Kulttuurikritiikkiä - Arhi Kuittinen Kulttuurikritiikkiä - suomettumisen pitkä varjo pelokkaiden maassa

Berlusconi, hybris ja imago - dokumentti BBC:llä viikonloppuna, ilmaisella kaapelikanavalla

la 12:10 ja 0010 - sekä su 5:10 ja 1800

Berlusconi

This World BBC World Documentary 
Sex scandals, divorce and a brutal assault in Milan - 2009 was a tough year for Silvio Berlusconi. Mark Franchetti finds an Italy divided between those who love and those who hate him. But can Berlusconi continue to defy his critics?
- ilmainen televisiokanava 72 kaapeliverkoissa

::
Berlusconi on tehnyt monta imagohattutemppua peräkkäin. Hänellä on sama kikkavarasto kuin fasisteilla vuosisadan alussa: tottelevat rikkaita ja liehakoivat köyhiä.

Berlusconilla on ihailtava imago, ainakin italialaisittain hyvin ihailtu rohkeus: hän ei häpeä mitään vaan osoittaa ns rohkeutta halveksimalla kaikkea poliittista, pitkän tähtäimen avointa pohdintaa. Italialaiset ihailevat varmoja ja riippumattomia ihmisiä. Vasemmiston sisäpiiririidat kyllästyttivät ihmiset lopullisesti ja italialaiset kääntyivät takaisin oikeiston lumottuun charmiin. Jokainen haluaisi olla rikkaampi, miksi ei siis ihailla italian julkkiksista rikkainta ihmistä.

Vasemmisto on järjestänyt Italiassa näyttäviä mielenosoituksia oikeiston, fasistien ja mafian yhteistyötä vastaan, ja näitä tapahtumia YLE ja Helsingin Sanomat väistelevät tai leimaavat poliittiseksi häiriköinniksi.
On hyvin kuvaavaa, kun media puhuu Europan suurista terroriteoista niin järjestään unohdetaan Italian oikeiston ja Naton salaisen iskuosaston rahoittama terrorismi 1950-1980. Suurimmassa kuoli 200 ihmistä.

Terrorismi on Helsingin Sanomien vuosikymmenien uurastuksen myötä leimattu vain vasemmiston ja nyt muslimien puuhailuksi. Israelin suorittamaa terroria ei kutsuta terrorismiksi, koska se on oikeistolaista sotateollisuuden bisnestä "oikeassa hengessä".
::

*  DVD:nä mm. Sabina Guzzantin michaelmooremainen "Viva Zapatero!" (2005)

::

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Tynkä-Karjalan Antti (nimimerkki)

"President Dmitry Medvedev called on Italian companies to cooperate in the Russian hi-tech sector, including in the Skolkovo research hub, during his visit to Italy on Friday."

http://en.rian.ru/world/20100723/159926549.html

Italialle Venäjä tarjoaa hi-tec´ iä, Suomelle elintarvikeboikottia, huoltajuuskiistoja, mummo-skandaaleja jne.

Minkä lajin terroria tämä on? Meidänhän se piti olla Venäjän hyvä ystävä, eikä terroristivaltio Italian.

Inex (nimimerkki)

Pari dokkaria miehestä katsoneena ei voi sanoa muuta kuin, että italiaanot tykkää.

Toimituksen poiminnat