Kulttuurikritiikkiä - Arhi Kuittinen Kulttuurikritiikkiä - suomettumisen pitkä varjo pelokkaiden maassa

Uuden talouden ehdot ja vakaat valtionyhtiöt pääoman houkuttelijoina

 • Uuden talouden ehdot ja vakaat valtionyhtiöt pääoman houkuttelijoina
 • Uuden talouden ehdot ja vakaat valtionyhtiöt pääoman houkuttelijoina
 • Uuden talouden ehdot ja vakaat valtionyhtiöt pääoman houkuttelijoina
 • http://www.accountingdegree.net/numbers/libor.php
  http://www.accountingdegree.net/numbers/libor.php
 • Uuden talouden ehdot ja vakaat valtionyhtiöt pääoman houkuttelijoina

Olemmeko nyt aito muutosyhteiskunta vai jarrutteluhteiskunta, vain eliitin etuja ja feodaaliyhteiskuntaa ajamassa?

 • IMF:n ekonomistit myöntävät leikkauksiin kannustavien laskelmien virheellisyyden.

  - Kansainvälisen valuuttarahasto IMF:n kaksi ekonomistia, Daniel Leigh ja Olivier Blanchard ovat laatineet erityisen 'työpaperin' (working papers) niistä erehdyksistä, joita he ovat tehneet laatiessaan ennusteita talouskurin vaikutuksista Eurooppaan. http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=8&id=6346* Lisäys: ydinehdotukseni:

 • Rahaliitto Ruotsin ja Tanskan kanssa (ehkä), ainakin yhteistyön lisääminen.
 • Ehdoton ja nopea ero EVMstä, eurosta.Oma keskuspankki, ehkä pohjoismainen. Islantikin voisi lämmetä: yhteistä uskottavuutta ja "mrkitysmassaa" Aasian pankeille ja sijoittajille tätä kautta.
 • Venäjän kauppaan painottuminen.
 • Valtionyhtiöt korkean teknologian ja eettisten tuotteiden kehittäminen ja  markkinointia varten, Suomikuvan käyttämistä ja aitoa eheyttämistä.Helsingin Sanomissa Tapiola-ryhmän entisen pääjohtaja Asmo Kalpalan haastattelu on  tärkein talouselittimme tunnustus katastrofaalisesta talousideologiasta, jota kokoomus on ajanut käyttäen hyväkseen 1989 lamapaniikkia:

 • Kalpalan mielestä Suomen talouden rakenteet eivät ole syntyneet markkinatalouden pohjalta, vaan valtion toimilla ja konsensuksen aikana.

  "Jos tällainen talous annetaan täysin lyhytnäköisen pääoman käsiin, ollaan lähellä oligarkiaa", Kalpala sanoo

  "Uskon, että yhteiskunta huutaa nyt sosiaalisemman yritystoiminnan perään."

  Kalpalan mielestä markkinatalous ei toimi, jos puhtaan kapitalismin pörssiyhtiöille ei ole vaihtoehtoja, joissa omistuksen motiivi on muu kuin pelkkä rahan tekeminen. Kohti immateriaalia markkinataloutta ja sosialistista kapitalismia Ruotsin mallia kehittäen. Hyvinvointivaltio on yksilöiden toimintakyvyssä.

Se on väistämätön suunta talouden tärkeimmälle muutokselle Suomessa - jos haluamme itsenäistä vahvuutta riehuvaa eurokaaosta vastaan.

 

  I

Laatua ja ihmisten resursseja ei oteta tosissaan.


Nykyisen raateluyhteiskunnan mielipuolisten ylityötuntien, eliittiunelmien, julmuuden hehkuttamisen ja uhkailun sijaan.

Poliitikkojen tulisi ymmärtää, että Suomen suurimpia totuuksia tulevaisuuden pelastuksesta on sisällöntuotannon laatu.

Ei määrä.

Tässä Nokia seurasi tuhoaan noudattamalla vanhan aatelis-luokkayhteiskunnan eliitti-ideaaleja. Ollila ja muut sokeat uskoivat, että määrä on tärkeintä ja vallanpitäjien ideat paljon tärkeämpiä kuin nuorien älykkäämpien insinöörien ja poispotkittujen humanistien ideat.

Ja vieläkin Nokian tuhon optioeliittiä ylistetään mediassa, tuhon tuojia ja  palkattoman ylityön kylmiä vaatijoita. 

Olemme ideologisessa sodassa, vaikka kuinka meitä taas harhautetaan puhumalla eliitin jaloudesta ja hyväntahtoisuudesta.

 

 Vain eliitin voittomarginaalin tukahduttava lisääminen on hallituksen silmäterä, ei valtiomallin kehittäminen ja kokonaisuuden analysoiminen;

talous ei ole firmojen ryöstöretki vaan säätelevän valtion kokonaismalli uuden talouden ja ihmisten toimintakyvyn ehdoilla.


Nuorilla on nyt tiettyä rohkeutta uuteen ihmiskeskeiseen resurssi-ideologiaan ihmisen asemasta, valtion luonteesta ja hyvinvointivaltion uusiin toimintaperusteisiin mutta ilman perustuloa ei synny perustyytyvisyyden ja suvaitsevaisuuden yhteiskuntaa.

Nuoret eivät tunne taloushistoriaa eliitin aiheuttamaa lamaa 1989 ja sen keinottelun aiheuttamaa kiristystä ja hyvinvointivaltion tuhoamista mutta nuoret ymmärtävät intuitiivisesti että rahaeliitin katastrofi EU:n romahduksessa ei toimi eikä tule toimimaan.


Eliitti yrittää estää julkisesti ja salaa kaikin tavoin tasa-arvon etenemisen, ideologisen analyysin ja siten eliittimme edistää vain oikeistolaista raateluyhteiskuntaa, taannuttavan ja uuvuttavan kilpailumentaliteetin iskostamista.

Eliitiin mielestä vain eliittiin kuuluminen on elämän tarkoitus.

Tämä on kova ideologia, ei talousteoria.Vasemmiston perinteinen talousmalli lähtee itsenäisistä ja kehittyvistä ihmisistä ja resurssituotoksen suoraan saavista kansalaisista, joita ei voisi orjuuttaa halpoihin paskaduuneihin kiristämällä vaan työnantajan ja valtion olisi vain korotettava palkkaa, jotta paskaduunit kelpaisivat. Silloin sitä voisi kutsua markkinoiden määrittelemäksi palkaksi mutta nythän paskaduunien pilkkapalkka määrätään vain kiristämällä ja nälkäkuolemalla uhkaamalla.

Eliitti valehtelee, että tämä taloutemme olisi aitoa kapitalismia, kysynnän ja tarjonnan taloutta.


Oikeistoeliitti on järjestänyt vuosittaiset 23 miljardia verohelpotuksia tuloerojen kasvattamiseksi tuhotakseen sosiaalidemokraattisen tasa-arvon perustuslain, joka meillä vielä on vielä kirjaimina vaan ei käytäntönä.

Valtionyhtiöt on tuhottu jotta voitaisin väittää, että valtionyhtiöt eivät toimi.

 

 •   Sveitsistä lainarahaa Suomeen Kuntarahoitukselle negatiivisella marginaalilla - Sveitsi maksaa, jotta voi lainata rahaa Suomelle


  Uuteen palautettuun pohjoismaiseen vahvaan valtiomalliin tänne Suomeen virtaisi rahaa nyt käsittämättömät määrät sijoituksina, jos ottaisimme taas valtionyhtiöt vahvan valtiomallin perustaksi: vakaus, avoimuus ja ylikansallisen orjatyön torjunta. 

  Vakaus ja omavaraisuus olisi nyt tärkeintä valuuttaa valtion kehittämisenä. EU:n ”globalisaatioehdot” ja rajaukset ikkunasta ulos.

  Vaikka markka tulisi takaisin, niin en suinkaan tarkoita enää kokoomuksen, pankkimies Koiviston sekä Holkerin ja Suomen pankin 1986 harjoittamaa mielipuolista vahvan markan valuuttakeinottelua.

