Kulttuurikritiikkiä - Arhi Kuittinen Kulttuurikritiikkiä - suomettumisen pitkä varjo pelokkaiden maassa

Perussuomalainen oikeisto kiehuu loukkaantuneena ja neuvottomana

 • Perussuomalainen oikeisto kiehuu loukkaantuneena ja neuvottomana
 • Perussuomalainen oikeisto kiehuu loukkaantuneena ja neuvottomana
 • Perussuomalainen oikeisto kiehuu loukkaantuneena ja neuvottomana
 • Perussuomalainen oikeisto kiehuu loukkaantuneena ja neuvottomana
 • Perussuomalainen oikeisto kiehuu loukkaantuneena ja neuvottomana
 • Perussuomalainen oikeisto kiehuu loukkaantuneena ja neuvottomana
 • Perussuomalainen oikeisto kiehuu loukkaantuneena ja neuvottomana
 • Perussuomalainen oikeisto kiehuu loukkaantuneena ja neuvottomana
 • Perussuomalainen oikeisto kiehuu loukkaantuneena ja neuvottomana
 • Perussuomalainen oikeisto kiehuu loukkaantuneena ja neuvottomana
 • Perussuomalainen oikeisto kiehuu loukkaantuneena ja neuvottomana

 

Perussuomalainen oikeisto kiehuu loukkaantuneena.

 Mutta hetkinen, miten itseään maltillisiksi kutsuvat voivat loukkaantua äärioikeiston, tiedon vääristelyn, rotupropagandan ja vihapuheen arvostelusta?

 

 Kuinka vihapuheen arvostelua voi kutsua vihapuheeksi?

Miksi suvaitsevaisuuden vaatiminen ja fantasioita tuottavien vihajärjestöjen paljastaminen kiihottaa raivokkaaseen vasemmiston dissaamiseen? Hyvinvointiyhteiskunnan leimaamisen uhaksi?

Samalla logiikalla varmaankin, kuin Suomen oikeusjärjestelmä kutsuu rikkaiden raiskaajien omaisuutta ja arvostettua ammattia  perusteena nimittää raiskausta perinteisesti lieväksi ja perusteena vain ehdolliselle tuomiolle. Kun arvostettuun arvojärjestelmään liittyvää rikosta vähätellään.

 

Onko itsekritiikki niin liian ahdistava ja mahdoton tapa ymmärtää nykyistä poliittisten kontrastien jyrkentymistä? Ja vihan ollessa ajattelun korvike.

Puhevapauden rajoittamisaikeista valtion suunnalta saa loukkaantua ja niitä vastustaa. Rikokseen yllyttämisen tarkkailusta ja rankaisemisesta oikeusvaltiossa ei kannattaisi loukkaantua.

Mutta Uuden Suomen ratkaisua sulkea pois suoraan väkivaltaan kehoittava räikeä sadistismisogyyninen "huumori" ja uhkafantasiapelleily on kuitenkin firman perusteltu ratkaisu oman mediansa laillisessa hallinnoimisessa.

 

Uuden Suomen nettiulottuvuudessa kantaoikeisto näyttää nyt kokevansa olevan epämoraalisen hyökkäyksen alla.

Ja takana on taas se kavala vasemmisto, joka on aina halunnut "myydä Suomen pois". Pois! Ne jyrää meitin!

 • Tämä historiallinen myytti ja valhe Suomen myymisestä Neuvostoliitolle mm. sosiaalidemokraattien kapinatoiminnassa reagointina nälänhätää, valtion vastuuttomuutta, kuolettavaan terveydenhuollon puuttumiseen ja kurjuutta vastaan 1918 jatkaa kulkuaan oikeiston pelkojen mielikuvadynamona. Todellisuudessa se ei ollut vasemmistojohto lainkaan joka oli luopumassa Suomesta vaan taistelemassa Suomen puolesta. Suomalaiset suojeluskuntaa rahoittavat oikeistoporvarithan ne nimittivät saksalaisen kuninkaan Suomelle sodan jälkeen, jotta Suomesta tulisi lopulta osa Saksaa.

Pitäisi lukea oikeaa historiaa, niin maansa myyminen olisi oikeissa historiallisissa kehyksissä. Todella.

