteläpuolella on äärioikeistolaisten ryhmän ampumarata, joka on selvästi ideologisena laiton mutta poliisin sallima."

Kerro tästä lisää. Onko linkkiä esimerkiksi äärioikeistolaisuutta osoittaville kotisivuille?

"Poliisilaitos on Suomessa ennen II maailmansotaa ja sotien jälkeen tarkasti pyrkinyt estämään vasemmistolaisten miesten ottamisen poliisikuntaan. Armeijassa on estetty vasemmistolaisten upseerien uran eteneminen."

Tähänkin kaipaisin lähdemateriaalia ja noiden vasemmistolaisten upseerien nimiä.

Arhi Kuittinen

Suomessa tilanne on huolestuttava suomalaisten kristittyjen talebanien yllyttäessä Breivikin kaltaisia ahdistuneita ihmisiä.

Pahin ja arvovaltaisin vihapuhuja ei joutunut edes syyttäjän tutkintaan, kun suomalaiset äärioikeistolaiset tekivät hengenvaaarallisen kaasuisku pride-kulkueeseen.

Räsänen:

"Voiko Pride-kulkuetta vastaan tehdyn typerän hyökkäyksen tulkita myös vastareaktioksi poliittisen eliitin voimakkaalle arvoliberalistiselle kehitykselle?"

Räsänen antoi tällä vahvan julkisen hyväksynnän "vastareaktiota" suorittaville, sillä hän ilmaisi näin "reaktion" eli hyökkäyksen olevan luonnollinen vastareaktio erilaisten ihmisten olemassaololle "normaalien ihmisen" yhteiskunnassa. Kuvitteleeko Räsänen olevansa normaali ihminen? Kyllä ja mittatikku sillekuka saa hyväksynnän eikä "vastareaktiota".

Vastareaktio sanankättönä määrittelee hyökkäyksen luonnetta tahattomaksi ja luonnolliseksi reaktioksi.

Tämä retoriikka on harkittua kiihottamista ja fasistisen aggression normalisoimista.

Natsit puhuivat myös vastareaktiosta ja puolustautumisesta kun he hakkasivat juutalaisia, mustalaisia, venäläisiä, puolalaisia, muslimeja ja seksuaalisesti "erilaisia" kaduilla.

Ei pidä unohtaa, että Breivik on pyhittänyt oman tekonsa ja omakuvansa hyvin perinteisellä uskonnollisella retoriikalla.

Breivik oli koulutettavana Englannissa uskonnollispoliittisen Defence Leaguen toimesta n. 2 kk.

Suomalaiset viidesläiset fundamentalistit (mm. Kansanlähetys, SLEY, OPKO, Raamattuseura) ovat saaneet rahoitusta yli 45 vuotta mm. uskonnollisen propagandan painokustannuksiin samoilta tahoilta kuin rasismioppia ja rotupuhtausoppia levittävä englantilainen Defence League saa nyt eli evankelikaalisilta jättikirkoilta ja poliittisilta lobbausryhmiltä Amerikasta.

Keitä evankelikaalit ovat?

Evankelikaalit ovat osittain kalvinistien jälkeläisiä ja toteuttavat Calvinin teologiaa ja yhteiskuntaoppia. Ristiretkistä puhuva presidentti Bush oli ahkera evankelikaalikirkon jäsen.

Kalvinistit teloittivat satoja ihmisiä mm. seksuaalisen käyttäytymisen ja pukeutumisen takia Sveitsissä ja Itävallassa. Sveitsiläiset kalvinistit olivat yksi natsien puhdistusoppien ja valtiomallin lähtökohta ruotsalaisten aatelisten kirjoittamien rotuoppien lisäksi.

Kalvinistien ja evankelikaalien päämäärä on "kirkkovaltio" eli talebanien vision kaltainen pappien ohjaama lainsäädäntö ja erilaisia ihmisiä moralisoiva vihasysteemi alistuvien normi-ihmisen tuottamiseksi keskiaikaisen vatikaanin keinoin.

Suomalaisen kirkkovaltion ja uskontorepression surullisena jäänteenä on kirkkolaki.

