Kulttuurikritiikkiä - Arhi Kuittinen Kulttuurikritiikkiä - suomettumisen pitkä varjo pelokkaiden maassa

Ruotsin oikeistohallitus esti vakoiluselvitykset

 • Ruotsin oikeistohallitus esti vakoiluselvitykset
 • Ruotsin oikeistohallitus esti vakoiluselvitykset
 • Ruotsin oikeistohallitus esti vakoiluselvitykset
 • Ruotsin oikeistohallitus esti vakoiluselvitykset
 • Ruotsin oikeistohallitus esti vakoiluselvitykset
 • Ruotsin oikeistohallitus esti vakoiluselvitykset

  * Päivitys

Ruotsilla merkittävä rooli urkintajutussa.

Ruotsi on koodinimellä "sardiini" tehnyt oletettua enemmän yhteistyötä Yhdysvaltain turvallisuusviraston kanssa maailmaa kuohuttavassa urkintajutussa. - YLE 

Suomalaiset tuudittautuvat turvallisuudentunteeseen eivätkä ymmärrä mikä oikeistolaisten salaliitto armeijan ja Supon poliittisesti profiloiva vakoilu on EU/liittovaltio-salaliiton tukena.

Armeija ei koskaan lopettanut jatkosotaa eikä luopunut erillisoikeuksista rikkoa perustuslakia.

Suomalaiselle poliisillekin vasemmisto on automaattisesti uhka.

Kuten Jyväskylän kirjaston järkyttävä tapaus osoitti poliisin kieltäytyessä kansalaisten suojelusta vaatien vasemmistolaisia kansalaisia luopumaan kokoontumisvapaudesta.

Samalla poliisi on suojellut jopa 14 miehen voimin erilaisten äärioikeistolaisten juhlia Porissa ja Helsingissä.

   http://yle.fi/uutiset/ruotsilla_merkittava_rooli_u...
Ruotsin oikeistohallitus on nyt brittien kanssa lopettanut EU:n keskustelut vakoilun lopettamista ja laajuuden selvittämisestä.

Englannin kanssa  torjuivat EU:n selvitykset vakoilubisneksestä ja vakoilun päämääristä.

Ruotsin kuninkailla on ollut tehokas ja sananmukaisesti murhaavan salainen poliisi muistaakseni 500 vuotta.

 • Ruotsin historiasta täytyy muistaa se että heidän yhden kuninkaan "kuningaskuntansa" muodostui vasta n. 15 kilpailevan kuninkaan murhien jälkeen, tietysti satojen muiden heimokilpailijoiden murhien jälkeen. Murhakilpailu Ranskan ja Englannin statushierarkian  matkimisessa.

 

Soneranhan kautta Ruotsi vakoilee kaikkia ja kaikkea Soneran tietoliikenteessä.

Kaikki Googlen emailit Suomesta kulkevat myös Ruotsin kautta.

 

Suomalaiset ovat niin järkyttävän hyväuskoisia kaikessa eivätkä tajua kuinka laajaa bisnestä teollisuus- ja bisnesvakoilu on.

Ruotsin vanhan rahan asebisnes on maailman suurin aseviejä suhteellisesti maan budjettiin joten on turha odottaa moraalia oikeiston omimassa vakoilussa.

Vastahan selvisi että oikeiston oma salainen poliisi oli soluttanut myyrän vasemmistopuolueen toimistoon pitkäksi aikaa.

Ei ihme että Ruotsissa oikeistohallituksen suosio on laskenut 5 kk ja jatkaa laskemistaan - vaikka vienti vetää huikeasti, harkitulla myynti. ja kuuntelutaidolla verrattuna Suomeen. Todelliset vallan keinot paljastuvat. Oikeisto ei ole välittänyt ruotsalasiten arvopohjasta - pitäisi puhua arvohuiuista. 

Suomalaiset tietysti murahtavat että ei meillä Suomessa

- mutta salaisuuksien kaappi pursuaa:

 

      Kemppinen

 

 • Montesquieun kolmijako-opin mukaan oikeusvaltiossa tuomiovallan on oltava eri tahoilla kuin päätäntävalta ja toimeenpanovalta.

Tätä ei Suomessa ole toteutettu. Keskustelua ei käydä, toteamuksia vain heitellään välillä varovaisesti ilmaan ahdistuneesti. 

Mm. Oikeusasiamies ja oikeuskansleri ovat nyt täysin kokoomuksen ja EK:n juntan nukkeja.

 Meillä ei ole perustuslakituomioistuintakaan.

Perustuslakia rikotaan nyt sadoin eri tavoin hallituksen uusliberalistisessa vyörytyksessä. Ja vasemmistoliittokin on hiljaa, jotta Arhinmäen eliittijengi saa leikkiä eliittileikkiä hallituksessa ilman vasemmiston ideologista "taakkaa". 

 

 

  II

 

Ranska vakoilujärjestelmä DGSE vakoilee internetin käyttäjiä ja puheluita yhtä rankasti kuin PRISM.

Briteillä vastaava on GCHQ.

Toimittajat ovat saaneet äkkiä rohkeutta puhua valtion vakoilutoiminnasta ja ihmisten profiloimisesta.