Vakavasti puhuen. 

Vasemmistojohto teki kaikkensa estääkseen laittomat murhat sotakapinan aikana, perusti mm. koko Suomen kattavan oikeusjärjestelmän vangitsemisia varten kaunakostoja estääkseen. Suojeluskuntaoikeisto oli se ainoa organisaatiotaho, joka harjoitti systemaattista ja suomenruotsalaisen johtonsa organisoimaa terroria ja joukkomurhia, joissa oli järjestelmällisenä kohteena myös lapsia, naisia ja vanhuksia ilman oikeudenkäyntiä. Historian leimaaminen tuntematta historiaa pitää yllä vihan myyttejä.

 

Vasemmisto ja erirotuiset ovat nyt kuitenkin syynä vihapuheeseen ja arjalaisen nuoren sekoamiseen Norjassa!

Vai ovatko?

Konservatiivisiin arvoihin nojautuva kansantajuinen oikeisto ei aina ole oikein ymmärryksellä ymmärrettävä. Aate ja nationalismi pidetään voimissa tunteilla eikä poliittisia yhteiskunnan edistämistoimia ajatella ollenkaan.

Onko oikeiston identiteetti aina kiinni vihollisesta ja viholliskuvan räikeästä hyväksikäytöstä ilman faktoja?

Onko kiihkeästi pulputtava oikeisto todella suomalaisten hyvinvoinnin asialla? Onko äärioikeiston rotukiihkoilu niin sympaattinen asia, että se on poliittisesti tärkein asia ja ylpeyden aihe?

Vihapuheen vähättely on vihapuhetta.

Empatia erirotuisiin ihmisiin jakavaa härskiä kielenkäyttöä kohtaan on vihapuhetta.

Se saa voimansa vihasta ja uhasta. Nimetön uhka, joka on syyllinen siihen että mummoni sidotaan sänkyyn kunnanvaltuuston käskystä ja serkku kuolee alkoholimyrkytykseen ahdistuksessa?

Halla-Aho katteeton kiihotuspuhe mitättömistä ongelmista ja täysin katteettomasti paisutelluista uhkakuvista on kyvyttömyyttä puhua todellisista arkipäivän ongelmista poliittisesti. Halla-Ahoa ei kiinnosta pätkääkään politiikan muuttaminen ja  20 vuotta jatkunut yhteiskunnan alasajo.

 

Työttömyys ei ole erirotuisten aiheuttama ongelma. Terveydenhuollon ja vanhustenhuollon sadistinen alasajo ei ole erirotuisten aiheuttama katastrofi vaan  vaan bisneskapitalistien aiheuttama poliittinen projekti. Miksi perussuomalaismieliset oikeistolaiset eivät käytä tarmoaan ja raivoaan aitoihin poliittisiin ongelmiin ja suurbisnesoikeiston, kokoomuksen perusteltuun arvosteluun esittämällä selkeitä syy-seuraussuhteita tähän valtakunnan tilaan ja tehtyihin ratkaisuihin?

Eikö konservatiivisiin ja kansallisiin arvoihin vetoava oikeisto halua oikeita ratkaisuja oilkeisiin ongelmiin?

Miksi tämä vyöry puolustaa äärioikeistolaista viha- ja rotupuhetta valkoista ylpeyttä ?

Miksi tämä hyökyaalto pilkata vasemmistoa kun yksi äärioikeiston selkeästi ideologinen jäsen toteuttaa fasistisen yhden miehen kauhukampanjan puolustaessaan täsmällisesti Suomenkin äärioikeiston kiihotuspuheita?

Luuleeko suomalainen perusoikeisto, että natsien poliittiset puheet olivat jotenkin erilaisia 1920-luvulla etsiessään keinotekoisia  ja rotufobisia puheita häpeän ja riittämättömyyden tunteisiin?

 

Karmein ajatushäiriö ruohonjuuritason oikeistolla on tällä hetkellä puhe "tästä Suomestamme".

"Meidän maamme". "Valkoinen ja isänmaallinen suomalaisuus ilman punaisia sävyjä".

