Kulttuurikritiikkiä - Arhi Kuittinen Kulttuurikritiikkiä - suomettumisen pitkä varjo pelokkaiden maassa

Lestadiolaisten pedofilialausunto videolla

  • Lestadiolaisten pedofilialausunto videolla

  • Kotimaa24  video - SRK:n tiedotustilaisuus maanantailta

    "
    - Tiedotustilaisuudessa SRK:n edustajien oletetaan vastaavan muun muassa kysymyksiin juuri ilmestyneestä vanhoillislestadiolaisten lasten hyväksikäyttötapauksia kartoittaneesta Johanna Hurtigin tutkimuksesta  Taivaan Taivaan taimet - uskonnollinen yhteisöllisyys ja väkivalta  (2013)."

 

 Mitä tämä merkitsee? 

 

Vanhoillislestadiolaiset pääsevät taas vaatimaan kirkon virallisimman sanomalehden siunauksella, että viranomaiset ja syyttäjät kieltäytyisivät noudattamasta  lakia ja että  vanhoillislestadiolaisilla on nyt taas homma hallussa ihan omasta takaa. Lapset herran haltuun ja siu siu kaikki nuortenkin seksi seurakunnan vanhempien valvovan silmän alla. 

   "Koska meillä on nyt tämä uusi johto" ja vanha oppi.

Ja pohjoisen maakuntamafian viranomaiset tottelevat taas kirkon ja keskustan suojelemaa rikasta lahkoa, joka ei pidä piispankaan toimintaa lahkon jäsenille mitenkään pätevänä mutta jonka toimintaa piispat siunaavat vaikka kirkon työntekijät ovat kieltäytyneet auttamasta sarjaraiskausten uhreja.

Joka saa pakottaa naiset lestadiolaisen avioliiton arkiraiskauksiin ilman ehkäisyä miehen tarpeiden tähden.  

Maan tapa.  

Vanhoillislestadiolaiset täyttävät kansainväliset ehdot järjestäytyneestä rikollisuudesta mutta viranomaisia ei edes kiinnosta tutkia asiaa.

On niin paljon muita motiiveja suojella Suomen poliittisinta lahkoa ja nousevaa keskustaa kulissien pystytyksessä.

 

Onko aika tullut paljastaa kirkon pedofiiliringit? Ehei.

Jotkut ihailevat tätä lahkoa.

Aika monet. Useimmat piispoista ainakin haikeasti.

Koska vanhoillislestadiolaiset pokkana toteuttavat mieskeskeistä ja helvettikeskeistä omaa lahkokirkkoa estottoman keskiaikaisesti - kuten kirkko aijemmin itsekin teki vielä 50-luvulla.

 

Mutta eivät piispat ihan toimettomina ole olleet.

 

Piispoilla on salainen juju nimeltä "ekumania".

Ekumenia-syötti on markkinoitu erittäin hyvin lehdistölle humaanina ja liberaalina "kirkkojen vuorovaikutusprosessina" mutta jonka selkeä päämäärä onkin äärikonservatiivinen kirkon rituaalivallan muokkaaminen ja palauttaminen Vatikaanin huomaan Vatikaanin ehdoilla.

Kuulostaa liian oudolta? Silloin media on myynyt sinulle ekumenian onnistuneesti lavasteena.

Piispat ovat jo muuttaneet ev-lut kirkon ehtoollisoppia Vatikaanin magiaopiksi - ja pappiskulttia on vahvistettu tiukalla kirkko-opilla ja hierarkialla protestanttisen yleisen pappeuden estämisellä. 

Lisäksi uusi kirkkolaki vapautti kirkkoherranvaalit demokratiasta - ilman liberaaleja vaaleja valtaan suit sait sukkelaan.  

Halleluja. Tuomiokapituleissa on nyt shamppishetki vallankaappauksen onnistuttua.

Seurakunnat ovat nyt lisäksi menettäneet juridisesti ja täydellisesti taloudellisen itsenäisyytensä  eivätkä voi enää protestanttisesti erota emokirkosta ja piispojen paavillisesta vallasta itsenäisiksi kuten aijemmin oli vielä mahdollisuus ilman koko maan kattavia seurakuntayhtymiä tuomiokapitulien totaalivallankäytön välineinä. 

 

Tajuavatko toimittajat tätä muutosvyöryä ja vallan keskittämistä?  Eivät.

He haluavat uskoa vain hyvää kirkosta, joka käyttää luterilais-nimikettä vastuuttomasti ja täysin harhauttavasti. 

