Kulttuurikritiikkiä - Arhi Kuittinen Kulttuurikritiikkiä - suomettumisen pitkä varjo pelokkaiden maassa

Vapaamuurarien temppeli HelsingissäMiksi vapaamuurarit kieltävät olevansa salaliitto tai salainen järjestö mutta jäsenistö on taas salattu?
Miten rekisteröity yhdistys voi olla salainen jäsentensä nimien suhteen? Miksi ovat rekisteröineet yhdistyksen vaikka laki ei salli ja vaikka haluava salata jäsenensä?Kakasi suurinta filosofista ja käytännön kysymystä:1)Onko se uskonto?
2) Onko se salaseura?

Tuomari ja syyttäjä saavat oikeuslaitoksen mukaan kuulua vapaamuurareihin syytetyn, lautamiehien ja puolustuksen tietämättä (kukaan ei valvo tuomarien ja syyttäjien esteellisyyttä).

Useimmat VM rituualit keskittyvät symbolisesti alistumiseen, kostoon ja tuomion hyväksymiseen valan/ "veljeskuntamoraalin" rikkomisesta. Naisilla ei ole vapaamuurari-sielua nähdä vapaamuurarijumalan suuria universaaleja tekoja ja tarkoituksia.
Vaikuttaa siltä, että nykyinen suomalainen versio velikytky-kerhona on etääntynyt kauas valistuksen ajatuksista ja tehtävistä, varsinkin Turussa ja pohjoisempana Suomea.    Mikä sitten on motiivi salaisille listoille  - jos tämä on vain "harmiton pikkupoikamainen kerho"?  Kun tämä on kuitenkin valinnut olevansa julkinen rekisteröity yhdistys

Käsittääkseni rekisteröidyn yhdistyksen täytyy julkaista jäsenlistansa? Tietääkö joku asianajaja? Kolmas kysymys 
  •  Minkälaisia ihmisiä kiinnostaa rituaalit, joissa vakuutellaan alistumista ja puhutaan toistuvasti veljeskostosta pettureille? Vapaamuurarit ilmaisevat olevansa valataosin kirkon jäseniä mutta Jeesus ei tosiaankaan opettanut kostoa keskeiseksi rituaaliksi.

 

   "HYVÄT VELJET MUURARIT"   
  -  MOT toimittaja Risto Vuorinen

  •   "Suomessa on noin 7000 vapaamuuraria. Heidän rituaaleistaan ja vaikutusvallastaan tiedetään yhä hyvin vähän. Vapaamuurareiden jäsenkunnassa on runsaasti poliittista, taloudellista ja yhteiskunnallista eliittiä, erityisesti rahoitusalan ja rakennusalan johtohahmoja.  Vapaamuurarit väittävät keskittyvänsä jäsentensä henkisen kehityksen ja hyväntekeväisyyden edistämiseen. He kieltävät muodostavansa salaseuroja, mutta eivät kerro julkisesti toiminnastaan ja rituaaleistaan.  http://ohjelmat.yle.fi/mot/etusivu


    2008


Kävimme vapaamuurarien loosissa, Suomen suurloosin toimipisteessä. Suomen suurloosin Helsingin Vapaamuurarit on vain miehille tarkoitettu järjestö, jonka päämääränä on henkinen kasvu ja kehitys salaisten rituaalien kautta. Vapaamuurarit harrastavat hyväntekeväisyyttä ulospäin näkyvänä toimintana.

Vapaamuurarien voidaan sanoa olevan olleen ensimmäinen ammattiliitto, työntekijöidensä tapaturma- ja eläkekassa, työn laatua tarkkaileva, ammattitaitoista työvoimaa välittävä toimisto ja työoloja valvova elin.
Vapaamuurarien
toiminnanjohtajalla on käsitys ja "perimätieto" siitä, että heidän rituaaleillaan on alkuperää jo muinaisen Egyptin faaraoiden rituaalikultista. Vapaamuurarien temppelitilan "alttarin" vasemmalla puolella on hiomaton kivikuutio. Tämä tarkoittaa kehittymätöntä sielua.

