Kulttuurikritiikkiä - Arhi Kuittinen Kulttuurikritiikkiä - suomettumisen pitkä varjo pelokkaiden maassa

Rohkea eversti hukutti Suomen vereen

 • Rohkea eversti hukutti Suomen vereen
 • Suursuomea nuorille valloittajille
  Suursuomea nuorille valloittajille

 

 • ”Rohkea suomalaiseversti ärähti
   Kekkoselle eikä arastellut Stalinia”
Taas on hehkutettu talvisodan henkeä ja taivuteltu historiaa renkenä.

Oikeistolainen historiantaivuttelu ja talvisodasta jatkunut propaganda ei pysty myöntämään, että moderni historiantutkimus osoittaa selvästi, että Suomi olisi voinut selkeästi välttää saksalaisten aloittaman eurooppalaisen sodan itsenäisellä diplomatialla ja kansalaisten suojelulla hyväksymällä Neuvostoliiton lievät maanvaihtoehdot puolueettomuuden osoittamisessa.

Talvisota oli turha. 

Se oli saksalaismielisen "ylpeyden" huipentuma. Suomalaiset ulkopoliitikan kaappaajat ja eduskunnan ohittaneet ministerit hyväksyivät Hitlerin valkoisen rotuopin ja Euroopan saksalaistamisen unelmana. Sotana.
 
Upseerimme, talouseliittimme ja ministeripoliitikkomme Rytin ja Erkon johdolla halusivat olla ”rohkeasti” mukana Saksan suur-Germania-hankkeessa ja tuhota Neuvostoliiton kerrasta arjalaisen rotuopin pönkittämänä "viimeisessä sodassa". Ja luoda siinä sivussa suur-Suomen rodullisesti puhtaana.

 •  ”Talvisodan alla Moskovaan matkustaneeseen Suomen valtuuskuntaan kuului eversti, joka ei epäröinyt esittää omia mielipiteitään edes Neuvostoliiton johtajalle Josif Stalinille.”


Tätä sotahullua ja saksalaismielistä toimintaa toimittajamme edelleen kutsuvat rohkeudeksi.

Ovatko toimittajatkin ylpeitä Suomen kansalaisten,  uhrialttiudesta talvisodassa - jota suomalaiset eivät halunneet?

Media lyö yhä suomalaisen porvarioikeiston luomaa harhakuvaa ”yhtenäisestä” oikeistolaisesta Suomesta, joka spartalaisesti pursui rohkeutta ja vimmaa sodan alkaessa.

Eivät kansalaiset halunneet kuolla eliitin valitsemassa sodassa.

Työläiset ja sivistyneistö tiesivät, että talvisota eli Erkon sota oli  pelkkää jatkoa oikeistolaisten vuosisadan alun ideologiselle eliittiuholle ja fasististen saksalaisten ideologista miellyttämistä ”veriveljinä”.

 
Talvisodasta on tullut niin tärkeä osa oikeistolaista mystiikkaa ja rohkeuden veriuhrioppia, että historiaa ei voida myöntää vaan vanhaan propagandaan takerrutaan epätoivoisesti. Sitä voidaan vain käyttää valheina ja vääristyminä. Tyhmyyttä, Suomen uhraamista ja fasismiuskoa käytetään yhä rohkeuden merkkinä.

Historianhallinta puheena on todellisuudenhallintaa.

Armeijan rahoilla elävät "sotahistoriantutkijat" jatkavat yhä jatkosodan aikana luotua propagandakoneistoa "talvisodan hengestä" toimittajien uskollisella tuella ja yrittävät vääristää jopa sisällissodan tutkimsuta esim. puhumalla siitä, että "valkoiset" olisivat voittaneet "punaiset" ilman saksalaisten palkkasotilaiden ja tykkilaivojen apua. Tosiasia on, että valkoiset eivät olisi saaneet edes ruotsalaisia Boforsin aseita ilman saksalaisten sotilaallista apua.


Oikeistolainen historiapuhe on oikeistolaisen todellisuuden ja ideologian aktiivista rakentamista.


Talvisotakin oli vain saman suomenruotsalaisten porvarien hallinnoiman oikeiston fasististen Saksa-sympatioiden ja unelmien seuraamusta, poliittinen valinta.


Tämä on historiallinen fakta.


Ei ole ollut mitään erillissotaa eikä itsenäisyyden takia käytyä talvisodan henkeä vaan vain fasistinen unelma suur-Suomesta ja rotupuhtaasta germaaniasta Euroopan EU:na Saksan johdossa jopa Neuvostoliiton alueella.

Tätä opetettiin lapsillekin 20 vuotta kouluissa sisällissodan jälkeen yhdistettynä rotuoppiin kouluopetuksena. Äärioikeiston vallattua opettajien virat (lainvastaisesti) sisällissodan jälkeen.

Suomen armeija teki rotupuhdistuksia Neuvostoliiton puolella sisällissodan jälkeen (epävirallisesti) sekä jatkosodan aikana (virallisesti SS-joukkojen avustamana).

Pääesikunnalla on todistusaineistoa ja filmimateriaalia, jota ei vieläkään julkisteta.  Pelkurimaisesti. Todellista sotilaiden pelkuruutta historian todistusvoiman edessä.