 

 

 

 


Kotimaa-media on kohtuullisen avoimesti raportoinut paljastumisen vaiheita ja Helsingin Sanomat oli ikäänkuin pakotettu mukaan avoimuuteen kuukausiliitteen lestadiolais-propagandan jälkeen: 

 "Helsingin Sanomat uutisoi keväällä 2012 uhrin kertomuksen, jossa puhuja, suuren kaupungin rauhanyhdistyksen puheenjohtaja ja myös SRK:n johtokuntaan kuulunut mies, oli ohittanut isänsä seksuaalisen hyväksikäytön kohteeksi joutuneiden tyttöjen kertomukset. Vaikuttaja-asemassa oleva puhujamies oli yhteisöllisissä keskusteluissa vedonnut tyttäriin, että "eihän uskovainen isä sellaista tekisi"", Hurtig kirjoittaa.

Toisessa kirjassa kuvatussa tapauksessa uhri oli luopunut asian eteenpäin viemisestä ripittäydyttyään puhujalle, joka oli kehottanut pitämään tapahtunutta rippisalaisuutena. Uhri oli tyytynyt menettelyyn.

  • Hurtig kutsuu miesten valta-asemaa vanhoillislestadiolaisessa liikkeessä rakas veli -järjestelmäksi. Kyse on hänen mukaansa pidemmälle viedystä hyvä veli -järjestelmästä.

http://www.kotimaa24.fi/uutiset/kotimaa/12786-lestadiolaisten-rakasveli-...

 

 

 

 

 

 

Hierarkia ja brutaali valta - kun ihmisarvo on kiinni nöryydestä

 

 

 

 
 

 

 

::

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (22 kommenttia)

Mika Samuel Kiekkijev

On todella merkillistä miten vanhoillislestadiolaisuuteen liittyvä julkinen salaisuus, pedofilia, on onnistuttu vuosikymmenestä toiseen pitämään pois avoimesta keskustelusta.

Toki samainen tapa koskettaa myös katolista kirkkoa, islamia ja varmasti myös monia muita uskontolahkoja.

Se, että suomen kaltaisessa, väestöluvultaan mitättömässä maassa yhden lahkon ilmeisen lain ja ihmisyyden vastainen toiminta on voinut jatkua, voi selittyä ainoastaan sillä, että lahkoa suojaa muukin kuin ainoastaan lahko / kirkkokunta itse esim. poliitikot.

Käyttäjän demoni kuva
Liisa Polameri

Vastenmielistä kaksinaismoraalia: Huomion kiinnittäminen Venäjän lain rikkomiseen herkän arktisen alueen suojeluyrityksessä, nousee mieletön hälinä sekä uhrin ja puolesta toimijoiden tuomitseminen.

Meillä Suomessa, uskontojen sisällä tapahtuvat törkeät ihmisoikeusrikokset sivuutetaan ja siunataan. Siis uskontojen "kulttuurirelativistinen" suojelu saa ylittää lain ja ihmisoikeudet.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Minusta vastenmielisempää kaksinaismoralismia on, että joihinkin lakeja rikkoviin aktivisteihin suhtaudutaan suojelevasti, tekoja vähätellen ja jopa yllyttävästi kun heidän kohteensa on itselle sopivan vastenmielinen mutta samanlainen toiminta ja reaktiot niihin ohitetaan toisaalla vaieten tai jopa täysin toisinpäin.

Polameri puuttuu ihan oikein uskontojen ja uskovien uhrien kokemusten vähättelyyn. Tosin hän edellä ja toisaalla vähättelee Greenpeacen aktivistien tekoja. Onko hänellä siinä eri normit aktivisteille ja toiset lestadiolaisille?

Käyttäjän demoni kuva
Liisa Polameri

Myyryläinen. Ihminen on osa herkästi haavoittuvaa luontoa. Lait ovat ihmisten laatimia ja erityisesti nykyisin, niiden tulkinnoilla on taipumusta muuntua voimassa olevan valtaeliitin interssien mukaan.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #15

Olen pitkälti samaa mieltä ihmisen osasta luonnossa. Tosin luonnolla on mahtava voima myös korjata. Luonto esimerkiksi "unohtaisi" ihan muutamassa kymmenessä vuodessa ihmisen jäljet jos tämä laji kuolisi sukupuuttoon.

