Kulttuurikritiikkiä - Arhi Kuittinen Kulttuurikritiikkiä - suomettumisen pitkä varjo pelokkaiden maassa

Kirkon ja eliitin kristalliyö Sarasvuon siunaamana

 • Kirkon ja eliitin kristalliyö Sarasvuon siunaamana
 • Kirkon ja eliitin kristalliyö Sarasvuon siunaamana
 • Kirkon ja eliitin kristalliyö Sarasvuon siunaamana
 • Kirkon ja eliitin kristalliyö Sarasvuon siunaamana

 

 

Toivo, täyttymys, hyvinvoivien kirkko,

 onni, onnen vakuutus, naisten hurma;

  idoli asettautuu alttarille palvottavaksi
 Sarasvuo oli juuri oikeassa paikassa kirkossa antamalla katteetonta toivoa hyväuskoisille. Eliitin edustaja saarnaamassa nöyryyttä auliille ja sokeille alistujille.  
 
Sillä se on kirkon korvaamaton kaava kuninkaan ja kolonisaation kirkkona.  

Massojenhallintalaitos on yhä tiiviisti kiinni valtiossa valtionkirkkona ja uskontoon katsomatta jäsentensä verotusoikeudella sekä 120 miljoonan euron veronmaksajien rahoilla eli valtion tukiaisilla lihomassa. Valtionkirkot saavat erityisen luvan kiertää veroja ja kerätä ”yhteisöveroja” firmoilta uskontoon katsomatta 120 miljoonan edestä vuosittain.
 
 Sarasvuo on lyönyt itsestään ilmat pihalle. Nyt on uudistumisen, ivallisen armon ja Herran hetki. Naamiot riisutaan vähitellen kokomuksen uhrijuhlassa. 

Sarasvuon oman hypetysfirman korttitalo on mudassa ja firma etsii nyt sananmukaisen sarkastisesti ”mudassa kieriteltyjä” myyjiä.
 
Sarasvuo joutuu nyt paljastamaan niin televisiossa kuin kirkossa että hän on vain uusliberalismin saarnamies, käärmeöljyn ja eliitin vyörytykselle alistumisen saarnaaja. Ei mikään bisnesmies, vaikka onnistuikin firman paisuttamisen jälkeen imaisemaan miljoonat ulos hyväuskoisilta sijoittajilta.
 
Nyt kapitalismin ahneuden, pääoman syöpämäisen varastamisen, EVM-tuhokoneiston ja keinottelijoiden pankkikatastrofin paljastuessa rikastunut Sarasvuo on yhä eliitin luottomies ja vetoaa inhimillisiin arvoihin, jotta kansa ei tuomitsisi terveydenhoitoa ja koulutusta tuhonnutta eliittiä.   
 
 
Kirkon valtateologia ja syntioppi köyhien lamaannuttamiseksi on ollut Sarasvuon kuten Himasenkin spektaakkelifilosofian esikuvana.

Köyhien on samaistuttava eliittiin, jotta eliitille avattaisiin vapaat kädet feodaalisiin etuoikeuksiin ilman moraalia ja kansa menettäisi keskinäisen poliittisen solidaarisuutensa palvonnan hierarkiassa.  Himanen on tietysti aivan samaa sarjaa elitistisen alistamisen evankeliumin julistajana. Köyhät, kyllä te pärjäätte, vaikka kuinka me teitä potkitaan.
 

Eliitillä on kova kiire vakuutta,

että ihmisten on samaistuttava eliittiin ja toimittava röyhkeän eliitin ehdoilla vaikka eliitti pumppaa Suomea tyhjäksi profeettansa Wahlroosin suvun esikuvallisen kansalaisten valtionomaisuuden ryöstön toimiessa eliitin estottomuuden rohkaisijana. 
 
Eliitillä on kova paine vakuuttaa kansaa Arhinmäen avustuksella, että vasemmistoa ja vastakkainasettelua ei enää ole, on vain eliitin unelma pankkien omistamasta liittovaltiosta ilman demokratiaa ja kanslaisten välistä solidaarisuutta valtion avulla. 
 