  Suomalaisen valtion eliitille suomassa verohelpotuskorruptiossa ja EU:n katastrofaalisessa keinottelusosialismissa uivat kokoomuslaiset eivät voi ideologisesti mitätöidä aidon sosialistisen kapitalismin eli kehitetyn ruotsalaisen valtiomallin uusia mahdollisuuksia. 

  Eivät millään argumentilla.  Tuottavuus materiaalisessa tuotantotaloudessa on nykyisin noin tuhat - parituhatta prosenttia eli tarvittava fyysisten ihmisyksilöiden työ vähentyy koko ajan teknologian mahdollistamana.

  Kysymykset eivät ole materiaalisia vaan ideologisia.

  Oikeiston höpötys ylipalkattujen vapaaehtoisesta tulojenvähennyksestä on samaa vanhaa materialistista harhautusta ideologisen systeemianalyysin ja verotuspolitiikan sijaan.

 

Ylikansallisten yhtiöiden kapitalismi on täsmällinen ideologia, joka estää taktisin keinoin ja salaisin sopimuksin valtioiden ja kansalaisten omavaraisuutta.

 • Ruotsalainen valtionyhtiö tekee huimaa tulosta - kansalle

  Miljardivoitot tiedossa Ruotsissa. Valtion 100% omistama Kiirunan kaivos teki kaikkien aikojen tuotantoennätyksen vuonna 2012

Miljardit suoraan kansantalouteen - kokoomuksen kauhu.

 


Mitä ihmiset kaipaavat?

Uusi valtio.

Vanhat arvot valtiosta yksilöä suojelevana ja talouden hallintaa kehittävänä ja suojautuvana periaatteena - varsinkin nyt globalisaation eli hallitsemattoman rahan kaaoksen aikana. Uusi tietoisuus.

Uusi talous.

Ihmisarvo = motivaatio.

 • Miksi kokoomuksen kaappama valtiokoneisto estää järkeviä muutoksia?

 •  Miksi hyvinvointivaltion uskomatonta menestystä vertailuissa ei ylistetä ja kehitetä vaan hallituksemme halveksii sitä rajulla ideologisella purkamisella?


Ideologisesti ja poliittisesti Oikeiston mukaan yhteiskunnalla ei ole vapauttavaa henkistä tarkoitusta ja jalostavaa kehitystä vaan vain kepin voima ja keinotekoinen kilpailun ahdistus materialistisessa darwinismissa, pyrkimys ajaa työväestö, ”alemmisto”, köyhemmäksi ja halvemmaksi työvoimaksi eliitin glorian, voitonteon ja omahyväisyyden kasvattamiseksi.
 
”Globalisaatio” sanana, vaikkapa telakkatukea ja valtionyhtiöitä estämässä, ”Globalisaatio” on pelkkää ideologista retoriikkaa ja oikeistolaista valtiontuhoamisoppia. 

Ideologista sotaa.

 • Toimittajat tekevät uskomattoman älyllisen itsemurhan, kun eivät kysy, miten vasemmistopresidentin Ranska voi tukea telakkaa...  mutta Suomi ei?

 

 

 • Kuluttajille maksetaan rahaa, kun kova tuuli pudotti sähkön markkinahinnan negatiiviseksi

 


Oikeiston mukaan ei-eliittiin kuuluvan ihmisen tarkoitus on työ, halpa työ eliitin tuloerojen kasvattamiseksi - ja oikeistotoimittajat vetoavat mielellään luterialiseen työmoraaliin eli työidentiteettiin.
 
Tällä ideologisella diskurssilla ei ole mitään tekemistä Lutherin tai luterilaisuuden kanssa vaan saksalainen työhulluus nousee sadistiseta kalvinismista.

 • Calvin puhui 14 tuntisesta työpäivästä ja hänelle pelastettuja olivat vain varakkaat menestyjät, maaniset psykopaatit. Calvin hukutti väärin pukeutuvat ja seksuaalisesti itsenäiset naiset Zurichin jokeen, jotka eivät noudattaneet miesten eliittihierarkiaa ja kontrollimoralismia. Calvinin farkkugate is always coming.  Rahan deonttinen oleskelu paratiisitieillä ja ahneuden unelmissa omistamisen abstraktiosta: poissaoleva vaikuttaa olevaan.

 

Tehokulttuurimme ei tarvitse kilpailuttaa itseään nääntymyksen partaalle  vaan arvot voivat ohjata tuotantokulttuurin ylijäämää vähentämään ihmisten taakkaa ja antamaan vapautta valita ilman työn ja työajan orjuutta. Työn arvohan on jo nyt täysin keinotekoisesti ohjattu joka tapauksessa tekonologian takia.

 

Halpa ylituotanto on suunnattava resurssiksi ihmisille, jotka keskittyvät henkiseen eivätkä halua työelämään ja statuksen nostattamaiseen rahalla.

Itsensäkehittäminen on ymmärrettävä yhteiskunnan resurssiksi. Valtio pystyy huolettomasti ylläpitämään nomadikansalaisia ja poistamaan ruotsalaisen aateliston 900 vuoden aikana pakottaman pseudokristillisen status-häpeäkulttuurin, kuninkaan läänitysprojektin ja rahaverotuksen.

 

 

  II


Markkinakapitalismi on havainnoitava ja nähtävä uudessa ajassa, jossa teknologian tuotantoteho on uskomaton. Puutetta ei ole enää mistään.

Paitsi jos ideologia määrää puuttumaan.

Pakkotyötä ei enää tarvita. Ihmisten alistamista ei enää tarvita.

Muuta kuin eliitin unelmaan järjettömään rikastumiseen muita orjuuttamalla.

Vasemmistoeliitti vaikenee tällä hetkellä vasemmiston ja humanismin ideologiasta - kerjätessään oikeistoeliitilta virkoja ja saunaseuraa.Ei ole vain talouskäsitteitä vaan on myös syvällinen ideologia yksilöstä yhteiskunnan keskipisteenä.

Ennen joulua eduskunnassa oli sattumoisin äänestys suurituloisten veronkorotuksista. SDP ei kannattanut veroprogresson osittaista palauttamista. Muutenkin vasemmisto on harmittoman hiljaa laajasta yritysten veronkierrosta. 

 

 • "Pitääkö (Suomen) hyvinvointivaltio purkaa?",

  kysyy Suomen Kuvalehti Maailmanpankin ekonomistilta Kaushik Basulta.

  Ja hän vastaa: "Suomen ja muiden Pohjoismaiden ihmisoikeuksilla ja sosiaalisilla normeilla on tärkeä opetus koko maailmalle. Älkää luopuko arvoistanne vaan tehkää niistä vientituote."

 

 

 • Kybermaailma tarjoaa Suomelle useita mahdollisuuksia kilpailukyvyn, elinkeinoelämän ja yhteiskunnan turvallisuuden kannalta, arvioi Stonesoftin kyberturvallisuusjohtaja Jarno Limnéll.

http://www.verkkouutiset.fi/index.php/talous/9-tal...

 

 


Härpäkkeiden ja laitteiden hinnat laskevat vauhdilla robottitehtaiden vyöryssä - ja todellinen vientiteollisuus on immateriaalisessa taloudessa. Henkisessä kyvyssä ja persoonallisuudessa.

Insinööritaidoissa. Taiteessa.

Ohjelmoinnissa. Soveltamisessa.

Henkilökohtaisessa palvelussa digitaalisesti. 

 

Muuntautumiskyvyssä. Immateriaalisen todellisuuden vyöryä ja voimaa. Henkistä kuluttamista, ohjelmien ja mediapalvelujen ostamista.
 
Hallitus ei ota tätä immateriaalin talouden kehitystä tosissaan.

Teknologista kehitystä ei käytetä ihmisten vapauttamiseen ja materiaalisen perusturvan luomiseen uuden talouden ajattelussa. 


Eliittimme on mätä.

 • Vanhanen valittaa viikonlopun Iltasanomissa että Ruotsi menee ohi.    

