Kulttuurikritiikkiä - Arhi Kuittinen Kulttuurikritiikkiä - suomettumisen pitkä varjo pelokkaiden maassa

Ilmastokatastrofi ja ekokatastrofi lähestyvät - tietämättömyytesi ei riitä

  • Ilmastokatastrofi ja ekokatastrofi lähestyvät - tietämättömyytesi ei riitä
  • Ilmastokatastrofi ja ekokatastrofi lähestyvät - tietämättömyytesi ei riitä
  • Ilmastokatastrofi ja ekokatastrofi lähestyvät - tietämättömyytesi ei riitä
  • Ilmastokatastrofi ja ekokatastrofi lähestyvät - tietämättömyytesi ei riitä
  • Ilmastokatastrofi ja ekokatastrofi lähestyvät - tietämättömyytesi ei riitä
  • Ilmastokatastrofi ja ekokatastrofi lähestyvät - tietämättömyytesi ei riitä
  • Ilmastokatastrofi ja ekokatastrofi lähestyvät - tietämättömyytesi ei riitä


Ilmastokatastrofi lähestyy etkä voi enää vedota tietämättömyyteesi.

Ekokatastrofi. Globaalisti ja lokaalisti. 

On aika säälittävää väittää tiedemaailman valtavaa yksimielisyyttä vastaan, ettei globaalia ekokatastrofia ole tulossa lämpenemisen takia. Torjunta on enää epätoivoisia toiveita, että tuhannet mittautulokset ja kaavat antavat meidän tuhota ekosysteemiä - joka on luonut ihmisen biologiseksi olennoksi ekosysteemissä.

 

Siitähän tässä enää on kysymys.

Kuinka epätoivoa ja epäuskoa ruokitaan valheilla ja torjunnalla globaaln ekosysteemimme tuhosta. Valheilla pörssikapitalismin tuhon koneistosta ilman sääntelyä ja ilman saastuttajia rahoittavien pankkiirien rangastuksia.

 

Kuinka tuemme tuhokapitalismia taloudellisen "vapauden tähden".

Ideologisen harhan takia. Myös Neuvostoliitto toteutti totaalista luonnon tuhoamista taloudellisen "tuotantotehokkuuden" tähden kuten länsimainen pörssikapitalismi. Ei mitään eroa ahneuden ideologioilla.

 

EU on myyty meille poliittisena fantasiana "globalisaation" tähden.

Globalisaatio on kuitenkin pelkästään luonnon raiskaamiseen ulkoistettu mainoslause ja toimenpide, jotta tekopyhästi Euroopassa ei enää saastutettaisi "halvalla" tuotannolla.

 

Olen samaa mieltä ilmastokriitikoiden takia että hiilidioksidikaupan luominen on ollut naurettavaa pelleilyä ja vedästystä.

Kiina saastuttaa kiivaasti ja tekee valheilla kauppaa ja tullisäädöksillä häikälemätöntä kauppasotaa.

Ylikansalliset yhtiöt ovat kehittäneet EU-nimisen alueen, jotta pystyivät poistamaan valtioiden oman korkean teknologian teollisuuden, sen kehittämisen ja saastesäädökset.

EU on muodostettu Euroopan tekopyhän ja itsetuhoisan kulutuskeskeisen harhan luomiseksi ja kaiken tuotannon ulkoistamiseksi pörssi-ideologian ja rahaeliitin toiveesta. Me kulutamme, te tuotatte, me painamme rahaa ja te tuhatte luontoa. Globalisaatio on fantastinen idea ja harha. Itsetuhon uusi visio.  

 

Selviä syitä ilmastonmuutokseen ovat käsittämättömät metsienhakkuut ja saasteet kemiallisin tehostein.

Kerrannaisvaikutukset eivät vaikuta nyt mutta huomenna. Kohta. Aivan kohta.

Suomi on niin Siperian omaa ilmastollisesti ettemme pysty tekopyhästi "omin aistein" havaitsemaan tiedemaailman karmeita loppupäätelmiä. Paitsi kun on liian myöhäistä.
 