 • Suomalaisen miehityshallinnon tavoitteena oli Itä-Karjalan etninen suomalaistaminen. Työtä riitti, koska alueen väestöstä 47 prosenttia oli venäläisiä. Mannerheim antoi keskitysleirikäskynsä 8.7.1941 eli jo ennen Karjalan armeijan hyökkäystä ja miekantuppipäiväkäskyään.


Stalin oli tarjonnut kaksinkertaista maapinta-alaa tuuheaa karjalaista metsää ja kaivosalueita harvinaisen diplomaattisena vaihtokauppana eteläpuolisista pienistä ja sotilallisstrategisesti mitättömistä saari- ja maa-alueista osoittamaan rituaalisesti että Suomi julistautuu itsenäiseksi eikä osallistu Saksan sotamasinointiin. Luovutuskohteet olivat rituaalisia ja meidanäkyvyyttä, sotatilanteessa niillä ei olisi ollut mitään sotilaallista merkitystä suomalaisen tykistön möyhennyksessä.

Stalinilla oli joka suuntaan hyökkäyssuunnitelmia mutta ei Suomea kohtaan. Tämä on 100% fakta.

Paitsi kun suuruudenhullun Erkon porvarisuvun ministeri Erkko kävi lopulta viimeisen kerran huutamassa Moskovassa Molotoville, maailman mahtavimmalle sotaherralle. 

Verisempää idiotismia, sotahulluutta ja oikeistolaista suuruudenhulluutta ei Suomi ole ennen kohdannut sitten 30-vuotisen sodan ruotsalaisen kuninkaan verihurman ja ahneuden.

Aladar Paasonen komppasi Erkkoa ja Rytiä Saksan voimasta valloittaa koko maailma ja olla suomalaisten veriveljiä rinta rinnan.

Aladar Paasonen ei ollut vain "tiedusteluhenkilö" ja upseeri vaan ulkopoliittinen toimija, tiedon taktinen pimittäjä (mm. Mannerheimilta) ja poliittinen vaikuttaja.

Kysymys ei todellakaan ollut pelkästä strategisesta arviosta vaan ideologisesta hurmoksesta saksalaisen tehokkuuden ja ”tahdonvoiman” hurmaamana. Suomalainen porvaristo ei halunnut itsenäistä Suomea vaan halusi toteuttaa 1918 unelmansa liittää Suomi Saksaan.

Oikeistopoliitikot eivät halunneet ottaa huomion faktoja Stalinin Suomi-ihailusta. Suomalaiset  olivat pelastaneet Stalinin ja Leninin hengen kaksi kertaa ja siten suomalaiset diplomaatitkin tiesivät, että Stalinilla oli erityissuhde Suomeen monella eri tapaa. Tästä ei oikeistolainen poliittinen hurmosliike välittänyt pätkääkään vaan jalo sota oli heidän ainoa kunniakysymyksensä Saksan rinnalla Germanian luomiseksi (Suomi sen suurmaakuntana). Nyt elämme taas aikaa,  kun ministerimme ovat luomoutunet Saksan voimasta ja uhosta uuden liittovaltion edessä.

Elämme murskaavia aikoja valheiden voimalla.

Taas olemme lähteneet Saksan talvisotaan uhraamaan jokaisen suomalaisen kehtolapsenkin saksalaisten pankkiirien Euroopan valloituksessa  kuten Hitlerin aikoihinkin.


1918 - 1944 Suomessa oli voimassa oma oikeistolainen armeijan ja poliisin Patriot act - ilman eduskunnan laillista hyväksyntää. 


Suomalaisia kirjailijoita ja poliittisia ajattelijoita pidettiin mm. Supon (Valpo) vankilinnassa Helsingissä ilman oikeudenkäyntiä vangittuina ja kidutettuina. Kaduille kuolleita vasemmistolaisia ja oikeiston hakkaamalla ja hukuttamalla tekemiä tappomurhia ei tutkittu vaan merkittiin "keuhkosairaudeksi".


Jopa piispojen "ilmiannot" olivat riittävä syy pakanavasemmistolaisten pidättämiseen ja hakkaamiseen epäkristillisistä kirjoituksista.
Itse sisällissodassa pyövelinä kunnostautunut Urho Kekkonen toimi aluksi Valpon kiduttajana kylmissä kellareissa.


Tätä ei kouluissa opeteta. Poliittisen eliittimme oikeistolaista hurmaa ja sen verisiä seuraamuksia.
 


 •  ” Suorapuheisen Aladar Paasosen (1898–1974) persoonasta on nyt saatu uutta tietoa, sillä hänestä on juuri julkaistu peräti kaksi elämäkertaa: emeritusprofessori Martti Turtolan Mannerheimin ristiriitainen upseeri (WSOY) ja tietokirjailija Petri Nevalaisen Marskin tiedustelija (Helsinki-kirjat)...”


http://www.verkkouutiset.fi/index.php/tiede/38-tiede-stt/109328-109328 

 


            

     Väinö Auerin hahmottelema Suur-Suomi kartalla 1941

 

 

 

 1.  YLE Ykkosdokumentti - Vankileirien Syvari - suomalainen dokumentti video

 

 

 • Rodunjalostus loppui Ruotsissa vasta 1976. Yhteensä oli 62000 uhria pakkosteriloitiin. Osa etnisistä ja rodullisista syistä.
 