Oikealla puolella on hiottu kivi, joka symbolisoi henkisesti kehittynyttä sielua, joka on käynyt eri vihkimysvaiheet prosessina läpi. Toiminanjohtajan mukaan mm Trajanuksen portilla on nähtävissä samantyyppiset kivet. Myöskin jonkin faaraon sarkofagin yksi puoli on käsittelemätön, joka myös symbolisoi tätä samaa sielun kehittymisen välttämättömyyttä salaisen tiedon avulla. Maya-kuningas Pacalin muumion toisessa kädessä oli pallo ja toisessa kuutio.


Rituaalit ovat dramaturgisia symbolinäytelmiä, tietoon ja jäsenyten vihkiviä initiaatiorituaaleja, joiden juuret ovat kymmenien tuhansien vuosia vanhoissa heimorituaaleissa, ainakin hyvin samankaltaista toimintaa on arkaaisina vaiherituaaleina ja koetusrituaaleina nähtävissä vieläkin afrikkalaisissa initiaatiorituaaleissa. Niissä mm tunnustetaan vihittävan alemmuus ja voimattomuus, vihkijän voima (loosissa suurmestarin arvo), ylemmyys alemman tason vihittävien suhteen tiedon ja ymmärryksen antajana.

Heimo antaa vihittävälle elämän salaisuuden ja vihittävä saa arvonsa heimon kautta, jo aivan konkreettisesti eri arvoasteikkojen kautta. Arkaaisin ja yksioikoisin hierarkia on ollut ikäjaottelu kohtuullisen demokraattisena arvoasteikkona heimon jäsenille, jotka ovat olleet riittävän uskollisia heimon hyvinvoinnin huolehtimisessa.

Kehittyneitä mysteerikultteja ovat Demeterin Eleusiin mysteerit ja Isiksen kultit. Vihittävä uudelleensyntyi rituaalien kautta ja sai esim salaisen uuden nimen. "Sinä olet jumala" on vuosisataisten huhujen mukaan ollut Eleusiin mysteerin viimeinen initiaatiolause.

Suurloosin rituaalien aineistona ovat mm. legendat ja myytit. Rituaalit ovat nähtävästi koko ajan kehittyviä ja muuttuvia ja suurmestari soveltaa dramaturgiaa tarpeen ja vihittävän mukaan. Vapaamuurariuden (tiettävästi) korkein aste Suomen suurloosissa on "temppeliritarit", jolle tämän jäsenen täytyy maksaa taas lisäjäsenmaksu.


Vapaamuurarit ottavat jäsenikseen kenet tahansa tarkastuksen selvittävän, kahden jäsenen suositteleman, moraalisen, (käytännössä) yli 30-v. miehen, joka tunnustaa kaikkivaltiaan luoja-Jumalan olemassaolon, Vanhan Testamentin arvon ja kykenee maksamaan jäsenmaksua eikä ole tuomittu yli 6 kk vankeusrangaistukseen. Kuitenkin Suomessa vapaamuurareissa toimii vain pari duunaria ilman akateemista taustaa.

Euroopassa Vapaamuurareihin kuuluu niin kristittyjä, muslimeja kuin juutalaisia. Silloin "alttarilla" on Raamattu, Koraani ja Toora. Helsingissä on vain Raamattu (tai VT).

Silti vapaamuurarien symboliikassa on enimmäkseen kristillistä symboliikkaa, mm. kolminaisuus, kolmio ja ristisymbolit. Ylösnousemus oli jo Eleusiin kultissa. Suomessa on 160 loosia, yli 6000 jäsentä. Saksassa natsit estivät loosien toiminnan, koska vapaamuurarit eivät periaatteessa tunnusta diktaattoreita. Kuningashuoneisiin on kuitenkin Englannissa ja Ruotsissa hyvin lämpimät suhteet. Ruotsissa vapaamuurarit sulatettiin välittömästi aatelisjärjestelmän osaksi ruotsalaisen assimilaatiotaktiikan mukaisesti.

Vapaamuurarien synty muurarien veljeskuntalooshista on perustunut rakentamisen taidon "pre-tieteellisille", jaloille periaatteille: suunnittelu, hahmottaminen, järjestelmällisyys, taitojen jatkuva kehittäminen, kestävyys ja ylpeys laadusta tekijän nimen takeena. Jumalaa ihaillaan korkeimpana suunnittelijana ja näkymättömän järjestyksen herrana. Antautuminen Jumalalle on tärkeämpää kuin maallinen rakkaus.