Selvin merkki on merten hurja, hurja lämpeneminen.

On eri asia torjua ahdistusta kuin ymmärtää tiedettä ja lämpöenergian vaikutusta merissä.

Kalakannat ovat tuhoutumassa, koska hitaat planktonkannat ovat vähenemässä ja nopeat kasvamassa - kalat eivät saa planktoneita ym äyriäisiä kiinni.

Katastrofi tapahtuu kaaosteorian mukaisesti - kynnyksittäin ja "yllättävin" notkahduksin. Hups.

 

Kun metaani pääsee valloilleen meren pohjasta ja Siperiasta, ihmiskunta on tuhon oma. Finito.

Silloin on turha enää pohtia, vaikuttaako ihmisen typerä teollinen luonnon tuho osallisena ilmaston "satunnaiseen" lämpenemiseen. Vaikka meillä olisi jo teknologia tehdä kaikki tarpeeksi pienellä tuhotoleranssilla. Silti Pyhä Pörssi ja rahaeliitti saa määrätä ja saastuttava halpatuotanto on ulkoistettu omastatunnostamme ja tietoisuudestamme pörssikursseiksemme. "Jokainen on sijoittaja". 

 

Gaia murskaa saastaiset lapsensa ja aloittaa uuden kierroksen.

Se ei ole äiti maalle ongelma vaan ratkaisu. Ehkä elämän täytyy todellakin ryömiä uudestaan maalle merestä. Uuden elämän seikkailun kannalta voi olla onnenkantamoinen, jos joku rottapopulaatio säilyy jollakin saarella ja siitä kehityy taas puhetta tavoitteleva, änkyttävä apina.  Maapallolla on aikaa 500 miljoonaan vuoteen, jotta täällä taas joku kävelisi kaksin jaloin ja kehittyisi meitä rehellisemmiksi. 
 

Tietysti poliitikkomme valehtelevat meille, tietysti, rauhoittaakseen meitä, sillä se helpottaa heidän asemaansa ja kunnianhimoansa helpolla statusasemalla ja rahaeliitin toiminnan vapauttamisella - eikä ideologista vallankumousta ja rahatalouden muutosta täydy tehdä pörssiparoneita ja oikeistoeliittiä vastaan. 

Sillä vastuullisten poliitikkojen tulisi purkaa hyväksikäytön kapitalismi ja ahneuden pörssitalous eliitin ehdoilla sekä kymmenien tuhansien miljardien eurojen futuurikauppa. Vedonlyöntiä raaka-aineiden hintojen nousulla ilmastokatastrofin edestessä. Voitontekoa tuholla.

Koko kapitalistinen ideologia ja sotatalouteen psykopaatti-kenraaleille pumpattava rahoitus tulisi romuttaa, jos ihmiskunta haluaisi toimia luonnollisesti ja tehokkaasti - eikä ahneuden ja raiskaamisen mukaan. Afganistan myytiin meille rauhanturvaamisena mutta se on ollut pelkästään sotatalouden julmuuden turruttava performanssi. Me tapamme ja te annatte kaivoksenne. Me hyökkäämme ja saamme hyviä vihollisia sotatalouden kiihdyttämiseksi. 

Rajoitukset ja sääntely on tuhokapitalismissa markkinoitu meille epäkapitalistisena mielteenä.

Rajoituksettomuus on kuitenkin paranoijaa ja itsetuhoa pahimmillaan. 

Mainosmaailma on kuitenkin luonut meille tehokkaasti kapitalistisen ahneuden lumon ja halveksunnan maltillisen kulutuksen viisautta ja kestävyyden sosialismia vastaan. Sosialismilla tarkoitan resurssien jakamista ja resurssien ymmärtämistä.