Ensin Vanhanen lahjoittaa valtionyhtiöt ja tuhoaa hyvinvointivaltiota ja sitten valittaa että Ruotsi menee ohi.

 

Mutta totuus on se, että olemme ideologisessa sodassa ihmisyyden ja henkisyyden puolesta kahmijoita ja elintilan viejiä vastaan.

Jakaminen ja vapaus on se voima, joka voi antaa merkitystä.

Suomi oli 1989 luottamusyhteiskunta, ihmiset olivat vapautuneet ennennäkemättömällä tavalla ja suomalaisuus sai aivan uusia sointuja - kunnes oikeiston-Holkerin ja pankki-manun luoma valuuttakikkailu ja juppien velkasijoitusorgiat räjähtivät kansan maksettavaksi. Neuvostoliittokauppa oli jo 1987 osoittautunut olevansa impotentti mutta kokoomuskin julisti kiihkeästi, kuinka Suomi elää Neuvostoliiton varassa kiitollisena.

 Kokoomuspankkiirit ja teollisuuspohatat kehottivat valtiota lainaamaan jättimäiselle  ja kuihtuvalle Neuvostoliitolle rahaa veronmaksajien taskuista!

Nämä Neuvostoliitolle lainaajat ja lamasyöpäläiset saivat sitten luoda uuden valtiottoman tuhokapitalismin periaatteen Koiviston konklaavissa, sitä samaa, jota Katainen yrittää nyt jatkaa EU-pankkiireja rahoittaen - jotka tiesivät saavansa pumpata EU-maita katolilaisten maitten 2000 miljardin laina-ansoituksella.

Olemme liukuvassa helvetissä eliitin etumatkaa kasvattamassa.  

 • Tuloerojen luominen ja tasavero kokoomuksen europolitiikan mukaisesti eivät ole markkinakapitalismia, se edistää stagnaatiota ja korruptiota.

 

Eliittiin kuulumisen ja ilmaisemisen mielihyvä ja julkeus on vain ikiaikainen fasistinen ja aatelinen ideologia julmuuden keinoilla. Alistamisen ikiaikainen taistelu.

 • Suomalaiset ammattijärjestöt ovat myös liukuneet elitismin ajatusmalliin ja eliitin ideologiaan olemalla puolustamatta pätkätyöläisten palkkatasoa ja tuntihintaa - jonka pitäisi olla parempi pätkäluonteen stressin ja arvaamattomuuden takia.Globaaliin orjuuteen on paljon torjuntakeinoja ja tulliverokikkoja pakottamaan tuotanto-olosuhteiden muuttamista Aasiassa.

Ja suojelemaan eurooppalaista elintasoa.

Suomen uhraaminen "globalisaatiolle" esitetään meille moraalisena vaatimuksena ilman omia tullisakkoja - vaikka Suomen uhraaminen ei eettisesti auta ketään maailman taloudessa.

 

Ilman massiivisia robottiveroja maailman talous tuhoutuu.

Tehotuotanto on valjastettava hyvinvoinnin nostamiseen, lyhyisiin työaikoihin myös aasiassa eikä eliitin paratiisipääoman kasvattamiseen.

Kun EU on romahtanut lopullisesti, euromaiden täytyy sopia 2 tullimuotoa: roima robottitulli estämään Aasian ihmistyövoiman lopettaminen sekä kipakat saastetullit.

 


Elintason vaatimuksiin on monia keinoja.

On esimerkiksi olemassa energiamassa-rakentamisen idioottimaisen yksinkertainen tekniikka, jolla taloista saadaan koko talveksi lämmityksen auringosta kesällä varaava rakennus. Tätä valtio ei Suomessa tue, koska kaikki tuotannon alat ovat korruption alaisia, mm. energiayhtiöiden korruption alaisia.

Valtion tutkimuskeskus on myös ollut tukemassa pörssikapitalistien ideologiaa ja korruptiota valehdellessaan vuosikymmeniä ettei Suomeen kannata rakentaa kesäisin lämpöä varaavia energiataloja.

 • Saksalaisten tutkijoiden mukaan 50% Suomesta saa auringolta yhtä paljon lämpösäteilyä suhteessa kuin eteläisempi Saksa.


Kemian teollisuus hallitsee viljelemisen röyhkeän saastuttamisen ja kuluttamisen korruptiota - lähes jokainen suomalainen viljelijä käyttää 3-10 kertaa liikaa lannoitteita (tuoreen tutkimuksen mukaan). 

Lobbaus on toiminut ja hallitus tukee sitä.

Korruptoitunein valtio Euroopassa?

Niin arvelen.

Kulutuksen ja saastuttamisen tarve on kulutuskapitalismin ydin. Sen moottori. Sen ylpeys. Talvivaara on kokoomuksen kunniamerkki.

 • Saksalaisten kaipaamaa orgaanista viljelyä ja hyvähintaisten tuotteiden vientiä estetään kaikin valtion, kemianteollisuuden ja keskustapuolueen toimin. 

 

 • Energiateollisuus on järjestänyt kaikkien aikojen korruption poliitikkojen kanssa estäessään tuulivoiman kehittämisen, pienten hiljaisten generaattorien kehittämisen ja tuotannon maassa, jossa tuullisuus vain lisääntyy.

 

Ruotsissa on esimerkiksi musiikkiteolisuuden vienti 50 kertaa suurempi kuin Suomen.

 • Ruotsin konsulaatit auttavat muusikoita ympäri maailman aktiivisesti diplomaatisten suhteiden ja PR:n avulla, suomalaisten eivät auta suomalaisia.

 

 

III

 


Länsi-Suomessa moni rikastuu tukiaisilla ja se on yksinkertaisesti väärin. Se ei ole hyvinvointivaltiota vaan korruptiovaltiota.

Suurin ideologinen vihollinen on supereliitin nauttima lobbaus, kabinettilupaukset viroista, firmojen suojatyöpaikoista ja räikeät johtajien palkat valtion tukemissa yhtiöissä ja valtionkin reippasti omistamissa yhtiöissä.

Pahinta on ollut oikeusjärjestelmän ja verottajan valvonnat romuttaminen. Se lamauttaa myös kansalaisten moraalia.


Uskomattoman röyhkeä meininki mutta ylpeydellä, uuden porvari-identiteetin tulemisen porvarieetoksella.

Tämä korruptio ei ole markkinakapitalismia vaan eliitin pörssikapitalismia.

Ihmisillä ei ole tietoa korruption laajuudesta ja siksi ihmiset eivät ymmärrä ideologisen heräämisen tarvetta.

Päätoimittajat valtamediassa rajaavat tarkkaan arkiuutisoinneista merkittävimmät tulkintaan vaikuttavat faktat pois.

 • "Kun kaupunginjohtaja Jussi Pajunen (kok) julisti sisäisen tarkastuksen raportin salaiseksi, vaadin nähtäväksi kyseisten töiden laskut kolmelta kuukaudelta. Aluksi vaatimus torjuttiin, ja syy siihen selvisi: Suurin osa laskuista oli erittelemättömiä ja jopa monta kertaa kalliimpia kuin kilpailussa sovitut."

  -  Pienyrittäjä vastaan ”Hyvä veli”-verkostoValtio ja yhteiskunta ei ole johtajia ja eliittiä varten.


  Vai ei ministeri tiedä poliittisista lahjaviroista:

 •  + Valtio tiedottaa: Yhtiökohtaiset palkitsemistiedot aikaisemmilta vuosilta toimitetaan pyynnöstä - valtio omistajana julkistaa keskeiset palkitsemista koskevat tiedot kaikkien valtioenemmistöisten yhtiöiden ja lähtökohtaisesti myös kaikkien valtion osakkuusyhtiöiden osalta.  http://valtionomistus.fi/suomi/yhtiot/palkitsemistiedot/

 

Johtajat ovat kansaa varten ja kansalle vastuussa.

Reaaliaikaisesti ja väliaikaisesti. Tässä vaihtoideassa ja nopeassa vastuussa on demokratian ainoa juju jo muinaisilla kreikkalaisilla. Jos se ei toimi ja poliittiset johtajat pysyvät virassaan junnaavana urasuorituksena niin elämme plutokratiassa.