Mutta ei Suomessa.

- Le Monden mukaan tiedustelu ei keskity niinkään viestin sisältöön, vaan siihen, kuka on yhteydessä kehenkin. Tiedot kootaan jättimäiseksi tietokannaksi, joka on maan kuuden turvallisuuselimen sekä poliisin käytettävissä.

Lehden mukaan mittavalla vakoiluhankkeella ei ole kunnollista valvontaa ja se on maan lakien vastainen.

Supo ja armeija on tietysti mukana tässä salaisen tiedon ja vallan kauppamarkkinoilla suomalaisia profiloimassa ulkomaisille tahoille mm. suuryrityksille "turvallisuusarvioina" - jotka ovat oikeistolaisten arvomääreiden mukaan leimattuja.

http://www.iltasanomat.fi/digi/art-1288579980828.html

 

 

  III

 

Mikä on salaisen poliisin ja valtion salaisen kansalaisten laajan profiloinnin/vakoilun funktio? 

Se on muutoksen estäminen. 

Epädemokraattisesti, salaisesti, manipuloiden ja kansalaisia harhauttaen. Tieto ja tiedon vääristely on valtaa.

On aina ollut ja sitä aina tulee olemaan.

"Kumousten" eli muutosvoimien sabotoiminen, profiloiminen ja pelottelu oikeistolaisilla premisseillä. 

 

Kiristäminen oli laajaa 1970-luvullakin Suomessa - ja jatkuu yhä:

siitä todisteena Supon ja sisäministeriön salailu Itä-Saksan ja Neuvostoliiton arkistoaineitosta.

Suomalaisen kulttuurin lamaantueisuus tuli ilmi 1990: tutkijoille oli avoimet ovat Neuvostoliiton arkistoihin - mutta tutkijat tottelivt peloissaan hysteeristä Kekkos Kakkosta, Mauno Koivistoa.

Kekkosen aseita eli perusteetonta uhkailua ei myöskään haluta esille ja yleiseen tietoisuuteen:

"Lasse Lehtinen: Kekkosella oli Neuvostoliiton lupa liioitella idän uhkaa"

http://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/lasse-lehtinen-kekkosella-oli-ne...

 


 ::

 

   IV


 
  Tässä kaverini pohdiskelua vallan perusteista:

 • " Milloin vallankumous on hyväksyttävää?

  (vrt. Egypti nyt) Hyvää välttämätöntä ja riittävää ehtoa ei liene olemassa (paitsi ääriryhmien mielestä) mutta sinnepäin? Mielestäni välttämätön ehto on, että onnistumisen mahdollisuudet ja hyödyt suhteessa kumouksen verisyyteen ym. ovat riittävän suuret, vaihtoehtoiset keinot lievittää ongelmia ovat liian toivottomia ja lisäksi vallankumous on oikeutettu. Oikeutusehto on se vaikein osa; seuraavassa on jotain sinnepäin:

  A. Demokraattinen vallanvaihto on estetty suoraan äänioikeutta erittäin jyrkästi rajoittavilla laeilla tai sananvapauden huomattavilla rajoituksilla tms.

  B. Erittäin laajamittaiset ja vakavat ihmisoikeusloukkaukset. (Nähdäkseni A. ei toteudu nyt Egyptissä ja B:nkin toteutuminen on kyseenalaista, etenkin kun on hyvin epäselvää, miten radikaalisti tämä vallankaappaus tilannetta parantaa, jos mitenkään.)


Oikeutus- ja muiden ehtojen pitäisi mieluiten olla 1. objektiivisia eikä kovin tulkinnanvaraisia (etenkin B vaatisi huomattavasti tarkentamista), 2. mieluummin liian tiukkoja kuin löysiä mutta mieluiten oikeassa kohdassa, 3. sellaisia, että niille voisi saavuttaa mahdollisimman laajan hyväksynnän, jotta ehkäistäisiin mahdollisimman paljon ei-oikeutettuja vallankumouksia/-kaappauksia.

Yleensä, jos edes puolinaisessa demokratiassa valtaa ei saa vaihdettua demokraattisesti + rauhanomaisilla mielenosoituksilla, vaihtamisyrityksistä on odotusarvoisesti enemmän haittaa kuin hyötyä.

Diktatuureissa sama rauhanomaisuussääntö pätee lievemmin. Libyassa ollaan monen asiantuntijan mukaan plussalla, Syyriasta voi olla monta mieltä (mutta siellä tilanne oli jo kauan sitten pisteessä, jossa vallankumousta tuskin pystyi peruuttamaan ilman vielä suurempia vahinkoja).

Jos Egyptin äskeistä vallankaappausta haluaisi puolustaa, pitäisi vedota siihen, että Mursi yritti estää demokraattisen vallanvaihdon A1. poistamalla oikeuslaitoksen riippumattomuuden ja A2. miehittämällä virat muslimiveljeskunnalla. Ehtoa A2. ei voi pitää läheskään riittävänä.