Aivan kun suomalainen hyvinvointi olisi tapahtunut ilman ahkerien työläisten ja vasemmisto-humanistien  yhteiskunnallista taistelua originaalia oikeistoa eli ökyrikkaiden porvarien ja valtionkirkon sponssaamaa oikeistoa vastaa?

 

Näyttää siltä, että suomalainen oikeisto on kokonaan unohtanut sen että vuosisadan vaihteen vasemmiston unelmoima "kommunistinen yhteiskunta" on about nykyinen tämä yhteiskuntamme kontrolloivilla verotuskäytännöillä, terveydenhuollon turvassa ja tasa-arvossa ilman aateleisia.

Verotuksella resurssien jakaminen, rikkaiden alistaminen saman lain alle ja kohtuullinen palkka on tämä "kommunistinen kontrolliyhteiskunta".

Tai ainakin oli 1992-vuoteen saakka, josta lähtien aloitettiin hyvinvointiyhteiskunnan periaatteiden rankka purkaminen ja kansan lamauttava lamasyyllistäminen ilman yleistä keskustelua. Keskustan noudattaessa kokoomuksen marssijärjestystä suuryritysten etuja ajatellen ja varakkaiden etujen räjättäminen kontrolloimattomaan kasvuun.

Oikeisto on tuhoamassa vasemmiston luomaa tuttua tasavertaisuuden suomalaisuutta, meidän hyvinvointiyhteiskuntamallia, joka 70-luvulla luotiin tuhannella lakolla kokoomusta ja keskustaa vastaan - ja nyt sitten Suomessa on OECD-maiden rumin tuloerojen kasvu käynnissä!

Jos olette yhtään parin viimeisen vuoden aikana lukeneet uutisista, kuinka Suomi on rankattu ällistyttävän korkealle hyvinvointivertailussa ja ihmisten yleisessä toimintakyvyssä niin kaikki tämä on seurausta toteutuneesta vasemmiston hyvinvointiyhteiskuntamallista.

Mutta kohta se on tuhottu ja rikkaiden turhamaista rikastumista köyhien kustannuksella ei estä mikään, kun hyväuskoiset köyhät oikeistolais-wannabeetkin uskottelevat olevansa menestyjiä ja ajavat rikkaiden verohelpotuksia kokoomuksen röyhkeässä yhteiskuntamallissa.

Bisnestä tarvitaan ja sitä maltillinen enemmistövasemmisto ei ole ikinä Suomessa halveksinut. Rahan ja omaisuuden kasautuminen on kuitenkin tuhoisaa niin taloudelle kuin yhteiskunnalle. Tärkeintä ei ole rikkaiden estoton rikastuminen vaan hyvinvoinnin jakaminen ja lasten toimintakyvyn takaaminen kansalaisina.


Rääväsuinen oikeistoblogimaailma ottaa yhä esimerkkejä muinaisen äärivasemmiston äärivähemmistön puheista ja väittää että se on yleisesti vasemmiston muuttumaton kanta.

Se on vihapuhetta.

Lukekaa, vasemmistosta loukkantuneet, kärsivällisesti Dostojevskia.  Vihan purkajaa. "Rikos ja rangaistus".

Kun viha korvaa moraalin ja toivon.

 

II

Ruotsin kuningas on esimerkki äärimmäisen hyvin lavastetusta perinteisestä oikeistolaisesta aatelis-äärioikeistolaiseta, joka vain "paheksuu" siistille Ruotsille "epämieluisia" mielikuvia:

 • "Ruotsin kuningas Kaarle XVI Kustaa ei ole tyytyväinen rikoskirjailija Stieg Larssonin (1954–2004) ilmiömäisestä myyntimenestyksestä"

Ruotsissa on kuitenkin erittäin hyvin organisoitu äärioikeistolainen uusnatsi- ja skiniorganisaatio etupäässä vanhan aateliston rahoittamana. Stieg Larsson tutki tätä ilmiötä ja sen laajuus on paljastunut vähitellen myös epäuskoiselle ruotsalaiselle medialle.