Kuten Suomessa elämme.

Johtajat ovat teoriassa vain annetun suorittamisvallan kanavia, eivät eliittiluokan luomiskanava. Nyt se on eliittikoneisto, joka pumppaa rahaa valtiolta eliitin korottamiseksi aatelisluksukseen.

Suomessa johtajien erottaminen on tabu kun sen pitäisi olla sääntö ja tapa.

Kysymys nykyisestä ohuesta yhteiskuntatietoisuudesta, poliittisen korruption havaitsemisen puutteesta ja  ideologiasta vain sanana on ennenkaikkea valtakulttuurin ja valtamedian propagandasta: kuinka meille opetetaan kenellä valta on ja mitä valta on.

 

EU on perustettu teollisuuden ulkoistamiseksi Aasiaan ylikansallisten yhtiöiden lobbauksena:

 • "Pitää muistaa, että Wärtsilä Meriteollisuus oli tehnyt juuri miljardin Suomen markan investoinnit uusiin teknisiin laitteisiin sekä Pansion telakan isoihin hallirakennuksiin.

  Lopullisessa konkurssiselvityksessä kävi ilmi, että omaisuus oli kolme miljardia suurempi kuin velat, joten konkurssi oli tarkoituksenmukainen toimenpide EU-neuvotteluiden aloittamiseksi. Saksahan lupasi vastapalvelukseksi lopettaa vanhan telakan Bremenissä."

http://www.ts.fi/mielipiteet/lukijoilta/428817/Lai...

 IV

 

Kuinka tieto ja tiedostaminen rajataan ideologisesti?

 ”Vastakkainasettelujen aika on ohi. Antautukaa.
Ajoimme Suomen ideologista antautumista korruptoituneelle katastrofi-EU:lle mutta emme myönnä olevamme väärässä talouden romahtaessa. Antautukaa ja lopettakaa valittaminen, me emme myönnä virheitä emmekä ideologista umpikujaa.  ”

Kuinka ei enää olisi oikeiston ja vasemmiston vastakkainasettelua - "ei ole enää mahdollista”?

 

Vasemmistopuolueet saavat tietysti syyttää omaa sisäistä suosikkikorruptiotaan, tilanneanalyysistä luopumista ja johtajakultin vallan muotoja, että eivät julista selkeitä päämääriä ja keinoja tämän  tapahtuvan oikeistolaisen valtiokatastrofin keskellä.

Suomessa ei ole koskaan ollut sananvapautta. Törmään jatkuvasti ihmisiin, jotka pelkäävät puhua tai kirjoittaa avoimesti työpaikkansa menettämisen pelossa.


Oikeistolla on monia häpeän tuottamisen kulttuurisia keinoperinteitä, joilla luodaan hierarkiaa, passiivisuutta, voimattomuuden alueita, eliitin epärehellistä keskustelua, ongelmasokeutta ja varsinkin yhteiskuntaluokkien erottamista kauas toisistaan pelon ja itsestäänselvyyksien lietsonnalla. 

Valta olisi mahdollista kansalle niin kauan kun Suomi on valtio eikä maakunta EU-liittovaltiossa 

- mutta kansalaiset tukehtuvat nyt kateuteen, pelkoon, keinottomuuteen, keskustelemattomuuteen, puolueiden johtajakultteihin, epäsolidaarisuuteen ilman tietoisuutta ideologisesta sodasta ja vaihtoehdoista.Suomi johtaa kohta Eurooppaa alkoholin massakäytössä.

Suomi on ainoa Euroopan maa,
jossa alkoholin käyttö kasvaa.


Elämme eliitin luomassa vieraantumisesta ja etsimme turtumusta ilman kirkast vastaideologiaa elämän puolesta.

Elämme eliiitin lumouksessa, jossa kansa luulee, että kansalla ei voi olla asiat paremmin, vain eliitillä voi olla asiat paremmin.

Solidaarisuutta halveksitaan ja kilpailua ihaillaan.

Status-kilpailu ei ole suinkaan tehokkuutta ja innovatiivisuusta luovuutta lisäävää, päinvastoin - siihen on satoja tutkimuksia.

Elämme eliitin luomassa harhassa, jossa ihmiset syyttävät itseään pahoinvoinnistaan ja traumoistaan. Siksi kokoomuksella oli kiire purkaa peruspalvelut 1989 juppien keinottelulaman aikana.Olosuhteista puhuminen on tehty häpeälliseksi ja eliitin ihannoimisesta ideaalista. Ihailua tuotetaan kaikin mainostoimiston keinoin - kuten esimerkkieliitin vapaaehtoisilla, mitättömillä palkanalennuksilla.

 

Sairaanhoitajatkin äänestävät kokoomusta, joka runnoo tuloeroja urakalla:

 • Hyvinvoinnin horros, samaistumisen hurmos, oman kurjuuden suggestiivinen torjunta.

Ihmisten toiveet korvaavat tiedostamisen ja ideologisen valinnan keinoista.

Suomalaiset ”itsemurhaajat”, alkoholistit ja lääkeaddiktit tappavat mielummin itsensä kuin alistajansa ja huijaajansa uskoen omaan mitättömyyteensä. Media puhuu ”reaaliteeteista” ja vertaa nyt muutaman eliitin jäsenen mitätöntä ”palkanalennusta” koko Suomen kattavaan palkanalennukseen.

 

   V

 

 Miten olisi aivan uusi kapitalismi.

Spekuloidaan;

Kaatuisiko Suomi, jos kaikilla olisi sama palkka?

Ei.

Kysymys on ideologiasta ja tarkoituksenmukaisuudesta. Yhteiskuntasopimuksesta. Mielekkyydestä.

Jos kaikilla olisi sama palkka, silloin ihmiset kilpailisivat taidoillaan, jotta saisivat haluamansa työn. Taidon palkkana olisi työ.

Ja ihmisten sosiaalinen kiitos. Status vain sosiaalisin perustein ilman porvareiden rahastatuksen hurmaa.

Työn mielekkyys on useille ihmisille elämän tarkoitus Suomessa - eikä tämä poistuisi jos kaikilla olisi sama palkka.

Tasatulo lisäksi lisäisi roimasti markkinataloutta, koska levitetty varallsiuus suuntautuu kulutukseen.

Työstä poisjäävillä olisi sitten pienempi kansalaistulo ja selvästi raskaita töillä tekevillä lyhyempi työaika laajan asiantuntijaraadin määrittelemänä.

Ylityöt sallittaisiin mutta hyvin rajoitetusti sillä selviin tieteellisin tutkimuksiin vedoten tiedetään, että ihmisen toimintakykyinen ja psyykeä tuhoamaton työaika on lyhyt.

Ylityö tuhoaa psyykeä kaikkien satojen tutkimusten mukaan, lisää aggressioita, emotionaalista kapeutta ja ihmisen tiedostamista - siksi porvarieliitti kautta aikojen vaatii ylityöyhteiskuntaa.

 

Suomi. Joka onkin  tällä hetkellä poliittisesti passiviinen ja tiedostamaton zombieyhteiskunta. Tsaari Niinistön, ylösnousseen Kekkosen, voittamattoman isän ja nuhtelijan palvojat.

Tasatulo voisi olla lähtökohta.

Veroprogressiolla voitaisiin sallia selvästi tulosta tuoville yrittäjille lisätuloa ja valtio tietysti maksaisi selkeän työpanoksen esittäneen yrittäjän palkan, kunnes yhtiö tuottaa voittoa.

Mutta kaikkien tulisi ymmärtää, että kaikkien tarpeita hoitava vahva valtio on onnen ehto, ei vrinen kilpailu ja kurjistumiskuilun jyrkentäminen. Se luo julmuuden kulttuuria.

Ihmisen ruumis on valtio. Sen täytyy olla yhtenäinen. Resurssien käytön ja jakamisen takia täytyy olla valtioita.

Markkinatalouden etenemisen takia täytyy olla vakauttava valtio.