Jos ehtoa A1, oikeuslaitoksen riippumattomuutta, pidetään edes lähes riittävänä, se sulkee kriteerien puolikonsensuksesta pois monta ideologiaa ja kriteeri saattaa silti olla melko sumea. Ehkä A1 ei yksin riitä oikeuskriteeriksi mutta jollain lisällä - millä? Toisaalta se ei ole välttämätön A:n toteutumiselle. Ja mitä muita keskeisiä ehtoja puuttuu?

(Aina on myös niitä, joiden mielestä vallankumous on aina oikeutettu, jos heidän oma ideologiansa ei toteudu, mutta pitäisi löytää ehtoja, joihin riittävän suuri enemmistö sitoutuisi riittävästi.

Esimerkki: jos veroaste on 80 % ja käytetään lähinnä vallanpitäjien suosikeille ja tiedotusvälineille, se voi tehdä toisinajattelun kohtuuttoman vaikeaksi. Jos taas 70 %-yksikköä jaetaan perustulona kaikille ja loput 10 %-yksikköä menevät valtion melko tasapuolisiin menoihin, ehto A ei tällä toteudu. Osa teistä varmasti katsoisi jälkimmäisenkin oikeuttavan veronkierron, mutta se onkin vähemmän vaarallista kuin vallankaappauksen oikeuttaminen.)"vrt

 http://en.wikipedia.org/wiki/Right_of_Revolution

 

 

::


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NSA DIGITAL PRIVACY BLACK PAPERhttps://s3.amazonaws.com/sm-cdn/reports/NSA-Black-Paper.pdf

 

 

 

 

 

 

 

 

Demokratian pyyhkiminen kartalta on niin massivista että ainoa tavoite näyttää olevan eliitin huikean elintason lisääminen ja muiden kurjistaminen, kontrastin lisääminen eliitin ihailun lisäämiseksi pelolla.

Vanha aateliskikka.

 

 

 

 

 

 

http://www.guardian.co.uk/world/2013/jul/05/us-blocks-espionage-talks-eu...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

https://

 

 

 

 

 

 

Suuri kysymys valtataistelusta:

 • Are Corporations Trying to Distract Us with Social Issues While They Take Control of Our Economy?
      www.alternet.org

 

 

 

 

 

Ruotsilla on suorat piuhat NSA:lle suomalaisten Gmail- ja Sonera-sähköposteista.

Varmaan on Suomessakin armeija pitänyt piuhat kuumina kuten Kekkonen 1960-luvulla CIA:lle.

On se hienoa että Ruotsin ja Suomen armeija pitävät Amerikan teollisuusvakoilun tehokkaana. Transatlanttisen salaliiton nimessä.
 
Sweden has been systematically wiretapping Russia on behalf of the United States.
 
http://falkvinge.net/2013/07/07/documents-sweden-wiretapping-russias-int...

ja

US President Barack Obama quietly signed his name to an Executive Order on Friday, allowing the White House to control all private communications in the country in the name of national security.

http://worldtruth.tv/obama-gives-himself-control-of-all-communication-sy...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

::

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (37 kommenttia)

Petteri Peräoja

Jos ja kun tämä sortuu, niin missä on Suomi?

Meillä ei ole historiallisia velvoitteita puoleen eikä toiseen.

Janne Hilden

Ruotsi on Yhdysvaltain marionetti. Fy fan!
Mm. on Julian Assangen onni, ettei hän matkustanut Ruotsiin oikeudenkäyntiään varten. Muuten hän olisi jo tällä hetkellä jenkkien kynsissä.

Petteri Peräoja

Naurettavaa tämä puoleen jos toiseen nuoleminen.

"ON SE NIIN KAMALAA PUOLUSTAA YHTÄ IHMISTÄ!"

Petturia hänestä ei saa tekemälläkään, vaan totuudentorven.

William Green

Sattuneista syistä en voi todistaa mitään mutta väitän että samaa on tehty Suomessakin. Se ei paljastu koskaan siitä syystä että Suomessa toimittajat pelkäävät poliiseja ihan henkensäkin puolesta näissä asioissa.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Tähän olisi hyvä saada Tom Packalenin kommentti.

Petteri Räty

Gmailin verkkokäyttöliittymä käyttää HTTPS:ää ja SMTP TLS:ää, kun vastapääkin sitä tukee. SSL-salatusta liikenteestä ei ole juurikaan Ruotsille hyötyä.

Arhi Kuittinen

Luuletko sinä että NSA:n ja Gmailin avustama Ruotsi ei osaa avata Googlen salauksia? Ihan tossissasiko puhut? Missä olet ollut viime 2 viikkoa?

Petteri Räty

Opiskelemassa tietotekniikkaa ja matematiikkaa korkeakoulussa sekä työskentelemässä verkkosovellusten parissa.

Arhi Kuittinen Vastaus kommenttiin #10

Siis väität, että Google ei anna Ruotsin armeijalle salausavaimia NSA:n kautta?