 

 

 

 •  1920-30 -luvuilla Suomen kouluissakin opetettavan rotuopin sekä suur-Suomi-opin yksi ideologeista, Hitlerin ystävä:
 • http://en.wikipedia.org/wiki/Alfred_Rosenberg

  As Nazi Germany's chief racial theorist, Rosenberg considered Slavs, though lesser than Germans, to be Aryan. Rosenberg often complained to Hitler and Himmler about the treatment of non-Jewish occupied peoples.[24] He proposed creation of buffer satellite states made out of Greater Finland, Baltica, Ukraine, Caucasus.

 

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (26 kommenttia)

Jorma Kemppainen

Erittäin hyvä kirjoitus. Olisi hienoa jos Suomessa lopultakin voitaisi aloittaa avoin keskustelu ns. "kiveen hakatuista totuuksista" Talvisota, sen välttäminen, Jatkosota saksalaisten aseveljenä, koska voitaisiin selvittää ketkä näistä päätöksistä olivat vastuussa? Voisi olla, ettei Ateenalaisten laulun laulaminen kuulostaisi niin hienolta("Nuorukaiselle kuolla kuuluu..")

Käyttäjän tuomasheikkila kuva
Tuomas Heikkilä

Viro, Latvia ja Liettua hyväksyivät Neuvostoliiton aluevaatimukset ja tukikohdan "vuokraukset" ...loppu onkin sitten historiaa.

Olli Pusa

"moderni historiantutkimus osoittaa selvästi, että Suomi olisi voinut selkeästi välttää saksalaisten aloittaman eurooppalaisen sodan itsenäisellä diplomatialla ja kansalaisten suojelulla hyväksymällä Neuvostoliiton lievät maanvaihtoehdot puolueettomuuden osoittamisessa.

Talvisota oli turha. "

Ei tuollaista mikään ole osoittanut. Entiset kommunistit ja peesaajansa heittelevät tuollaisia valheita omia rikoksiaan peitelläkseen ja oikeuttakseen.

Kuittinen un unohtaa, että koko kähinä alkoi Stalinin ja Hitlerin tekemästä Molotov-Ribbentrop sopimuksesta, jossa jaettiin Itä-Eurooppa. Saksa hyökkäsi Puolaan lännestä ja Neuvostoliitto idästä.

Stalin sai Viron, Latvian ja Liettuan hallintaansa ilman sotaa, uhkailu riitti. Ensin sotilastukikohdat, siten niiden avulla miehitys. Tuota rikosta ei muuten Venäjä ole vieläkään tunnustanut.

Suomessa uhkaillilla ei saatu Suomea miehitetyksi ja siksi Stalin hyökkäsi Suomeen. Syttyi talvisota.

Harvat Euroopan maat välttyivät sotaan joutumiselta. Kun suomalaiset totesivat, että Suomi haluaa pysyä sodan ulkopuolella, Stalin totesi suomalaisille, ettei se ole mahdollista.

Sotaan joutuneista maista miehitykseltä kauhuineen välttyivät vain Iso-Britannia saarellaan ja Suomi. Ei aivan huono saavutus. Ja jos Suomi olisi miehitetty, siitä olisi tullut yksi Neuvostotasavalta. Nytkin Suomessa olisi ehkä 5 miljoonaa asukasta, mutta Viron tilanteeseen verrattuna Suomessa olisi 3,5 miljonaa suomalaista ja 1,5 miljoonaa venäläistä. Missä siis olisi 1,5 miljoonaa suomalaista?

Harvoin enää nykyään kuulee tuollaista typerää KGB-propagandaa, jota Arhi Kuittinen tarjoilee.

Käyttäjän Enologi kuva
Aki Pulli

Yritätkö ohittaa Kremlin kautta desantti Johan Bäckmanin politiikan ja historian tulkintoja?

Subjektiivinen historiantulkinta on yksi asia, toinen on faktojen vääristely, asenteellinen demagogia ja lähdekritiikittömyys.

Vuodatuksesi on niin ala-arvoinen, etten edes viitsi kohda kohdalta ampua yksisilmäistä propagandaasi alas ja sen alle hautautuvat myös mahdolliset järjen hivenet tekstissäsi, koska paatoksellisen vuodatuksesi hukuttaa alleen mahdollisen järjen äänen ja oikeasti valiidit kriittiset pointit (sikäli mikäli niitä olisi). Mutta samanmielisten hengennostattajaksi kirjoituksesi sopinee. Mikäli taas yrität tuoda historiaa koskevaan keskusteluun jotain uutta näkökulmaa, epäonnistut surkeasti.

Kalevi Wahrman
Olli Pusa

Tarkoitako Suomen KGB-verkostoa?

Kalevi Wahrman
Kalevi Wahrman

Olet punaniska, jos...

"Punaniska" on termi, jolla amerikkalaiset tarkoittavat aivan tietynlaista henkilöä: Punaniska asuu etelävaltioiden maaseudulla, on valkoihoinen, kunnioittaa vanhoja arvoja ja … niin. Seuraavassa hyviä tunnistamisohjeita.