EU:n romahtaminen todisti 100% että keinottelutalous ja rahan diktatuuri ei toimi.
 
EU on mätänevä pedon ruumis Sinuhe-kirjasta, jota Katainen vielä rasvaa raadonsyöjien jo aloitettu abakkanaalit. Kataisen ainoa vaihtoväline on pelko ja uhkailu "hunajan ja maidon maahan".

 

  VI

 

Pohjoismaat ovat kaikissa valtioiden välisissä vertailuissa huipulla, onnellisuuden, tehokkuuden ja turvallisuuden suhteen.

Nyt se valtion pohja on purettu Suomessa tasaveroksi.

Hyvinvointivaltio täytyy palauttaa nopeasti, jos puhumme yleisistä arvopohjista.

Ei voi olla toiveita hyvinvoinnista, jos sitä puretaan eliitin eduksi.

 

Hyvinvointivaltion palauttamienn on vain valinta mutta se edelllyttää eliitikin huutovaatimusten vastustamista. Solidaarisesti perustuslaki jälleen voimaan otettuna ilman EU:ta ja sen katteettomia ultrakapitalistisia ja oikeistolaisia vaatimuksia.

EU on jo romahtanut eliitin ahneuteen ”rahan vapauttamisesta”.

Suomalainen eliitti paasaa nyt säästäväisyydestä vaikka pitää sveitsiläisillä tileillä homehtumassa uutta ja vanhaa rahaa 100 miljardin verran tai sijoittaa aseteollisuuteen ja Ollilan öljyteollisuuteen eikä sijoita suomalaisiin uusiin yrityksiin sitä rahaa.

 

 • Naomi Klein on kuvannut kirjassaan Tuhokapitalismin nousu

  lukuisia tapauksia, joissa erilaisia kriisejä on käytetty hyväksi yhteiskunnallisen omaisuuden yksityistämiseen, ammattiyhdistysliikkeen murtamiseen ja muuhun oikeistolaiseen politiikkaan. Niin äärimmäisiä ehdotuksia, kuin Klein kuvaa, ei Suomessa ole esitetty, mutta logiikka on sama:

  Kriisiin vedoten edistetään oikeistolaisia linjauksia.

  - http://jukkatorikka.blogspot.fi/2013/01/kasvun-avaimet-suomelle.html


Olen monta kertaa kuullut ihmiseltä, jolle suku on ostanut asunnon, auton ja lomamatkat, että valtio ei saa antaa ilmaista lounasta vaan ihmisten on opittava nousemaan ja pärjäämään yksilöinä. Onneksi en ole oksentanut kyseisten kokoomuslaisten päälle. Isona miehenä olen onneksi myös pasifisti.


Nykyisessä yrittäjiä ylistävässä sanahelinässä ylistetään myös perverssisti aina ylityötä todisteena yli-inhimillisistä kyvyistä.

Varsinkin köyhien yrittäjien ”sankarieetosta” suuryhtiöiden verohelpotusten varjossa.

Jokaisen työhullun lapsi osaa todistaa, kuinka ylityö tuhoaa perheen ja työhullun persoonallisuuden. Työhullun ytimeksi jää vain raha ja ahneus. Inhimillisyydestä tulee työhullujen statusporvareiden vihollinen. 

Kokoomuksen yrittäjähenkisyyden ylistäminen on räikeää hyväntahtoisten hyväksikäyttöä: kokoomuksen muokkaamat lait ovat vain suuryrityksien eduksi pienyrittäjiä vastaan - Saksassa taas pienyrittäjät huomioidaan huomattavilla eduilla.

Useimmille työhulluus onkin oman suvun psyykkisten ongelmien ja henkisen väkivallan pakoa.

 


Vastauksia ei ole ilman kysymyksiä ja havaintoja.

 • Todellisen politiikan todellinen perusta?


Mielekkyyden yhteiskunta. Motivaation yhteiskunta.

 Vahva valtio ja oma markka ei ole demareihin soluttautuneen Mauno Koiviston valuuttakeinottelua ja eliittijuppien bondikauppaa eikä pankkien vapautta painaa rahaa ja antaa katteettomia lainoja köyhille wannabejupeille.

Keinotekoinen EU-ideologia ilman demokratiaa ja ylikansallisten yhtiöiden luoma ”rajaton EU-utopia” pysyy nyt pystyssä vain pankkien elitistisellä sosialismilla valtioiden kustannuksella - valtioita tuhoten.

Ennenkaikkea tietoisuus ja yhteinen visio.


Mikä on yhteiskunnan tarkoitus?

Mikä on ihmisen tarkoitus?
Voiko ihminen kehittyä?
Voiko onnellisuus olla politiikkaa?

Voiko olla materiaalista politiikkaa ilman henkistä yhteiskuntaoppia ja ideologista päämäärää?

Onko ihmisen henkinen olemus osa valtion tehtävää?


Mitä immateriaalisen ja huipputeknologian talouden uusi aikakausi merkitsee?

   Jos EU ei romahda plutokraattiseksi eliitin feodaalidiktatuuriksi. Suunta on siihen jo käännetty.

 

 


 
VII

 • Ankara jälkikirjoitusEsimerkki eliitin korruptiotaloudesta:

Kokoomuspoliitikot myivät hallitusta huijaten Suomen valtion KAIKKI laajat fosforivarannot pilkkahintaan ehkäpä sadasosahinnalla, jotta norjalainen ökyfirma voisi vieläpä lain voimalla pakottaa viljelijät ostamaan vain Suomesta louhittua fosforia norjalaisten monopolihintaan. 

Viljelijät eivät taida tietää ja tajuta tätä lailla suoritettavaa rahastusta ja huijausta.

Riistokapitalismin, tuhokapitalismin vain yhtä esimerkkiä.

Kaivokset on kansallistettava välittömästi, brutaalit ja apokalyptiset saasterikkomukset jo pelkästään antavat siihen luvan ja perusteen.Kuinka EU-lobbauksen paljastuneet valheet eivät johda vastuullisten syrjäyttämisen?

 

Kekkosenkin populistinen isä-profiili ja keinotekoisen moralistinen valta pysyi kasassa vain ankaralla sensuurilla kasassa, median mielistelyllä ja lässytyksellä. Kekkonen oli pelkkä brändi, media ei raportoinut todellista vallankäyttöä ja Kekkosen klaaneja.

Nyt median sensuuri kohdistuu eliitin keskinäisiin sopimuksiin ja EU:ssa tehtyihin lupauksiin.

Hyvin todennäköisesti EU on vaatinut joltakin pääministeriltä lupausta Suomen luopumisesta useasta teollisuudenalasta Suomen köyhdyttämiseksi ja nopeasti alistettavaksi.

Liittovaltioraivaus on brutaalia bisnesta, valtiot täytyy tuhota pankkiliiton tieltä.

Ja kansa odottaa mansikoita kristallikulhossa isä Niinistöltä.

Toimittajat eivät saa puhua euroaatetta kyseenalaistavista faktiosta - kuten esimerkiksi alkuperäisestä eurooppalaisesta terorismista, operaatio Galdiosta, joka oli Naton suunnittelema ja rahoittama laaja kaaoksen tuottamiskampanja viidessä maassa sadoin siviiliuhrein. Italiassa on kännistetty uusi poliisitutkimus Naton toimista ja pommi-iskuista. 

Suomellekin oli salainen Gladio-sotilasyksikkö valmiina Tukholmassa.

Naton kenraalien vallan laajentaminen on oleellinen taustamotiivi liittovaltiolle tietä puhdistavalle pankkikatastrofille. Afganistankin on sopivasti pelottava ja turruttava. Kaikki on suunniteltua.

Kreikan kaaos on showna erittäin hyvä pelote ihmisille, jotka eivät ymmärrä liittovaltion vallankaappauksen käsikirjoituksesta ja vaatimuksista yhtään mitään.