Hyvinvointivaltio on ollut sosialismia. Sosialistista kapitalismia. Ja se on ollut hyvä.  Se on luonut meille hyvän Suomi-kuvan ja aivan uudenlaisen isänmaallisuuden vaikka oikeisto kaappasikin 1984  lähtien (keinottelulla ja sääntelemättömyydellä) tämän hyvinvointivaltion hyvinvoinnin itselleen ahneuden ja "menestyjien valtioksi" tuhotakseen hyvinvointivaltion vasemmistolaisen pohjan. Hyvinvoinnin tausta hävitettiin ihmisten mielistä, yhteisöllinen jakaminen on tämän oikeiston elintasokilvan aito tausta mutta se esitetään nyt meille vihollisena.

Hyvinvointivaltio Suomi oli tietysti mukana globaalissa riistossa mukana mutta vahvan, säädellyn ja itseriittoisan valtion toiminta omilla valtionyhtiöillään on selvä alkukuva omavaraisuuden mallista. Demokratian prosessista hyvinvoinnin ja vakauden ollessa aitoa taloutta.

 Väkivaltaviihteessä paha on aina tuhottava inhotus, jotakin ulkopuolista eikä me, me, länsimaailman kuluttajat ja käskijät, me eliittiä, pop-tähtiä, presidentin ylimielisyyttä ja aatelisia ihailemassa. Tavoittelemassa. Menestymässä. Todellisuutta kieltämässä.

 
Eikö Talvivaara ole riittävän selvä esimerkki, kuinka kokoomuksen kansainväliset ystävät haluavat raiskata ja riistää siirtomaita - kuten Suomea?   Eikö? Emmekö saaneet täyden shown maapallon tuhoamisen tehokkuudesta ja moraalivapaudesta?

Katainen on myynyt meille tuhotaloutta ja globalisaatiota valheilla. Oikeistohallitukset ovat nyt velkaannuttaneet valtiota myös Lipposen valtiontuhoamisen toimesta ja sosiaalidemokraattien puolueen avulla  - SDP, joka on vain kokoomus kakkonen  vasemmiston nimen suojissa. Joka seuraa vain ylikansallisia pörssiterroristeja ja suoltaa kokoomuksen rinnalla jopa suoraan veronmaksajien rahaa Eurooppaa tuhonneille pankeille.

 

Olemme täydellisessä umpikujassa niin ideologisesti kuin ekologisesti.

Kohta koko Amazon on tuhottu kun kerrot  Talvivaaran vaikutukset kymmenellä tuhannella Amazonin alueella. Amazon on vielä  maailman keuhkot, viimeiset keuhkot tukehtuville. Vielä hetken tuhokapitalismin yhtiöiden raiskattavana pörssiarvojen tähden.

 

Jos katsomme ilmastonmuutosfaktoja ja tuhon etenemisen tilastoja niin ymmärrämme mitkä selkeät tuhon skenraariot tuhotalous on tuottamassa  - jos äiti maa ei kerkeä ensin tulivuorten purkauksilla aiheuttaa jääkautta. Sekin on hyvin todennäköinen skenaario. Laaja jääkausi tuhoaisi 95% - 100% ihmiskunnasta.

Jääkausi voi käynnistyä nopeasti vuodessa myös ilmaston lämpenemisen nopeaksi päätteeksi, Golf-virran pysähtymisen takia, jäätiköiden valtavien suolattomien sulavesien takia. Silloin suppeampi jääkausi poistaisi 50-90%  viljelysmaista, alueet kylmettyvät tai kuivettuvat pois elintarviketuotannosta. 

Kun kunnon katastrofi käynnistyy, käynnistyy myös jatkuva sotatila elintarvikkeiden puutteen takia. Sotatilan takia kriisin tuhovaikutus on paljon suurempi ja nopeampi kuin "rajoitetun" ilmastokatastrofin. Ei tule järjen ja "ihmisyyden" korjausliikettä, kun katastrofi alkaa.

Tässä alla  on brutaali ja väistämätön 10 tuhon merkin lista. 

Älkää olko tietämättömiä pelkojenne orjia ja sen takia levitä valheita ihmisten ilmoille "tulkintavaikeuksista" ja kapitalististen, "vapaiden" raatelumarkkinoiden itseäänkorjaavuudesta. 

Tieto lisää tuskaa, muuta en väitä.

Viisautta ei ole ilman tuskaa mukavuusalueen ulkopuolella.