Olet punaniska, jos..

- vaimosi painaa enemmän kuin jääkaappi.
- sukupuusi ei haaraudu.
- talossasi on pyörät alla, mutta kolmessa autossasi ei.
- Sinun täytyy mennä ulos käydäksesi jääkaapilla.
- Etupihallasi on kukkaistutuksin täytetty kylpyamme.
- Joku perheestäsi saattaa sanoa: "Tules vilkaisemaan tätä, ennen kuin huuhtelen sen alas !"
- Löydät auton nurmikkoa leikatessasi.
- Persoonallinen rekisterikilpi tarkoittaa mielestäsi sellaista, jonka enosi teki vankilassa.
- Yöllä vessaan meneminen vaatii saappaiden ja takin päälle pukemista.
- Pidät kinkkua ja papuja gourmet-ruokana.
- Sinun täytyy kävellä purolle kylpeäksesi.
- Osallistut "kuka sylkee mällin pisimmälle" -kilpailuun.
- "kolmiosainen puku" tarkoittaa mielestäsi haalareita, ruudullista flanellipaitaa ja lämpökalsareita.
- Vaatekaapissasi roikkuu lakana ja autossasi luodikko.
- Olet ajanut partasi ekalla luokalla ollessasi.
- Kuistisi romahtaminen tappaa kaksitoista koiraa.
- "seitsemän ruokalajin päivällinen" tarkoittaa mielestäsi papuja ja sixpackia.
- Vähintään pari sukulaistasi on nimetty sisällissodan kenraalien mukaan.
- Talossasi on täytetty opossumi.
- Äitisi ei viitsi ottaa tupakkaa huulestaan roikkumasta kertoessaan liikennepoliisille minne tämä voi työntää sakkolappunsa.
- Uskot todella, että naisia kiihottavat eläimelliset murahtelut ja vihjailevat eleet kielellä.
- Uskot, että sana "vihannekset" tarkoittaa kahta annosta ketsuppia.
- Lasket "lukeneeksi" kaverin, jonka kotoa löytyy ainakin kaksi Valittujen Palojen numeroa.
- Äitisi silityslautaan on kiinitetty sylkykuppi.
- Tiedät, että Dom Perignon oli joku mafiapomo.
- Yleisin lause sukukokouksessanne on "Paskaaks siinä tuijotat, mulkku?"
- Arvelet, että Volvo on naisen ruumiinosa.
- Olet joskus ollut liian juovuksissa pystyäksesi kalastamaan.
- Valokuvaaja pyysi sinua ottamaan hammastikun pois hääkuvaa varten.
- Olet spray-maalannut tyttöystäväsi nimen sillsntolppaan.
- Henkilöllisyystodistusta kysyttäessä esität vyönsolkesi.
- Olet eläintentäyttäjälle velkaa enemmän kuin vuoden tulosi.
- Ajo-ohje kotiisi sisältää sanat "käänny pois kestopäällystetyltä tieltä"
- Koirasi ei voi katsella ruokailuasi voimatta pahoin.
- Olet faijasi kanssa samalla luokalla koulussa.
- Kotisi ikkunoissa ei ole verhoja, mutta rekkasi ikkunoissa on.
- Tarvitset enää yhden lisäreiän kanta-asiakaskorttiisi saadaksesi ilmaisen tatuoinnin.
- Koirasi ja lompakkosi ovat molemmat kiinni ketjussa.
- Uskot että turvaseksi tarkoittaa pehmustetta vesisängyn päädyssä.
- Sukulaistesi hautajaisissa on enemmän avolavapakuja kuin henkilöautoja.

http://awhuumori.cjb.net

Martti Kauppila

Harvoin yhteen kirjoitukseen on saatu mahdutetuksi noin paljon suorainaista paskaa. Onnittelut siitä saavutuksesta.

Jaakko Anttila
Käyttäjän mikkottaavitsainen kuva
Mikko Taavitsainen

Olen yhä harvemmin juuri tuosta syystä lukenut Kuittisen kirjoituksia. Nyt tein sen viimeisen kerran. Suosittelen samaa muillekin. Tällaiset eivät ansaitse edes komentteja.

Käyttäjän petriluosto kuva
Petri Luosto

Tässä kannattaisi tehdä sellainen reality check, että kiinnittää huomiota siihen, että millaisena johtajana historia muistaa Josef Vissarionovits Dhzugasvilin eli Stalinin. Stalin oli vahva johtaja, joka kunnioitti vastapuolta vain jos vastapuolella oli käytössään voimaa. Stalin oli myös 1900-luvun yksi verisimmistä diktaattoreista, jonka aikana hänen miehensä tappoivat jo ennen II maailmaansotaa miljoonia neuvostokansalaisia vain johtajansa vainoharhaisuuden takia.

Talvisota EI ollut turha. Itse asiassa talvisota oli Suomen vapauden hinta. Stalin olisi halunnut Suomen osaksi "iloista" kansojen perhettä, sillä Suomen itsenäisyys symbolisoi Stalinin heikkoutta bolsevikisenä vähemmistökansojen komissaarina vuosilta 1917-1918. Tuomalla Suomen osaksi Neuvostoliittoa vuonna 1940 Stalin pyrki paikkaamaan tämän tekemänsä "virheen".