 

 

 

Suomalainen kulttuurikin

on vahvalla kädellä ideologisesti ohjailtua - Kekkosen perinteiden mukaisesti:

Todellinen ja ajanmukainen kulttuurievoluutio tuhotaan suuntaamalla eliitin oopperalle noin 80 miljoonan euron tukiaiset ja sen sijaan todellinen vietnipotetnitaali pop/rock/alternative-musiikkia ei käytönnössä tueta.

Valtion raskaasti tukemat kaupunginteatteritkin on puserrettu oikeistolaisen porvariviihteen ja urvallisen omahyväisyyden ällöttäviksi tursottimiksi.
 
 Elokuvateollisuus on myös ideologisen rujosti ohjattua ja oikeistolaiset kokoomuksen siivilöimät virkamiehet opetusministeriössä valvovat elokuvasäätiötä, jotta mitään uutta, persoonallista ja yhteiskuntakriittistä ei syntyisi sillä elokuva on taidemuodoista oikeistolle kaikista uhkaavin ja tehokkain mediataidemuoto.

Vain siirappinen junttiviihde tai yhteiskuntakritiikitön nihilismi ilman analyysiä sosiaalsiesta kriisistä kelpaa virkamiehille elokuvaksi.
 

Peliteollisuudessakin meno on perverssiä.

Valtion kehittämisrahat annetaan jo menestyneille ja rahoitusta saaneille firmoille, jotka vain jemmaavat tukirahat kassaansa ja osingoiksi - eikä tukea anneta uutta hermoa tunnusteleville firmoille, joissa nopea toiminta olisi toiminnan ehto.

Humanistien halveksunta on hämmästyttävää peliteollisuudessa vaikka yleistajuinen mediatuotanto tarvitsee tarinankerrontaa ja kulttuuristrategiaa.

Ja on outoa, että valtio antaa ylikansallisille pelifirmoille tukia eikä osta osakkeita eikä siis halua valtiolle ja kansalaisille osuuta menestyksestä?

Tämä on mielestäni kokoomuksen lobbaama ideologinen strategia pumpata ja tuhota valtiota tyhjiin ylikansallisten firmojen ehdoilla.

 

 

  VIII

Mitä seurasi 90-luvun peruspalvelujen purkamisesta ja ihmisten hylkäämisestä?

Ihmisten toimintakyky, psyykkinen hyvinvointi ja työteho romahti. Vasemmisto luovutti ahneuden profeetoille.

Edistyvä valtio tarvitsee vahvan valtion ja veroprogression ilman rikkaiden almuja.
Valtion purkaminen amerikkalaista julmaa valtiomallia ihaillen on eliitin väkivaltaa väestöä kohtaan, tehotonta, taannuttavaa ja kallista elitismiä.

 • "THL:n tutkijat toteavat, että 1990-luvulla tehdyt poliittiset päätökset heijastuvat tähän päivään:
”Lasten ja perheiden peruspalveluita karsittiin voimakkaasti, ja ehkäisevästä työstä tingittiin. Koululaisten terveystarkastuksia vähennettiin, neuvolan perhevalmennuksia karsittiin, lapsiperheiden kotipalvelut ajettiin alas ja koulujen ja päiväkotien resursseissa ja henkilömitoituksissa säästettiin”.

”Edelleenkään kunnissa ei ehkäisevää ja hyvinvointia tukevaa työtä ole saatu lamaa edeltävälle tasolle, ja samalla korjaavien palveluiden käyttö ja kulut nousevat jatkuvasti”, he kirjoittavat."

Hajota ja hallitse.

 

 

 

 

Eräs Vastarintaliike omavaraisuuden ja järjen puolesta saapuu Suomeen:

 

 • Earthship on arkkitehti Michael Reynoldsin suunnittelema talomalli, jonka rakennusmateriaaleina käytetään yleensä mahdollisimman paljon kierrätys- tai jätemateriaalia ja jonka keskeisenä ideana on "Off the grid" ajatus. Elikkä valmiissa talossa ei olisi tarvetta sähkö-, vesi- tai viemäriliittymiin sekä talon ideana olisi myös tuottaa iso osa asukkaiden ruuasta ympäri vuoden.
 1.   Omasta taloprojektistaan Suomessa sekä earthshipeistä yleensä olisi 16.2. Hyvinkäälle tulossa puhumaan Jouni Koistinen. Esitelmän jälkeen on varattu hyvin aikaa keskustelulle ja kysymyksille. Tulkaa paikalle kuulemaan lisää tai esittämään kysymyksiä ja osallistumaan keskusteluun!

Earthship Suomessa

 Energiavapautta joka talon katolle,
varsinkin kerrostalojen katolle useampikin:


 •  "Vastakkain ovat siis globalisaation korporatiivisen ja salamyhkäisesti toimivan ylivallan jatkaminen tai ihmisläheinen, paikallisuutta korostava avoin yhteisörakenne, joka ei nykyvälineillä ole mikään este kansainväliseen toimintaan. Open Source-ajattelu poistaa näännyttävän kilpailutarpeen.

  Talousjärjestelmämme on susi ja se on tapettava ennen kuin se on raadellut kaikki lampaat."

  - Kansantalouden erittäin lyhyt oppimäärä, Timo Isosaarihttp://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=bTbLslkIR2k

  

 
Suomen kansantalous velkaantuu samaan aikaan, kun Ruotsi ja Saksa vaurastuvat. Kuva kertoo vaihtotaseesta suhteessa kokonaistuotantoon, millä mittarilla Suomi lähestyy Espanjaa. 
http://taloudentulkki.com/2013/01/04/suomi-vajoaa-espanjan-kastiin/ 

 • - Asiantuntija eläkeyhtiöille: lisätkää osakepainoa ja luopukaa kotimaisista

Suomen 150 miljardin euron eläkesalkusta 45 prosenttia on osakkeissa. Eläkeasiantuntija Keith Ambachtsheerin mukaan osakepainon voisi nostaa 80 prosenttiin. Lisäksi kaikki sijoitukset pitäisi tehdä ulkomaille. Suomi-sijoitukset tuovat professorin mukaan turhaa riskiä.

  http://www.arvopaperi.fi/uutisarkisto/asiantuntija...

 

Aika hurjaa on nyt valtion alasajon hegemonia.

Pieni ideologinen herätys paikallaan?

 

 

 

 

   Työtä ei tarvita, vaan arvoa.

 •  " Taloustieteissä asiat eivät ole yhtä hyvin. Ne ja niihin tukeutuva politiikka perustuvat yhä valheelle, jonka nimi on työ. Hokema on, että menestyvässä taloudessa tarvitaan lisää työtä. Tämä on suuri valhe. Työtä ei tarvita, tarvitaan arvoa.

Työn tekeminen ei ole itseisarvo. Työ tarkoittaa resurssien käyttämistä, ja sitä tulisi välttää. Varsinkin ihmistyö on välttämisen arvoista.

Itseisarvo on tulos, arvo, joka näkyy tuotteina tai palveluina. Usein oikeudenmukaiseksi koettu arvonlisävero on yksi taloustieteen suurista saavutuksista: siinä etsitään ja verotetaan juuri sitä mitä yhteiskunta tarvitsee: arvoa."

 

- teksti Reima Suomi

Tietojärjestelmätieteen professori Turun kauppakorkeakoulu :

http://www.talouselama.fi/Tebatti/puheenvuoro/tyot...

 

 

 

--

 

 

 

 

 • Kuinka raha tehdään ja kuinka poliitikot sallivat mielipuolisten velka-ansojen kasvaa. Video. 

“How is money actually created? That may seem a strange question. This question leads us to the very heart of the debt crisis.”

New documentary by the Swedish public broadcaster SVT is an absolute must watch.

     Katso

http://www.positivemoney.org/2012/12/new-documentary-economic-science-an...

 

  • Eduskuntaan ja politiikkaan on levinnyt salailukulttuuri. Salailua ei hävetä vaan sillä jopa ylpeillään. Tieteenpäivien paneelissa keskustelivat Leena Harkimo, Päivi Lipponen, Lauri Heikkilä, Tapani Tölli, Eila Tiainen, Johanna Karimäki, Astrid Thors ja Leena Rauhala.