Eliitillä on kova hinku väittää, että veroprogressiolla luotu hyvinvointivaltio oli vain unta ja eliitti ottaa vain nyt omansa ”takaisin” tuhoamalla kansanvallan ja vapauttamalla varakkaat veroista keskustan Pekkarisen  ujuttamilla harkituilla veronkiertolaeilla.

Päätoimittajien yksi tärkeimpiä tehtäviä on luoda illuusio, että veronkiertoa suosivat lait ovat jonkinlainen vahinko ja että niitä ei voi muuttaa. Suomalaiset pahoinvointitilastot kasvavat hurjaa vauhtia ja Sarasvuon sekä Himasen fasistinena julistus vapauttavasta tuhosta vain kiihtyy. 
 
Vihertävät feministitkin on ostettu tiiviisti oikeiston taskuun, että he eivät näe eliitin talousterrorin ja kansallisomaisuuden luovuttamisen kokonaisvaikutuksia ja kerrannaisvaikutuksia naisiin tässä kokoomuksen, EVA:n ja EK:n röyhkeyden tuhokapitalismissa yhteiskunnan tuhoamisessa - vaan keskittyvät vain eliittifeminismin mitättömien etuoikeuksien turvaamiseen. 
 
Eliitillä on kova kiima väittää, että eliitti ei rikastu kansalaisten köyhtymisellä ja pienpalkkaisten hädällä ja halvalla työllä eliitin pörssiuniversumissa.

Eliitillä on vihainen vimma väittää, että valtionyhtiöt ja oma itsenäinen valuutta eivät hyödyttäisi suomalaisia tässä globalisaation taloussodassa ja että Suomen ei kannattaisi suojautua pankkien ja IMF:n terroria vastaan. 

Eliitillä on pala kurkussa, kun se yrittää selittää, että tahallinen eliittiä rikastusttava ”kestävyysvaje” ei hoituisi veroprogression palauttamisella. 
 

Valtio tarvitsee kirkkoa luomaan toivoa poliitikkojen korruption ohi  taivaan kirkkauteen. Kuten aina.

Ja varmistamaan sotilaspapeilla illuusio sodasta yhteistyönä Jumalan kanssa. Kuten aina.

Ihmisiä kieltämään itsensä ja lähimmäistensä poliitiset tarpeet resursseja tasaavaan hyvinvointivaltioon, jossa valtio turvaa yksilön ihmisoikeudet ja antaa mahdollisuuksia taitojen, ei isän kukkaron mukaan.


Piispat ja kirkkohallituksen asianajajat ovat nyt iloinneet lamasta ja puhuneet suu vaahdossa kirkosta ”kolmantena sektorina”.Valtion ja kunnan korvikkeena hallituksen polttaessa perustuslakia tuhkaksi.

 • Kirkkohallitus on perustanut toimikunnan valtion virkamiesten kanssa siitä, kuinka kirkko liitettäisiin tiiviimmin kunnan toimintaan ja kansalaiset vakaumuksesta riippuamtta voitaisiin pakottaa kirkon sosiaalitoiminnan piiriin ”aikojen kovetessa”. 


Oikeistolaisen ja eliitin luoman instituutiokirkko-keskeisen eli pappiskultin uskonnollisen maailmankuvan mukaan.
 
Kirkko laittaa nyt vrottamaansa rahaa kirstuun jemmaan vimmatusti samalla kuin Päivi Räsänen valmistelee uskonnonvapauden rajoittamista:  kirkolle valmistellaan uutta suoraa verotusta kaikkien kansalaisten yksityisistä kukkaroista - joko uskontoon katsomatta tai jokainen kansalainen pakotetaan valitsemaan oma uskonnollinen yhteisö, jolle maksaa uusi pakkovero. 
 
Tämä kuninkaan valtionkirkon aseman turvaaminen on räikeässä ristiriidassa yksilön vakaumus- ja uskonvapauden kanssa.

Nimenomaan Suomen ev-lut valtionkirkkojen ja kirkolle myötämielisten poliitikkojen vaatimuksesta EU:n perustamissopimuksen ei merkitty valtioiden erottamista kirkoista vaikka niin piti.
  

Lähes jokaisen kunnan kuntapolitiikassa estetään 100% uskonnottomat hautausmaa, sillä kuolema on se iso ripa ja ruoska, joilla kirkko pitää kansalaisten takaraivosta kiinni.