Laintulkinnat ovat aina muuttuneet ja tullevat jatkossakin muuttumaan, usein juuri valtaeliitin tarpeiden mukaan. En sitä kiistä. Päinvastoin, pidänpä jopa esimerkkinä siitä kaksinaismoralismia jonka mukaan Greenpeacea halutaan suojella toisaalla ja toisia aktivisteja sorretaan toisaalla kun päämäärät ovat sopivat. Ihmisillä kun näyttää olevan halu samaistua joihinkin eliitteihin ja inhota toisia, kulloinkin vallitsevan hegemonian mukaan.

Käyttäjän demoni kuva
Liisa Polameri Vastaus kommenttiin #16

"Päinvastoin, pidänpä jopa esimerkkinä siitä kaksinaismoralismia jonka mukaan Greenpeacea halutaan suojella toisaalla ja toisia aktivisteja sorretaan toisaalla kun päämäärät ovat sopivat."

Niin... mutta oman näkökulmani keskiössä on luonnon/ihmisen haavoittuvuus, ei Greenpeace.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #17

Polameri kirjoitti: " ... oman näkökulmani keskiössä on luonnon/ihmisen haavoittuvuus, ei Greenpeace."

Hyvä niin. Toivottavasti yleinen keskustelukin pääsee Greenpeacen aktivistien toilailujen hyssyttelystä samaan. He ovat tehneet suunnatonta vahinkoa asialliselle ja vakavalle keskustelulle arktisen alueen luonnonvarojen hyödyntämisen hyödyistä, haitoista ja riskeistä.

Käyttäjän demoni kuva
Liisa Polameri Vastaus kommenttiin #18

Joka tapauksessa GP sai aikaan keskustelua. Ja hyvä niin.

Käyttäjän demoni kuva
Liisa Polameri Vastaus kommenttiin #18

Myyryläinen: "He ovat tehneet suunnatonta vahinkoa asialliselle ja vakavalle keskustelulle arktisen alueen luonnonvarojen hyödyntämisen hyödyistä, haitoista ja riskeistä."

Omasta puolestani en ole GP:n puolella enkä vastaan. Mutta jos halutaan pitää yllä vakavaa keskustelua aiheesta, niin Myyryläinen voisi esittää joitakin faktoja aktivistien aiheuttamista, suunnattomista haitoista.

Olemme todennäköisesti samaa mieltä hänen kanssaan siitä, että luonnon suojelun ja sen hyödyntämisen ihmisen käyttöön, tulee olla tasapainossa keskenään. Mutta meillä on runsaasti esimerkkejä suunnattomista, epäonnistuneista yrityksistä hyödyntää luonnon varoja. Niiden välttäminen jatkossa, tulisi näissä vakavissa keskusteluissa ja käytännössä, pitää ensisijasina. Tuorein esimerkki on Talvivaara.

Tosin tämä aihe ei ole blogin varsinainen aihe.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #23

Polameri kaipaa esimerkkejä suunnattomiksi nimittämistäni Greenpeacen aiheuttamista vahingoista. Tarkoitan niillä keskustelun kääntymistä arktisen alueen hyödyntämisestä Greenpeacen tekemisiin ja heidän aktivistiensa kohtalon surkutteluun sekä Venäjän hallinnon demonisoimiseen.

Todellakin, lienemme samaa mieltä luonnon hyväksikäytön ja suojelun tasapainottamisen tarpeesta. Olen myös samaa mieltä, että Talvivaara on kammottava esimerkki siitä miten käy kun asiat tehdään vääriin ja varautumatta riskeihin sinänsä hyödyllisessä ja ihan hallittavissa olevassa toiminnassa.

Venäläiset olivat ja ovat tuolla lautalla tekemässä tutkimusta ja kokeilemassa miten hyödyntäminen voitaisi tehdä a) kannattavasti ja b) turvallisesti. Ei ole Gazprominkaan edun mukaista, että öljy leviää onnettomuuksien ja huolimattomuuden takia luontoon sillä se kaikki on pois myynnistä ja vähentää tuloja. Hekään eivät voi enää haaskata luonnonvaroja niinkuin vielä muutama vuosikymmen sitten oli mahdollista.