Se, mikä oli vasemmiston tiedossa ruotsalaisesta aateliston varakkuuden lähihistoriasta, paljastui myös medialle todella havainnollisesti: kuningattaren isä oli ostanut pilkkahintaan saksalaisilta SS-natseilta tehtaan, joka oli aseella uhaten varastettu juutalaiselta tehtaanjohtajalta ja niin aatelisisä valmisti sitten asejärjestelmän osia saksalaisiin sotakoneisiin käyttäen kuolemaantuomittuja orjia aliravitsevilla ruoka-annoksilla. Ja aatelissuku rikastui taas ja peitti historiansa häveliäästi. Kuten aina historiassa on aatelisilla tapana.

 


III
 

Tapaus Arhinmäki - ja hänen/hänen ystäviensä mahdollinen katkera huuto serbimurhaajista jalkapallo-ottelussa.

Sillä on valitettavasti faktapohja.

Serbian tehtyä kansanmurhaa massateloituksilla, niin kaikkien uutistoimistojen pikagalluppien mukaan ehdottomasti suurin osa serbeistä kannatti lakien ulkopuolella toimivaa armeijaansa ja fasistisen etnisiä "puhdistuksia" eli rotumurhia ilman oikeudenkäyntejä."Hävittäkää ne rotat".

Vasta kun kansa näki n. vuonna 2009 videon (vuosia jalkapallohuutojen jälkeen), jossa serbifasistit teurastivat hymyillen nälällä kiduttamiaan miehiä ja vanhuksia aseilla ja veitsillä veri lentäen, kansa heräsi julmuuteen ja painajaiseen, jota heille oli mainostettu puhtaana fantasiana ja vitsinä. Asenteet muuttivat. Natsi-Saksan malliin kansa väitti, että heille oli valehdeltu ja viha myyty liian kauniin sanakääntein. Historia toistaa itseään ja aina mainoslauseiden suojassa.

Vihaisuus moraalisesti ärtyneenä ja perustellusti on eri asia kuin aaltoileva ja pursuileva aattellinen ja tekopyhä viha ilman tosimaailman perusteita.

 

IV

Luulen, että moralistisesti kuohuvan oikeiston ahdistus nousee siitä, että talouden ja suomalaisen  ahtaan sisäpiiripolitiikan ja kekkosen luoman sisäpiiridiktatuurin ja epädemokraatisen vallan ongelmat ovat niin vaikeita käsittää ja suuria, että vihan voima on taas pahoinvoinnin ja pelkistettyjen uhkakuvien käsittelyssä liian yksinkertaisin keinoin.

Olemme hyvinvointiyhteiskunnan lapsia.

Olkaamme  hyvinvointiyhteiskunnan lapsia.

Ymmärtäen vihan historiaa Euroopassa. Ymmärtäen poliitikkojen ja pankkien valheita 1989 laman aikana. Suomalaiset huijattiin tukemaan patrioottisesti poliitikkoja ja pankkiireja, jotka olivat aiheuttaneet laman tyhmyydellään ja ahneudellaan.

Viha ja katkeruus ei ole ilman historiaa.

Propagandaa ei ole ilman tiedon ja ymmärryksen peittelyä.


Ymmärrystä yhteiskunnan tilasta ei synny ilman tieto historiasta ja politiikkojen valintojen syy-seuraussuhteista.
 


V

Neljän viime vuodan aikana noussut Israel-ystävyys on ällistyttävä ilmiö. Oikeiston juutalaisviha onkin vaihtunut sydänystävyydeksi. uskomaton historiallinen keikaus. Kun löytyi uusi ja parempi vihollinen toisista toisuskoisista. Oikiestolaiset ovat Suomessa lukeneet juutalaisen ääri-ideologistin blogiaa vaikka hän edustaa eri rotua ja uskontoa. Häkellyttävää ystävyyttä ja avunantoa yli rajojen.

Ehkä oikeisto onkin kykenevä suvaitsevaisuuteen enemmän kuin ymmärtääkään. 

 

 

--

 

 • Esiin on esimerkiksi tullut jopa korkeantason vaatimuksia siitä, että maahanmuuttolakeja tulisi tapauksen johdosta kiristää. Kummallista logiikkaa. Aivan kuin kiusatut heikot lapset pitäisi siirtää eri kouluun koulukiusaajia provosoimasta, tai että juutalaiset jotenkin provosoivat holokaustin. Äärimmäisen surullista. Entä missä menee logiikka siinä, että jos islaminuskoinen tekee terroriteon, vastuussa olisivat kaikki uskonnon edustajat, mutta jos oikeistoradikaali ja äärikristitty tekee terroriteon, vastussa eivät ole kaikki äärioikeiston edustajat?  - Else Turunen

 
 --

 Suomen myymisen aito historia.