Vapaiden hautausmaiden torppaaminen on yksi laajoista salaliitoista, joka on kaikkien nähtävillä mutta päätoimittajat käyttäytyvät, kuin kuntapolitiikassa ei olisi aimo annosta kirkkopolitiikkaa mm. keskustan, RKP:n, KD:n ja fasistien uskollisen perillisen kokoomuksen ansiosta.

 

Elitismi suojautuu aina mahdottomaan moralismiin tavalliselle kansalle suunnattuna puheena:

 •    "Tee työtä niin kuin eläisit ikuisesti"

 
Etusuojattu ja sisäpiiriläinen, eliittiläinen veistelee natsi-Saksan tyylisiä velvoiteiskulauseita työläisille. Sarasvuon vihreän positivistinen opetuslapsi.   kts

http://janina.vuodatus.net/lue/2006/06/vaaran-kuningattaren-rakkauden-kasky

 

 

 

 •   - What capital does to labour, and the State to liberty, the Church does to the spirit. This trinity of absolutism is as baneful in practice as it is in philosophy. The most effective means for oppressing the people would be simultaneously to enslave its body, its will and its reason."         -- Proudhon

 

 

 

 

 

Tutkija tasavertaisuuden tilasta:

Suomesta tehdään "yksilökeskeinen voittajien yhteiskunta"


Kirkkokin promoaa taas hylkäämisyhteiskuntaa

kuten silloin, kun kirkko vastusti niin kouluttamista kuin sosiaaliturvaa ja homojen ihmisoikeuksia.

Eliittisysteemit haluavat sanella marssijärjestyksen ilman kansan arvomaailmaa. Kirkko väittää voivansa ottaa "vastuuta" kun nyt valtion perustuslain mukaisia velvollisuuksia ja kuntien rahoitusta puretaan. Näin kirkko tukee oikeistolaisten valtakabiettien valtataistelua. Käynnissä on sota perustuslakia vastaan eliitin etuoikeuksien lisäämiseksi.

 • -- Tutkija tasavertaisuuden tilasta: Suomesta tehdään "yksilökeskeinen voittajien yhteiskunta"

http://yle.fi/uutiset/tutkija_tasavertaisuuden_til...

 

 

 

 

   II

 

 


Vielä uskonnon poliittisesta merkityksestä.Eliitin arvomaailma on aina velvoitejärjestelmä köyhille.

Eliitin arvot ohjaavina arvoina, eliitti enemmistön määrittäjinä.

Uuvuttava ihannesysteemi, joka ei velvoita rikkaita vaan vain köyhiä. Ruoskaa ja oopiumia, syntioppina ja tuonpuoleisina taivasvisioina.Usko mitä sinulle sanotaan.

 

Itsensä häpeäminen ja naurettavissa seksuaalisissa syntimielikuvissa rypeminen on eliitin etuasemaa ajavalle kirkolle tärkeämpää kuin inhimillisyyden ja tasa-arvon ajaminen eliitin korruptiota vastaan.

Eliitin arvomaailman kulisseina ja uskontoina on aina toiminut epäpolitisoiva kirkko ja pappiskultti, joka lupaa tasa-arvoa mutta kieltää tasa-arvopyrkimykset.  
 
  
Eliitti luo uskonnolla idealismia ja haaveita ilman ideologiaa.
 
Rikkaiden muita tuhoava ahneus ei ole suurempi synti kuin makeanhimmo ja nuorten sekstailu avioliiton ulkopuolella kirkon silmissä - mutta köyhien solidaarisuus ja poliittinen aktiivisuus on suurta syntiä "uskonnollisen" kilvoittelun järjestelmässä tavalliselle kansalla. Kirkko korostaa sanaa tavallisuus kuten Sauli Niinistö.

Eliitin uskonto on tekopyhyys.

Kirkko kieltää kiihkeästi taivaan maan päällä - köyhiltä.

Rikkaille yletön omistaminen esitetään siunauksena, josta kiitollisena oleminen on riittävä uskonnollinen suoritus rikkaille. Kunhan tunnsutaa kirkon teennäisen uskonnollisen tasa-arvon.    