Aulis Mäkitalo

Kyseenalaistajia ja epäilijöitä tarvitaan kipeästi. Joukossa tyhmyys tiivistyy. Kuittisen (toisin)ajattelu on tervetullutta ja tervehdyttävää.

Tämän blogin kommenttiketju on mainio todistus Kuittisen pohdiskelun osuvuudesta.

Pentti Juhani Järvinen

Tuo Auerin Suur-Suomi oli ja on yhä aika hieno, kunnioittaa ns. luonnollisia rajoja. Piirtelin itse samanlaisen vuoden 1941 sodan alettua, vaikka 8-vuotiaana en tiennyt mitään noista Erkoista ja muista suomalaisista sotaan kiihoittajista. Stalinista ja Hitleristä olin jo kuullut, muttei tuo Suur-Suomi mitään vieraita inspiraatioita kaivannut. Luonnollinen juttu se oli! Olisi muuten yhä!

Paasonen tausta oli Ranskan "l´Ecole de Guerre," Sotakorkeakoulu. Hän yleensä sopeutui tehtäviinsä eri ympäristöissä, kielitaitosena. Eivät sen enempää ranskalaiset kuin CIA:kaan pestanneet pahoja natseja sodan jälkeen. Ymmärtääkseni hänellä oli myönteistä vaikutusta mm. USA:n suhtautumisessa Suomeen. Ja mitä nyt tulee Tiedustelupomojen antamaan tietoon, niin noissa mainituissa kirjoissa ei ehkä "tiedetty," että virallinen ja toimia vaativa, vastuita luova tieto on eri asia kuin verbaali tiedottaminen, poltettavien lappujen kirjoittelu. Nämä kaksi "tietämisen" ja "tiedottamisen" aspektia menivät sekaisin myös Kekkosen-Koiviston aikoina. Kumpikaan ei tiennyt, kuin olisi tullut tietää - koska kumpikaan ei halunnut ottaa vastuita, joihin tietäminen olisi vienyt. Suomella lienee EM alalla.

Ari Ojala

No voihan VITTU mitä paskaa tuli luettua.

Kalevi Wahrman

Älä pelkää sinulla taitaa olla niin paksu niskanahka, että mikään ei tartu.

Jaakko Anttila

Aloittajalla ja Kalevi Wahrmanilla on paksu punainen niska: ryssänlipun värinen punainen niska.

Arhi Kuittinen

”Suomalaisten suhde Kekkoseen on aivan erityinen.

Hänen muistelemisessaan on piirteitä, jotka eivät liity enää poliittisen historian henkilöön vaan enemmän jonkinlaiseen starakulttuuriin”, Torsti väittää.

Suomalaisten mielestä peruskoulu on suurempi ihme kuin talvisota - Suomenkuvalehti

http://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/suomalaist...

Jaakko Anttila

Valtiopetoksen hallituksen, Terijoen hallituksen, Suomen kansanhallituksen julistus Suomen kansalle 1.12.1939:

Kansan tahdosta - kansan, jonka on vallannut viha ja suuttumus Cajanderin-Erkon-Tannerin kurjan hallituksen rikollisen politiikan johdosta, - on tänään Itä-Suomessa muodostettu maamme uusi hallitus, väliaikainen Kansanhallitus, joka täten kutsuu koko Suomen kansaa ratkaisevaan taisteluun pyövelien ja sotaprovokaattorien hirmuvallan kukistamiseksi.

Se taantumuksellinen, ahnas rahavalta, joka vuonna 1918 ulkomaisten imperialistien sotaväen avulla hukutti verivirtoihin Suomen työtätekevän kansan kansanvaltaisen vapauden, muutti meidän synnyinmaamme lahtarihelvetiksi työtätekeville. Myytyään maamme itsenäisyyden edut, Suomen rahavaltiaat yhdessä kaikenlaisten Suomen ja Neuvostoliiton kansojen imperialististen vihollisten kanssa lakkaamatta punoivat neuvostovastaisia provokatoorisia sotajuonia ja lopuksi syöksivat maamme sodan pätsiin Sosialistista Neuvostoliittoa, Suomen kansan suurta ystävää vastaan.

Tässä kriitillisessä tilanteessa Suomen työtätekevän kansan syvät rivit, jotka ovat aina tahtoneet ja tahtovat elää sovussa Neuvostomaan kansojen kanssa, katsovat luonnolliseksi oikeudekseen ja pyhäksi velvollisuudekseen ottaa synnyinmaan kohtalon omiin varmoihin käsiinsä. Eri puolilla maata on kansa jo noussut ja julistanut voimaan Kansanvaltaisen Tasavallan. Osa Suomen armeijan sotilaita on jo siirtynyt kansan kannattaman uuden hallituksen puolelle.

