Kulttuurikritiikkiä - Arhi Kuittinen Kulttuurikritiikkiä - suomettumisen pitkä varjo pelokkaiden maassa

Eroamis-tsunami valtionkirkosta jatkuu

 


Kirkkohallitus tekee hyvää työtä.

Kannustaakseen ihmisiä eroamaan kirkosta.
  

Kiihkeä eroamis-tsunami kirkosta käynnissä. Lopunajat ovat lähellä, kirkon lopunajat. Valtionkirkon piispojen valheet kansankirkosta ei enää vain vaivaa ihmisiä - ne raivostuttavat 

Ev-lut kirkon oman "vatikaanin" toistuvat elitistiset ja halveksuvat lausunnot ihmisten valinnanvapaudesta kirkon jäsenyyden suhteen selvästi suututtavat nyt ihmisiä todenteolla.


Päivi Räsänen
kirkkolain ja oiekistopuolueiden nostamana kirkkoministerinä konservatiivisen valtionkirkon ja kirkon lahkojen junttaamisen puolesta on myös ihmisille liikaa.  Aivan liikaa.

Suomalaiset ovat arkoja kirkon suhteen, koska oikeistolaisen "hyvän kansalaisuuden" ja kelpaavuuden mielikuvaan on poltettu jo lapsena saneltu valtionkirkon jäsenyys myös koululaitoksen hurjalla aivopesun voimalla. Hierarkian pyhä hegemonia uskonnollisena kuvastona eliitin hallinnoiman vallan vertauskuvana.  

  • Toimittajatkin ovat yrittäneet esittää Päivi Räsäsen yksityishenkilönä päätoimittajien painostuksesta  vaikka hän on korkein viranomainen viran puolesta valtionkirkkoja puolustamassa ja määrittämässä.  

 
Eliitti yrittää mielenkiintoisella tavalla vähätellä omaa valtaansa vallankäytön kabineteissa joka tasolla - ja vaatia samalla kansanvallan eli demokratian vähentämistä. 

Ev-lut valtionkirkko on käytännössä hyväksymässä perustuslain laitonta purkamista ja ilmoittaa tukevansa uutta Kataisen eliitin valtakuntaa  "ottamalla vastuuta" köyhien auttamisesta perustuslain valtion velvoitteiden purkamisen jälkeen.

Mutta ei vastusta hyvinvointivaltion sekä veroprogression purkamista.

Poliittista propagandaa epäpoliittisella retoriikalla.  

 
Eroamismäärä on tänään kohta tuhannessa sielussa.

Tosiasia eroamismääristä huolimatta on kuitenkin se, että eliitti Päivi Räsäsen kautta yrittää nyt muuttaa lakeja, jotta luotaisiin uusia verolakeja kirkon rahanlypsämisen varmistamiseksi kirkon ulkopuolisilta kansalaisilta - kuin uskonnonvapauslakia ei olisi olemassakaan.

Päivi on lisäksi julistanut että uskonnonvapaus ei tarkoita uskonnosta vapautta. Vatikaanin linjaa.

  • Nyt kirkko lypsää jo 120 miljoonaa euroa kaikilta kansalaisilta yhteisöverotuksen ja laillistetun veronkierron avulla sekä 40 miljoonaa tunnustukselliseen uskonnonopetukseen koulujen budjeteista. Vuosittain.

 

Koettakaa ymmärtää,

että oikeistopuolueet eivät turhaan valinneet humanismin vastaista Päivi Räsästä kirkkoministeriksi valtionkirkon vahvistamiseksi: palkkioksi Räsänen saa samalla promotoida omaa lahkoaan kirkon suojeluksessa. 

  • Jopa armeija on mukana tukemassa Räsästä sotilaspappien militaristisen ja Nato-myönteisen uskontovallan puolesta.

Institutionaalinen uskonto on eliitin korvaamaton tuki ja kansan passivoimisen taivaallinen keino jo 900 vuoden ajan Suomessa. Totuuden määrittelijänä ja hyssyttelijänä. 

 

 

  II


Kannattaa katsoa tämä uusin Hjalliksen "Henkisyys"-keskustelujakso netistä.

Hierarkiaa ja saneltua  uskoa korostava  valtionkirkko on monokulttuurin ja aatelisten syntikulttuurin tuhoutuessa hyvin nopesti horjumassa vapaan "henkisyyden" ja shamanistisen uususkonnollisuuden noustessa.      
Antropologisesti tämä Hjalliksen koolle kutsuma uusspiritualistien diskurssi kulttuurisen uskonnollisuuden ja henkisyyden uudelleenmäärittelys sä on mielenkiintoista. Se on kovassa nousuvauhdissa kuten ateismi Helsingissä: 50% nuorista sanoo olevansa ateisteja kokemansa valtion uskonnonopetuksen jälkeen.

 

Kun tarkemmin lukee Raamatunkin UT-tekstejä ja "profeettatekstejä", niin siellä kuvaillaan sankareina vain nimenomaan vapaasti uskoa kehittäviä  vallankumuksellisia instituutioita vastaan.