 
”Toivoa” kansa saa vain alistumalla ja anomalla armoa uskonnollisessa kuvastossa.

Kirkko tarjoaakin eliitille armoa anovan kansan uskontoinstituution ja "nöyrän kristityn identiteetin"  kautta.

 Tuotteistettu ja lamauttava toivo.

Jeesus on keppihevonen eikä Jeesuksen sosialistisia ehdottoman eettisyyden vaatimuksia muisteta muuta kuin ”taivaslupauksina maallisen elämän jälkeen”.
 
Jeesus on uskonnollistettu vaarattomaksi.
 
   -  Me rikkaat ja materialistit ihailemme teidän köyhien henkisyyttä vaikka emme itse arvosta lainkaan henkisyttä. Me emme samaistu teihin mutta te voitte kerjätä meiltä huomiota korkealla moraalilla, sokeudella ja hyväuskoisuudella.  Ottakaa vastaan ihailumme. Älkää kuitenkaan tehkö kuten me vaan tavoitelkaa korkeampia arvoja niin saatte arvostuksemme ja kirkkolaitoksen suoman syntien antaaksiannon. Ihailkaa rikkaita mutta älkää kuvitelko voivanne uskoa solidarisuuteen ja kansanvaltaan resurssien jakamisessa. Koska eliittijohtajanne ovat kristittyjä, teidän täytyy uskoa heidän olevan teidän kältaisianne ja teidän täytyy unohtaa vallankäyttäjien vastuu valheista, jotta olisitte kirkon velvoitteiden mukaisesti eliitille kelpaavia kunnon kansalaisia.


Elitistinen arvojärjestelmä on kaksoisstandardien ylläpitämistä.

Kirkon pappiskultti on täydellinen kuva elitistisestä maailmanjärjestyksestä.

Eliitin edustaja paimentamassa karjaa seremoniamestarina. Tasa-arvon ja eettisyyden kapina on perversoitu pappien/eliitin juhlakirkoksi, Mars-jumalan valtionkirkoksi, sotilaspapeiksi.

Eliitti ihailee Jeesusta kunhan se hyypiö kuitenkin aina ristiinnaulitaan happy endinä.

Kirkko on aina hyväksynyt eliitin luokkasodan ja tuloerojen kasvattamisen mutta on esittänyt vasemmiston humanistisen solidaarisuuden ja poliittisen aktivoinnin jumalattomana ja vaarallisena. "Emme saa tavoitella taivasta maan päälle". Kirkko vastusti ankarasti hyvinvointivaltiota ja lasten koulutusta. Kirkko ei ole muuttunut mihinkään elitistisenä hierarkiana ja oudosti valtioon sidottuna kirkkohallituksena.

Veroprogression purkamiseen kirkko on reagoinut vaatimalla köyhiltä entistä ihailtavampaa "keskinäistä" solidaarisuutta ilman hyvinvointivaltiota ja veroprogressiota yhteisen yhteiskunnan puolesta.

 • Sauli Niinistön poliittinen puhe ihailtavan harmittomista, suurien arvojen köyhistä ja solidaarisesti ja armollisesti rikkaiden rikastumiselle alistuvista köyhistä on vain lainattu kirkosta.

Kansanvalta eli suora demokratia esitetään Niinistönkin projektissa syntinä, enemmistön uhkaavana diktatuurina. Leipokaa köyhät pullaa niin ongelmat unohtuvat.

 • Unohtakaa köyhät se, että verohelpotuksia annetaan 23 miljardia joka vuosi oikeistolaisten eliittiryhmien rikastuttamiseksi ja veronkierto on tehty tahallaan helpoksi kokoomuksen ja keskustan ministerien lain sabotoimisella.

   

 Uskonnolla luodaan sentimentaalinen illuusio ja harha tasa-arvosta ”me kaikki syntiset”, ”olemme kaikki yhtä syntisiä” mutta kirkko tukee rikkaiden rikastumista muiden halpapalkalla ja kurjistamisella, "tyytyä omaan osaansa".

Jeesuksen vertauksia käytetään perverssisti  korostamaan eliitin koskemattomuutta. Köyhät olkoon iloisia pelastuksestaan sillä köyhyys varmistaa tuonpuoleisen pelastuksen kirkon maireassa julistuksessa.

