Kulttuurikritiikkiä - Arhi Kuittinen Kulttuurikritiikkiä - suomettumisen pitkä varjo pelokkaiden maassa

Ensimmäiset kirkkoruhtinaat suomalaisten verottajina - EU:n esikuvana

 • Ensimmäiset kirkkoruhtinaat suomalaisten verottajina - EU:n esikuvana
 • Ensimmäiset kirkkoruhtinaat suomalaisten verottajina - EU:n esikuvana
 • Ensimmäiset kirkkoruhtinaat suomalaisten verottajina - EU:n esikuvana
 • Ensimmäiset kirkkoruhtinaat suomalaisten verottajina - EU:n esikuvana
 • http://flickrhivemind.net/Tags/sammal,suomi/Interesting
  http://flickrhivemind.net/Tags/sammal,suomi/Interesting
 • http://fi.wikipedia.org/wiki/Jatulintarha
  http://fi.wikipedia.org/wiki/Jatulintarha
 • Ensimmäiset kirkkoruhtinaat suomalaisten verottajina - EU:n esikuvana

Verotusoikeus veti kaikenkarvaisia kirkkoruhtinaita Suomeen kunnes ruotsalaiset saivat etuotto-oikeuden kuten tämän tutkimuksen ajankohtana.

 

 

 Outoa ettei tämäkään tutkija taaskaan puhu suoraan kansan rankasta verottamisesta vaan kirkonmiesten "virkatuloista".

Lisäksi oudolla tavalla suomalaiset tutkijat eivät halua tutkia lainkaan 800-1000-luvun verisiä ristiretkiä Suomeen eivätkä ano lupaa tutkimaan inkvisition kirjastoon esimerkiksi irlantilaisten sotilasmunkkien raportteja, jotka ovat vielä salaisia. Hyvin outoa historian torjuntaa. Hämmentävää.

Ikäänkuin Vatikaanin kuolemanpartiot eivät olisi Suomessa käyneet. Kyllä kävivät ja pyövelit teloittivat.

Ahvenanmaalla ja sen läheisellä rannikko-Suomessa on merkkejä väkivaltaisesta käännyttämisestä:  mm. on kyliä, joissa yht´äkkiä kaikkia seutukunnan asukkaita on alettu hautamaan kirkon hautausmaalle mitä ei ole voinut tapahtua ilman pakkokäännytyksiä. Ahvenenmaalla on tuhottu kerralla kaikki alkuperäiskulttuurin luonnonuskonnon pyhäät lehdot ja ruokauhrikivet.

 

Inkvisition arkisto on paljon salatumpi arkisto kuin tämä artikkelissa mainittu paavillinen arkisto.
 
Ensimmäiset kirkkoruhtinaat noin 1000-1100-luvulla olivat saksilaisia aatelisia, jotka vain julistivat itsensä Suomessa kirkkoruhtinaiksi sotilaallisella voimalla, rakensivat linnakkeita, verottivat rankasti ja maksoivat jonkun osuuden vatikaanille titteliluvasta. 1172  - kts kuva alla - ruotsalainen kuningasruhtinas (yksi monista, tappoivat toisiaan kuin mafiosot) sai luvan tappaa jopa kastettuja suomalaisia - maksamattomista veroista. Ruotsin valloitussota alkoi.

Vatikaanille Suomi oli vaarallinen Siperia, pelote syntisille ja huorintekeville papeille, joista köyhimmät karkoitettiin Suomeen elleivät voineet maksa hyvitysaneita Vatikaaniin.


 • Suomaalaisen muinaishistorian ja suomalaisten kuninkaiden historiaa nostetaan nyt yksityisvoimin esille,

  sitä historiaa, jota ei Ruotsi- ja Saksa-mielisessä koulusysteemissä meille opeteta.

  Koulusysteemin yksi ensisijaisia päämääriä on opettaa, että suomalaisilla ei ollut korkeakulttuuria ennen ruotsalaisia aatelisia ja vatikaanin syntiopilla verottajia.

  Käkisalmi on kuitenkin Euroopan vanhimpia kaupunkeja, Venäläisten argeologien mukaan 4000-5000 vanha ja luultavasti raudan taonnan syntysija runsaan järvimalmin ansiosta. Paljon, paljon aikaisemminkin, kun Ruotsia, ruotsin kieltä eikä ruotsalaisia vielä ollut lainkaan edes heimoina.