Neuvostoliitolle, joka ei milloinkaan ole uhannut eikä häirinnyt Suomea, joka on aina pitänyt arvossa sen riippumattomuutta ja kahden vuosikymmenen ajan sietänyt katalaa sotaprovokatiota valko-Suomen seikkailevain vallanpitäjien taholta, sille on nyt käynyt välttamättömäksi tehdä Punaisen Armeijan voimin loppu tästä sen turvallisuutta uhkaavasta vaarasta. Tämä tarkoitus vastaa täydellisesti meidänkin kansamme elinetuja. Sen vuoksi Suomen kansanjoukot ottavat valtavalla innostuksella vastaan uljaan, voittamattoman Punaisen Armeijan ja tervehtivät sitä, tietäen, että Punainen Armeija saapuu Suomeen ei valloittajana, vaan kansamme ystävänä ja vapauttajana.

Suomen Kansanhallitus, ollen varmasti vakuutettu siitä, ettei Neuvostoliitolla ole minkäänlaisia maamme riippumattomuutta vastaan tähdättyjä tarkoituksia, hyväksyy täydellisesti Punaisen Armeijan toiminnan Suomen alueella ja kannattaa sitä. Suomen Kansanhalllius pitää sitä arvaamattoman suurena apuna Suomen kansalle Neuvostoliiton taholta sitä varten, että yhteisin ponnistuksin saataisiin mahdollisimman pian hävitetyksi se varsin vaarallinen sodan pesäke, jonka sotaprovokaattorien rikollinen hallitus on Suomeen luonut.

Tämän tehtävän suorittamiseksi mahdollisimman nopeasti Suomen Kansanhallitus kutsuu Neuvostoliiton hallitusta antamaan Suomen Kansanvaltaiselle Tasavallalle kaikkea välttämätöntä apua Punaisen Armeijan voimin.

Osaaottamaan yhteiseen taisteluun käsi kädessä sankarillisen Punaisen Armeijan kanssa on Suomen Kansanhallitus jo perustanut ensimmäisen suomalaisen armeijakunnan, jota edessäolevien taistelujen kuluessa tullaan täydentämään siihen vapaaehtoisina liittyvillä vallankumouksellisilla työläisillä ja talonpojilla ja josta on määrä tulla tulevan Suomen Kansanarmeijan luja ydinjoukko. Ensimmäinen suomalainen armeijakunta saa kunnian tuoda pääkaupunkiin Suomen Kansanvaltaisen Tasavallan lipun ja pystyttää sen presidentin linnan harjalle, työtätekevien riemuksi ja kansan vihollisten kauhuksi.

Meidän valtiomme tulee olla kansanvaltainen tasavalta, joka palvelee kansan etuja, - eroitukseksi Cajanderien ja Erkkojen rahavaltaisesta tasavallasta, joka palvelee kapitalistien ja kartanonherrain etuja. Mutta meidän valtiomme ei kuitenkaan ole luonteeltaan neuvostovaltio, sillä neuvostojärjestelmää ei voida saattaa voimaan pelkästään hallituksen voimin, ilman koko kansan ja eritoten talonpoikaiston suostumusta.

Tämän mukaisesti on meidän hallituksemme Suomen kansanvaltaisen Tasavallan Kansanhallitus. Se tulee nojautumaan laajaan työtätekevien kansanrintamaan. Nykyisessä kokoonpanossaan pitää Suomen Kansanhallitus itseään väliaikaisena hallituksena. Sen kokoonpano tulee heti maan pääkaupunkiin Helsinkiin saavuttua järjestettäväksi uudelleen ja täydennettäväksi työtätekevien kansanrintamaan osallistuvien eri puolueiden ja ryhmien edustajista. Kansanhallituksen lopullinen kokoonpano, sen valtuudet ja toimenpiteet tulevat yleisen, yhtäläisen, välittömän ja salaisen äänioikeuden pohjalla valitun Eduskunnan vahvistettaviksi.

Suomen Kansanhallitus katsoo ensisijaiseksi tehtäväkseen Suomen lahtarien hallituksen kukistamisen, sen aseellisten voimien murskaamisen, rauhan solmiamisen ja Suomen riippumattomuuden ja turvallisuuden takaamisen rakentamalla lujat ystävyyssuhteet Neuvostoliiton kanssa.

Suomen Kansanhallitus kääntyy Neuvostoliiton hallituksen puoleen ehdottaen solmittavaksi keskinäisavun sopimus Suomen ja Neuvostoliiton välillä ja täytettäväksi Suomen kansan vuosisatainen toive: Karjalan kansan jällen yhdistäminen Suomen kansan kanssa, liittäen sen yhtenäiseen ja riippumattomaan Suomen valtioon. Suomen Kansanhallituksella on täysi syy toivoa, että sen noudattama varma suunta ystävällisten suhteiden voimaan saattamiseksi Neuvostoliiton kanssa suo Neuvostoliiton hallitukselle mahdollisuuden suostua tällaiseen esitykseen.

Kansanhallitus haluaa ylläpitää ystävällisiä suhteita kaikkien muidenkin valtioiden kanssa. Se tunnustaa Suomen taloudelliset ja finanssisitoumukset muihin valtioihin nähden, mikäli nämä sitoumukset eivät ole ristiriidassa Suomen suvereniteetin kanssa ja mikäli joku näistä valtioista ei ryhdy vihamielisiin tekoihin Suomen Kansanvaltaista Tasavaltaa ja sen Kansanhallitusta vastaan.