Oikeistolaisuus voi olla identiteettisi mutta katso, mitä kokoomuksen oikeistolaisuus on tehnyt Suomelle 20 vuoden aikana. Rikkaat juhlivat ja käyhät kärsivät. Tietysti voit samaistua eliittiin ja toivoa saavasi eliitiltä kiitosta. Se voi olla lyhyen elämäsi päämäärä vaikka olisitkin keskiverosuomalainen etkä halua tuntea solidaarisuutta itsesi kaltaisille.

Olemme matkalla helvettiin ahneuden ja pörssi-ideologian "jatkuvan kasvun" ideologian tähden. Oikeistohallituksen hiilidioksidiverojen ja sokeriverojen lisääminen köyhille ei ole mikään ratkaisu. Saksalle pankkiverojen maksaminen ei ole ratkaisu muuta kuin eliitin urahaaveissa uudessa Saksan liittovaltiodiktatuurissa. Elämme nyt vain tuloerojen lisäämisen logiikkaa hallituspolitiikkana ilman mitään yhteyttä todellisuuteen ja Suomen itsenäisyyteen kansalaisten suojelemisessa. 

Suomi on täysin mitätön osatekijä ilmastonsuojelussa, täällä köyhien ruoskiminen Kiinan vapaan saastuttamisen vuoksi ei auta globaalin tuhon estämisessä. 

Ainoastaan ideologinen, tieteellinen ja diplomaattinen työ olisi Suomen panos gobaalissa siirtymässä joko uudistumiseen tai tuhoon. Taloudellisesti valtionyhtiöt ja Kiinan käyttämien suojatullien vastakäyttäminen ovat ainoa keino pelastua eurotuholta.

Emme voi pelastaa muita maita Euroopassa pörssikeinottelijoiden jäljiltä ja nostaa niitä pankkien virittämiltä velka-ansoilta.  Voimme olla toimintakykyisiä jos luovumme oikeistolaisesta sokeudesta pörssikapitalismin ideologisena orjana ja kaivosyhtiöiden siirtomaana. 

 

  •     - Kymmenen tuhon merkkiä -


http://thinkprogress.org/climate/2010/11/15/207034/year-in-climate-scien...   - Suomennettuna raakapikakäännöksenä:

http://translate.google.com/translate?sl=en&tl=fi&js=n&prev=_t&hl=fi&ie=...

 


   Älä valehtele itsellesi, jos kuvittelet olevasi älykäs. 

 

 

  • Vielä jälkikirjoitus.

 

GMO-tuotteita geenimuuntelulla mainostetaan ihmiskunnan pelastukseksi ja tehoviljelykseksi.

   Tämä on kuitenkin totaalista huijausta.

 

GMO ei ole tiedettä vaan idioottimaista eri organismien yhdistelyä summittaisesti geenejä toisiinsa kirjaimellisesti ampumalla. Sinäkin luultavasti olet syönyt amerikkalaisia viljatuotteita, joihin on ammuttu ameeban geenejä, jotka tuottavat nisäkkäille myrkyllisiä proteiineja. Sinulle, possuille ja lehmille myrkyllisiä jyviä.

GMO -kasveja varten luodaan äärimmäisen myrkyllisiä tuholaismyrkkyjä, joiden ansiosta hyönteiset ovat nyt Amerikassa kehittymässä superhyönteisiksi ja ihmisten ravintoon kulkeutuu aivan uusia myrkkyjä. GMO on perverssi evoluution vastainen ja keinotekinen teollisuus, jonka ansiosta tuholaiset ja bakteerit kehittyvät luonnottoman tehokkaiksi. Keinotekoinen evoluution tuhoaminen ja elämänmuotojen kapeutuminen on yksi skenaarioista, jotka tuhoavat kaiken elämän maapallolta. 

Pörssieliitille sopii mainiosti sivuvaikutus: GMO-tuotteet ja myrkyt tyhmentävät ihmisiä ja vähentävät ihmisten reagointikykyä. Luokkasota on nyt biologista sodankäyntiä. Kuin scifi-kirjasta mutta tässä todellisuudessa.