  Jatkosodan lopputulos tuhosi tuhansia vuosia vanhan laulumarkkinajuhlaperinteen Käkisalmesta. Suurin kulttuurinen katastrofi mitä saksalaismieliset poliitikkomme saivat aikaan sotahulluudella ja talvisodan valinnalla diplomatian sijaan.

  Suomen kieltä kirjoitettiin kyrillisillä kirjaimilla ainakin 1000 vuotta sitten tuohelle.

  Suomi on skandinavian ainoa alkuperäinen kulttuuri ja kieli saamelaisten kanssa. Saamelaiset ovat luultavasti ensimmäinen rotu ja kulttuuri Suomessa. 

  Siten on häpeällistä propagandaa puhua ruotsista skandinavian pääkielenä ja yhdistävänä kielenä.
   
  1700-luvulla suomalaisista kiinnostuneiden aatelisten kirjoittamat historiikit tuhottiin, jotta Ruotsin valtakunnan alaisen alueen erillinen historia ja identiteetti tuhottaisiin. Ilman Suomen sotaa ja Venäjän keisarin sallivaa politiikkaa meillä ei olisi enää Suomen kieltä - Tukholmassa oli jo säädetty lait suomenkielen käytön kieltämiseksi.

 

 

 

 

 

Vanhat skandinaaviset saagat ovat historiallisina lähteinä hyvin kiisteltyjä, mutta suurin osa yleisestä ”viikinkejä” koskevasta mielikuvasta on peräisin juuri saaga-tarinoista. Siksi onkin kiinnostavaa tietää, mitä ne kertovat Suomesta ja suomalaisista.

 

 


 • Native Americans and Northern Europeans more closely related than previously thought
www.sciencedaily.com

 

 

 

 

 • Paavi kiroaa  suomalaiset ja antaa käytännössä tappoluvan ruotsalaisille ehkä ensimmäistä kertaa Vatikaanin historiassa antaa luvan teloittaa kastettuja ihmisiä ilman inkvisition tutkimuksia :

 

 

 

 

 

 


 •     

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (22 kommenttia)

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Tämä on mielenkiintoinen aihe, mutta voisit korjata ainakin tuon "1800 vuotta sitten kyrillisillä kirjaimilla tuohelle". Siinä on tuhat vuotta liikaa. http://fi.wikipedia.org/wiki/Tuohikirje_292

Arhi Kuittinen

Hyvä, korjaan, pitää tarkastaa lähteeni.

Arhi Kuittinen

Kuva paavin kirous- dokumentista vuodelta 1172 lisätty nyt tähän tekstiin.

Paavi kiroaa suomalaiset ja antaa käytännössä tappoluvan ruotsalaisille

- ehkä ensimmäistä kertaa Vatikaanin historiassa antaa luvan teloittaa kastettuja ihmisiä ilman inkvisition tutkimuksia :

http://1.bp.blogspot.com/-O3M0AQRR1XM/ULyr8yHT3lI/...

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Suuri skisma
http://fi.wikipedia.org/wiki/Suuri_skisma
alkoi tuntua konkreettisena ja verisenä valtataisteluna juuri tuohon aikaan.

Suomen ja Viron alue olivat paljolti Novgorodin - ja sitä kautta Bysantin - vaikutuspiirissä kristinuskon alkuaikoina näillä seuduilla. Ruotsi oli siirtynyt lännen kirkon tukialueeksi, vaikka sillä oli vanhastaan kauppasuhteet nimenomaan itään.

Jari Reinikka

Suomalaisethan pyristelivät Novgorodia vastaan useita kertoja vielä yli 70v ajan. Lopulta tuli raja vastaan ja piti tehdä soppari paavin ja swedujen kanssa. Saatiinkohan neuvoteltua vakuudet?

Jaakko Anttila

Suomi ei valinnut sotaa syksyllä 1939. Suomen valtionjohto oli nuoruudessaan omaksunut Saksasta Suomeen levinneen käsitelainopin, jonka mukaan "laki on kaiken yläpuolella oleva abstrakti käsite". Suomen laillinen oikeus Tarton rauhan rajoihin.