Ihmiset opetetaan ihailemaan omaa nöyryyttään. Rikkaiden paheksuminenkin on johdettu ja jalostettu äärimmäisen passivoivaan oman nöyryyden ihannointiin uskonnon ja puoluekurin kautta. Muuta reaktiota harvoin näkee, vastuuseen vaatimista isoissa vallankäytön harhautuksissa ei vaadita. Alamaiset odottavat eliitiltä vain parannusta "kristillisesti" eivätkä laita eliittiä sivuun.

Demokratiassa ei ole alamaisia vaan johtajat ovat enemmistön vallan ja arvojen palvelijoita.

Emme tietystikään elä demokratiassa vaan salailussa.

 • CIA:n rahoituksella rakennettu SDP on oikeisto suurin luomus kirkon jälkeen kansan harhauttamsieksi.

Näkyvät poliitikot ovat kirkkaimpia esimerkkejä nöyryydestä eliitille, lapsenomaisesta alistumisesta osallisuuden fantasiana. Äänestäjät ovat vain karjaa kuten kirkossa. Ohjailtavia, nuhdeltavia, hiljennettäviä, muokattavia.

Valta on eliitillä eikä kansalla elitistisessä demokratian irvikuvassa. Eikä tätä enää peitellä.


Elitismin status quo -mekanismi.
 
”Rakkauden ja armon julistus” ei ole elistisisenä uskontona Jeesuksen tasavertaisuuden julistusta ja Jumalan valtakunnan tämänpuoleista inhimillistä sosialismia vaan köyhien iskunkestävyyttä, nöyryyttä ja alistumiskykyä. 

 • Kouluissakin on lanseerattu elitistinen KIVA-projekti, jonka päätatarkoituksena on pakottaa kiusatut antamaan nopesti anteeksi kiusaajille ja olemaan tekemättä rikosilmoituksia ettei Lions Club -vanhempien köyhiä halveksivat psykopaattilapset joutuisi psykiatriseen tutkimukseen. Kiusatut pakotetaan usein muuttamaan toiseen kouluun eikä suinkaan kiusaajia. 


Kirkko kohdistaa ihmisten aivotoiminnan itsensä tarkkailuun ja vaatii luopumaan poliittisista vaatimuksista ja todellisesta köyhien solidaarisuudesta : ”Ei tässä maailmassa”  
 
Kirkko korostaa, että usko ei ole tekoja tosimaailmassa ja että eliitin kirkko on Jumalan tahdon välittäjä. Kansan tehtävä on palvoa pappia ja idoleita eliitin symbolina.

Poliitikot, johtajat ja virkamiehet käyttäytyvät nyt myös kuten papit ja vaativat palvontaa ja automaattista anteekisantoa korruptiosysteemin turvaksi.

 • Viihdekulttuuri on uusi elitismin äänenkannattaja, passiivisten ihailijoiden tuotantokoneisto. Idolien ihailusta on tehty ihmisten itsemäärittelyn uusi mekanismi viihdekulturin uusin massiivisin keinoin.  

Joukkomurhaaja Mannerheimikin on nostettu joukkomurhaaja Mooseksen rinnalle suomalaisessa eliittikirkossa.
 
Eliitti on Jumalan tahdon välittäjä Jumalan veren jakajana eikä Jumalan valtakunta ole täällä eikä eliittiä voi laittaa vastuuseen synneistään sillä kirkon teologia tähtää Jeesuksen opetusten mitätöimiseen 5000-vuotta vanhan eliitin muinaisen ja jatkuvan sumerilaisen temppelikultin eli valtionkirkon kaikin keinoin. Kenraalit loivat sumerissa valtionkirkon ja Rooma ei olisi pystynyt fasistisen imperialismin sotatalous-kulttuuriin ilman Mars-jumalan valtionkirkkoa - josta Vatikaani sitten syntyi.
 
 
 
"Ev-lut" valtionkirkko on teologiltaan ja olemukseltaan tyypillinen katolinen vallan ja eliitin kirkko kaikissa pääopeissaan, hierariassaan ja pappiskultissaan. Protestantismia ei ole julistaa avioliittoa ja kirkkorakennust pyhäksi. Se on vain Vatikaanin jatkamaa eliitin muinaista temppelikulttia.