Se on lainvoimaisena muistona Suomen talebaniajasta, kun kirkko sai pakottaa jokaisen kansalaisen pakkokasteeseen ja olemaan kirkon jäsen ennen vuotta 1922.

Siksi mm. sisällissodan joukkomurhien uhrien joukkohautoja ev.lut. kirkko on pakkosiunannut aivan viimevuosinakin vaikka hauta olisi täynnä tunnettuja ateisteja ja humanisteja.

Sisällissodassa JA sisällissodan jälkeen ev.lut. kirkko oli kannustamassa joukkomurhia tekeviä oikeistolaisia ja lähetti pappeja tukemaan joukkomurhia toteuttavia joukkoja. Kirkoissa ympäri Suomen useimmat papit saarnasivat Mooseksen joukkomurhateoista Jumalan tekoina.

Jatkosodan aikana Suomessa kirkon papit ja tutkijat julkaisivat kymmeniä rotupuhtauteen ja arjalaisuuteen eli veriyhteyteen saksalaisten kanssa viittaavia tekstejä kirkollisissa ja teologisissa lehdissä.

Tätä äärioikeistolaisen menneisyyden perintöä ei ole vielä käsitelty rehellisesti.

- - Räsäsen blogi "vastareaktiosta"

http://kd.fi/KD/www/fi/ajankohtaista/blogit/paivir...

- - "Onko kirkkoministeri Räsänen luterilainen vai amerikkalainen evankelikaalifundamentalisti?"

http://finnsanity.blogspot.fi/2011/12/evankelikaal...

Arhi Kuittinen

Norjalaistutkija: "Uusi äärioikeistolaisuus vaatii uusia vastalääkkeitä"

http://yle.fi/uutiset/norjalaistutkija_uusi_aarioi...

Arhi Kuittinen

Tuomarin perustelut ovatkin todella erikoisia:

'Voidaan katsoa syyntakeiseksi siksi, etteivät hänen ajatuksensa maailmanlaajuisesta islamilaisesta salaliitosta ole hänen omansa'.

Tämä ajatelma on siis samassa perustelussa kuin että hän on yksinäinen susi eikä hänen fantasiansa ristiretkestä ole tosi.

Aikamoisen paradoksaalista ja poliittisesti motivoitua ääriliikkeiden häivyttämistä pois valtion ongelmalistalta ja Norjan äärinationalistisen historian torjuntaa.

Arhi Kuittinen

Supon tutkimusraportti "Vastajihad: Anders Behring Breivikin manifesti '2083: Eurooppalainen itsenäisyysjulistus' esimerkkinä vastajihadistisesta tekstistä",

Maria Paaso (PDF, 42 s).

http://www.poliisi.fi/poliisi/supo60/home.nsf/files/0A363954A4D1C0F5C2257A210029C364/$file/Maria%20Paaso%20VASTAJIHAD%20Supo%20tutkimusraportti%201%202012.pdf

Arhi Kuittinen

Vaikka Norjassa räjähtää sodanjälkeen voimakkain pommi niin poliisi ei siis hälytä omaa eikä armeijan helikoptereita toimintaan 2 tuntia ennen Breivikin heiluntaa saarella.

Tämä on poliisijohdon taktinen ja ennenkaikkea poliittinen valinta hyökkääjän toiminnan suojelemiseksi; tätä ei ole selitettävissä pois vahinkona.

Itsestäänselvin ihmeteltävä syy siis tämänkin blogikirjoitukseni taustalla, jota suomalaiset tarkkakatseiset toimittajat päätoimittajiensa tuolin alla eivät ihmetelleet.

Kuka tahansa, joka on koulutettu taktisiin kriisitilanteisiin tietää, että jos johto poikkeaa ilman selityksiä sovitusta taktiikastaa, se tarkoittaa sitä, että johdolla on uusi tavoite, motiivien politiikka ja uusi taktiikka eri päämäärin.

Norjan poliisin toiminnan aikataulu:

http://perttiluukkonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/11...

+

Poliisi ilmoittaa tienneensä Breivikin nimen tunti räjähdysten jälkeen.

Breivik kuitenkin liikkui naamioituna keskustassa eikä valvontakameroista voi päätellä, oliko hyökkääjä edes blondi.

Mistä havainto tai "tieto" tuli?

Toimituksen poiminnat