Iso-Britannia ja Ranska neuvottelivat elokuuhun 1939 saakka Neuvostoliiton kanssa liittosopimuksesta Moskovassa. Liittosopimuksen ehtona Neuvostoliitto vaati vapaita käsiä kaikissa naapurimaissaan Mustalta mereltä Itämerelle saakka. Neuvostoliitto vaati, että sille myönnetään valtuudet miehittää Koivisto, Suomenlahden saaret, Hanko ja Ahvenanmaa. Iso-Britannia ja Ranska nikottelivat ja Saksa tarjosi enemmän: Saksa tarjosi liittosopimuksen ja Saksa tarjosi Viron, Latvian, Liettuan ja koko Suomen. Saksa myi Suomen Neuvostoliitolle 23.8.1939 allekirjoitetun Ribbentrop-sopimuksen salaisella lisäpöytäkirjalla.

Puna-armeijan joukoille annettiin käsky ryhmittyä Suomen rajalle Kannakselta Jäämerelle saakka samana päivänä, jolloin Suomen neuvottelijat saapuivat ensimmäisen kerran Moskovaan.

Neuvostoliitto ehdotti Suomelle avunantosopimusta. Professori Tuomo Polvisen Paasikivi-elämänkerran osa 3, 1939-1944. "Paasikiveä varten oli Moskovan ulkoasiainkansankomissariaatissa laadittu luonnos sopimukseksi", joka vastasi Viron, Latvian ja Liettuan sopimuksia. Keskinäinen sotilaallinen apu ja Suomi asettaisi Neuvostoliiton käyttöön tukikohtia Hangossa, Lappohjassa, Viipurin läänissä; Petsamossa, Lapin läänissä sekä Suomenlahden ulkosaarilla.

Toinen vaihtoehto: välittömät alueluovutukset. Maksimiohjelma: Pietari-Suuren raja eli Moskovan rauhan ja Pariisin rauhan raja. Petsamon palauttaminen Neuvostoliitolle. Suomenlahden saarten luovuttaminen sekä meri- ja ilmavoimien tukikohta Hangosta ja Lappohjasta. Ahvenaamaa: Neuvostoliitolle valvontaoikeus.

Minimiohjelma: tukikohta Hangossa ja Lappohjassa ja alueluovutukset Kannaksella.

Talvisota oli ulkoministeri Erkon sota. "Ruotsissa Erkko esiintyi luottavaisesti todeten maan puolustusvoimien komentajalle venäläisten joukkojen olevan Kannaksella suomalaisia heikompia. Moskova tuskin tulisi kärjistämään (byskera) tilannetta, ja suomalaiset saattoivat jopa hylätä kaikki vastapuolen vaatimukset." Polvinen, mainittu teos, sivu 36.

Juho Kusti Paasikivi johti Suomen neuvotteluvaltuuskuntaa Moskovassa. Paasikivi kertoo muistelmissaan, että Stalin meni kartan luokse, osoitti Hankoa ja Loviisaa ja sanoi: "Saksa nousee maihin täällä ja hyökkää Suomen alueen kautta Leningradiin". Paasikivi yritti todistella, että jos Saksa hyökkää, se hyökkää lyhintä tietä eli Viron alueen kautta kohti Leningradia, mutta Stalin ei ottanut sitä kuuleviin korviinsa.

Loppuvaiheessa Stalin ja Molotov vaativat tukikohtaa Suomen rannikkopuolustuksen linnakevyöhykkeen sisältä. Siihen eivät Paasikivi ja Tanner suostuneet ja Suomen hallituksen oikeudellinen neuvonantaja K.J. Ståhlberg vastusti jyrkästi Suomen valtiolueen luovuttamista laillisuusperiaatteen mukaisesti. Ei tule mitään, ähkäisi Stalin, ja Paasikivi ja Tanner palasivat Helsinkiin odottamaan uutta neuvottelukutsua. Koulut avattiin uudelleen, koska Suomessa luultiin, että vaara oli ohi.