Mielenkiintoisin anti vierailulla olikin se, että Suomen ev.lut. arkkipiispa Paarma on hyväksynyt Vapaamuurarien toiminnan myös papeille kelpaavaksi ajanvietteeksi - näin siis vapaamuurarit väittävät (arkkipiispa kielsi tänään suoraan hyväksyneensä järjestön tomintaa ja rituaaleja, vaikka salliikin ilman täsmennettyä mielipidettä pappien toiminnan järjestössä). Suomen suurloosi ei tunnusta myös naisia toimintaan ottavia looseja, joista yksi pieni toimii Suomessakin.

Vapaamuurarien museo on yleisölle auki tiistaisin klo 13-17 Kasarmikatu 16D. Kuvat temppelistä, jonne yleisöllä ei ole pääsyä.  - Kuvat Arhi Kuittinen, jälleenjulkaisu eri sivuilla ja printtaaminen kielletty.
Dokumentti vapaamuurariliikkeen perusajatuksista ja veljeskunnan päämääristä rikkaiden jäsenten organisaationa.

Kaikkea ei tarvitse ottaa tosissaan mutta kaikkea voi pohtia.

video
  • Juri Lina - In the Shadow of Hermes (Full Movie) Under the Sign of the Scorpion

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (18 kommenttia)

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen

Juutalainen kabbala ja vaapamuurariusko, näitä molempia
yhdistää Jumalan ja Saatanan käänteiset roolit.
Juutalaisuus ja vapaamuurari-usko palvelevat samaa siis jumalaa ?

Salomonin temppeli on vapaamuurareiden sydän ja sielu! Salomonin temppeli on jokaisen vapaamuurarin hengellinen koti. Vapaamuurarit ovat 100%:sti omistautuneita Salomonin temppelille.

"Kaikista objekteista jotka muodostavat vapaamuurareiden symboliikan tieteen, kaikkein tärkein, hellityin sekä merkittävin on Jerusalemin temppeli. Temppelin hengellistäminen on ensimmäinen, kaikkein tärkein ja kaikkein merkittävin vapaamuurareiden symboleista... irroita vapaamuurarius riippuvuussuhteesta Temppeliin; jätä pois rituaalit, legandat ja traditiot jotka viittaavat kaikki tähän pyhään rakennukseen, niin koko järjestelmä kuihtuisi ja kuolisi..." ["Encyclopaedia of Freemasonry", Albert Mackey ja Charles T. McClenachan].

Salomon temppeli oli Raamatun mukaan Jerusalemin ensimmäinen juutalainen temppeli ja juutalaisen uskonnon keskuspaikka.

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen

Lisää vapaamuurariuskon juutalaisuuden piirteistä:

B'nai B'rithin (B`nai B`rith ´johtaa´ ei-juutalaisia vapaamuurarijärjestöjä Huom! juutalaiset voivat olla jäseninä ei-juutalaisissa vapaamuurarijärjestöissä, mutta ei-juutalainen ei voi olla jäsenenä juutalaisessa vapaamuurarijärjestössä) presidentti, rabbi Leo Baeck sanoi erään baselilaisen looshin avajaisissa (at the inauguration of the Grand Lodge Kontinental Europa XIX Basel) 14.9.1955 seuraavaa: "Euroopan looshien tehtävä on olla juutalaisten omatunto ja varmistaa että se ei katoa." (Judische Allgemeine Zeitung, 27.1.1956)

"Jokainen vapaamuurari-looshi on ja sen täytyy olla juutalaisen temppelin symboli; jokainen suurmestari juutalaisen kuninkaan edustaja; ja jokainen vapaamuurari juutalaisen työläisen henkilöitymä." (An Encyclopaedia of European Freemasonry, Philadelphia, 1906)

Rabbi Isaac Wise (1819 - 1900), B'nai B'rithin puhemies Cincinnatissa, Ohiossa, selitti että "vapaamuurarius on juutalainen järjestö, jonka historia, asteet, viralliset määräykset, tunnussanat ja selitykset ovat juutalaisia alusta loppuun." (Israelite of America, 3.8.1866)

Hän sanoi myös: "Vapaamuurarius on juutalaisen rahaeliitin poliittinen elin." Hän siis tarkoitti että vapaamuurarius on äärimmäisyys-juutalaisten maailmanvalloitus -hankkeen poliittinen toimintaryhmä.

