Kulttuurikritiikkiä - Arhi Kuittinen Kulttuurikritiikkiä - suomettumisen pitkä varjo pelokkaiden maassa

Poliisi pahoinpiteli hevosia Tampereella
 • Poliisi pahoinpiteli hevosia Tampereella.  


  Toimittajat eivät lainkaan kiinnitä huomiota siihen, että poliisi altisti hevoset kyynelkaasulle ja nähtävästi yritti saada hevoset vauhkoontumaan vieläkin pahemmalla tavalla. 
    
   
  Kansalaiset eivät hevosia ja lemmikkejään tuoneet paikalle poliisin kiusattavaksi.   Poliisit eivät hallinneet tuomiaan eläimiä ja tätä epäammattimaista tai varsin tahallista mokailua lehdistö suojelee kuin Erkon aikaan kovin mietoa ranskalaistyyppistä mielenosoitusta vastaan.  


  Poliisi ja Supo on koulutettu sadoilla miljoonilla veronmaksajien euroilla niin että tämän tason joukkojenhallitsijat tietävät tasan tarkkaan kyynelkaasun vaikutukset hevosiin eläinsuojelulakia rikkomalla.
 • Taistelukaasut on kielletty sotarikoksina sodankäynnissä

  - mutta Sauli Niinistön eliittisuomessa köyhienkarkoitteena ei.

 

Poliisin poliittinen julistus ilman tutkimuksia mielenosoittajista "rikollisina" on tyypillistä äärioikeistolaisen virkamiehen poliittista kielenkäyttöä leimaamansa kansalaistoiminnan värittämiseksi - vastoin virkamieslakia. Mielenosoitus kun oli varsin lievä  eurooppalainen mielenosoitus ranskalaisin mittarein katsottuna. 
 
Keitä poliisi edustaa, eliittiä vai kansaa?  Keihin he samaistuvat?

 

 • Harva tietää, että sisällissota alkoi oikeiston provokaatiosta, kun porvarit lahjoivat kasakat hevosineen ryntäämään eduskuntasaliin vasemmiston ollessa siellä paikalla oikeiston järjestämän "ansan" takia. 

  Tämä kasakkahevosten isku oli osa oikeiston lahjontaterroria, jolla maanpetoksena estettiin eduskunnan päätösten toimeenpano, jotta porvari voisi liittää Suomen Saksan maakunnaksi ja Saksan verotuksen alaisuuteen. 


 

Poliisi on Suomessa valitettavasti aina ollut perustuslain vastaisesti oikeiston hallinnoima poliittinen salaliitto oikeuskanslerien suljettujen silmien alla.

 

Vain oikeistolaiset tai niin sanotut kokoomuksen saunailloissa hyväksytyt urahimoiset oikeistodemarit ovat päässeet poliiseiksi ja varsinkin ylenemään. Poliisin virkarakenne on rakennettu perustuslain vastaisesti oikeistolaiselle poliittiselle profiloinnille.

 

Poliisijohtoon kuuluu vapaamuurareita, jotka oikeuskanslerin tulisi pikaisesti tuoda esille julkisuusperiaatteiden mukaisesti kansalle poliittisten kytkentöjen ja salaisten valtakabinettien paljastamiseksi.

 


Jatkosota tavallaan jatkuu poliisin, Supon ja armeijan poliittisessa salaliitossa. Supo ja armeija antavat perustuslain vastaista poliittista profilointia poliiisille ja suuryhtiöille kansalaisista ja hyvin todennäköisesti myös Säpolle ja CIA:lle maanpetoksen merkit täyttäen. Suomen armeijan lamauttaminen Naton valvomiin ja kontrolloimiin asejärjestelmiin on kaikkein räikein maanpetos viranomaistasolla itsenäisyyden ja kansanvallan tuhoamiseksi, joka liittyy suoraan tähän Naton/CIA:n salaiseen sotaan kansallisvaltioiden tuhoamiseks.   


Emme elä demokratiassa kun oikeisto on kaapannut itsenäisyyspäivän historian kömpelöön väärentämiseen oikeiston  maanpetosten pois pyyhkimiseksi ja pahasti näyttää siltä, että poliisi avoimesti taas symppaa äärioikeistoa.

 
Kuten Jyväskylän tapauksessa näimme, äärioikeisto oli hannut provokaatiolla ja hyökkäyksellä kirjanjulkistamistilaisuutta niin silti poliisi kieltäytyi suojelemasta Suomen kansalaisia.  Porissa kuukauden päästä Jyväskylästä poliisi suojeli tusinalla poliiseja äärioikeiston kokoontumista hyvin kiihkeästi.  
 