Sisäpolitiikassaan Kansanhallitus asettaa itselleen seuraavat tehtävät:

1) Suomen Kansanarmeijan luominen;
2) suurten yksityispankkien ja suurten teollisuusliikkeiden saattaminen valtion valvonnan alaisiksi ja avustustoimenpiteitä keskisuuruisten ja pienten liikkeiden hyväksi;
3) erikoisten toimenpiteiden toteuttaminen työttömyyden lopettamiseksi kokonaan;
4) työpäivän lyhentäminen 8-tuntiseksi, 2-viikkoisen kesäloman turvaaminen työläisille ja työväen sekä muiden palkannauttijain asuntovuokrain alentaminen;
5) suurtiloja omistavien kartanonherrain maiden pakkoluovutus, kajoamatta talonpoikain tiluksiin ja omaisuuteen sekä pakkoluovutettujen maiden luovuttaminen tilattomille ja maanpuutteessa oleville talonpoikaisviljelijöille;
6) talonpoikain vapauttaminen verorästien maksusta;
7) valtion kaikinpuolinen avustustoiminta vähäväkisten viljelijäin talouden kohottamiseksi, ensi sijassa antamalla heille lisää maata, laidunta ja mahdollisuuden mukaan myös kotitarvemetsää suurilta kartanonherroilta pakkoluovutetuilta tiluksilta;
8) Suomen valtiomuodon sekä hallinto-ja oikeuslaitoksen perinpohjainen kansanvaltaistuttaminen;
9) valtion sivistysmäärärahojen korottaminen ja koululaitoksen uudistaminen turvaten työväen ja muiden vähävaraisten lasten koulunkäyntimahdollisuudet sekä pitäen kaikin puolin huolta kansansivistyksen, tieteen, kirjallisuuden ja taiteen kehittämisestä edistyksellisessä hengessä.

Kansan vihaama Cajanderin ja Erkon rahavaltainen hallitus, joka on tehnyt kaikki mitä on mahdollista saattaakseen synnyinmaamme turmioon, menetettyään kaiken kannatuksen kansan keskuudessa, on nyt, kuten on saatu tietää, eronnut virasta. Tämän vihatun hallituksen sijaan on asetettu Tannerin hallitus. Mutta Tanner on samallainen kansan vihollinen kuin Cajanderkin. Tannerin hallitus ei ole hiventäkään parempi, ellei vieläkin huonompi, kuin Cajanderin hallitus. Se on kansallemme yhtä vihattu kuin Cajanderinkin hallitus.
Ajettakoon nuo pyövelit Suomesta loitolle! Lyötäköön maahan koko vararikkoinen hallituskopla!

Nouse, Suomen kärsinyt työtätekevä kansa! Käy uljaasti taisteluun sortajaisi ja pyöveliesi hirmuvaltaa vastaan!

Nouskaa kaikki kansalaiset, joille synnyinmaan tulevaisuus on kallis!
Karkoittakaamme kansan hartioilta synkän taantumuksen joukkio!
Raivatkaamme tie kansan hyvinvoinnin ja kulttuurin nousulle, kansamme vuosisataisten kansallisten toiveiden toteuttamiselle!

VOITTAKOON SUOMEN TYÖLÄISTEN, TALONPOIKIEN JA TYÖTÄTEKEVÄN SIVISTYNEISTÖN ELÄMÄN JA SYDÄMEN ASIA!
VAPAAN JA RIIPPUMATTOMAN SUOMEN KANSANVALTAISEN TASAVALLAN LIPUN ALLA
- ETEENPÄIN, VOITTOON!
Terijoella, 1 pnä joulukuuta v. 1939

SUOMEN KANSANHALLITUS:

Kansanhallituksen puheenjohtaja ja Suomen ulkoasiain ministeri Otto Kuusinen.
Kansanhallituksen varapuheenjohtaja ja valtiovarain ministeri Mauri Rosenberg
Puolustusministeri Aksel Anttila
Sisäasiain ministeri Tuure Lehen.
Maanviljelysministeri Armas Äikiä.
Valistusministeri Inkeri Lehtinen.
Karjalan asiain ministeri Paavo Prokkonen.

Jaakko Anttila

Suomen kansanhallituksen julistus Suomen armeijan sotilaille:

"SOTILAAT!

Teidän haaksirikon kärsineet johtajanne, Mannerheim, Rydi, Tanner ulkolaisen pääomaylimystön kannustamana ajavat Suomen kansaa sotaan Punaista Armeijaa vastaan.

Te sorrutte näiden tyhjäntoimittajain, Suomen kansan verenimijäin etujen puolesta. Malttakaa mielenne kellä on järkeä jälellä ja heittäkää hartioiltanne rasvoittuneet loiseläjät.

Siirtykää Suomen kansanhallituksen puolelle, Punaisen Armeijan puolelle!

Suomen työtätekevä kansa astuu rohkeasti uuden vapaan elämän tielle, jota kansanhallituksenne parhaillaan valloittaa Punaisen Armeijan avustuksella."

Jaakko Anttila

Suomen kansanhallituksen toinen julistus Suomen armeijan sotilaille:

"SOTILAAT!

Vuoden 1918 toukokuussa verinen marsalkka vangitsi 90 000 tuhatta miestä ja naista: näistä joka viiden ammuttiin.