Petteri Räty Vastaus kommenttiin #11

Kirjoituksessasi väitit, että Ruotsin tiedustelu saa viestit gmailista, koska Soneran liikenne kulkee Ruotsin kautta. Tämä vaatisi, että Ruotsin tiedustelu tietää Googlen yksityisen avaimen (oletan että google.com nimiin Ruotsin generoimat certit olisi havaittu, koska monet tarkkailevat certtien sormenjälkiä). Jos Google, NSA ja Ruotsin armeija ovat yhteistyössä, ei liikennettä edes tarvitse purkaa, koska Google suoraan jakaisi viestit tiedustelupalveluille. Pidän kuitenkin Googlen julkistamia tietoja siitä että tiedot luovutetaan yksilöityjen pyyntöjen perusteilla luotettavina sillä perusteella, mitä tiedän heidän työntekijöinään olevien tuttavieni ideologioista. Kirjoitukseni pointtini oli tuoda esiin että salaamalla liikenteen voi estää Ruotsin tiedustelupalvelun pääsyn siihen. Oma sähköpostini on Saksassa, ja olen varma että ruotsalaiset eivät sitä pääse lukemaan. Sinänsä tiedustelupalvelujen toiminta on tietysti ongelmallista, ja nähtäväksi jää tuovatko viimeaikaiset julkistukset muutosta.

Arhi Kuittinen Vastaus kommenttiin #13

Viime vuonna parikin tietoliikenneasiantuntijaa antoi selkeän lausunnon valtamediassamme että Ruotsin tiedustelu kykenee "kevyesti" avaamaan Googlen liikenteen.

Nimiä en nyt muista.

Petteri Räty Vastaus kommenttiin #14

Kaikki digitaalinen salaus pystytään lopulta avaamaan käyttämällä laskentatehoa rittävän pitkän aikaa. Turvalliseksi luokiteltujen protokollien osalta tätä aikaa pidetään niin pitkänä, että se ei ole käytännöllistä. Minun lähteeni ovat eri mieltä siitä, että liikenne voitaisiin kevyesti avata. Otetaan ensiksi peruskurssin opetusmateriaalia Aaltoyliopistosta professori Tuomas Auralta, mistä löytyy myös lopusta yleistä kirjallisuutta, jos haluaa perehtyä alaan:

http://www.cse.tkk.fi/Datacommunications/People/Bi...
https://noppa.aalto.fi/noppa/kurssi/t-110.4206/lue...

Kalvolta 23:
"HTTPS connections are encrypted and authenticated to prevent sniffing and spoofing"

TLS implementaatiot kuten kaikki ohjelmistoihin liittyvä vaatii ajoittaista päivittämistä. Tässä esimerkiksi yksi tuore hyökkäys protocollan osaa vastaan:

http://www.isg.rhul.ac.uk/tls/

Nämä tutkijat (http://www.isg.rhul.ac.uk/tls/#Team) päätyvät aloittamaan vastauksensa kysymykseen Is it still safe to use TLS?:

"The attacks can only be carried out by a determined attacker who can generate sufficient sessions for the attack. They recover a limited amount of plaintext. In this sense, the attacks do not pose a significant danger to ordinary users of TLS in their current form."

Arhi Kuittinen

Helsinkiin ollaan rakentamassa vauhdilla CIA:n vakoilukeskusta hallituksen salaisen hyväksynnän mukaisesti. Media on hiljaa ja puhuu "amerikkalaisten kulttuurikeskuksesta".

Amerikalla ja Natolla on tärkeä päämäärä vakoilla ja siten vaikuttaa Suomen ulkopolitiikkaan jotta Suomi saadaan provosoimaan Venäjää.

Katsokaa nyt Suomen historia ja historioitsijoiden uusiakin lausuntoja

kuinka hurjan aktiivista JA korruptoivaa vakoilu oli Suomessa 60-70-luvulla.

Suomalaiset vanhat maanpetturit ovat yhä puolueittensa kulissivaikuttajia ja Supon talutushihnassa Supon tietojen takia.

Miksi demareita ei haittaa, että puolue ei tunnusta vieläkään mitä CIA:n n. 20-30 miljoonalla dollarilla tehtiin ja ketkä rahat saivat?

Arhi Kuittinen

Ranska vakoilujärjestelmä DGSE vakoilee internetin käyttäjiä ja puheluita yhtä rankasti kuin PRISM.

Briteillä vastaava on GCHQ.

Toimittajat ovat saaneet äkkiä rohkeutta puhua valtion vakoilutoiminnasta ja ihmisten profiloimisesta.

Mutta ei Suomessa.

- Le Monden mukaan tiedustelu ei keskity niinkään viestin sisältöön, vaan siihen, kuka on yhteydessä kehenkin. Tiedot kootaan jättimäiseksi tietokannaksi, joka on maan kuuden turvallisuuselimen sekä poliisin käytettävissä.

Lehden mukaan mittavalla vakoiluhankkeella ei ole kunnollista valvontaa ja se on maan lakien vastainen.

http://www.iltasanomat.fi/digi/art-1288579980828.html

Arhi Kuittinen

Mikä on salaisen poliisin ja valtion salaisen kansalaisten laajan profiloinnin/vakoilun funktio?

Se on muutoksen estäminen.

On aina ollut ja sitä aina tulee olemaan.

"Kumousten" eli muutosvoimien sabotoiminen ja pelotelu.

Kiristäminen oli laajaa 1970-luvullakin Suomessa - ja jatkuu yhä:

siitä todisteena Supon ja sisäministeriön salailu Itä-Saksan ja Neuvostoliiton arkistoaineitosta.