Poliisi on pahalla tavalla 1930-luvun malliin taas kannustamassa äärioikeistoa.

 • Äärioikeistolaisten kaasu- ja puukkoiskuja poliisi ei vahingossakaan kommentoinut "rikollisiksi" vaan oli korostetun varovainen lausunnoissaan päinvastoin kuin tässä eliittiin kohdistuneessa mielenosoituksessa.

  Huomatkaa poliisin lisääntyvät poliittiset painotukset. 
   


 1.   * Lisäys


  Kainuun Sanomien pääkirjoitus 10.12.13 "Mellakoitsijat hakivat yhteenottoa tahallaan" toteaa: "Kaikkien poliisien maltti ei säilynyt. Kainuun Sanomat kertoi maanantaina, että yksi ratsupoliisi karautti päin neljää nuorta tyttöä, jotka olivat esiintyneet Tampere-talolla Sympaatti-kuorossa. Yksi tytöistä kaatui ja loukkaantui lievästi. Muutkin järkyttyivät poliisin ryntäyksestä ja kiroilusta. Poliisi oli paikalla suojelemassa juhlakansaa. Miksi poliisi siis ohjasi juhlasta poistuneet kuorotytöt vaaraan antamatta heille suojaa?"      ii

  Poliisin saunaystävät taitavat olla aika hädissään, harvoin poliisin toimintaa selitellään näin pelästyneesti korkealta tasolta:

  --" En voi olla ottamatta hieman kantaa Joonas Lohenojan kirjoitukseen ”Tampereella reaktio kurjistumisesta” (Mielipide 10.12.) siltä kohdin kuin hän väittää, että poliisi olisi ajanut mielenosoittajien päälle hevosilla, poliisilla oli tarkoituksena vakavasti vahingoittaa ihmisiä ja mielenosoittajat puolustautuivat poliisin väkivaltaa vastaan..."

  Elämme poikkeuksellisia aikoja ja taas toimittajat sensuroivat kuin Kekkosen aikoina "virallisessa tulkintahorisontissa" tapahtumia.  

  - Kts http://www.kymensanomat.fi/Mielipide---Sana-on-vapaa/2013/12/11/Kohtuuttomia+väitteitä+Tampereen+poliisitoimista/2013316636546/69


  Median harhainen tulkintahorisontti euro-oikeiston maailmankuvassa: 


   -- "Naurattää tää lehtien uutisointi. Kun mielenosoittajat Ukrainassa tappelee poliisin kanssa, se on hienoa median mielestä. Kun Suomessa tapahtuu samanlaista, niin se on "rosvojoukko"... 

                         - Joonas Mikael Lohenoja   ::

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (22 kommenttia)

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

"Kansalaiset eivät hevosia ja lemmikkejään tuoneet paikalle poliisin kiusattavaksi. Poliisit eivät hallinneet tuomiaan eläimiä ja tätä epäammattimaista tai varsin tahallista mokailua lehdistö suojelee kuin Erkon aikaan kovin ranskalaistyyppistä mielenosoitusta vastaan. "

Sinähän se vasta asijantuntija olet. Mitäs sen poliisin olisi pitänyt tehdä kun ne kullannuput alkoi toteuttaa itseään.

Käyttäjän Savolax kuva
Jukka Heikkinen

Arvatenkin päästää pussikalja-pölhöt keskustelemaan Tampere-taloon...
Siis juttuseuraahan ne olivat vain vailla?
Eivätkä olisi pelanneet kiekkoo sisällä...
Johan se lapsillekin opetetaan...

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Totta, että poliisi oli koko Itsenäisyyspäivän eniten lampaita kerännyt epäonnistuja.

Taksipalvelua käyttäessäni kysyin kuskilta, olitko mellakkayönä töissä? Kuski vastasi, joo, ihmeteltiin kavereiden kanssa kun keskustassa hajotettiin ikkunoita, poliisi näki, ja oli lähellä, mutta ei tehnyt elettäkään estääkseen tihutekoja.

Ratsastava poliisi kiihdytti hevosensa kiroilemalla kuin rantarosvo, ja ajoi presidentille ja veteraaneille esiintyneiden nuorten kuorotyttöjen päälle.

Yksi asenteellinen Tamperelainen kyttä, ehti ensimmäiseksi lausumaan, että asialla on rosvojoukko, vaikka mitään ei tiedetä rosvotun, siis varastetun juhlapäivän yhteydessä.

Todella epäonnistunut päivä poliisille. Tämä ei helpolla unohdu, ja jepareilla menee pitkään häpeänsä kanssa. Ongelmallisinta, että toiminta oli auttamattoman epäammattimaista.

Janne Hilden

"Poliisi on aina oikeassa", määkivät lampaat yhteen ääneen. Ja pysyvät karsinassaan.