Tampereella ammuttiin 11 tuhatta vallankumouksellista työläistä. Riihimäellä 5000, Viipurissa 4000, Lahdessa 2000. Veriluettelo on pitkä.
On kulunut kaksikymmentä vuotta. Ulkomaisten imperialistien vahtikoira, verinen marsalkka Mannerheim, yksi sodan provokaattoreista, uudelleen janoaa runsasta kuoleman satoa.

Mannerheimpyövelin tuhoon tuomitsemat sadat tuhannet Suomen kansan pojat huutavat kostoa. Kuolema pyöveli Mannerheimille!

Suomen armeijan sotilaat! Lopettakaa mieletön sota ja siirtykää Suomen Kansanvaltaisen Tasavallan Kansanhallituksen puolelle, jonka johdossa on Otto Kuusinen! Siirtykää Suomen Kansanarmeijan puolelle! Siirtykää Punaisen Armeijan puolelle!"

Jaakko Anttila

Suomen kansanhallituksen kolmas julistus:

"SUOMEN ARMEIJAN SOTILAAT!

Mannerheim-linnakkeet ovat teidän hautanne.

Upseerit pettävät teitä uskotellen, että Mannerheimin linja on valloittamaton. Se on törkeää valhetta.

Mahtava Punainen Armeija lakaisee maan tasalle kaikki Mannerheimin linnakkeet. Tämän tietävät hyvin teidän upseerinne ja itsensä myyneet hallitsijanne. Monet näistä herroista ovat jo siirtäneet rahansa ja perheensä Ruotsiin. Niinkuin rotat laivasta, pakenevat nämä Suomen kansan petturit Suomesta välittämättä vähääkään teidän kohtalostanne.

Sotilaat! Ajatelkaa mikä teillä on edessänne!
Vastarinta on järjetöntä!
Mannerheim-linnakkeet ovat teidän hautanne.

Muuttakaa ne haudaksi vihollisillenne - itsensä myyneille upseereille ja heidän isännilleen, Rydille, Kalliolle, Mannerheimille.
Siirtykää kansanhallituksen puolelle, se turvaa henkenne ja vapautenne."

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno

Jo Kekkonen totesi, ettei pidä provosoitua, vaikka provosoidaan. Ei, vaikka provo olisit sinä.

Jos Talvisodan taustat ja syyt ihan oikeasti kiinnostavat, suosittelen tutustumaan viimeisimpään, lähteisiin nojautuvaan, venäläiseen tutkimukseen. Juri Kilin osoittaa, neuvostolähteisiin nojautuen, väitöskirjassaan, että päätös Suomen valloittamisesta tehtiin Neuvostoliitossa jo 1920-luvun lopulla. Valmistelut ja joukkojen siirrot aloitettiin jo 1930-luvun puolivälissä.

Että sellaisia mahdollisuuksia Suomella...

No, toki sota olisi voitu välttää antautumalla, mutta sen todennäköiset seuraukset olivat tiedossa jopa työväestön keskuudessa, niin paljon pakolaiset olivat Neuvostoliiton oloista kertoneet.

Arhi Kuittinen

* 1920-30 -luvuilla Suomen kouluissakin opetettavan rotuopin sekä suur-Suomi-opin yksi ideologeista, Hitlerin ystävä:

* http://en.wikipedia.org/wiki/Alfred_Rosenberg

As Nazi Germany's chief racial theorist, Rosenberg considered Slavs, though lesser than Germans, to be Aryan. Rosenberg often complained to Hitler and Himmler about the treatment of non-Jewish occupied peoples.

He proposed creation of buffer satellite states made out of Greater Finland, Baltica, Ukraine, Caucasus.

Käyttäjän JouniM kuva
Jouni Minkkinen

Eugeniikasta puhui jo Platon, hivenen ennen Hitleriä ja ystäviä...

http://fi.wikipedia.org/wiki/Rotuoppi
"Lähes kaikki ei-katoliset länsimaat ottivat lainsäädäntöönsä jonkin verran piirteitä eugeniikasta, suurimpana poikkeuksena Iso-Britannia. Esimerkiksi Ruotsi steriloi 62 000 epäsopiviksi katsomaansa eugeniikkaohjelmassaan 40 vuoden aikana aina 1930-luvulta 1970-luvulle asti. Samanlaisia ohjelmia oli Kanadassa, Australiassa, Norjassa, Virossa, Sveitsissä ja Islannissa – ohjelmia joissa steriloitiin hallituksen vähämielisiksi julistamia."

Suur-Suomea puuhaili myös Kuusinen yhdessä Stalinin kanssa...

Arhi Kuittinen

"Tunnelma oli juhlallinen, kun tiesi lentävänsä avaruudessa maailmanhistorian ehkä ihmeellisimmän henkilön kanssa ja joka tapauksessa nykyajan kuuluisimman ihmisen ja suurimman neron seurassa...

Hänellä oli suorastaan kauniit kasvot ja syvät tummansiniset, suurenpuoleiset silmät. Kasvojen väri oli erittäin terve."

Kenraali Paavo Talvela Hitleristä

http://www.verkkouutiset.fi/index.php/tiede/985-ti...

Toimituksen poiminnat