 Mutta silti naurattaa:  Hjallis ei ikinä kutsuisi menninkäisten avulla parantavaa rumaa naista mutta enkeleitä kutsuva urheilijatar saa kyllä yllinkyllin ruutuaikaa muiden  julkkisten kanssa.   
 
        (lataa Opera-selain ja Mtv3-sivujen neuvoma
         lisä plug in- lataus, jos video ei muuten näy)
 Vaikka muuten tavallisesti en kyllä missään tapauksessa kannusta tappamaan aivosoluja Hjalliksen tietämättömään höpötykseen.

 
  III


Konservatiivien tekopyhä kaksinaismoralismi vain terävöityy kirkkopolitiikassa: 

toimittajille sumutetaan hajuvettä ja kaunista humanistisen retoriikan puppua kansankirkosta mutta kirkkohallituksen luolissa ulistaan aivan muuta vähemmistökonservatiivien ja -kalvinistien vallan pönkittämiseksi.

 

Kirkko tukee faktuaalisesti kalvinistisia ja lestadiolaisia lahkoja, joilla ei ole mitään tekemistä protestantismin yksilökeskeisen vapaan ja humaanin uskonnollisuuden kanssa.

  • Nyt kaikenlisäksi on seurakunnilta viety kaikki omaisuus ja päätäntävalta kirkon eliitille tänä vuonna kirkkolain muutoksella.

    Vallan keskittäminen on ollut huimaa. Kirkkoherranvaalitkin tehtiin turhiksi uudella lailla sillä tuomiokapituleilla on nyt nimitysoikeus ja kiristysoikeus vaalien ohi. Kirkkoherranvaalit ovat oikeastaan olleet pelkkää teatteria, jossa tuomiokapituli antaa vaalit ratkaisevat "vaalipisteet" suosikeilleen äänestyksen ohi.   


Räsäsen puheissa loistaa uusi Jerusalem, kirkkovaltio konservatiivieliitin jalkojen juuressa, kuten aijemmin Suomessa oli.

Pakkoverotusta kirkon uudella verotuksen luomalla pakkojäsenyydellä.

Uudet metkut, vanhat keinot.

 

 

 

Muutoksia ei tehdä toimintaperiaatteissa vaan kirkkokeskeisyys hallitsee statusajattelua myös paniikkinappuloissa 


 

::

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Veikko Korhonen

Kirkosta eronneiden luvusta pitäisi vähentää liittyneiden määrä, koska kirkkoon koko ajan myös liittyy ihmisiä.

Käyttäjän JoonasHelander kuva
Joonas Helander

Tässä sulle karkeasti wikistä.

vuosi eronneet liittyneet muutos kirkkoon kuuluvien osuus %
2007 37 879 10 474 –27 405 81,7
2008 52 203 10 763 –41 440 80,6
2009 43 650 12 195 –31 455 79,7
2010 83 097 13 284 –69 813 78,2
2011 46 177] 13 623 –32 554 77,2
2012 41 079] 14 108 –26 971 76,4

Olisihan se parasta kirjoitella nettomuutoksesta.

Missähän menee kirkon katkeamispiste?

Arhi Kuittinen

Kirkon katkemaispiste on hyvä kysymys.

Luottamusromahdus kulissien alkaessa kaatua äärimmäisen hierarkisessa uskontoteatterissa.

Kirkon toiminta on kohta pelkästään eläkkeiden maksamista

- kirkkoherroilla, kirkon asianajajilla ja piispoilla on räikeän suuret palkat ja eläkkeet, jotka ovat kohta ainoa kirkon veronkierron tarkoitus.

Kirkon hierarkia ja epätasa-arvo palkkauksessa on jotakin niin räikeää ja täysin päinvastaista kuin alkuseurakunnan sosialismi:

pienen palkan diakonit joutuvat tekemään henkisesti ja fyysisesti hurjaa työtä kun kirkkoherrat kiertävät kakkukesteillä.

Tietysti joissakin kokoomus-seurakunnissa diakonit vain kieltäytyvät kohtaamasta köyhiä vedoten "työturvallisuuteen.".

Kalliossakin nyt uusi kirkkoherra on tuhlaamsaa Vatikaanin viralliselta toimittajalta tilattuun synnintunnustuskoppiin jotain 50000 e.

Ja toivoo voivansa tavoittaa köyhiä opiskelijoita - jokin pieni ristiriita?

Kirkkoherrat saavat olla vaikka psykopaatti-alkoholisteja piispojen suojeluksessa, taas yksi kaverini erosi papin virasta kun piispa ei puuttunut kirkkoherran jatkuvaan sekoiluun ja terroriin.

Johtajien kirkko kuten aina on ollut.

Piispathan valmistautuvat kovaa vauhtia liittämään kirkon takaisin Vatikaaanin alaisuuteen

- teologiset valmistelut ovat olleet nyt käynnissä 24 vuotta.