1700-luvulla Anders Chydenius onnistui Tukholman valtiopäivillä saaman Ruotsin valtion talouden julkiseksi. Tänään tarvitaan uusia chydeniuksia.

http://juhanikahelin.puheenvuoro.uusisuomi.fi/129812-eduskunnan-salailuk...

 

 

 

 

 

PS

 

 

 • Vaikka Zeitgeist-liikkeen edustajat puhuvat  kansojen solidaarisuudesta niin suuryhtiöitä vastaan toimii alkuvaiheessa vain tiukka kansallisvaltioiden oma itsenäinen paikallistalouden suojaaminen omalla valuutalla ja tullisääntelyllä sekä tiukalla veroprogressiolla keinottelua ja monopoleja vastaan. Myös paikallisenergia kuuluu paikallistalouteen.

 

 

 

 

                                                     Arhi Kuittinen

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (17 kommenttia)

Arhi Kuittinen

IMF:n ekonomistit myöntävät leikkauksiin kannustavien laskelmien virheellisyyden.

Kansainvälisen valuuttarahasto IMF:n kaksi ekonomistia, Daniel Leigh ja Olivier Blanchard ovat laatineet erityisen 'työpaperin' (working papers) niistä erehdyksistä, joita he ovat tehneet laatiessaan ennusteita talouskurin vaikutuksista Eurooppaan.

http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=8&id=6346

--

Mitä on näkymätön valta?

Ihmiset eivät ihmettele näkymätöntä valtaa eli päätöksiä ilmestyy ilman perusteluja ja taustatietoja.

Sensuuri on voimallista valtaa.

Etukäteen ei keskustelua käydä eikä valtaa käyttävä perustele intressejään rehellisella taustatiedolla.

Näkymättömyys on valtaa.

Kekkonen lanseerasi hiljaisen vallan - mediassa se näkyi sympaattisena valtana. ”me teemme parhaamme JOS ette häiritse meitä.

Kekkonen sai lahjuksia satamalla.

Tavaroita, matkoja, juomia, ruokaa, lupauksia. Politiikka ei ollut demokratiaa vaan klaanipolitiikkaa.

Ja naisia, kun oli juonut naisten miehet ensin pöydän alle. Kekkosen populistinen isä-profiili ja keinotekoisen moralistinen valta pysyi vain ankaralla sensuurilla kasassa.

Kataiselle on luotu myös täydellinen populistinen imago "Huolestunut Katainen".

Media kertoo ihmisille, että Katisen tunnetilat ovat tärkeämpi kuin jatkuva informatiivinen selvitys hänen uusliberalistisesta valtiontuhoamisideologiastaan sekä selvitys vaihtoehdoista suomalaisten arvopäämäärien mukaan.

Nyt median sensuuri kohdistuu eliitin keskinäisiin sopimuksiin ja EU:ssa tehtyihin lupauksiin.

Hyvin todennäköisesti EU on vaatinut joltakin pääministeriltä lupausta Suomen luopumisesta useasta teollisuudenalasta Suomen köyhdyttämiseksi ja nopeasti alistettavaksi.
Liittovaltioraivaus on brutaalia bisnesta, valtiot täytyy tuhota pankkiliiton tieltä.

Ja kansa odottaa mansikoita kristallikulhossa isä Niinistöltä.

Toimittajat eivät saa puhua euroaatetta kyseenalaistavista faktiosta - kuten esimerkiksi eurooppalaisesta terorismista, operaatio Galdiosta, joka oli Naton suunnittelema ja rahoittama kaaoksen tuottamiskampanja viidessä maassa.

Suomellekin oli salainen Gladio-sotilasyksikkö valmiina Tukholmassa - äärioikeistolaisten oma poliittinen armeijayksikkö sekä pelotteena että terroriin valmiina vasemmistolaisten mustamiseksi.

Gladion terrori-iskut Italiassa ja Espanjassa leimattiin vasemmistolaisten tekemiksi.

Naton kenraalien vallan laajentaminen on oleellinen taustamotiivi liittovaltiolle tietä puhdistavalle pankikatastrofille.

Kreikan kaaos on showna erittäin hyvä pelote ihmisille, jotka eivät ymmärrä liittovaltion vallankaappauksen käsikirjoituksesta ja vaatimuksista yhtään mitään.

Arhi Kuittinen

- Asiantuntija eläkeyhtiöille: lisätkää osakepainoa ja luopukaa kotimaisista

Suomen 150 miljardin euron eläkesalkusta 45 prosenttia on osakkeissa. Eläkeasiantuntija Keith Ambachtsheerin mukaan osakepainon voisi nostaa 80 prosenttiin. Lisäksi kaikki sijoitukset pitäisi tehdä ulkomaille. Suomi-sijoitukset tuovat professorin mukaan turhaa riskiä.

http://www.arvopaperi.fi/uutisarkisto/asiantuntija...

--

Aika hurjaa on nyt valtion alasajon hegemonia.

Pieni ideologinen herätys paikallaan?

Arhi Kuittinen

Kokoomus ja RKP jarruttavat harmaan talouden torjuntaa

Fifille vuodettu muistio paljastaa, että kokoomus ja RKP jarruttivat hallitusneuvotteluissa harmaan talouden valvontaa ja ehkäisyä. Puolueiden neuvottelijat vaativat poistoja keskeisimpiin toimenpiteisiin.

http://fifi.voima.fi/artikkeli/2011/kesakuu/muisti...

Arhi Kuittinen

Mauri Pekkarinen (kesk.) olisi valmis harkitsemaan valtion ryhtymistä STX Finlandin telakoiden omistajaksi.

Harmaan talouden ja "ulkoistamisen" paroni von Pekkarinen on nyt takkia kääntämässä korvat punaisina Keskustan epätoivoisessa äänten kalastelussa.

Pekkarinen on ollut Ahon kanssa nöyrästi kokoomuksen suljetuilla kinkereillä allekirjoittamassa valtion ja valtionyhtiöiden alasajoa pörssikapitalismin saalistuksen tieltä, Jota oikeisetodemarien keisari Lipponen jatkoi tunnollisesti ja jätti hajottamisen ja heikon valtion viestikapulan keskustan verohelpotusmafian ohjelmoimalle pitkä-Jussille, vinohymy-Vanhaselle.

- http://www.suomenmaa.fi/etusivu/pekkarinen_harkits...

Arhi Kuittinen

Kybermaailma tarjoaa Suomelle useita mahdollisuuksia kilpailukyvyn, elinkeinoelämän ja yhteiskunnan turvallisuuden kannalta, arvioi Stonesoftin kyberturvallisuusjohtaja Jarno Limnéll.

http://www.verkkouutiset.fi/index.php/talous/9-tal...

Arhi Kuittinen

Katkeruus kasvaa lapsen hymyn takana:

"Lapsen mielikuvitus paikkaa arjen kurjuutta"

Kaurismäen köyhyyden idylli on kokoomuksen idylli.

http://www.ts.fi/kulttuuri/elokuvat/436271/Lapsen+...

Arhi Kuittinen

Työtä ei tarvita, vaan arvoa.

Taloustieteissä asiat eivät ole yhtä hyvin. Ne ja niihin tukeutuva politiikka perustuvat yhä valheelle, jonka nimi on työ. Hokema on, että menestyvässä taloudessa tarvitaan lisää työtä. Tämä on suuri valhe. Työtä ei tarvita, tarvitaan arvoa.

Työn tekeminen ei ole itseisarvo. Työ tarkoittaa resurssien käyttämistä, ja sitä tulisi välttää. Varsinkin ihmistyö on välttämisen arvoista.

Itseisarvo on tulos, arvo, joka näkyy tuotteina tai palveluina. Usein oikeudenmukaiseksi koettu arvonlisävero on yksi taloustieteen suurista saavutuksista: siinä etsitään ja verotetaan juuri sitä mitä yhteiskunta tarvitsee: arvoa."

- teksti Reima Suomi

Tietojärjestelmätieteen professori

Turun kauppakorkeakoulu :

http://www.talouselama.fi/Tebatti/puheenvuoro/tyot...