Suomalaisen kulttuurin lamaantueisuus tuli ilmi 1990: tutkijoille oli avoimet ovat Neuvostoliiton arkistoihin - mutta tutkijat tottelivat peloissaan hysteeristä Kekkos Kakkosta, Mauno Koivistoa.

Hävetkää, tutkijat ja yliopistot.

Kekkosen aseita eli perusteetonta uhkailua ei myöskään haluta esille ja yleiseen tietoisuuteen:

"Lasse Lehtinen: Kekkosella oli Neuvostoliiton lupa liioitella idän uhkaa"

http://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/lasse-leht...

::

II

Tässä kaverini pohdiskelua vallan perusteista:

Milloin vallankumous on hyväksyttävää?

(vrt. Egypti nyt) Hyvää välttämätöntä ja riittävää ehtoa ei liene olemassa (paitsi ääriryhmien mielestä) mutta sinnepäin? Mielestäni välttämätön ehto on, että onnistumisen mahdollisuudet ja hyödyt suhteessa kumouksen verisyyteen ym. ovat riittävän suuret, vaihtoehtoiset keinot lievittää ongelmia ovat liian toivottomia ja lisäksi vallankumous on oikeutettu. Oikeutusehto on se vaikein osa; seuraavassa on jotain sinnepäin. A. Demokraattinen vallanvaihto on estetty suoraan äänioikeutta erittäin jyrkästi rajoittavilla laeilla tai sananvapauden huomattavilla rajoituksilla tms. B. Erittäin laajamittaiset ja vakavat ihmisoikeusloukkaukset. (Nähdäkseni A. ei toteudu nyt Egyptissä ja B:nkin toteutuminen on kyseenalaista, etenkin kun on hyvin epäselvää, miten radikaalisti tämä vallankaappaus tilannetta parantaa, jos mitenkään.)

Oikeutus- ja muiden ehtojen pitäisi mieluiten olla 1. objektiivisia eikä kovin tulkinnanvaraisia (etenkin B vaatisi huomattavasti tarkentamista), 2. mieluummin liian tiukkoja kuin löysiä mutta mieluiten oikeassa kohdassa, 3. sellaisia, että niille voisi saavuttaa mahdollisimman laajan hyväksynnän, jotta ehkäistäisiin mahdollisimman paljon ei-oikeutettuja vallankumouksia/-kaappauksia.

Yleensä, jos edes puolinaisessa demokratiassa valtaa ei saa vaihdettua demokraattisesti + rauhanomaisilla mielenosoituksilla, vaihtamisyrityksistä on odotusarvoisesti enemmän haittaa kuin hyötyä.

Diktatuureissa sama rauhanomaisuussääntö pätee lievemmin. Libyassa ollaan monen asiantuntijan mukaan plussalla, Syyriasta voi olla monta mieltä (mutta siellä tilanne oli jo kauan sitten pisteessä, jossa vallankumousta tuskin pystyi peruuttamaan ilman vielä suurempia vahinkoja).

Jos Egyptin äskeistä vallankaappausta haluaisi puolustaa, pitäisi vedota siihen, että Mursi yritti estää demokraattisen vallanvaihdon A1. poistamalla oikeuslaitoksen riippumattomuuden ja A2. miehittämällä virat muslimiveljeskunnalla. Ehtoa A2. ei voi pitää läheskään riittävänä.

Jos ehtoa A1, oikeuslaitoksen riippumattomuutta, pidetään edes lähes riittävänä, se sulkee kriteerien puolikonsensuksesta pois monta ideologiaa ja kriteeri saattaa silti olla melko sumea. Ehkä A1 ei yksin riitä oikeuskriteeriksi mutta jollain lisällä - millä? Toisaalta se ei ole välttämätön A:n toteutumiselle. Ja mitä muita keskeisiä ehtoja puuttuu?

(Aina on myös niitä, joiden mielestä vallankumous on aina oikeutettu, jos heidän oma ideologiansa ei toteudu, mutta pitäisi löytää ehtoja, joihin riittävän suuri enemmistö sitoutuisi riittävästi.

Esimerkki: jos veroaste on 80 % ja käytetään lähinnä vallanpitäjien suosikeille ja tiedotusvälineille, se voi tehdä toisinajattelun kohtuuttoman vaikeaksi. Jos taas 70 %-yksikköä jaetaan perustulona kaikille ja loput 10 %-yksikköä menevät valtion melko tasapuolisiin menoihin, ehto A ei tällä toteudu. Osa teistä varmasti katsoisi jälkimmäisenkin oikeuttavan veronkierron, mutta se onkin vähemmän vaarallista kuin vallankaappauksen oikeuttaminen.)"

::

Pekka Salo

Oikein hyvä blogikirjoitus, joka on ilmeisesti saanut virikkeensä juuri nyt ilmitulleista älyttömän ikävistä vakoilutapahtumista. Siis selvää lienee meille kaikille, että USA vakoilee meitä kaikkia aivan hirmuisesti ja kaiken aikaa kaikkialla.