Mitään uskonpuhdistusta ei koskaan tehty kuninkaan kirkossa vaan kirkko on ollut aina vallan kirkko.

Tämä näkyy korostetusti siinä, kuinka piispat ihailevat ja tukevat äärimmäistä poliittista lahkoa, keskustan vanhoillislestadiolaisia johtajia, jotka toteuttavat keskiaikaista valtakirkkoa kaikkien kirkollisveron maksajien tuella ja piispojen suomalla arvovallalla. Piispat siunaavat myös kaikki muutkin kalvinistiset lahkot "kirkon herätysliikkeinä".

  
Nyt oikeistohallitus ja kohta mahdollisesti oikeistokeskustalainen miljonääri-pääministeri tarvitsee valtionkirkkoa taas kansan hillitsemiseen, nukuttamiseen ja syyllistämiseen sekä kansakunnan poliittiseen militarisoimiseen Natoon ajamisessa kuin jatkosodassa natsi-Saksan veljessodan uskonnollistamisessa,

jotta eliitti ei menettäisi etujaan veronkiertämisen hartaassa harjoittamisessa.

 

 

 

 

 :: 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

::

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän MirjamiParant kuva
Mirjami Parant

Valta ja vallankäyttö ovat kaikkien yhteiskunnallisten verovarojen keskiössä. Olemme jo nyt tunnistaneet, miten matala kynnys eläkevarojemme kertymästä johtajuuden saaneilla henkilöillä, omaksi hyväkseen hyödynnettävyys, on mahdollistettu. Vaikka lakia ei rikottaisi, voidaan ottaa taloudellinen hyöty korkeimmalla mahdollisella kertoimella.

Tapio Vehmaskoski

Jaha Arhi vauhdissa

Siltä osin pidän puheenvuoroasi tarpeellisena, että todella julkisuus on unohtanut tuoda esiin vaikkapa liitetiedoissasi olevia muuttujia kansalaisten tappioksi. Ei myöskään ole riittävästi keskusteltu teollisuuden joukkopaosta Suomesta saatikka köyhdyttävistä valtion yhtiöiden siirtymisistä yksityiseen omistukseen.

Mutta...mutta...mitäpä nämä politiikkomme olisivat tehneet niillä miljoonilla, jotka Suomi niminen valtio on menettänyt. Politiikot olisivat palkinneet toisiaan istumalla ymmärtämättöminä eri valtion yhtiöiden hallituksissa tai palkinneet toisiaan eläkeyhtiöiden virkapaikoilla yms. Samoin virkamieskuntaa olisi levitetty poliittisilla nimityksillä entistä leveämmiksi ja tehottomammiksi.

Kansalaisten kannalta menetetty raha on menetettyä tapahtui sen kulku poliitikkojen taikka yksityisen sektorin kautta jorpakkoon. Tosin yksityisyyden puolella on helpompi kadehtia osaamista kuin poliitikkojen puoleista osaamattomuutta.

Mitä tulee Sarasvuon saarnasmiehen hommiin niin epäilevästi minä suhtauduin. Sarasvuo vaikuttaa isolta lapselta, joka kerjää hyväksyntää. Jotain kuitenkin kertoi hänen hämmästynyt ilmeensä suurten uskonherätystä odottavien joukkojen edessä. Väen paljous ja ihmisten odottava henkinen hartaus sekoitti pojan pään niin, että hän selvittelee itselleen vielä pitkään omaa esiintymistään kirkossa. Saarnasiko Sarasvuo kansalle vai itselleen? Veikkaan jälkimmäistä.

Huomioin arvoisinta on kuitenkin suurten joukkojen hartauden odotus. Ihmiset kaipaavat henkisyyttä, jota kirkko ei ole pystynyt antamaan. Tätä henkisyyden kaipuuta eivät korvaa uudet uskonnot eikä ateismi. Kansa on valmis ja odottaa Messiastaan, joka viipyy ja johon kirkon pyhät miehet ja naiset ovat kadottaneet yhteyden.

Mielenkiintoista.

