Kulttuurikritiikkiä - Arhi Kuittinen Kulttuurikritiikkiä - suomettumisen pitkä varjo pelokkaiden maassa

Metsän laki ja susiviha

  • Metsän laki ja susiviha

 

Miksi susi tappaa koiran?
 
 Koska suden täytyy tappaa koira ja ihminen tarjoaa koiraa sudelle makupalaksi 
 

 
Metsässä ihmisen on turha näytellä loukkaantunutta jumalaa.

Metsässä on metsän laki ja on aivan turha näytellä kauhistunutta, jos ei osaa elää metsän lain mukaan.

 - Eivät ole tenavien silmät vielä kuivuneet, mies sanoi tiistai-iltana.

Voiko olla taas parempaa syytä lietsoa susivihaa? Turhempaa, typerämpää, lapsellisempaa?  

 

Ei se lasten itku ole susien syy vaan metsästäjän syy!

Ei kukaan pakota viemään lapsille rakasta eläintä tarjottimella metsään metsästäjän helppoa saalistusta avittamaan.

Se on metsästäjän laiskuuden ja ylimielisyyden valinta vaarantaa lasten koira - jos puhuu metsästyskoiran menetyksen jälkeen "lasten koirasta".

Valheellista itsesääliä.

Ei mikään rukous suojele herkkupalaa metsässä, jos sen sinne itse talutat.Metsästäjähän menee metsään tappamaan eläimiä - eivätkä lapset itke tapettujen eläimien takia. 

 

Nisäkkäillä on kuitenkin aivan samat tunnekyvyt kuin ihmisellä. Iloa, surua, pelkoa, aggressioita, lojaliteettia, ryhmään kuulumisen läheisyyttä yms. Susi ja karhu ovat tuntevia ja sosiaalisia eläimiä.

Tietysti susilla on oikeus syödä koirat, jos niitä sinne vie avuttomien ihmisten apulaisiksi.

Metsänlaidalla asuvat ihmiset luottavat nyt luonnosta vieraantuneina kristittyinä omaan vihaansa ja tyhmyyteensä eivätkä kouluta toisiaan kohtaamaan karhuja.

  • Suurin osa karhujen hyökkäyksistä on ihmisen oman tyhmyyden syytä (pakeneminen, juokseminen, kiljuminen, heitetään epäkohteliaasti ruokaa karhua kohden - se on karhua loukkaavaa, halveksuva ele karhujen viestinnässä heittää jotakin päin karhua). Vain  prosentti karhujen hyökkäyksistä on vääjäämättömiä, kontrolloimattomia (ehkä kerran 15 vuodessa koko Suomessa) ja nekin karhujen kostoiskuja metsästyksen traumamuistojen takia.  Enkä laske hyökkäyksiä metsästäjiä kohtaan tähän - jos liikut aseen kanssa, niin tietysti olet kerjäämässä verta nenästä karhuilta, tietysti, loogisesti. Ja se ei ole karhun syy vaan ihmisen, jos karhu haistaa tappovälineen. 

 

Teknologian avulla vihatappaminen

on raukkamaisinta ja luonnosta vieraantuneinta mitä on olemassa maan päällä.

 

Karhut ja sudet eivät Saatanan lemmikkejä, pirun karjaa, kuten kirkko on opettanut. Tai kirous tai metsän kieroutuneita eläimiä vaanimassa ihmisiä. Karhut ovat ihmisen jälkeen älykkäimmät nisäkkäät tässä maassa. Suomalaisten esi-isien pyhin eläin, viestintuoja, kultainen Ohto. 
 

Moralismi "lasten itkusta" ja pelosta (jota aikuiset lietsovat) ei ole eikä voi olla mikään peruste susivihalle. Ikinä.

Autoilijat tappavat lapsia, eivät sudet tai karhut.

Menkää ampumaan autoja jos noudatatte tunteittenne sokeaa vihan logiikkaa. 

 

Susi on osa luontoa, ihminen ei enää niinkään ylimielisyytensä ja taantuneen, degeneroituneen laiskan ruumiinsa kanssa.
 
Susien tappaminen vihan "ratkaisuna" on metsän tappamista, typerintä ylimielisyyttä mitä on.