Tietenkin meitä vakoilevat myös Ruotsi, Englanti, Ranska, Saksa, Luxenburg ja teis kuka. Varmaankin Virolla ja Norjalla sekä Tanskalla ja Puolalla puhumattakaan Latviasta ja Liettuasta ovat inhat sormensa likaisessa pelissä.

Hyvin mielenkiintoista tässä kaikessa on se, että suurvaltoja Venäjä sekä Kiina ei ole mainittu ollenkaan. Niillähän on sekä tarve että resurssit tehdä vakoilutoimintaa oikein kunnolla. Suomessa kiinnostaa tietenkin huipputeknologiamme ja Venäjää myös puolustusvoimamme. Toisaalta vakoilu, joka koskee teollisuuttamme on aivan turhaa, koska suomalainen on rehellinen ja luottavainen. Hän kertoo tietenkin kaiken, jokaiselle, joka vain osaa kysyä.

Arhi Kuittinen

Teollisuuspolitiikkaamme on ollut surkeaa alistumista ja alasajoa sillä oikeistoeliittimme ja teollisuusporvarimme ovat alistunut transatlanttiselle teollisuuseliitille ideologisesti.

Paperiteollisuuskin luovutti huikeat salaisuutensa nerokkaiden insinöörien tuottamasta paperikoneiteknologiasta 90-luvun puolivälissä Ranskalle hämärissä kabineteissa teollisuuseliitin painostuksesta ja niin Suomi luopui rahallisesti satojen miljardien edelläkävijän bisneksestä noin vain.

Samoin Ollila luovutti Nokian Microsoftille päästäkseen Amerikan teollisuuseliitin kaanoniin ja supersaastuttavan teollisuufirman huipulle.

Tämän ideologisen ja taludellisen alistumisen ihmettely ja analyysi puuttuu täysin toimittajilta,

jotka eivät ymmärrä, että suomalainen teollisuuseliitti myös EK:n kautta sekä kokoomuselitti haluavat hajottaa Suomen itsenäisen ja sääntelevän valtion ideologisesti pois maailman kartalta sillä he uskovat "systeemiteoriana" vain eliitin ja ylikansallisen rahan pörssivaltaan.

Valtioiden oma sääntely on siis tuhottava tässä uusliberalistisessa ideologiassa rahaeliitin tieltä.

Globalisaatiota on käytetty riemullisen aattellisena "ilosanomana" "esteettömästä" rahasta ja bisneksestä mutta se on tarkoittanut myös ulkoistetun teollisuuden valtavaa matalan teknologian saastevyöryä Aasiaan pörssin voitonteon maksimoimiseksi.

Hyvin feodaalinen visio.

Siksi ei ole tahoa, joka olisi puolustanut Suomen teollisuutta eikä ole, koska mediaan valitut toimittajatkin ovat lapsellisia idiootteja eivätkä näe uusliberalismin ideologista kamppailua vanhan Euroopan täystuhossa pörssieliitin jalkojen juureen.

Pörssillä ei ole moraalia eikä pörssi tuota hyvinvointia vaan vain perinteiset valtiomallit

Pörssi pyrkii aina alentamaan palkkaa eikä suvaitse teknologian käyttöä hyvinvoinnin nostamiseksi sääntelyllä ja valtionyhtiöillä.

Rku Vll

Liikenne on vahvasti salattu ja sitä ei helposti saa auki, mutta usein palvelimen varmenteen RSA-avain on eritäin heikko ja se on helpommin murrettavissa.

AES-256 vastaava RSA-avain pitäisi olla 15384 bittiä, mutta ne saattavat olla ainoastaan 1024 - 1536-bittiä ja tämä on tänä päivänä liian vähän ja mahdollistaa hyökkäysvektorin. Julkisesti suurin murrettu RSA-avain on 768-bittiä (2009). Suurin osa weppipalvelimien avaimista on tuon 1024-bittiä.

SSL/TLS -salaus toimii, karkeasti siten, että asiakaslaite generoi maksimissaan 256-bittisen symmetrisen-avaimen, mitä käytetään salaukseen ja salaa sen tuolla palvelimen varmenteen julkisella avaimella, jonka sitten palvelin avaa varmenteensa salaisella avaimella.

Nyt kun tallettaa liikenteen ja tietää/purkaa tuon varmenteen salaisenavaimen niin 256-bittisen vahvansalauksen avain saadaan selkokielisenä, jonka jälkeen liikenteen purkaminen on melko helppoa. Avaintenvaihto on liikenteestä helposti löydettävissä. Lähinnä minä spekuloisin sillä, että ovatko Google, MS ja kumppanit joituneet luovuttamaan tuon yksityisenavaimen?

Toki protokollissa on ominaisuuksia, jolla tätä voidaan vaikeuttaa, mutta niitä harvemmin käytetään resurssien takia esim. perfect forward secrecy avaimia muutetaan kesken kaiken esim. ajan, tietomäärrän tms mukaan, mutta toisaalta tarvittavat muut funktiot esim. SHA-1 voi rajoittaa sen, että maksimi RSA-avaimen koko voi olla ainoastaan sen 1024-bittiä. Joissain laitteissa ei ole riittävästi hajetta (entropyä), joten se generoi esim. aina saman avaimen.