Professori Tuomo Polvinen toteaa Paasikivi-elämänkerran osassa 3 (1938-1944) sivulla 55 seuraavaa: "Pian Paasikiven Moskovasta paluun jälkeen alkoi myös Moskovan Suomeen kohdistuva propaganda käydä täysillä kierroksilla. Lehdistö raportoi naapurimaassa yleisesti vallitsevasta neuvostovastaisesta kiihotuksesta ja sotahysteriasta. Toisaalta näiden kääntöpuolena oli kansanjoukkojen tyytymättömyys taantumuksellisten pääomapiirien ja Englannin ohjeita seuraavaan hallitukseen. Neuvostoliiton ehdotuksista ei haluttu kertoa kansalle, koska tarkoituksena oli katkaista neuvottelut ja kenties saada aikaan aseellisia selkkauksia."

"Armeijasta noin neljännes kuului sotilaallisesti hyvin koulutettuun, riistäjäluokalle uskolliseen suojeluskuntaan, kun taas pääosa koostui huonosti koulutetuista työläis- ja talonpoikaisreserviläisistä, jotka poliittisesti epäluotettavina muodostivat vaaratekijän porvaristolle. Suojeluskuntalaisten karkea käytös sekä reserviläisten tyytymättömyys omaan ja perheittensa vaikeaan taloudelliseen asemaan kärjistivät tilannetta. Armeijan kuri oli höltymässä ja joukoissa voitiin havaita hajaantumisilmiöitä. Karkaamisia ja itsemurhia esiintyi, minkä lisäksi suojeluskuntalaisten ja reserviläisten riidat sekä veriset tappelut kuuluivat niin ikään kuvaan. Hallituksen taloudellinen tilanne oli katastrofaalinen ja sen liikkeelle laskema sotalaina epäsuosittu."

Professori Tuomo Polvinen toteaa, että edellä mainitusta valheellisesta propagandasta oli vastuussa TASSin paikallinen edustaja, Neuvostoliiton lähetystön sanomalehtiavustaja A.H. Lisin, joka todellisuudessa oli NKVD:n edustaja Helsingin lähetystössä.

Stalin, Molotov, puna-armeijan marsalkat ja "Suomen kansanhallitus" menivät halpaan, koska Suomen kansanhallitus luotti Lisinin Helsingistä lähettämään primitiiviseen propagandaan ja antoi sen mukaisesti seuraavan julistuksen:

"SOTILAAT!

Teidän haaksirikon kärsineet johtanne, Mannerheim, Rydi, Tanner ulkolaisen pääomaylimystön kannustamana ajavat teitä sotaan Punaista Armeijaa vastaan.

Te sorrutte näiden tyhjäntoimittajain, Suomen työtätekevän kansan verenimijäin etujen puolesta.

Malttakaa mielenne kellä vielä on järkeä jälellä ja ravistakaa hartioiltanne rasvoittuneet loiseläjät.

Siirtykää Suomen kansanhallituksen puolelle, Punaisen Armeijan puolelle!

Suomen työtätekevä kansa astuu rohkeasti uuden vapaan elämän tielle, jota kansanhallituksenne parhaillaan valloittaa Punaisen Armeijan avustuksella."

Suomen työtätekevä kansa tähtäsi ryssää silmien väliin ja SDP ja SAK antoivat yhteisen julistuksen, jonka mukaan Suomen työläiset taistelevat ase kädessä vihollista vastaan.

Erkon väitteet puna-armeijan heikkoudesta tulivat kalliiksi Suomelle ja Suomen kansalle. Helmikuussa 1940 puna-armeija keskitti Kannakselle miljoona sotilasta, lopetti hajanaiset hyökkäykset eri paikoissa ja keskitti koko voimansa yhdelle lohkolle, Lähteen lohkolle Summassa.

"Valiance is not enough", "urhoollisuus ei yksin riitä" oli amerikkalaisen lehden kuvateksti Talvisodasta, yksinäinen lumipukuinen sotilas miljoona-armeijaa torjumassa.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Anteeksi, mutta lienette eksynyt käytävillä?

Jaakko Paavilainen

Joo... kyllä tämä 'Suomen kuninkaat' -aihe alkaa olla vesiselvää...