Jos odottaa antimia luonnolta, täytyy kunnioittaa luontoa ja sen ammattimetsästäjiä ja riistakannan todellisia hoitajia, susia, joilla on suurempi oikeus olla metsän kuningas, osa tasapainoista luonnon kietokulkua pitämällä riistakannat terveinä. Luonnon pyhä tasapaino. 

  • Sitten kun susikauhua levittävät ihmiset asuvat metsässä eläinten tavoin ilman mitään metallista tai muovista ja tappavat rehellisesti paljain käsin ja kepeillä, niin sitten, siitä vain susijahtiin.  Siitä vain sitten aitoa kunniaa hakemaan luonnosta luonnon keinoin. 

 

Jos ei arvosta susia ja karhuja, ei arvosta metsää.

 Jos susi nostaa pintaan metsästäjältä epämääräistä ja hallitsematonta vihaa, se ei ole susi vaan ihmisen traumaattinen, torjuttu lapsuus, suvun salaisuudet ja sieltä nousevat ongelmat.

Jotka korostuvat nyt kitkerästi sekavan poliittisen laman ja eliitin välinpitämättömyyden vyöryessä Suomeen.

  • Jopa sensuroitua ja torjuttu sisällissota suvun kiellettyinä kokemuksina kummittelee ihmisten metsävihassa.

Järjettömällä vihalla, joka nousee 900 vuoden mittaisesta luonnon demonisoinnista kirkon luontovihassa  on kauheat jäljet;  

Susiviha on hyvin uskonnollista vihaa

- metafyysistä saatanaa on hyvä vihata, siihen voi rituaalisesti yhdessä yhdistää ne negatiiviset tunteet, jotka muuten yhteisö kieltää ilmaisemasta ja keskustelemasta.

Tämä susiviha ja luontoviha on kirkon luoma sublimaatio alistavan yhtenäiskulttuurin hierarkian luomien paineiden yhtenä purkamiskanavana "sivistyksen" eli kuninkaan kolonisaatiovallan ja verotusvallan ulkopuolelle. Metsään.

Kuninkaan kirkko opetti Ruotsin kolonisaatiota ja aateliskulttuuria sivistykseksi sekä suomalaisten omaa rakasta metsää Saatanan kirotuksi syntien metsäksi, pimeyden voimien alueeksi.  Jopa yrttien käyttö kiellettiin.


 Paha on nähtävä yhteisön ulkopuolella kirkon omahyväisten opetusten mukaan. Yhteisön ja suvun omaa pahaa ei saa näin nähdä ja käsiteltävä vaan tunteet on kanavoitava erilaiseen ja ulkopuoliseen, outoon ja symboliseen. 

 

http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/iisalmen-...

 

 

   Susivihaajien terrori vaikuttaa luontoon nyt tuhoavasti

- missä on kiitollisuus ja kunnioitus luonnon tasapainolle?

  • Susikanta romahtamassa geneettisesti

Oulun yliopistossa perjantaina väittelevän tutkija Eeva Janssonin mukaan Suomen susikanta on jo liian pieni, ja geeniperimää ennen parantanut yhteys Venäjän susiin on katkeamassa metsästyksen takia.

http://yle.fi/uutiset/susikanta_romahtamassa_genee...

 

 

 

 

 

Saksalainen kylä elää sovussa 13 susilauman kanssa. Sopua, ymmärrystä ja rakkautta.

Saksan susikylässä ei pelätä.

Saksalaiskaupungin pormestarin mukaan sudet ovat tuoneet kylälle enemmän kuin vieneet.

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2013031016766341_...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

            areena.yle.fi

 

  Vuosien ajan kuvattu elokuva sudesta ja susien kanssa työskentelevästä Seposta. O: Juha Suonpää O: Oktober Oy

 


 

 

 

 

::

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (15 kommenttia)

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

Metsänomistajana sanoisin, no en sittenkään, taidanpa mennä nukkumaan.

Käyttäjän KakeKellovirta kuva
Kake Kellovirta

niin...ei löydy vastaväitteitä...ei edes metsänomistajana....kauniita unia

Käyttäjän demoni kuva
Liisa Polameri

Ihminen todellakin uskoo omistavansa metsän. Millä oikeudella, on kysyttävä.