Evoluutio on moninaisuutta ja elämän säilymisen ehto on ollut moninaisuus. Teollinen evoluutio tarjoaa meille monokulttuuria ja elimistöllemme sopimattomia geenimutantteja GMO-"kasveina" ja mutanttieläiminä - jotka elävät vain kemiallisessa ympäristössä koska ne on luotu vain kemiallisen keinotekoista ja myrkyllistä ympäristöä varten. Nopeaa rahantekoa varten ilman vaikutusten arviointia.

Ihmisen osa on olla evoluutiota evoluuton keskellä.

Jos ihminen yrittää tuhota evoluuton ja ekosysteemin tehotuotannolla, ekosysteemin köyhdyttämisellä, kasvien patentoimisella ja geenien raiskaamisella, hän on tyhjän päällä ja vain bakteerien ruokaa ilman evoluutio uusiutumisen voimaa. Tiede ei voi korvata evoluutiota muuta kuin mainostekteissä. Lopulta ihminen on vain osa kierrätystä, jos ei osaa iloita omasta osastaan ekologisessa lokerossaan tukien muita ekolgoian osatekijöitä.

 

 

  •     Jälkikirjoitus II
"Laskelman mukaan maksaa 80 miljardia euroa siivota vanhentuneissa tiloissa säilytettävä ydinjäte."  

Yle oli alentanut summan miljooniin.
Toimittajatkaan eivät usko ydinvoimabisneksen vastuuttomuuteen ja seuraamuksiin.

Jos ihmisiä säilyy elossa 5000 vuoden päähän rautakauden teknologisella tasolla romahdusten jälkeen, ydinjätteestä tulee valtava piina ja ehkä lopullinen tuho pahoin mutatoituneelle ihmiskunnalle. Säteily leviää eikä ihminen kestä säteilyä kuten karhu, korppi, muurahainen tai orava.

 

  III

Lottovoittosuomen onnen harhakuvastoon on liitetty käsittämättömiä valheita Suur-Suomi-Talvisodanhenki perinteen hengessä: Suomi ei ole peruskalliota, sellaista ei ole olemassakaan. Helsinki ja Turku voivat vajota milloin tahansa mereen. Mikään ei sitä estä, jos maahiset niin tahtovat.

 

 

    IV

 

    Pörssin tuhoisa logiikka sodankäynnin filosofialla:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (30 kommenttia)

Pertti Ilonen

Tiukkaa tekstiä.

Ihmiskunnalla on kapasiteetti toimia myös oikein.

Jouko Koskinen

Niinpä - jokseenkin samantekevää ihmiskunnan (ja muidenkin kuntien) kannalta missä se rantaviiva sijaitsee jos vesi ja ilma ovat typpi-, rikkioksidien ja radioaktiivisen lentotuhkan saastuttamia.

Hiljaisuus tämän todellisen uhkatekijän ympärillä osoittaa mille sylttytehtaalle jäljet johtavat.

Matti Jalagin

Arhi hyvä.

Lue tuo alla oleva linkin teksti mieheltä, joka jotain ymmärtää pallosta nimeltä maa.

"Mitä tapahtuu, jos mannerjäät sulavat?

Juhani Kakkuri

Yleisimmät kauhuskenaariot ilmastomuutoksen vaikutuksista liittyvät jäätiköiden sulamiseen. Usein arvellaan, että merenpinta nousisi tälöin nopeasti ja että matalat rannat peittyisivät tulvivaan mereen. Jäätiköt eivät kuitenkaan sula nopeasti eivätkä suoraviivaisesti. Mutta entä jos globaalinen lämpötila jatkaa nousuaan nykyisellä vauhdilla, mitä silloin tapahtuu Etelämantereen tai Grönlannin mannerjäätiköille. Voiko sulaminen voi käynnistyä toden teolla? Ja jos voi, niin mitä silloin tapahtuu? "

http://www.tieteessatapahtuu.fi/017/kakkuri.htm

Kirjoittaja on geodeettisen laitoksen emeritus ylijohtaja ja professori.