 • Vuoden 1918 sisällissodan jälkeen oikeisto kaipasi maahan lujaa valtaa, ja monien mielestä tavoite toteutuisi parhaiten perustuslaillisen monarkian avulla.  Kuningasvallan kannalla olivat vanhasuomalaiset mm. Paasikivi, enemmistö (suomen)ruotsalaisista ja osa nuorsuomalaisista (kuten Svinhufvud).

  Tähän liittyi aivan suora pyyntö ennen sisällissotaa porvarikoalitiolta, että Suomi liitettäisiin Saksaan. Sisällissotaan pyydetyn saksalaiskolonnan sopimuksessakin mainitaan toistamiseen Suomen liittäminen Saksan alusmaaksi.

 •  " Kuningashaaveet, joita erityisesti oikeisto oli suosinut, haudattiin nopeasti. Suomen tasavallan ensimmäinen presidentti K. J. Ståhlberg valittiin virkaansa heinäkuussa 1919. Suomesta tuli tasavalta. "

 

--

 

 

 

 

 
 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (24 kommenttia)

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Tähän ei ole mitään lisättävää! Mahtava yhteenveto tilanteesta! Paitsi että synkältä näyttää tuo kuva oikeistosta ja koomiselta kun ovat jopa adoptoineet Kaarle Kustaan Hakkaraiselle kaveriksi.

mikael torppa

Arhi - " Kuinka vihapuheen arvostelua voi kutsua vihapuheeksi? Miksi suvaitsevaisuuden vaatiminen ja fantasioita tuottavien vihajärjestöjen paljastaminen kiihottaa raivokkaaseen vasemmiston dissaamiseen? Hyvinvointiyhteiskunnan leimaamisen uhaksi?"

Mielestäni ei ole kyse mistään vihapuheen arvostelusta vaan siitä että Isänmaallisuuden ja konservatiivisten arvojen puollustaminen leimataan vihapuheeksi ja tässä käytetään Norjan tapausta apuna koska murhaaja puollusti muka konservatiivisia arvoja.

Arhi sinäkin leimaat nyt sinusta toisinajattelijoiden (konservatiivien) mielipiteet vihapuheiksi ja sanot miksi vihapuheita ei saa arvostella. Sinun kirjoituksesi edustaa nyt oikeaa vihapuhetta toisinajattelijoita kohtaan koska leimaa toisenlaisen mielipiteen vihaksi (pahaksi) ja näin sinun oma kantasi edustaa muka suvaitsevaista (hyvää).

Onkin menossa hyvien ja suvaitsevaisten ihmisten kamppanja jonka tavoitteena on tuhota konservatiiviset Isänmaalliset arvot ja hiljentää niiden puollustajat. Nämä Ahtisaaren kuvailemat hyvät ja suvaitsevaiset ihmiset ovat nyt rohkaisseet itsensä ja alkaneet syyttämään ja mustamaalaamaan toisia suomalaisia ihmisiä joilla on poliittisesti erinlainen näkökanta.

Nämä hyvät ja suvaitsevaiset ihmiset eivät suvaitse toisinajattelijoita ja haluavat hiljentää heidät täysin. Nämä hyvät ja suvaitsevaiset ihmiset haluavat suvaitsevaisuuden nimissä tuhota sananvapauden koska eivät suvaitse toisinajattelijoiden mielipiteitä.

Nämä hyvät ja suvaitsevaiset ihmiset asettuvat mielellään uhrin asemaan Norjan tapauksen johdosta ja syyttävät tapauksesta toisinajattelijoita. Nämä hyvät ja suvaitsevaiset ihmiset pitävät vihapuheena puheita jotka puollustavat Isänmaan arvoja ja puolta. Hyvien suvaitsevaisuus ei halua suvaita perinteisiä Isänmaalllisia arvoja vaan haluaa tuhota ne leimaamalla ne vihapuheiksi ja syyllisiksi Norjan hirmutekoon koska Isänmaallisuus on konservatiivisuutta.