Keskustelussa on kuitenkin vielä paljon sijaa sille miten hyödyt ja riskeihin varautuminen sekä ympäristön haittaaminen suhteutetaan toisiinsa. Eikä likimainkaan selvää ole miten öljyn ja kaasun poraaminen suhteutuu kalastukseen ja merenkulkuun sekä muihin taloudellisiin toimintoihin. Tälläinen keskustelu ei etene tippaakaan kun suurinpia huolenaiheita on, saako vegaani-aktivisti tutkintovankeudessa ituja vai ei. Meillä ei olisi varaa hukata itse asiaa toisarvoisten alle eikä toisaalta antaa luonnosta välittämättömien kääntää luonnonsuojelun puolustamista huliganismiksi.

Ihan ensimmäisenä meidän kannattaisi pohtia kummat ovat tärkeämpiä: greenpeaceläisten egot vai ihmisten ja luonnon tasapaino.'

P.s. tämä todellakin menee ohi lestadiolaisaiheen mutta ehkä Kuittinen sallii meidän parin viestin ajan keskustella myös tästä tärkeästä aiheesta sivujuonteena.

Käyttäjän demoni kuva
Liisa Polameri Vastaus kommenttiin #27

"Keskustelussa on kuitenkin vielä paljon sijaa sille miten hyödyt ja riskeihin varautuminen sekä ympäristön haittaaminen suhteutetaan toisiinsa. Eikä likimainkaan selvää ole miten öljyn ja kaasun poraaminen suhteutuu kalastukseen ja merenkulkuun sekä muihin taloudellisiin toimintoihin."

Juuri näin.

Mutta ymmärrän Sini Saarelan "ituhippiyden" muun muassa siitä syystä, että hän on diabeetikko ja noudattaa diabeetikon ruokavalioa.

Käyttäjän demoni kuva
Liisa Polameri

Yhteydenotto aiheesta 90 - luvulla tasa - arvovaltuutetun toimistoon antoi selvityksen, että väkivaltaa kokenut voi tehdä kantelun asiassa. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että kaikenlainen väkivalta parisuhteissa voi jatkua. Esimerkiksi maahanmuuttajanaisen on lähes mahdotonta saada apua, ellei onnistu pääsemään turvakotiin ja sitä kautta ohjausta ja apua.

Nykyisin perheissä tapahtuva väkivalta on syytteen alainen asia.

Arhi Kuittinen

Tutkija vaatii lestadiolaisia luopumaan maallikkoripistä;

" Rippi voi suojella hyväksikäyttäjiä."

" Ei pedofiili lähtökohtaisesti halua ripittäytyä,

- mutta sitä on käytetty nimenomaan sellaisissa tapauksissa, kun käry on käynyt", Alaranta kuvaa."

Kysymys on nyt vain sitä, että kukaan ei ole haastanut lestadiolaisjohtajia oikeuteen kunnon asianajajan kanssa.

Tämä on suurin kysymys ja suorastaan tehtävä kirkolle, jos kirkko väittää olevansa sivistynyt ja ihmisoikeuksien puolella.

Mutta kirkko ei oikeutta ja ihmisoikeuksia aja vaan vain kirkkopolitiikkaa ja vallan hierarkiaa.

Protestantit käytännössä poistivat papin/vanhimman "antaman" ripin ja sen "pyhyyden" eli sakramentin.

Sitä ei ollut ensimmäisissä protestnttisissa seurakunnissa lainkaan sillä protestanttien ensimäinen tehtävä oli poistaa papilta/henkiseltä johtajalta maallinen valta.

( -- paitsi kalvinisteilla, jotka kehittivät aivan kaiken Vatikaanin teologiasta ja vallankäytön rumista tempuista vielä brutaalimmalle tasolle kaiken päämääränä kirkkovaltio - kuten on lestadiolaisillakin suuri päämäärä hallita kaikkea ympärillään mm. kaappaamalla kuntahallinto lestadiolaispitoisissa kunissa ja palkata vain lestadiolaisia)

http://www.hs.fi/kotimaa/a1382030467028?jako=9f6b4...

Arhi Kuittinen

Kuinka piispa väistelee vastuuta?

Näin piispa väistelee vastuuta todella julkeasti:

Piispa: "Kunnioitan mareja meriannoja ja johannoita"

Aikamoinen asenne naispiispalla kun tytöttelee aikuisia tutkijoita.

Kirkon pitäisi vetää nopeita ja jyrkkiä johtopäätöksiä lahkon järjestäytyneestä rikollisuuden suojelusta ja omien työntekijöiden toimista

- mutta ei.

Vain piispan tädillinen ja alentava asenne tutkijoita kohtaan kirkon suojellessa rikollisia.