Urpo Upi Tamminen

Huomaa tällaisista kirjoituksista, että punakone yskii ja pahasti.

Kun samaan aikaan huomaamme, että vasemmiston kannatus pienenee ja pienenee, niin enää jääkin jälkeen rähinöivä, tihutöihin ja väkivaltaa suosiva pieni mölyävä joukko, joiden päämäärä on totalirismi Pohjois-Korea-DDR -malliin. Silti tämä porukka kehtaa puhua rauhasta, suvaitsevaisuudesta ja vaatia "demokratiaa".

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Sinähän tässä Urpo yskit ja köhit.

Kuittisen kirjoitus on mielipide tapahtumista, ja varsin oikeaan menevä.

Älä Upi köhi. Kerro selkeäsanaisesti oma kantasi asiaan. Tuo oli uskoakseni vasta alkuheitto.

Käyttäjän Jouni kuva
Jouni Tuomela

Kun en ollut paikalla, olisivat kännykkävideot tapauksista mukavia kertomuksia, jotta voisi itse muodostaa mielipiteensä.

Mistä löytyy hevosteluvideot?,
nimim. varmaan juutuubista mutkun liian laiska etsiin.

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Jouni Tuomela.
Meillä alkaa olla aika hyvä käsitys kansalaissodan vaiheista. Kuten muidenkin sotiemme vaiheista.

Ei historiankirjoitus kännykkävideoita tarvitse. Ne itseasiassa saattavat heikentää objektiivista totuutta.

Käyttäjän Jouni kuva
Jouni Tuomela

"Ei historiankirjoitus kännykkävideoita tarvitse. Ne itseasiassa saattavat heikentää objektiivista totuutta."

Niinpä tuo historiankirjoitus onkin vain voittajien historiaa.

Käyttäjän JuhaniKleemola kuva
Juhani Kleemola

Ei muuta kuin tekemään rikosilmoitusta eläinsuojelurikoksesta jos olet tuollaisia havainnut. Vasemmistollahan tunnetusti on selkärankaa viedä asiat loppuun - sen sijaan että puhuu suu vaahdossa ja katoaa takavasemmalle kun pitäisi itse tehdä jotain tai alkaa kantamaan vastuuta! Hyvä Orhi!

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Juhani Kleemola.
Kuinka se voikin olla vaikeaa joillakin ymmärtää...

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Törkeää, että hevosia Tampereella pahoinpideltiin. Hevosia pahoinpitelivät huligaanit siinä missä poliisitkin tuodessaan luontokappaleet rauhattomaksi arvioidulle alueelle.
Olisiko Pasipanssareiden aikakaudella rakuunat jo vanhanaikaisia?

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula

Poliisin olisi hevosten sijaan pitänyt tuoda paikalle panssariajoneuvoja. Sellaisia että eivät kärsisi vaikka joku löisikin niitä jääkiekkomailalla.

Paikkoja hajottaville nilkeille pitää kuitenkin tavalla tai toisella näyttää, kuka määrää.

Käyttäjän Savolax kuva
Jukka Heikkinen

Paikallinen VPK paloruiskuineen olisi riittänyt...
Rakkulat eivät olisi paljon kaupungillakaan riekkuneet kamppeet märkänä pikkupakkasessa.
Mutta sitten olisi valitettu edesvastuuttomasta tautiriskin kasvattamisesta...

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Pitäisiköhän muutaman poliisin tehdä opintomatka Valko-Venäjälle? Siellä osataan varmaan torjua mellakat ilman hevosia?

Käyttäjän TimoPouru kuva
Timo Pouru

Täytyy ihailla mediajonglööri Kuittisen kykyjä, tuskin Dr.Goebbelskään olisi pystynyt parempaan.Säpot,supot,cia:t,vapaamuurarit,äärioikeistot kaikki surutta samaan jöötiin ja pakettiin.
Onhan se nyt todella sikamaista, ettei näiden hörhöjen annettu riehua vapaasti.Ehkä tulevissa rähinöissä veri virtaa vapaammin, niin kuittiset ja kumppanit saavat oman Horst Wesselinsä...

Reijo Tossavainen

Blogin aiheesta toiseen ajankohtaiseen aiheeseen: Vasemmistoliiton kunnallisvaaliehdokas kehotti heittämään polttopullon itsenäisyysjuhlissa

http://uutiset.perussuomalaiset.fi/vasemmistoliito...

Lauri Korhonen
Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Oisko ollu hiukkasen hermostunut tämä arhimmäkki tuossa haastattelussa ?