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula

Ainakin Al Goren pelotteludokumentissa "epämiellyttävä totuus" oli niin monia virheitä, että sen esittäminen on mm.kielletty Englannin kouluissa.
Gore on rikastunut itse ilmastonmuutoksella.

Simo Narkala

GMO osuus oli hervottomin.
Jos tiedät yhtä vähän sitä edeltävästä, turha koko purkaus.
Joo olen asiantuntija.

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman
Ben Kaergin

Yhä kylmempää on ja -tulee. Siinä todellinen uhkakuva: Siperia.

Käyttäjän Jouni kuva
Jouni Tuomela

Joo eihän tässä hyvin käy.
Jonakin päivänä elämä on ohi. Hetki koittaa joskus, kaikille, ihmisille ja eläimille.
Onhan tämä ihmeiden maailma ollutkin, vertaansa vailla ainakin lähiavaruudessa. Aurinkomme muuttuu punaiseksi jättiläiseksi, ja minkään eliön on mahdotonta enää jatkaa elämäänsä maapallolla.

Toki olemme saattaneet siihenmennessä säilöä geenipankin jollekin avaruusalukselle, josta joku (?) sen saattaisi purkaa joskus. Tai datan tuosta pankista, geenitiede on kai kohta kyvykäs jopa tulostamaan kantasoluja tms.

Säätötekniikassa kyetään huimiin saavutuksiin, paperikoneen tuottamaa paperivirtaa kyetään säätämään millisekuntien viiveillä, ja näin voimme tehdä paperia huimaa vauhtia. Tarkoin säädellysti.
Maapallon ilmastoon vaikuttaa niin monta muuttujaa, joiden kaikkien vaikutuksista ei vielä liene kylliksi tietoja. Osa muuttujista on maapallomme sisäisiä, kuten tulivuorenpurkaukset, metaanikerrostumat valtamerien pohjassa yms, kuntaas toiset ovat ulkoisia. Kuten asteroidit ja komeetat, joiden iskeytyminen on ennenkin muuttanut radikaalisti tilanteita. Ja auringon säteilyjen ja magneettikenttien muuttumisien vaikutukset.
Osaan muuttujista olemme vaikuttaneet, kuten hiilidioksidin lisääntyminen ilmakehässä (ja tietysti saastuminen ja kaivosvarantojemme loppuunkäyttö), mutta onko enää mahdollista rajallisilla keinoillamme vastustaa alkuunlähteneitä muutosprosesseja, tuskinpa.

Rauhoitutaan nyt vaan, ommm, kyllä se siitä lutviutuu, kunhan ei puututa bonuksiin.

muoks, tässä videossa raha sanoo että internettiä ei koskaan olisi saanut salliakaan.
https://www.youtube.com/watch?v=Ct9xzXUQLuY

Harri Lehtimäki

Ilmastonmuutoksia on aina tapahtunut ja aina tulee tapahtumaan. Kuuluu ns. luonnolliseen sykliin, johon ihmisellä ei ole mitään vaikutusta, puolesta, tai vastaan.

ulf fallenius

Turhaa vouhutusta, maailman loppu tulee silti on lähinnä vaan kysymys että mikä iskee ensin.Jääkausi,meteroitin isku maapalloon,ydinsota jopa teknisellä virheellä syntynyt tai oikea sellainen.

Pertti Ilonen

Ei tule. Turha pelko. Tai tuleehan se. Muutaman miljardin vuoden päästä. Se ehkä ei ole sellainen asia, että tarvitsisi edes huolestua. Moni muu asia kannattaa korjata, kun kerran siihen pystymme.

Martti Kauppila

Eli kaikki on taas kapitalismin vika, Kuittinen?

Anne Pylkkönen

Tietämättömyys on asia, jota ei moraalipaniikilla paranneta.
Tuhoennusteiden edessä ei ole myöskään järkevää vaipua itsesääliin tai nostalgiaan että "kaikki oli kivaa niin kauan kuin sitä kesti".