Vilho Juntunen

Erittäin hyvä puheenvuoro. Tuomiojan ja Jungnerin kannanotot Jussi
Halla-ahon asemasta hallintovaliokunnan puheenjohtajana eivät ole
tuulesta temmattuja. Uskon, että tähän yhtyvät kaikki muutkin
hallituspuolueet.

Harri Rautiainen

"Uskon, että tähän yhtyvät kaikki muutkin
hallituspuolueet."

Uskon kaikkien nykyisten hallituspuolueiden yhtyvän myös näkemykseen, että jos persujen kannatus edelleenkin kasvaa, niin se on jo 'vaarallisen' suuri.

Vilho Juntunen

Putkeenpuhaltaja. Tiedätkö mitä kuuluu Saarisen Paulille kun ei ole
näkynyt täällä enää?

Jouni Haimi

Muttaq kuitenkin aika jälkijättöisiä koska nuo kirjoitukset oli jo olemassa tuon puheenjohtajuus nimityksen aikana ja Ha valittiin silti hallinto valiokunan puheenjohtajaksi.Miksi se ei sitten vaikuttanut silloin?

Jari Niemi

Kyse on kai enimmäkseen siitä, mitä Norjan iskun yhteydessä paljastui. Ja siitä, kuinka uhmakkaasti ja tunteettomasti Halla-aho aikoo vain jatkaa entisellä linjalla. Hän saanee pitää pj:n paikkansa, jos lupaa siistiä jatkossa suunsa. Ellei hän mitään kompromissia tee, niin se on adjö.

Käyttäjän vailikjamsa kuva
Vaili Jämsä-Uusitalo

Minä haluan, että Timo Soinista tulee heti pääministeri ja että Jyrki Katainen eroaa pääministerin tehtävästä. Sillä en pidä Jyrki Kataisen kirjoituksista, sillä olen Perussuomalainen. Tietystikään en lue hänen kirjoituksiaan, koska olen Perussuomalainen enkä Kokoomuslainen.

Lisäksi vielä haluan verrata Suomen Kokoomusta Italian oikeistolaiseen valtapuolueeseen: kansalliskonservatiivinen Kansallisliitto.

Pääministeri Jyrki Katainen ei ole selväsi irtisanoutunut italialaispuolueen politiikasta eli hän kannattaa sitä ja haluaa, että media pitää Perussuomalaiset aisoissa.
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/katainen-toivott...
Katainen veljeilee Berlusconin kanssako?

Voidaanko arvella ja mahdollisesti hakea syyseurausyhteyksiä mafian vallalle ja sille, että Jyrki Katainen ei ole selvästi tuominnut Italian sisäpolitiikkaa, vaikka on EU:n liittovaltion kannattaja.

Tuula Hölttä

Arhi : "miten itseään maltillisiksi kutsuvat voivat loukkaantua äärioikeiston, tiedon vääristelyn, rotupropagandan ja vihapuheen arvostelusta?"

No ainakin omien Information Society -yhteiskunnallisiksi mainostetuilla
keskustelupalstoilla saamieni kokemusten perusteella, kun ei tarvitse sanoa muuta kuin Karjala tai Remembering Karelia, niin heti on vähintäänkin "taantumuksellinen" tai "natsi, fasisti ja tsuhnaäpärä" puhumattakaan siitä, että yrittäisi puhua sotaveteraanien tai muidenkaan maata puolustaneiden oikeudesta puolustaa omaa isänmaataan tai yhteiskuntajärjestelmäänsä toisen maailmansodan aikana.

Voi sanoa, että "viel elää isäin henki", jonka seurauksena 1939-1945 itsenäisyyttään puolustaneet leimattiin kollektiivisesti Pariisin rauhansopimuksessa ihmiskunnan pahimpiin koskaan vanhenemattomiin rikoksiin syyllisiksi tai näitä rikollisia tukeneiksi "fascisteiksi".

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Eiköhän se tuo punavihreä vouhotus lopu lähitulevaisuudessa!! Tulevat kunnallisvaalit ovat jo lähellä!!