Kirkon kiemurtelevat johtajat eivät myönnä pedofiilien suojelua valtionkirkoissa.

Valitettavasti tarvitaan vielä todistajia ja esilletulijoita tuomaan kokemuksiaan esille kirkkojen seksuaalirikoksista.

Rikollisten suojelu ja rikosten jatkamisen mahdollistaminen on rikos.

Kirkko on täysin vastuuton instituutio ja sallii raiskaamisen jatkumisen myös vanhoillislestadiolaisten työntekijöittensä ja piispojen piittaamattomalla valtapelillä.

http://www.kotimaa24.fi/uutiset/kotimaa/12889-piis...

Arhi Kuittinen

”-Evankeliumin totuudessa ja valkeudessa eläminen voi olla tiukempi tuomari kuin maallinen lainsäädäntö”, Voittonen sanoo.

Aikamoisia velikultia.

Maailmasta eristyviä ja lakia ylenkatsovia. )

Kuin kuuntelisi moottoripyöräjengin lehdistötilaisuutta.

kts Kaleva lehden nettisivut

http://live.kaleva.fi/Event/SRKn_tiedotustilaisuus...

.

Arhi Kuittinen

Yksi sinulta puuttuu ja sen mukana kaikki.

Lestadiolaisjohtajat eivät ole tehneet parannusta.

Vasta kun tehdään 200 tutkintapyyntöä poliisille, ollaan parannuksen tiellä.

Kaikki muu on harhautusta.

Kun aito rikosten selvityshalu puuttuu, puuttuu kaikki.

Kaikki muu on Saatanan työtä.

Muuten rikollisia puolustellaan ja lahko pysyy rikosten paratiisina.

Arhi Kuittinen

"Vanhoillislestadiolaiset johtajat: Hyväksikäyttäjiä ei enää puhujina"

Hurtigin mukaan kuitenkin on mutta johtajien lehdistötilaisuudessa väitettiin taas jotain muuta kuin tutkijoiden nostama tieto esittää.

Toimittajat, nyt vauhtia valtaa pelkäävään journalismiin uudella tavalla. Tarvitsemme aitoa journalismia ja faktoja eikä päätoimittjien valtaklikkejä kumartavaa journalismia.

http://www.hs.fi/kotimaa/a1382586138860?jako=53b0a...

Käyttäjän PauliJuhaniPitknen kuva
Pauli Pitkänen

" Jumalam armo, joka opettaa jumalattoman menon, hurskaasti ja siveästi elämään." Tästä kertoo kruununvouti Hachzellin lausunto 1850-luvulla Ruotsin Lapista...että yleinen raittius vallitsi,käräjäjutut olivat vähentyneet, varkauksia ja petoksia ei tapahtunut, vielä vähemmän vakavammanlaatuisia rikoksia. Sen sijaan palautettiin vääryydellä saatuja rahoja ja tavaroita tai korvattiin niiden arvo." Käsittääkseni kääntymyksen jälkeen mm. 88 ihmistä kävi vapaaehtoisesti tunnustamassa tullirikoksensa. Ihmisten pahat teot eivät ole Jumalasta lähtöisin.

Arhi Kuittinen

Arkkipiispa: "Oulusta kuului myönteisiä signaaleja".

Kirkkoa ei kiinnosta rikosten selvittäminen

vaan vain isomman maton levittäminen.

Sama irvokas torjunnan kaava näyttää toistuvan ja rikollisia vain kannustetaan jatkamaan psykopaattista valtaleikkiä "pakkoarmolla".

http://www.kotimaa24.fi/uutiset/kotimaa/12896-arkk...

Arhi Kuittinen

- Hellyyttä hakeva lapsi harhautuu ja vetää pedofiiln mukaan tekoon, Puolan room.kat arkkipiispa jatkoi.

Puolan sosiaalinen media räjähti vihaisista kommenteista

http://m.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-1288613526897...

Arhi Kuittinen

On aika kuvaavaa, että poliisi on passiivinen lestadiolaisten raiskausten tutkimisen suhteen mutta heti kun joku pilkkaa lestadiolaisia, poliisi on ennätysnopeasti itse käynnistämässä tutkimusta!

- Poliisi aloittaa esitutkinnan lestadiolaisia arvostelleen tarran kuvaamisesta

Tämä on aika rivoa poliisin toiminnan kieroutuneisuutta ja poliittista kytkentää.

http://www.hs.fi/kotimaa/a1383101179732?jako=85d46...

Toimituksen poiminnat