Nykyiset kolossaaliset "haasteet" ovat tavallaan seurauksia siitä, miten on ratkaistu aikaisemmat, sietämättömiksi tai lähes ylivoimaiseksi käyneet ongelmat. Menneisyyden valinnat olivat "oikeita" ratkaisuja ainakin siinä mielessä että täällä vielä pöyhistellään ja/tai sinnitellään näiden uusien, entistä ehompien ongelmien riivaamina.

Näin laita myös "kapitalismin" kuten "industrialisminkin".

Arhi Kuittinen

Ilulissatin jäätikön sulamistahti on kiihtynyt viimeisen vuosikymmenen aikana. Vuodesta 1902 vuoteen 2001 jäätikkö ehti vetäytyä noin 13 kilometriä. Tämän jälkeen jäätikkö vetäytyi kymmenessä vuodessa noin 15 kilometriä.

www.uusisuomi.fi/tiede-ja-ymparisto/56869-kuvaaja-...

Arhi Kuittinen

The West Coast will see an ocean several inches higher in coming decades, with most of California expected to get sea levels a half foot higher by 2030, according a report released Friday.

2012-06-23:

http://article.wn.com/view/2012/06/23/Report_Calif...

Arhi Kuittinen

CNN:n ankkurin mielestä maata lähestyvä asteroidi johtuu ilmastonmuutoksesta...

Joillekin ilmastonmuutos on täysin outojen fantasioiden varassa perussivistyksen ja tieteellisen maailmankuvan puutteiden takia ja tämä älyvapaa fobia ilman järkeä tietysti aiheuttaa monille tietysti vastustusta ilmastonmuutosfaktojakin kohtaan:

http://www.verkkouutiset.fi/index.php/ulkomaat/983...

Mutta yksi kysymys on aiheellista kysyä aikaisempaan outoon ja aika epätieteelliseen selitysmalliin, että ilmastonmuutos olisi Fukushiman tsunamin takana.

Merten lämpötilan nousu voi mahdollisesti vaikuttaa geologisiin ilmiöihin. Ehkä. Mutta tämä ei ole tiedeyhteisön kanta.

Mutta surullista on ihmisten maailmankuvan maaginen perusolemus, jossa vain yhdistellään mielteitä selitysten mustavalkoiseksi vahvistamiseksi.

Arhi Kuittinen

Time-lehti julisti hiljattain maailman pelottavimmaksi ympäristöfaktaksi sen, että Kiinan hiilipäästöt ovat nousseet yhtä suuriksi kuin koko muun maailman - siis kaikkien muiden maiden hiilipäästöt yhteensä.

http://www.iltasanomat.fi/tiede/art-1288539302972....

EU on antnut Kiinalle luvan riehua kuin härkä posliinikaupassa.

Tätä varten EU perustettiinkin suuryhtiöiden lobbauksella: jotta tuotanto siirrettäisiin kontrolloimattomaan Kiinaan eikä Kiinalle annettaisi tullimaksuja sikailusta.

Arhi Kuittinen

Raha puhuu ja valehtelee.

Guardian: Yhdysvaltalaismiljardöörit jakoivat jättipotin ilmastonmuutoksen kiistäjille.

http://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/57092-guardian-mi...

Arhi Kuittinen

Jäämassa on vähentynyt 80% 30:ssä vuodessa.

Tämä tarkoittaa maapallon ylikuumenemista. Kysymys ei ole vaihtelusta vaan ilmastonmuutoksesta.

http://thinkprogress.org/climate/2013/02/14/159421...

Arhi Kuittinen

- Voimme osoittaa, että ilmasto muuttui viime vuosisadalla lähes yhtä paljon kuin edeltäneen 11000 vuoden aikana. Muutos on geologisella mittakaavalla todella nopea, tutkijat sanovat.

Tutkimuksen mukaan viime vuosisata on täysin poikkeuksellinen lämpenemisen kannalta koko tarkastelujaksolla.

http://www.co2-raportti.fi/index.php?page=ilmastou...

Arhi Kuittinen

Tutkijat pitävät kahta asiaa maapallon yhä pahenevien ympäristöongelmien syynä.