Korkea-arvoinen vapaamuurari Tri. Rudolph Klein sanoi: "Meidän riittimme on juutalainen alusta loppuun, yleisön pitäisi päätellä tästä että meillä on todelliset yhteydet juutalaisuuteen." (Latomia, No. 7-8, 1928)

The Jewish Guardian myönsikin avoimesti 12.4.1922: "Vapaamuurarius on syntynyt Israelista."

Korostaisin. Vapaamuurariuden, eli äärimmäisyys-juutalaisten luoman ja heidän maailmanvalloitus-tavoitteitaan palvelevan yhdistyksen korkeimmat asteet johtavat juutalaiseen Babylonian Talmudiin ja juutalaiseen Kabbalaan!!!

Jouni Haimi

Blogistilta tietysti voi kysyä mihin hän perustaa tuonn oletuksen että yhdistys olisi velvollinenkertomaan jääsenien nimet. Ja mitä tuohon salailuun tulee niin esim hymy on julkaisut vapaamuurarit paikkakunnitan joten se siitä salaisuudesta.

Jari Tuomoja

Vapaamuurarit ovat yleensä uskovaisia, mutta heille uskonto on jokaisen henkilökohtainen asia eikä siitä keskustella. Vapaamuurarien tapoihin kuuluu, että järjestön ulkopuolelle samat ihmiset voivat olla pahoja vihamiehiä, mutta loosin sisällä he ratkovat kysymyksiään rauhanomaisemmin keinoin. He eivät myöskään puhu Jeesuksesta tai Hänestä vaan korvaavat nämä sanat muilla kuten Suurmestari jne. He ovat siis uskonnollisesti korrekteja ja näkevät kaikki uskonnot yhtenä ilman uskontojen omia ideologeja.

Olisin toivonut, että kun kamera käy, olisi kuvattu enemmän detaljeja. Myös tuon mustakantisen kirjan nimi olisi kiinnostanut kovasti sillä vapaamuurarit rakastavat symboleita. Tosin symboleille halutaan yleensä johtaa muita harhaan sillä vapaamuurarien käsityksen mukaan muut eivät ole kyllin arvokkaita tietämään totuutta (joka itse asiassa perustuu raamatun teksteihin myös).

Ainakin Suomen ulkopuolella vapaamuurarit käyttävät pyhinä kirjoinaan apokryfisiä kirjoituksia. Raamattu, Koraani ja Toora perustuvat kaikki näihin kirjoituksiin. Vapaamuurarit perustavat perinteensä siis vanhempiin kirjoituksiin kuin mainitut pyhät kirjat. Heille myös tietyt kuviot sekä esim. Horuksen silmä (joka näkyy ainakin kahdessa kuvassa) ovat yleisiä.

Olisin toivonut kuvilta paljon enemmän detaljeja ja merkityksellisiä sellaisia. Tosin jos niitä ei osaa etsiä, niin vaikea kuvata niitä tarkoituksellisesti.

Arhi Kuittinen

Minkälaisia ihmisiä kiinnostaa rituaalit, joissa vakuutellaan alistumista ja puhutaan toistuvasti veljeskostosta pettureille?

Vapaamuurarit ilmaisevat olevansa valataosin kirkon jäseniä mutta Jeesus ei opettanut kostoa keskeiseksi rituaaliksi.

Jari Tuomoja

"Minkälaisia ihmisiä kiinnostaa rituaalit, joissa vakuutellaan alistumista ja puhutaan toistuvasti veljeskostosta pettureille? "

Ei kyse ole pelkästään vapaamuurareista vaan kaikista ihmisistä yleensäkin tuossa kohtaa. Samaa näkee kristillisten, muslimien ja juutalaisten keskuudessa - puhumuttakaan muista tuhansista eri uskonnoista. Ei kristinuskossakaan tarvitse mennä paljoa taaksepäin kun poltettiin ja uhrattiin lapsia jopa. Raamatussakin "eräs hemmo" uhraa lapsensa jumalalle.