Don Carlos

Mitä vaikutusta kunnallisvaaleilla on nykyhallituksen politiikkaan? Persuilla ei kuitenkaan ole sellaista rahakirstua että voittamissaan kunnissa saisivat muuta aikaan kuin kuntatalouden suistamisen lopullisesti raiteiltaan;=J

Jari Niemi

Osa perussuomalaisista luulee, että kuntavaalien jälkeen nykyhallitus kaatuu. En kyllä ymmärrä mihin tämä perustuu. Samoin he ovat varmoja, että PS voittaa kuntavaalit. Minäpä veikkaan, että kuntavaalit voittaa Kokoomus samoin kuin presidentinvaalit.

Käyttäjän Veli kuva
Veli Karimies

Vihapuhe = ryhmän X demonisointia.

Media ja vihervasemmisto = deminosoivat perussuomalaisia = vihapuhuvat.

Käyttäjän matiasriiho kuva
Matias Riiho

Oikeassa olet. Uudensuomen blogistien ja kommentoijien enemmistöstä on vähitellen alkanut levitä niin tympeä lemu, että on ehkä siirryttävä raikkaampaan ilmaan. Hienoa, että jaksat ja viitsit yrittää.

Lisäys: Huomasin jo tämän kirjoittamisen aikana haaskalintujen lehahtaneen paikalle.

Jouni Kokkonen

Äkkiseltään voisi luulla, että tämä kirjoitus oli suunnattu kokoomuslaisia vastaan. Mutta ei! Blogaajan äärioikeistolainen riistoporvari onkin perussuomalainen.

Perussuomalaisten talouspolitiikka on kallellaan vasemmalle ei oikealle. Väärän tiedon levittäminenhän piti olla vihanlietsontaa. Mitäs sille nyt tapahtui. Nähtävästi perussuomalaisten kansallismielisyys ja suosio hatuttaa nyt kovasti perinteistä vasemmistoa, joka on menettänyt yhteyden ja luottamuksen äänestäjiin.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Must asehulluus ja perinnearvojen kuten mies- ja vainmiespappeuden tai kekkoslaisuuden tai aateluuden harrastaminen ja demarivihan lietsominen on oikeistolaista.

Janne Virtanen

Vihdoinkin joku uskaltaa myös esittää kritiikkiä aatelisista. Mutta mitäköhän Tilaeus ja Järnefelt tähän mahtavat sanoa?

Total Collapse

Rohkea mies on Arhi Kuittinen.

Don Carlos

Kuinka monta aatelista on eduskunnassa? Ei heillä ole muuta valtaa kuin joissakin omissa yhtiöissään hallitusvalta ja sen myötä oikeus päättää, paljonko rahaa osinkoihin kilahtaa omaan kirstuun...

Tilaeus on häpäissyt kannanotoillaan sukunsa, mutta onhan niitä mustia lampaita muuallakin ollut, ie. persuissa mm.

Janne Virtanen

Ei taida olla yhtään aatelista koko laitoksessa. Rikharttikaan ei päässyt, enkä kyllä yhtään ihmettele.

Onkohan Rikhartti ja Teemu sen verran sisäsiittosia, että eivät näe kannanottojensa vaikutuksia?

Teemu Tilaeus

Kovin on kapea-alainen näkemys aatelisista. Eikö olisi parempi, että et kirjottaisi asiasta, josta et mitään näytä ymmärtävän?

Kerro toki miten olen ''häpäissyt'' sukuni? Anna kun arvaan, pakkoruotsin vastaisilla kannanotoillani. Et yllätä enää ketään. :)

Käyttäjän Punakuono kuva
Petteri Olander

Jos Herlin kehittäisi "US-Pulizerin",tämä kirjoitus olisi vahva ehdokas.

Don Carlos

Milloinkahan nuo aateliset ovat istuneet viimeksi Ritarihuoneella vaalimassa sukujensa perinteitä?

Teemu Tilaeus

Suvun perinteitä pitää vaalia aina, ei pelkästään Ritarihuoneella. Sinun logiikallasi minunkin pitäisi mennä Ruotsin hoviin istumaan ja näyttämään tärkeältä. Valitettavasti omatuntoni ei sallisi sitä, se olisi sama kuin tunnustaisin nuo ''kuninkaalliset'' jalosukuisiksi.

Toimituksen poiminnat