Uskoisin, että tälläin NSA ja kumppanit sen liikenteen käsittelevät. Purettavaksi valitaan liikennettä, jonka metatiedot siis lähde, kohde ja aika ovat kiinnostavia.

Tuli hieman pitkä postaus, vaikka yritin hiukan oikoa mutkia suoriksi.

Petteri Räty

Riku: Google on siirtymässä 2048-bittisiin avaimiin tämän vuoden aikana:
http://googleonlinesecurity.blogspot.fi/2013/05/ch...

Arhi Kuittinen

Vinkkejä nettisuojautumiseen :

4 Simple Changes to Stop Online Tracking

www.eff.org

https://www.eff.org/deeplinks/2012/04/4-simple-cha...

Käytä Google translatoria, jos haluat pikasuomennoksen tekstiin

Arhi Kuittinen

Yhdysvallat on levittänyt mielikuvaa, että se on hyvää tarkoittava, voimakas valtio, jota muun maailman on paras totella. Diplomatiaa halveksitaan, koska sitä pidetään heikkouden osoituksena.

Johnstone pitää kasvavana vaarana sitä, että läntinen diplomatia kuolee kokonaan.

Johnstone kiinnittää huomiota siihen, miten Yhdysvaltain puolustusministeriö on ohittanut ulkoministeriön ja militarisoinut maan ulkopolitiikan. Valtavalla sotilastukikohtaverkollaan ja suurella sotilasattasheamäärällä Pentagon on keskeinen vaikuttaja Yhdysvaltain strategiassa.

- Tapani Lausti

http://www.counterpunch.org/2010/11/18/nato-s-true...

::

Taustalla on sadankäynnin teoriaan nojautuva pörssi-ideologia:

http://finnsanity.blogspot.fi/2008/05/suhdannesumu...

Arhi Kuittinen

Ruotsilla on suorat piuhat NSA:lle suomalaisten Gmail- ja Sonera-sähköposteista.

Varmaan on Suomessakin armeija pitänyt piuhat kuumina kuten Kekkonen 1960-luvulla CIA:lle.

On se hienoa että Ruotsin ja Suomen armeija pitävät Amerikan teollisuusvakoilun tehokkaana. Transatlanttisen salaliiton nimessä.

Sweden has been systematically wiretapping Russia on behalf of the United States.

http://falkvinge.net/2013/07/07/documents-sweden-w...

ja

US President Barack Obama quietly signed his name to an Executive Order on Friday, allowing the White House to control all private communications in the country in the name of national security.

http://worldtruth.tv/obama-gives-himself-control-o...

Arhi Kuittinen

Englanti imuroi aivan kaiken internet-liikenteen vakoilubuffereihin - ja avaa sitten mitä haluaa.

Britain's Tempora system is the signal intelligence community's first "full-take Internet buffer," Snowden said in an interview.

Orwell on totta.

Olemme karjaa ja lakia ei ole kontrollin ollessa korkein lain kumoaja salaisen vallan takeena.

Kontrolloimaton valta kontrolloi.

http://www.spiegel.de/international/world/snowden-...

Arhi Kuittinen

Perfect Forward Secrecy can block the NSA from secure web pages, but no one uses it

in fact, not even the server operator will be able to retroactively decrypt HTTPS sessions

- An adversary that breaks a single key will no longer be able to decrypt months’ worth of connections

http://blogs.computerworld.com/encryption/22366/ca...

Arhi Kuittinen

‪Microsoft avasi kaiken vakoilulle - Hotmailinkin.

- NSA‬ had pre-encryption stage access to email on Outlook.com, including Hotmail

http://www.guardian.co.uk/world/2013/jul/11/micros...

Arhi Kuittinen

It-asiantuntija: Internet on rikki, suojaukset eivät toimi

"Petosten ja hakkeroinnin määrä kasvaa koko ajan, mutta homma toimii siksi, että niiden aiheuttamat tappiot eivät vielä ole kasvaneet rahalaitoksille liian suuriksi", arvioi tietosuoja-asiantuntija Harri Hursti.

http://www.hs.fi/talous/It-asiantuntija+Internet+o...

Arhi Kuittinen

Kännyköiden turvattomuus johtuu "tiedustelupalveluiden" vaatimuksista tietoturvan ohuena pitämiseksi, vakoilun helpottamiseksi - itse GSM-signaalin kunnollinen salaaminenkin kiellettiin Euroopassa:

Tutkija pudotti pommin: Jopa 750 miljoonaa kännykkää alttiina hyökkäykselle

http://www.mtv3.fi/uutiset/it.shtml/2013/07/178311...

Arhi Kuittinen

Vakoilun estäviä sovellutuksia puhelimeen :

7 Apps To Prevent Phone Surveillance

http://www.huffingtonpost.com/2013/07/18/tor-snowden_n_3610370.html?fb_action_ids=10151477581072461&fb_action_types=og.likes&fb_source=other_multiline&action_object_map={%2210151477581072461%22%3A145707668962357}&action_type_map={%2210151477581072461%22%3A%22og.likes%22}&action_ref_map=[]

Arhi Kuittinen

Mielenkiintoista kuinka ihmiset torjuvat ahdistusta ja totaalista Gestapon periaatteiden mukaista totalitarismia pois arkimielestään. Kafka puhui tästä ystäviensä kanssa ja näki tästä painajaisia.