"Vapaamuurarit ilmaisevat olevansa valataosin kirkon jäseniä mutta Jeesus ei opettanut kostoa keskeiseksi rituaaliksi."

Harhaluuloja nyt. Vapaamuurarit EIVÄT tunnusta sinänsä mitään uskoa suoraan vaan kuten jo aikaisemmin kirjoitin, he korvaavat Jeesuksen, Jumalan ja muut vastaavat omillaan kuten Suurmestari jne.

Jeesuskin kyllä puhuu kostosta raamatun mukaan, mutta se on tietysti asia erikseen. Vapaamuurarien uskonlähteet tuntuvat olevan kauempana kuin kristinusko eli apokryfissä kirjoituksissa joihin nimenomaan raamattukin perustuu (tosin kanonisoinnin takia sieltä on poistettu sitä sun tätä kristillisille "epämieluissaa" tavalla tai toisella).

Opetuslapset olivat muuten kanssa veljeskunta ja joukossa oli eräs petturi.

Vapaamuurareilla on kuitenkin paljon symboleita jotka ovat mielenkiintoisia niiden taustan takia. Horuksen silmä nyt lienee ehkä tunnetuin, mutta myös pukin pää ja joskus pukin pää kolmion sisällä jne. Myös tähdet sekä esim. valokuvissa lamppujen sijainti tietyn esineen yläpuolelle ovat puhdasta symboliikkaa. Symboliikkaa on myös kristillisessä kirkossa pilvin pimein ja kristilliset ovat veljiä kaikki hekin.

Arhi Kuittinen

Opetuslasten "veljeskunta" on väärennös.

Jeesus selvästikin viihtyi myös naisten seurassa ja luultavasti Jeesuksen opetuslapsista enemmistö oli naisia.

Ja naiset perustivat ensimmäiset seurakunnat, Jeesuksen opetusten muistelu- ja tulkintaseurat.

Evankelistat yrittivät kirjoituksissaan juutalaistaa Jeesusta ja liittää häneen Mooseksen piirteitä, jonka opetukset kuitenkin joka kohdissa ovat selvästi purkamassa juutalaisia säädöksiä ja ihmiskuvaa.

Yksikään evankelista ei ollut tuntenut Jeesusta mutta he yrittivät luoda juutalaisen mallin ehdoilla uuden uskonnon juutalaisuuden ehdoilla.

Vaikka Jeesuksen selvä päämäärä oli purkaa uskonnollinen kehys ja yhteisön kontrolli totuuden etsinnältä.

Mm. miesten veljeskunta 12 opetuslapsena on teksteissä kirjoittajien kömpelön epätoivoinen keino ja yritys sovittaa Jeesus juutalaiseen uskontokäsitykseen uutena Mooseksena.

Evankelistat eivät halunneet ymmärtää jeesuksen radikaalisuutta vaan sovittaa hänet uskontojen konventioihin "perinteiden täyttäjäksi" - vaikka hän oli selvästi perinteiden purkaja opetuksissaan.

Tarvitsee vain lukea Jeesuksen opetukset vanhimmasta Markuksen evankeliumista.

Jeesus oli yhteisön säännöistä vapauttaja ja sääntöjen purkaja - eikä yhteisön seinälle nostama vapahtaja "uusia" muunnettuja magiarituaaleja vahvistamassa.

Arhi Kuittinen

Dokumentti vapaamuurariliikkeen perusajatuksista ja veljeskunnan päämääristä rikkaiden jäsenten organisaationa.

Onko se uskonto?

Onko se salaseura?

Kaikkea ei tarvitse ottaa tosissaan mutta kaikkea voi pohtia.

video

http://www.youtube.com/watch?v=x0rZSEAvDSY

Juri Lina - In the Shadow of Hermes (Full Movie) Under the Sign of the Scorpion

Arhi Kuittinen

Vapaamuurariluettelo ei ainoa:

Kansalliskirjastossa läjä salassa pidettäviä julkaisuja.