Olemme nisäkkäitä muiden eläinten joukossa ja ihmistä ylimielisempää ja typerämpää eläintä ei ole.

Minua tuli susi kerran vastaan polulla. Se oli Suuri Kohtaaminen. Tunnistin itseni hänessä, mutta susi ymmärsi minua paremmin, että vaaraa ei ole.

Käyttäjän JaakkoJuhaniOjaniemi kuva
Jaakko Ojaniemi

Metsästyskoiria kuolee vuosittain suuri joukko metsästäjien omasta harhaluodista. Omalla alueellani eläinlääkärin mukaan 2- 3 vuosittain.

Jänikset tappavat hukuttamalla suuren joukon ajokoiria vuosittain? Syksyn heikot jäät kestävät kevyttä jänistä, mutta eivät yli 20 kg painoista ajokoiraa. (Missä on muuten se imatralainen ajokoiramies? Ei ole näkynyt palstoilla puoleen vuoteen).

Myös hirvikoiria hukkuu vuosittain suuri joukko. Naapuriseurassamme kolme koiraa pari vuotta sitten. Viime vuonna ystäväni koira vajosi jäihin, mutta isäntä oman henkensä uhalla pelasti koiransa ja elvytyksen jälkeen piski metsästää jälleen.

Lukuisa joukko koiria tulee tapetuksi koiratappeluissa. Metsästyskoirat ovat erittäin reviiriherkkiä ja käyvät helposti toisen koiran kimppuun vartioidessaan vaikkapa isäntänsä reppua. Saaliin suhteen ovat vieläkin herkempiä.

Metsästäjät, kennelit ja koirien jalostajat tappavat itse vuosittain satoja koiria, kun syntyneet pennut eivät ehkä miellytäkkään. Monesti aika raa'allakin tavalla.

Oman pentukoirani oli maakotka vähällä siepata viime keväänä. Ei ollut kuin sekunneista kiinni, kun huomasin tilanteen ja kerkesin väliin huutamalla sen verran, että kotka keskeytti syöksynsä. Kyllä se oli vakava tilanne ja ymmärrän kyllä koiransa menettänyttä lapsiperhettä. Mutta blogisti kirjoittaa asiasta täysin oikein ja perustellen.

Metsästäjien täytyy ymmärtää, vaikka ovatkin koirineen ja aseineen ylivomaisia metsässä, että joskus luonto antaa takaisin. Koirahan kuoli luonnollisen kuoleman. Näin luonto toimii.

Sanna Koskela

Niin, jäniksen metsästyskausihan alkaa 1.9....

Jari Liedes

Iltalehden sivuilta "Täsmennys 22.8.2013 kello 9.03: Koiran omistaja oli kouluttamassa koiraansa jänismetsälle, ei vielä varsinaisesti kaatamassa riistaa, kuten jutusta saattoi aiemmin ymmärtää. Jäniksen metsästyskausi alkaa 1.9., mutta ajavaa koiraa saa ryhtyä kouluttumaan 20.8. alkaen."

Käyttäjän PekkaTukiainen kuva
Pekka Tukiainen

mulla oli yli 30 vuotta kämppä Inarinjoella Angelista ylävirtaan. Susia.karhu naali lähipetoja. Poroaita oli kauempana,ja Norjan porot laidunsi Suomen puolella,munkin mailla. Sudet pyöri ympärillä,juuri tapettuja poroja tapasin. Yhtään sutta en nähnyt,jälkiä ja hajuja kyllä.Kun yksikseen maastossa liikkui,näki kaikenlaista. Poroaitaan oli hirttäytynyt muutama hirvi.Monta aitatolppaa oli yksikin uros ylös saanut,mutta menehtynyt. Nopeasti raadosta oli jäljellä muutama luu ja karvoja.-Yhden? karhun kanssa liikuin samoilla paikoilla monta vuotta,kerran kuuloetäisyydellä. Eläinten hupitappamista, eli metsästystä en harrasta.