Tässäpä tämä saarna on: http://www.youtube.com/watch?v=8KAkdqlHH3k

Käyttäjän wiljoantero kuva
Antero Manninen

Jonkinlaisesta hengellisestä hädästähän se kertoo, että tuollaiset Sarasvuot vetävät kirkot täyteen väkeä.
Se kertoo myös siitä, että evankelis-luterilainen kirkko on menettänyt viimeisetkin uskottavuuden rippeensä.
Luterilaisille kelpaa nyt tyhjänpäiväinen populismikin, kun evenkeliumin julistus on sammunut.
Profaanit saalistajat ovat havainneet kirkon harhailemaan jättämät jäsenet oiviksi saalistuskohteikseen.
Nämä julkkisuskovaiset ovat säälittäviä. Ja niitä näyttää kyllä piisaavan.

Käyttäjän MirjamiParant kuva
Mirjami Parant

Kateus on vahva voimavara. Hyvyys ja armollisuus seuraavat. Kyse on yhteiskunnallisesta elintilasta. Useimmiten on helpompaa auttaa kaukana olevia kuin lähipiirin lähimmäisiä.

Sarasvuon Jari voi saarnata, mutta vain satunnaisesti. Kirkolla on merkittävä paikka ihmisten mielissä, seurakuntalaiset tarvitsevat herättäjiä.

Lauri Korhonen

Mitä katteetonta toivoa Sarasvuo hyväuskoisille antoi?

Arhi Kuittinen

Epäpoliittista armoa ja passiivisuutta ratkaisuna köyhille eliitin poliittiseen vallankaappaukseen.

Ihailemme teidän kestävyyttänne ja sietokykyänne, tsuhnat, me kiitämme teitä työrauhasta.

Tuloerot kasvavat, systeemi on viritetty eliitin hyötyvän lamasta ja kansan armollisuutta ja säyseyttä ihaillaan eliitin kirkon ja juppiprofeettojen toimesta.

Arhi Kuittinen

Pahoinvointivaltio Suomi - kokoomuksen yksinjättämis-Suomi;

Suomessa:

- Joka kolmas nuoren aikuisen kuolema aiheutuu itsemurhasta.
- Psykiatriset sairaudet ovat tavallisin työkyvyttömyyden syy.
- Puolet alle 45-vuotiaiden sairaseläkkeistä myönnetään psyykkisistä syistä.

Mar 27th, 2013 by arkosalminen

http://arkosalminen.fi/blogi/pahoinvointivaltio-su...

Arhi Kuittinen

On erikoista mutta loogista kun oikeistolainen kirkkoherra laittoi Sarasvuon esiintymään juuri ennen ex-presidentti Halosta.

Vasemmistolaisen ammattipuhujan esiintymisestä ja julkisuusarvosta vietiin latausta pois päästämällä myöhemmin sovittu oikeistolainen ja suurieleinen demagogi lupaamaan helppoa elämää nöyrille ja alistuville.

Kirkko on politiikkaa ja yhä vain enemmän.

Oulussahan kirkkoherrat lopettivat nyt liberaalipappien kaikki toimintamuodot. Kirkko katsoo taakseen oikeistolaiseen taustahistoriaansa kourat nyrkissä.

http://www.hs.fi/kaupunki/a1385088707640?jako=db00...

Arhi Kuittinen

Tutkija tasavertaisuuden tilasta: Suomesta tehdään "yksilökeskeinen voittajien yhteiskunta"

Kirkkokin promoaa taas hylkäämisyhteiskuntaa

kuten silloin, kun kirkko vastusti niin kouluttamista kuin sosiaaliturvaa ja homojen ihmisoikeuksia.

Eliittisysteemit haluavat sanella marssijärjestyksen ilman kansan arvomaailmaa.

Kirkko väittää voivansa ottaa "vastuuta" kun nyt valtion perustuslain mukaisia velvollisuuksia ja kuntien rahoitusta puretaan. Näin kirkko tukee oikeistolaisten valtakabiettien valtataistelua.

Käynnissä on sota perustuslakia vastaan eliitin etuoikeuksien lisäämiseksi.

-- Tutkija tasavertaisuuden tilasta: Suomesta tehdään "yksilökeskeinen voittajien yhteiskunta"

http://yle.fi/uutiset/tutkija_tasavertaisuuden_til...

Toimituksen poiminnat