--

Mutta silti yhä: Rapparit ovat ilmoittaneet itsensä julkiseksi ja ei-pokliitiseksi rekisteröidyksi yhdistykseksi ja silti vaativat salailua.

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-128853432725...

Arhi Kuittinen

Tässä ovat Tampereen valtuuston vapaamuurarit - kokoomuslaisia paitsi yksi:

http://aamulehdenblogit.ning.com/profiles/blogs/t-...

Käyttäjän KaneKanerva kuva
Kane Kanerva

Hyvin kummallisia väitteitä. Mistäköhän Suomessa vaikuttavista vapaamuurarijärjestöistä kirjoitat?

Näin pienellä otannalla Suomessa on 1. Suomen Suurloosi (vain miehille), 2. Ruusu-Risti vapaamuurarit (miehille sekä naisille), 3. Ruotsalainen vapaamuurarijärjestö (miehille), 4. Kansainvälinen Yhteis-vapaamuurarijärjestö (miehille sekä naisille), 5. Ruotsinkielinen vapaamuurarijärjestö naisille. Myös Odd Fellows lasketaan vapaamuurarijärjestöksi jne.

Käytännössä Suomessa on eri määrittelytavasta riippuen jopa 50 000 miestä ja NAISTA (1% kansasta) jotka kuuluvat joko suoraan vapaamuurarijärjestöön tai järjestöön, joka voidaan luokitellaan sellaiseksi.

Kannattaa tutustua alan tutkimuksiin joita on tehnyt mm. Kirkon tutkimuskeskus.

Arhi Kuittinen

Tampereen vapaamuurarit näyttävät olevan kaikki tiukan oikeiston kokoomuslaisia, eli varsin ideologisesti rajautunut porukka

- vai onko kysymyksessä villi loosi, jota muut eivät tunnusta?

Arhi Kuittinen

He ovat Suomen vapaamuurarituomarit

- ”Ongelmallista”

Yhteensä yhdeksän tuomaria on ilmoittanut oikeusministeriölle vapaamuurarijärjestön jäsenyydestä. Asia ilmenee oikeusministeriöön jätetyistä sidonnaisuusilmoituksista, jotka Uusi Suomi kävi läpi.

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/56590-he-ovat-suom...

Arhi Kuittinen

Professori: Vapaamuurareiden erityiskohtelulle on perusteita - ”Salaseura”

Vapaamuurareihin kuuluvien tuomareiden erityiskohtelulle on perusteita, sillä järjestön jäsenet vannovat keskinäistä avunantoa vaativan valan eikä järjestö toimi avoimesti, sanoo rikosoikeuden professori Terttu Utriainen Lapin yliopistosta.

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/56603-professori-v...

Arhi Kuittinen

- Vapaamuurarijärjestölle annettavat lupaukset ja vakuutukset näyttäisivät olevan ristiriidassa tuomarinvalan kanssa, koska rapparivakuutuksessa sitoudutaan tietynlaiseen avunantoon muurariveljiä kohtaan.

Oikeusasiamies Lauri Lehtimaja oli kuitenkin vuonna 1996 antamassaan päätöksesssä toisella kannalla...

http://jyrkivirolainen.blogspot.fi/2013/01/693-tuo...

Arhi Kuittinen

Vapaamuurareiden salainen rituaalikirja Hymyn netissä

Hymy julkaisi helmikuun numerossaan yli 7 000 vapaamuurarin nimet, salaisen jäsenlistan tästä pitkälti toista sataa loosia sisältävästä mystisestä seurasta.

Hymy on julkaissut myös vapaamuurareiden rituaaleja koskettelevan jutun.

http://www.hymy.fi/tasta-puhutaan/vapaamuurareiden...

Arhi Kuittinen

Vapaamuurarien periaatteet ovat eliitin periaatteita

"Nainen voi Suomessa olla valtiovarainministeri tai Suomen pankin pääjohtaja, mutta naisten hyväksyminen Pörssiklubiin koetaan yhä liian suureksi ”tämän päivän vaatimukseksi”."

- Kutsumattomat vieraat | Ylioppilaslehti

http://ylioppilaslehti.fi/2013/02/kutsumattomat-vi...

Toimituksen poiminnat