Keskusvallan ja liitovaltion kehitys, pankkiirien ja kenraalien ohjaamana. Oikeusjärjestelmälle jää vain kafkamaisten kulissien yllpitäminen. Sieluttomuus. Puoli mieltä. Mielipuolisuus.

Televisiossa juhlitaan ruotsalaista viihdenationalismia. Skansen.

http://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/61461-jos-tietais...

Arhi Kuittinen

Ruotsilla merkittävä rooli urkintajutussa.

Ruotsi on koodinimellä "sardiini" tehnyt oletettua enemmän yhteistyötä Yhdysvaltain turvallisuusviraston kanssa maailmaa kuohuttavassa urkintajutussa.

Suomalaiset tuudittautuvat turvallisuudentunteeseen eivätkä ymmärrä mikä oikeistolaisten salaliitto armeijan ja Supon poliittisesti profiloiva vakoilu on EU/liittovaltio-salaliiton tukena.

Armeija ei koskaan lopettanut jatkosotaa eikä luopunut erillisoikeuksista rikkoa perustuslakia.

Suomalaiselle poliisillekin vasemmisto on automaattisesti uhka.

Kuten Jyväskylän kirjaston järkyttävä tapaus osoitti poliisin kieltäytyessä kansalaisten suojelusta vaatien vasemmistolaisia kansalaisia luopumaan kokoontumisvapaudesta.

Samalla poliisi on suojellut jopa 14 miehen voimin erilaisten äärioikeistolaisten juhlia Porissa ja Helsingissä.

http://yle.fi/uutiset/ruotsilla_merkittava_rooli_u...

Arhi Kuittinen

"Vankeus uhkaa jos lavertelemme NSA:n puuhista," sanoo Yahoon pomo.

Marissa Mayer on ilmoittanut taistelevansa, jotta Yahoo voisi julkaista tilastoja viranomaisten yhteistyöpyynnöistä.

Demokratian puolesta Gestapon keinoin??

Nörtit, pysähtykää hetkeksi
ja katsokaa historian kulkua.

http://www.marmai.fi/uutiset/vankeus+uhkaa+jos+lav...

Arhi Kuittinen

Suurin osa suomalaisista Supon ja poliisin väistelijöistä onkin ollut NSA:n tarjottimella - tähän kuuluu myös ihan puhtaasti sananvapaudestaan ja yksityisyydestään valtiokriittisiä keskustelijoita suljetuilla TOR-keskustelupalstoilla:

Snowden files : NSA can crack almost any Encryption including Tor anonymity netw

http://thehackernews.com/2013/09/NSA-can-crack-TOR...

Eli

hallituksella, armeijalla ja Supolla on listat ja profiilit kaikista keskustelijoista.

Ja

Ja uusi kontrollin ja keinottelun väline, jota on yritetty markkinoida hippisanastolla on myös..:

Bitcoins

- Secured by NSA designed Encryption or Backdoored ?

http://thehackernews.com/2013/09/NSA-backdoor-bitc...

Arhi Kuittinen

Aika paljastavaa.

Amerikan valtion virastot maksavat suurimman osan TORin kehittämisestä eli ei toivoakaan että se olisi turvallinen verkosta.

- The feds pay for 60 percent of Tor’s development.

Can users trust it?

http://www.washingtonpost.com/blogs/the-switch/wp/...

Arhi Kuittinen

Eurooppalaisia kehoitetaan luopumaan amerikkalaisten auktorisoimista "turvakoodeista".

RSA Tells Its Developer Customers:

Stop Using NSA-Linked Algorithm

http://www.wired.com/threatlevel/2013/09/rsa-advis...

Arhi Kuittinen

Jan Rossi:

Olen päättänyt vetäytyä vaatimasta Suomen NATO-jäsenyyttä

Yhdysvaltain harjoittaman käsittämättömän laaja-alaisen vakoilutoiminnan paljastuttua.

USA:n öykkäröinti on jo sellaisella tasolla, että EU-maiden tulisi vakavasti harkita jopa suhteiden kataisemista Yhdysvaltoihin tai vähentää toimintaansa USA:n kanssa."

kts

http://aamulehdenblogit.ning.com/profiles/blogs/en...

Arhi Kuittinen

CIA:n rikoksia paljastuu viikoittain järkyttviä selvityksiä.

Ruotsin SÄPOn ja Suomen SUPOn oikeistolaisen politiikan suurin sanelija ja toiminnan määrittelijä on CIA.

CIA Exposed: Traitors, Patriots and Madmen

| We Are Change

http://wearechange.org/cia-exposed-traitors-patrio...

Arhi Kuittinen

Toimittaja tiedusteluyhteistyöstä:

"USA sanelee ja Ruotsi toimittaa "

eli kaikki pumpataan Suomesta ja Soneralta kaikin keinoin.

Kuuntelevatkohan Soneran mastot muuta gsm- ja wlan- liikennettäkin?

Dollari teollisuusvakoilun varassa?

http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/toimi...

Toimituksen poiminnat