Linkin takana:

http://iorbock.com/ekirjasto/tuntematon/suomen-kun...

on niin paljon viittauksia vuosisatojen aikoina kirjoitettuun materiaaliin suomalaisista kuninkaista, että-että...

Propagandan luomassa illuusiossa on se hyvä puoli, että kun illuusion pinta kerran särkyy ja näkee illuusion läpi, alkaa samaa aihealuetta ja KAIKKEA siihen liittyvää aikaisemmin 'opetettua', eli siis ehdollistettua materiaalia epäilemaan; vaihtaa tavallaan kokonaan / kerralla puolta...

Minä en koskaan uskonut mihinkään 'historialliseen mustaan-aukkoon' juuri Suomen kohdalla edes nuorena peruskoulun historian tunneilla.

- Eli svekofiilistä ja svekomaanista valhetta kaikki tyynni.

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula

Ainakin hämäläiset v.1050 pysäyttivät ruotsalaisten rosvoretken Suomeen.
Viikilaivaston kimppuun hyökkäsivät hämäläiset lahdenpoukamassa.

Tuuloksen Haaksivalkamana tunnettu lahden pohja on vieläkin täynnä kaatuneitten luita ja aseita.

Niitä löytyy jatkuvasti lisää kun vedenpinta on poikkeuksellisen alhaalla.
Aseita:miekkoja, keihäänkärkiä ja kirveitä on löydetty myös lähellä sijaitsevasta Karhunpäänmäestä.

Jaakko Paavilainen

Sääli, että ne tapaavat aina ruostumaan...

Siinä olisi muuten kelpoa näyttöesineistöä kansallismuseolle.

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula

Tuuloksen taistelu oli viikinkien "Raatteen tie".
Viikinki nimeltä Brusi pystytti Ruotsiin päällikkö Egilin muistoksi riimukiven, jossa mainitaan Egilin kaatuneen Hämeen ´kapeikossa´.
Hämeen kapeikko oli Pälkäneen Kyllönkoski.

Adam Bremiläinen mainitsee kronikassaan suetonien(ruotsalaisten) hyökänneen Finnumiin(Suomeen) noin vuonna 1050, mutta kärsineen verisen tappion.

Unohdettua muinaishistoriaa, josta ruotsittunuuden aikana on visusti vaiettu.
Suomalaisilla oli muuten yhtenäinen linnake ja hälytysjärjestelmä vartiokokkoineen aina Hangosta Etelä-Pohjanmaalle asti.

Sen takia viikingit eivät pystyneet tekemään kuin satunnaisia ryöstö ja hävitysretkiä Suomeen.
Tälläinen puolustusjärjestelmä edellytti vahvaa päällikkö tai kuningasvaltaa.

Käyttäjän ilekahila kuva
Ilkka Kahila

Kuulustelin tänä iltana kuudesluokkalaista lastani historian kokeeseen. Kuvaus ruotsalaisten ensimmäisestä ristiretkestä Suomeen on merkillisen siloiteltua sievistelyä:

"Eerik ja Henrik saapuivat sotajoukon kanssa Varsinais-Suomeen ja kastoivat suomalaisia kristityiksi. Kuningas Eerik palasi pian voitokkaan retken jälkeen Ruotsiin, mutta Henrik jäi järjestelemään Suomen kirkon asioita." (Matkalippu historiaan 6, Edita 2008)

Siis "saapuivat", "kastoivat", "palasi pian retken jälkeen" ja "jäi järjestelemään asioita". WTF?

Kysyin lapseltani, että tällä tavallako opettajakin on asioista luokassa kertonut. Näin kuulemma on. Suomalaisten tappamisista ja kristinuskoon käännyttämisen pakkoluonteesta ei koulussa ole ollut puhetta.

Kyse on kirjan lällyilyssä nimen omaan tästä asiasta kerrottaessa. Muuten kirjassa on kyllä ihan yksityiskohtaisiakin kuvailuja esim. tuon ajan rangaistuksista, mm.: "Teilauksessa tuomittu pilkottiin elävältä teilipyörän päälle ja hänen jäännöksensä jätettiin lintujen syötäväksi."

Myöskään suomalaisten verottamista valloittajan toimesta ei esitetä mitenkään riistoon ja alistamiseen liittyvin sanankääntein, vaan kerrotaan ainoastaan, että kun ei ollut rahaa, niin verot täytyi maksaa suolasilakoilla tai työtä tekemällä.