Siitä puhutaan ns "ekumeniana" eli room kat kirkko ei muutu mutta Vatikaania mielistelevät epätoivoiset luterilaiset kirkot muuttavat omaa oppiaan Vatikaanin oppien mukaiseksi kuten Suomessa.

Arhi Kuittinen

Kirkon tutkimuskeskuksen suurin apuraha avioliittoteologian tutkimukseen.

Juuri siihen, mikä Lutherin mielestä ei kuulu teologian ja mystiikan piiriin.

Protestanttisesti avioliitto on vain sopimus ja taloudellinen liitto, josta ihminen on ihan itse vastuussa seurauksia ja sopimuksentekijöiden henkisiä lykyjä punnitessaan.

Käyttäjän SamiAnttila kuva
Sami Anttila

Kirjoittaja mainitsee muutaman kerran termin kalvinismi. Mahtaakohan kirjoittaja edes tietää, mitä kalvinismi on, koska kalvinismia saa luterilaisesta kirkosta hakemalla hakea ja silti sitä tuskin löytyy?

Lisäksi kirjoittaja mainitsee, että kalvinismilla "ei ole mitään tekemistä protestantismin yksilökeskeisen vapaan ja humaanin uskonnollisuuden kanssa". Kirjoittaja jättää määrittelemättä tarkemmin, mitä hän tarkoittaa uskonnollisuudella, mutta jos tällä ymmärretään kristillisen uskonnon harjoittaminen kristillisine maailmankuvineen, niin kirjoittaja ei voisi olla kauempana totuudesta. Jos kirjoittaja taas tarkoittaa humaanilla uskonnollisuudella sekulaaria liberaalia antikristillistä uskonnollisuutta ja uskonnollisten rituaalien harjoittamista, jota mm. ev.lut. kirkon johto papistoineen harjoittaa, niin sellaisen kanssa kalvinismilla ei toki ole mitään tekemistä, mutta toisaalta protestanttisuudellakaan ei ole tällaisen uskonnollisuuden kanssa mitään tekemistä.

Arhi Kuittinen

Melanchtonin ja Lutherin protestanttinen uskon vapauttaminen oli nimenomaan instituutiovallan murskaamista.

Totaalisesti.

Usko ei ollut papin sanelua uudessa ihmiskuvassa ja maailmankuvassa.

Yksilö ei ollut enää papille velvollinen tilittämään "uskostaan".

Mm. papille tehtävä synnintunnustus poistettiin näiden vapaustaistelijoiden vaikuttamista seurakunnista, jotta papilla ei olisi Vatikaanin vakoiluverkoston ja salaisuuksien valtaa.

Arhi Kuittinen

Oikeistodemarit estävät yhä demarien selvää kannanoton valtionkirkkoon.

Valtionkirkko on iso poliittinen kysymys ja iso poliittinen väline oikeistolaisen maailmankuvan poliitikoille.

Valtionkirkko luo illuusiota oikeistolaisten luoman staattisen ja muuttumattoman maailmankuvan pussiin "kanslaisia rauhoittamaan",

ikäänkuin hallitus toimisi Jumalan kanssa yhteistyössä ja valtionuskonto siunaisi automaattisesti hallituksen toiminnat.

Ikäänkuin olisi yksi totuus ja paras uskonto, jonka valtio siunaa ja palkitsee "oikeat perinnearvot valinneena".

Virkamiesten hallinnoima ja suojelema Totuus, jolle kansan on parasta antautua ja pyyää sen siunausta.

-- " Kirkon erottamista on kannatettu periaatteessa,

mutta käytännössä puolue ei ole ajanut asiaa ponnekkaasti"

http://www.demari.fi/politiikka/paakirjoitukset/17...

Arhi Kuittinen

Arkkipiispa toivoo, että työntekijöitä erotetaan ennemmin kuin myydään kirkkoja pois :

-- Arkkipiispa vähentäisi henkilökuntaa mutta säästäisi kirkot

http://www.kymensanomat.fi/Online/2013/12/08/TS%3A+Arkkipiispa+vähentäisi+henkilökuntaa+mutta+säästäisi+kirkot/2013316628331/4

Arhi Kuittinen

Eduskunnan sivistysvaliokunnan jäsenet ehdottavat tunnustuksellisen uskonnonopetuksen muuttamista rehelliseksi sivistäväksi kouluaineeksi .

Ehdottomasti mielestäni se on oltava yleistä eli oppilaille ei saa antaa vapautusta uskonnollisten johtajien sanelun takia tms sillä koulu on sivistyksen eikä tietämättömyden paikka.

http://www.outialanko.fi/blogi/uudistusta-uskonnon...

Arhi Kuittinen

Piispa Samuel Salmi sanoi paljonpuhuvasti, miten hän painaa äänen toisinaan pois radiohartauden aikana:

hän ei kestä kuulla sitä hiiri-se-kissalle-takkia-ompeli -puhetta.

Noin 250 eurolle vuodessa monella on tähdellisempääkin käyttöä kuin kirkkojen lämmitys tai papin palkka.

http://www.savonsanomat.fi/mielipide/artikkelit/ra...

Toimituksen poiminnat