Käyttäjän vmjunnila kuva
vesa-matti Junnila

Ihan sama mitä viherpipertäjä kaupunkilainen puhuu... Ellei lähempänä kilometriä omasta pihasta ole nähty sutta/susia voi vetää susiasiassa herneet nenäänsä ihan rauhassa. Minä vedän liikkuvat taakse ja toivon että niin tekevät kaikki muutkin. Ei kiinnosta sentilläkään miten se susi on rauhoitettu mutta silti se tottelee annosta vihtavuoren kuivamuroja. Ainoa hieno asia suojelussa on se ettei nykyisin voi ampua tappaakseen, kiinnijäämispelko on liian suuri. Mutta ei se LIIAN kauaksi se susi pääse...

Harry Wester

Vesamattijunnila ymmärtääkseni on ensin sitä mieltä, että susi tulee liian lähelle. Sitten hän muutama lause myöhemmin toteaa, että eipähän pääse susi liian kauas, kjäh, kjäh. Sarjassamme Euralaisia ajattelijoita, tämä junnila.

Minä huokaan joka aamu helpotuksesta tajutessani, että suuri osa suomalaista on sittenkin ihan kunnon ihmisiä - rehellisiä, suvaitsevaisia ja älykkäitä. Vesamattijunnilat ovat ja tulevat aina olemaan pieni, vaikkakin tarpeettoman äänekäs vähemmistö. Siksi tulevaisuus on lopulta kuitenkin aina oleva valoisa!

Arhi Kuittinen

- Susi söi perheenjäsenen Rääkkylässä.

Tämä oli aito otsikko tänään
- mutta Karjalainen muutti sen.

Miksi Karjalainen muutti näin herkullisen ja paranoijan oikeaksi todistavan otsikon?

-- Kertokaa minulle:

-Miksi tapatte toisten tuntevien olentojen perheenjäseniä eli susia?

-Miksi noin muutenkin jätätte perheenjäseniänne ulos yöksi ilman häkin suojaa?

-Tai viette huonostikoulutettuja koiria metsään "marjalle" ilman talutusnarua ?

::

http://www.karjalainen.fi/uutiset/uutis-alueet/kot...

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari

Kaikki ei halua asua betonilähiössä.

Muuten Arhi, muuttaisin tekstistäs "vihan" "peloksi".
Ja ymmärrä myös se, että ihmiset maalla haluaa liikkua luonnossa, pelkäämätä mitään.

Arhi Kuittinen

Susilla on yllättävän laajoja vaikutuksia biodiversiteettiin. Pienemmät eläimet hyötyvät kun märehtijät eivät saa lisääntyä liikaa ylipopulaatioksi ja saalistetuista ruhoista tulee yleistä ruokaa j lannoitetta.

Yellowstone Wolves Help Trees Rebound, Study Says (Video)

http://www.whitewolfpack.com/2012/01/yellowstone-w...

Käyttäjän PeterAlbck kuva
Peter Albäck

Arhi Kuittisen tapaisia puolipimeitä kaupunkilaisia on aina ollut ja tulee aina olemaan. Maksamme hänen elantonsa ja ylläpidonsa ja hän käy joskus maaseudulla selvästi kateellisena katsomassa meidän ihanaa puhdasta maailmaa. Arhi Kuittinen on pieni äänekäs vähemmistöedustaja jolla on suuria vaikeuksia alter egonsa kanssa. Antakaamme Arhi Kuittisen jatkaa helppoa elämäänsä asfalttiviidakossa ja elää sitä elämää mitä me muut emme halua edes kokeilla. Koirat haukkuvat mutta karavaani liikkuu. :D

Erik Haasianlahti

Tuntuu, että pakko tähän on jotain kommentoida, mutta täysin turhaa se taitaa olla.

Käyttäjän PanuPeltonen kuva
Panu Peltonen

Ymmärrän kyllä että suden vaistot ajavat sen koiran kimppuun ja että se on sille luontaista käytöstä. Yhtä luontaista käytöstä on se, että ihminen ei tästä tykkää vaan tappaa sudet pois "reviiriltään". Siinä kuin on koiran tai koiran isännän vika, että sessu osuu hukan hampaisiin, on yhtä lailla suden oma vika jos ei fiksuna ja tunteikkaana tyyppinä osaa pysyä poissa ihmisten tieltä.

Toimituksen poiminnat