En ole lainkaan tietoinen, miten muut historian kirjasarjat mahtavat näitä asioita esitellä, mutta epäilen vahvasti, että hyvin saman suuntaisesti.

Miksi lapsillemme ei kerrota sitä, että tällä Suomeksi kutsutulla alueella olevilla ihmisillä on hyvin pitkä historia alistamisen ja tappamisen kohteena olemisesta?

Käyttäjän Jouni kuva
Jouni Tuomela

Tarkoitatteko ihan tosissanne että suomalaisilla olisi komea muinaishistoria, eikai sentään. Meillä muka. Mites me semmoista oltais ansaittu, eihän me oikein hyvin osata edes pakkoruotsiamme.

Ruotsi kouluttaa muuten 900 kiinanosaajaa vuosittain. Montakos me? Vaiko vain 900 oikeasti ruotsia osaavaa vuosittain?

Arhi Kuittinen

Kolonisaatiokultti elää:

"Kappale Pyhän Birgitan luusta Suomeen

Birgittalaissisarten sääntökunnan pääabbedissa, äiti Tekla Famiglietti on luovuttanut Pyhän Birgitan reliikin Suomeen. Pyhäinjäännös on ensi kertaa esillä Kansallisarkiston keskiaikaillassa viikon kuluttua.

Professori Taavitsainen on tutkinut Turun tuomiokirkon keskiaikaisia pyhäinjäännöksiä. Tutkimuksessa on käytetty uusia luonnontieteellisiä ajoitusmenetelmiä, jotka ovat tuoneet yllättäviäkin tuloksia.

Uudet tulokset pakottavat arvioimaan uudelleen monien pyhäinjäännösten ajoitusta ja alkuperää. Tutkimus valaisee myös suomalaista pyhimyskulttia ja sen kansainvälisiä ulottuvuuksia.

http://www.verkkouutiset.fi/index.php/tiede/985-ti...

Arhi Kuittinen

Lauantaiseen katolisten Suomen manaukseen on tulossa Suomalaisten vastamanaus samanaikaisesti:

" Koska katolinen kirkko on ottanut asiakseen samana päivänä “vihkiä Suomen neitsyt Marialle“, on Turun Hengentieteen Seura päättänyt lisätä perinteiseen messumenoonsa Suomen vihkimisen Luciferille ja Saatanalle.

Näin seura kosmisesti tasapainottaa katolisen kirkon yksipuolista ja röyhkeää henkistä toimintaa, sekä samalla vahvistaa suomalaisten aseman “kaksinkertaisesti helvetin lapsina”.

Sopii muistaa, että tämä asia todettiin jo ensimmäisessä Suomea koskaan koskevassa asiakirjassa ja että tuo asiakirja oli katolisen kirkon käsialaa.

Katolinen kirkko ei ole vieläkään perunut tätä toteamustaan ja hyvä niin, sillä siinä on totuus."

http://turunhengentieteenseura.wordpress.com/2012/...

http://www.facebook.com/events/455163654518717/

Arhi Kuittinen

Kylläpäs on vihreä anarkisti huonosti lukenut kirkkohistoriansa:

"Linkola Aamulehdessä: ”Kirkkoon liittyminen oli protesti uusateistien riettautta vastaan”

Aamulehden sunnuntailiitteessä kalastaja-ympäristöfilosofi Pentti Linkola kertoo syistä, jotka johtivat hänet kaksi vuotta sitten liittymään kirkkoon, vaikka hän sanoo ettei usko Jumalaan."

Kirkkohan on ollut huoletta saastuttavan tuhokapitalismin tärkein tukija Suomen historiassa.

Arhi Kuittinen

Siis onko Turun professori tosissaan - yliopisto osallistuu Vatikaanin rituaaliimagiaan?

"- Pyhällä Birgitalla voisi myös itsellä olla reliikkinsä sijoituspaikasta sanottavaa.

Professori Taavitsainen kertoo, että hän aikoo pitää huolta siitä, että sijoituspaikka on arvokas. Se voisi olla esimerkiksi museo, Turun tuomiokirkko tai jokin katolinen kirkko, jossa reliikki tulisi myös käyttöön.