Samuli Mikkola

"Poliisi on Suomessa valitettavasti aina ollut perustuslain vastaisesti oikeiston hallinnoima poliittinen salaliitto oikeuskanslerien suljettujen silmien alla."

Vaikka tuo onkin kovin asenteellisesti kirjoitettu niin jotain perää väitteessä on ainakin itsenäisyyden alkuajoilta, jolloin poliisiin nimitettiin nimenomaan pitkiä pohjanmaalaisia miehiä. Heitä pidettiin luotettavina

Arhi Kuittinen

Poliisin saunaystävät taitavat olla aika hädissään, harvoin poliisin toimintaa selitellään näin pelästyneesti korkealta tasolta:

" En voi olla ottamatta hieman kantaa Joonas Lohenojan kirjoitukseen ”Tampereella reaktio kurjistumisesta” (Mielipide 10.12.) siltä kohdin kuin hän väittää, että poliisi olisi ajanut mielenosoittajien päälle hevosilla, poliisilla oli tarkoituksena vakavasti vahingoittaa ihmisiä ja mielenosoittajat puolustautuivat poliisin väkivaltaa vastaan..."

Elämme poikkeuksellisia aikoja ja taas toimittajat sensuroivat kuin Kekkosen aikoina "virallsiessa tulkintahorisontissa" tapahtumia.

- Kts

http://www.kymensanomat.fi/Mielipide---Sana-on-vapaa/2013/12/11/Kohtuuttomia+väitteitä+Tampereen+poliisitoimista/2013316636546/69

Arhi Kuittinen

"Aloin itkeä kun erikoisjoukot tulivat"

Media tukee emotionaalisella kuvailulla Ukrainan äärioikeistolaisia mellakoitsijoita.

Miksi media ei ollut emotionaalisesti mukana Tampereen mellakoitsijoiden näkökulmasta?

Vastaus on oikeistolainen maailmankuva ja europolitiikka ohjailtuna mediapolitiikkana. Tilanne Ukrainassa esitetään kansan pyrkimyksenä vapauteen mutta sen poliittista taustaa äärioikeiston ja uusnatsien poliittisena toimintana ja vallankaappauksena ei tuoda esille.

Tämä on huikean havainnollistava tilanne median poliittisesta manipuloinnista, kenelle oikeistomedia ohjaa empatiaa ja kenelle ei.

Suomessa keskiviikkokerhon ohjastama valtajournalismi ei ole ilman mittavaa manipulaatiota ja näkökulman tarkkaa valintaa oikeistolaisen eliitin ja Chicagon kooulukunnan ohjeiden mukaisesti.

Suomalaisia huijataan nyt rankasti Ukrainan äärioikeiston mellakoinnin emotionaalistamisessa.

Tämä on eurofasismia pahimmillaan.

Suomalaista pienen pientä mellakkaa eliittiä vastaan taas demonisoidaan poliisin rääkkäämien hevosten avulla. Poliisi ajoi hevoset aitoihin ja päin ihmisiä ja sotahevosista tehdään haavoittuneita pikkulapsia.

Sirkushuveja tietysti tarjoillaan suomalaisille välillä paineen purkajaksi jonkun politiikon koomisista töppäilyistä häiritsemättä kokoomuksen mediahegemoniaa

- mutta tämä Ukrainan äärioikeiston ja uusfasistien mellakka-"näkökulman" uutisointi on selkeää selkeämpi poliittinen projekti. Mediasotaa suomalaisten todellisuustajua vastaan.

Tässä linkki Iltasanomien otsikon kyynelehtijään

http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-12886310311...

ja tässä pohdintaa toimittajien lobbaamista Ukrainan uusfasisteista, jotka ovat organisoimassa militaarisia mellakoita

-- A Tale of Two Protests: Ukraine and Thailand

Western hypocrisy on full display as it backs pro-EU protesters in Ukraine, condemn Thai protests against US-backed regime in Thailand.

http://www.activistpost.com/2013/12/a-tale-of-two-...

--

Italiassa taas vasemmistohumanistinen kansalaisaktivismi kasvaa jopa poliisien joukossa

-- Italian Riot Police Remove Helmets, Join Anti-EU Protesters

http://thefreethoughtproject.com/italian-riot-poli...

--

Briteissä nuoret nousevat yhteiskunnan tuhoamista vastaan

-- Fear & intimidation: UK students unite against ‘persecution’

http://rt.com/news/uk-student-protest-persecution-...

--

Police in Thailand Lay Down Weapons and Join with Protestors

http://www.trueactivist.com/police-in-thailand-lay...

--

Suomalaiset orpoina ilman oppositiota: Soini ja Salolainen liputtavat EU-armeijan puolesta

http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=1&id=9299

--

Toimituksen poiminnat