Kulttuurikritiikkiä - Arhi Kuittinen Kulttuurikritiikkiä - suomettumisen pitkä varjo pelokkaiden maassa

Groteski draamakomedia vihaidentiteetistä

 • Groteski draamakomedia vihaidentiteetistä
Groteski draamakomedia "Balada triste de trompeta"   on yllättävän kova symbolinen analyysi mm. Norjalaisesta "ritarista" ja äärioikeiston mentaalisesta tilasta sekä psykoottisesti orientoituneiden nuorten miesten oikeistolaisesta vahvuuden fantasiamaailmasta eurooppalaisen fasismin perillisinä.Katsokoon ken uskaltaa ja naurakoon muutaman kerran makeasti välillä vakavoituen. Harvinainen Finnkinon valinta, todella harvinainen. Niin monta muuta ravistelevaa eurooppalaista elokuvaa on ohitettu Suomessa.

 • Viimeinen sirkus
Balada triste de trompeta (2010)

http://www.finnkino.fi/Event/298640/?eventType=1_1008

 

 •  Vuosia myöhemmin sotilasklovnin poika, Javier, saa työtä sirkuksen surullisena pellenä. Javier tutustuu sirkuslaisten monenkirjavaan joukkoon: elävä kanuunankuula, elefantin kesyttäjä, riitaisa koirankouluttajapariskunta… ja Sergio. Javier ja Sergio ovat molemmat ruhjottuja, arpisia klovneja, joita ajavat eteenpäin raivo, epätoivo ja himo. Ja he molemmat haluavat voittaa sirkuksen kauneimman ja julmimman naisen sydämen.
  Suomalaista tragikomiikkaa:

 • Paatero sees terrorism from the right as a greater threat in other Nordic countries than in Finland. - YLE
 • "As we now have seen, the threat of rightwing terrorism is a fact in the Nordic countries. However, there are no indications that this threat is targeted on Finland. The situation in Denmark, Norway and Sweden is clearly different than in Finland," said Mikko Paatero.


     Nämä samat "asiantuntijat" juoksivat vauhdilla julkisuuteen ennen tutkimuksia huutamaan, että kouluampujien ideologisesti perustellut joukkomurhat sekä yhteiskuntaan ja yhteisöönsä kohdistuva kostoanarkia "ei ole terrorismia".

  Koska virallisesti Suomessa ei ole terrorismia kokoomuksen käskystä. Ettei kukaan joutuisi vastuuseen hallituksen nihilistisestä hyvinvointiyhteiskunnnan purkamisesta ja ihmisten heitteillejätöstä.

  Terrorin ja brutalisoinnin eetoksesta.


Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

siviili tarkkailija

Onko siinä seksiä ja väkivaltaa?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

missä elokuvassa ei olisi, paitsi joissain kokeellisissa. Tai kysytkö tässä yhteydessä että onko panemista ja mäiskimistä?

Käyttäjän matiasriiho kuva
Matias Riiho

"Terrorin ja brutalisoinnin eetoksesta" . . . ja jatkuvan kilpailun ja vahvimmat voittaa eetoksesta.

Toimituksen poiminnat