Arhi Kuittinen

- Talvivaaran tapaus osoittaa, kuinka vaarallista on olla kilpailematta ekotehokkuudella nousussa olevassa kaivosteollisuudessa.

Ekotehokkuus - osana hyvää liikeideaa - on professori Raimo Lovion mielestä palkka-alea parempi ratkaisu Suomen saamiseksi nousuun.

”Ratkaisun ydin on siinä, että maamme yritykset tuottavat tulevaisuudessa kysyttyjä ja tarpeellisia korkealaatuisia tuotteita kohtuullisin kustannuksin.

Kaikkein lupaavin ja kestävin suunta on löydettävissä ekotehokkuuden parantamisessa kaikilla toimialoilla", Lovio sanoo.

http://www.talouselama.fi/uutiset/professorilta+yl...

Arhi Kuittinen

Emu ollut virhe.

Sillä jaetaan varoja finanssimarkkinoiden hyväksi ja painetaan alas palkkoja ja sosiaalisia oikeuksia.

Euroopan vasemmiston kokous Berliinissä:

Ruotsin Vasemmistopuolueen pj J. Sjöstedtin vertasi Emua keskuslämmitykseen, joka voi olla sopiva Saksalle mutta ei koko alueelle.

Haettava vaihtehtoja, varauduttava euron osittaiseen hajoamiseen. Yhteisenä haasteena Euroopassa vasemmistolla finanssimarrkinoiden alistaminen kontrolliin ja sosiaalissen polkumyynnin estäminen.

- http://www.facebook.com/yrjo.hakanen

Arhi Kuittinen

Muuttuuko taloussota oikeaksi sodaksi?

Finanssikriisit ovat osa globaalia taloussotaa.

Jenin alhainen korko on pakottanut muut maat seuraamaan esimerkkiä.

Kiina rikkoi tämän markkinan säätelemällä omaa valuuttaansa hallinnollisesti ja hankkimalla tällä tavoin itselleen sellaisen kilpailukyvyn, jolla se saattoi kahmaista muilta mailta kymmeniä miljoonia työpaikkoja.

Muu maailma lähti taistelemaan tätä kehitystä vastaan manipuloimalla omien valuuttojensa arvoa alhaisten korkojen avulla ja, kun sekään ei riittänyt, pumppaamalla markkinoille katteetonta rahaa.

Tämä on sotaa, eikä kukaan osaa sanoa, miten siitä päästään irti.

Pikemminkin näyttää siltä, että Aben hallituksen toimin sota eskaloituu entisestään.

http://www.hs.fi/paakirjoitukset/Finanssikriisit+o...

Arhi Kuittinen

Vapaavuori: ”Valtio ei voi yrittää yrittäjän puolesta”

Kokoomus julistaa, että perustuslain velvoite valtiolle työllistäjänä on nyt mitätön pörssiyhtiöiden etua ajavassa EU:ssa.

Tämän pitäisi olla selvää jokasielle kokoomuksen äänestäjälle.

Valtion alasajo uusliberalistisessa ideologiassa suurpääoman ja monopolien sokeana palvelijana.

Vapaavuori: ”Valtio ei voi yrittää yrittäjän puolesta”

http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194787902434/arti...

Arhi Kuittinen

Eliitin oudot puheet

”Mikä selittäisi sitä, että aina jossain vaiheessa eliitti kääntää kansalle selkänsä ja alkaa argumentoida tavalla, jossa päällimmäisenä on epäluulo ja ylenkatse?”

http://alusta.uta.fi/artikkelit/2013/01/15/eliitin...

- Pertti Koistinen
- Kirjoittaja on sosiaalipolitiikan ja erityisesti työpolitiikan professori Tampereen yliopistossa
Julkaistu 15.01.2013

Arhi Kuittinen

Saksalaiset virkamiehet väärensivät asiakirjoja, jotta Italia liitettäisiin hinnalla millä hyvänsä EU:hun - liittovaltio-vallankaappauksen tähden.

EU on pystytetty siis myös salaliitoilla, vaikka salaliitto kuulostaakin hassulta elokuvatermiltä.

Italian eläkepommi ja veronkierot sekä tietysti mafian veronkierto sekä tukihuijaukset on tulossa EU:n maksettavaksi: 1000 miljardia euroa.

Miksi EU ei lähetä ISAF joukkoja veroparatiisimaiden pankkeihin kaivamaan laittomat rahat takaisin taloudenkiertoon ja velkoihin? Sen sijaan Nato rääkkää köyhää maata Afganistania julmassa uudessa kolonisaatiossa.

" Saksalaislehti: Vanhat asiakirjat todistavat

- Italiaa ei olisi pitänyt päästää euroon"

http://www.talouselama.fi/uutiset/saksalaislehti+v...

ja

Selvistä salaliitoista EU:ssa ja lobbauksessa voit katsoa piinallisen selkeän dokumentin Areenalta:

Ulkolinja: Brysselin lobbarit

http://areena.yle.fi/tv/1768957

sekä

http://tv1.yle.fi/juttuarkisto/dokumentit/hatahuut...

Arhi Kuittinen

Kontturin talousblogi: 'Verotus keveni - mutta kenen?'

- Verot laskivat yli 35 000 euron tulonsaajilla pienimmästä suurimpaan peräti 1,1–4,0 prosenttiyksikköä. Niillä verosumma pieneni yhteensä 1 018,8 miljoonaa euroa.

- Yli 55 000 euron tuloista (7,5 % tulonsaajista) voitaisiin helposti saada 1,5–2,0 miljardia euroa lisää verotuloja ilman, että tulonsaajat joutuisivat minkäänlaiseen ahdinkoon. He voisivat edelleen elää herroiksi 5 100 - 4 900 euron kuukauden nettotuloilla.

- Suomalaisia pääomia oli ulkomailla vuoden 2011 lopussa 696,5 miljardia euroa. Vuodesta 1990 siinä oli kasvua 2 432,7 prosenttia.

Talous on valtion politiikkaa ja valtio määrää nyt suomalaisen talouden köyhtymisen ylikansallisten yristysten ehdoilla:

- Vinoutuma syntyi EU:n sisämarkkinoiden ja globaalin vapaakaupan seurauksena eli siitä, kun tuotannon rajasuoja poistettiin, josta aiheutui hurja talouden rakennemuutos mm. se, että tuonti lähes kaksinkertaistui

Arhi Kuittinen

Europäättäjillä ei ole toivoa taltuttaa kriisiä niin kauan kuin he sulkevat silmänsä kriisin syiltä. Näin tekee esimerkiksi EU:n korkea-arvoisin viranhaltija, komission puheenjohtaja José Manuel Barroso. Hän väittää yhä, että Kreikka ja muut kriisimaat kärsivät Yhdysvaltain vastuuttoman finanssialan ylilyönneistä eivätkä suinkaan Euroopan omista virheistä. - J Hurri

http://www.taloussanomat.fi/jan-hurri/2013/01/27/k...

Arhi Kuittinen

Saksassa erikoinen ongelma: aurinkosähköä tuotetaan pian liikaa

- Mikäli aurinkopaneelien asennustahti säilyy nykyisellään, olemme pian tilanteessa, jossa aurinkosähkön ylituotanto voi tietyissä tilanteissa aiheuttaa sähkökatkoja, Saksan energiaviraston johtaja Stephan Köhler varoittaa.

- Meidän täytyy rajoittaa aurinkopaneelien asennusta, energiaviraston edustaja sanoi New Scientistille.

-- Tämä kertoo, että systeemi toimii väärillä periaatteilla. On edetty vain energiayhtiöiden ehdoilla.

Piikkituotannolla tulisi lämmittää vesiboilereita yölämpöä varten.

- CO2-raportti

http://www.co2-raportti.fi/?page=ilmastouutisia&ne...

Käyttäjän TimoKalliokoski kuva
Timo Kalliokoski

Fragmentit kuvaavat aikaamme osuvasti. Lukukokemus oli hiukan hengästyttävä, hyvässä ja pahassa, mistä kiitos.

Toimituksen poiminnat