Toinen niistä on hiljalleen helpottamassa, toinen pahenee yhä kiihtyvää vauhtia...

kts

http://www.tekniikkatalous.fi/energia/ymparisto/na...

Arhi Kuittinen

Lisää hälyytäviä faktoja ilmastonmuutoksen kiihtymisestä.

Jään sulaminen kiihtyy.

Suomen kylmä keväthän on seurausta täydellisestä ilmastomallin muutoksesta: Suomi on pohjoisnavan vankina. Pohjoisnapa voi kaapata Suomen takaisin vaikka keskellä kesää 5 asteen lämpötilaan.

UN sounds alarm on record Arctic ice melt

http://www.smh.com.au/world/un-sounds-alarm-on-rec...

Arhi Kuittinen

Toukokuussa ylitämme hiilidioksidi-pitoisuuden maapallolla 400PPM CO2

- edellisen kerran, kun hiilidioksidia oli näin paljon, ihmistä ei ollut, merenpinta oli kymmeniä metrejä korkeammalla ja keskilämpötila yli 5C nykyistä korkeampi.

http://www.climatecentral.org/news/the-last-time-c...

Arhi Kuittinen

Ilmastokatastrofi etenee isoin harppauksin:

Valtamerten kemiallinen koostumus muuttunut nopeasti

http://yle.fi/uutiset/valtamerten_kemiallinen_koos...

Arhi Kuittinen

Ilmastokatastrofi etenee.

Ilmastoennusteiden mukaan talvilämpötilat nousevat Euroopassa useilla asteilla vuosisadan loppuun mennessä. Kesälämpötilat nousevat vähemmän. Pohjois-Euroopassa sademäärä kasvaa, sen sijaan Etelä-Euroopassa sateet vähenevät

1. Arviot perustuvat 19 ilmastomallin tuloksiin

2. Pohjoisilla napa-alueilla talvet lämpenevät voimakkaasti
3. Atlantin lämpimät merivirrat heikkenevät
4. Etelä-Euroopassa kuivaa, pohjoisessa märkää
5. Välimeren ympäristöön saharamaiset kesät

http://ilmasto-opas.fi/fi/ilmastonmuutos/ilmio/-/a...

Arhi Kuittinen
Arhi Kuittinen

Hurjan ilmastonmuutoksen takia paljastuu rautakautisia vaatteita Norjan sulavien vuorilumien alta.

An Iron Age tunic is among the discoveries found under melting snow on Norwegian mountains.

Other findings include Neolithic arrows and bow fragments, thought to be about 6000 years old.

Snow on the Norwegian mountains, and elsewhere, is rapidly melting due to climate change, which is now unveiling a world of well preserved new discoveries.

http://www.bbc.co.uk/news/science-environment-2384...

Arhi Kuittinen

Laske ilmaston lämpeneminen oman elämänsuunnitelmiesi suhteen.

Tietysti on myös olemassa flipping point, kylmä sellainen:

jääkausi iskee kun Golf-virta pysähtyy kemikaalien ja makean veden takia.

kts linkki

Climate change: how hot will it get in my lifetime? - interactive

http://www.theguardian.com/environment/interactive...

www.theguardian.com

Arhi Kuittinen

Science: Lämpöä sitoutuu meriin ennennäkemättömän nopeasti.

Merten ekosysteemit tuhoutuvat ja metaanikatastrofi lähestyy

- metaania voi vapautua miljoonia tonneja ja ihmiskunnan tarina päättyy tähän.

http://www.co2-raportti.fi/index.php?page=ilmastou...

Arhi Kuittinen

Media puskee katastrofeja jatkuvasti esille mutta ihmiset eivät osaa tehdä ideologisia johtopäätöksiä koska eivät ymmärrä kapitalismin perustuvan tuhon ideologialle.

Ota rahat ja juokse.

'Sleepwalking to Extinction': Capitalism and the Destruction of Life and Earth

https://www.commondreams.org/view/2013/11/15-3

www.commondreams.org

Toimituksen poiminnat