Pieni kappale ruotsalaissyntyisen Pyhän Birgitan (1303-1373) luusta jää pysyvästi Suomeen.

Näin on reliikkien historiassa aiemminkin käynyt, että pyhimys on ottanut kantaa oman reliikkinsä sijaintipaikkaan ja muuttanut toiseen kirkkoon, Taavitsainen kertoilee.

Professori Jussi-Pekka Taavitsainen, joka on tutkinut Turun tuomiokirkon keskiaikaisia pyhäinjäännöksiä, kertoo Kotimaa24:lle, että sitä ei vielä tiedetä, mihin paikkaan pienenpieni noin 2mmX2mm-kokoinen reliikki sijoitetaan.

Äiti Tekla luovutti sääntökunnan pyhäinjäännöskokoelmassa olleen reliikin Roomassa Turun yliopiston arkeologian professori Jussi-Pekka Taavitsaiselle.

http://www.kotimaa24.fi/uutiset/kulttuuri/9901-pyh...

Arhi Kuittinen

Yliopisto ei saa olla uskontopoliittisesti sitoutunut.

Tämä on aktiivista kannatusta eikä esim sosiologista tai antropologista osallistuvaa havaintotutkimusta.

Jaakko Paavilainen

Aiheeseen 'Katolinen kirkko valtapolitiikan ja propagandan välineenä':

Netistä löydettyä:

"Vatikaanin kirkonkirjoissa "piispa Henrikistä" ei ole mitään mainintaa...

Asiasta on tehty kyselykin suomalaisten historianharrastajien toimesta vuosikymmeniä sitten.

Vatikaanin vastaus oli: "Piispa Henrikiä ei ole koskaan ollut olemassa".

Eli koko tarina on suomalaisten 'erämaiden pölkkypäiden' alistamiseksi keksittyä juttua, jota ruotsinmielinen sanomalehdistö suoltaa vuosisadasta toiseen...

Vasta vuosi sitten, vuonna 2010 "piispa Henrikin" luinen sormi, eli "pyhäinjäännös" lähetettiin ruotsiin tutkittavaksi...

Asiaa mainosti Suomen kansalle mm. suurelta osin ruotsalaissomisteinen iltalehti."

Arhi Kuittinen

Niminhän voi olla legendaa mutta 1100-luvulta on Ruotsissa säilynyt paavin kirje, jossa paavi itse puhuu marttyyreiksi valmiista papeista Suomeen Vatikaanin edustajiksi.

Ja ainoa maa, johon paavi hyväksyi äpärät vihittäviksi papeiksi.

Vatikaanin Siperia ja pappien pakopaikka.

Arhi Kuittinen

Turun Hengentieteen Seuran teksti "Suomen vihkimisestä Luciferille ja Saatanalle" sekä tapahtuman sivut Facebookissa ovat saaneet aikaan vilkasta keskustelua.

Haistattelu, vimmainen tunnetilassa kirjoitettu vihainen paatos on ollut näissä viesteissä hyvin yleistä ei-uskovia kohtaan.

Uskonnon ja -sananvapauden kunnioittamisesta ei tällaisessa äärikristillisten harjoittamassa ”keskustelussa” ole usein ollut rippeitäkään, sillä huolestuttavan monien tällaisten uskovien kommenteista tulee mieleen, että he käyttäytyvät kuin ajattelisivat Suomen olevan kristillisen teokraattinen maa.

Turun Hengentieteen Seuran Teksti on tehty vastalauseena katolisen kirkon Suomen vihkimiselle Neitsyt Marialle.

Mutta millaista tämä keskustelu on ollut ja mitä siitä voidaan päätellä?

http://turunhengentieteenseura.wordpress.com/2012/...

Arhi Kuittinen

Pappi varoittaa ruotsalaisesta joulukalenterista:

"Kontakti pahoihin henkiin".

Kirkon vanhat aseet käytössä - ne, joilla paikalliskulttuuri tuhottiin ja joilla oikeutettiin kirkkomaiden varastaminen pakanoiden saatanallisista lehdoista.

http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-12885226863...

Toimituksen poiminnat