Kulttuurikritiikkiä - Arhi Kuittinen Kulttuurikritiikkiä - suomettumisen pitkä varjo pelokkaiden maassa

Nokia - heikot signaalit vahvistuvat

Tavoitehinta on 2,80 euroa.

 

Olen saarnannut seitsemän vuotta Nokian romahtamista.

Mitään merkkejä suunnan muutoksesta ei näkynyt. iPhonen ilmestyessä markkinoille Nokian valtaan päihtyneet johtajat nauroivat "naisille tarkoitetulle iPhonelle".

Heidän todellisuuspakonsa ja ällistyttävä itserakkautensa ja kaivautuminen omiin ylpeydenaiheisiin, vanhentuneisiin innovaatioihin oli tyrmistyttävää.

Nyt tuhoavaa. Pelkurimaista. Valot sammuttavaa. Itsepetosta ja jälkiä peittelevää. Microsoftille on annettu jätteenkäsittelylaitoksen rooli Nokian historian päättämisessä.

 

 

 

 

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Arhi Kuittinen

Yksi hilpeistä Nokia-testeistä, joissa kuvastuu syvä usko ja hyvän mielen tsemppi:

http://www.mtv3.fi/uutiset/it.shtml/2011/11/144869...

Mutta ei ole kysymys tsempistä.

Vaikka Lumia pärjäisi miten hyvin niin Nokian ongelma on täydellisessä luopumisessa itsenäisyydestä toisen firman johdossa.

Kilpailevan firman johtajan valitseminen suuryrityksen johtajaksi kertoo epätoivosta ilman strategiaa. Nokian hallitus luovutti tulevaisuuden pois koska pelkäsi vastuutaan ja ennenkaikkea virheiden ja ahneuden myöntämistä aivan liian johtajakeskeisessä organisaatiossa. Nokialle asiakkaat eivät enää ollee asiakkaita vaan uskovaisia, jotka ottavat kaiken vastaan, mitä Nokia suo. Ei vaan toiminut se uskonnon muoto.

Microsoftia esitetään kaikissa esitteissä Nokian tulevaisuudeksi.

Arhi Kuittinen

"– Uskomme enemmän siihen, että jos jotain tapahtuu, kyse on koko Nokiasta. Microsoftia voi kiinnostaa paljon muukin kuin älypuhelimet, Sami Sarkamies sanoi Taloussanomille.

http://www.taloussanomat.fi/informaatioteknologia/...

Arhi Kuittinen

" Eurooppalaiset kuluttajat eivät ole kovin kiinnostuneita Nokian uusista Windows-alustan puhelimista. Sijoituspalveluyhtiö Exane Paribasin teettämän kyselyn mukaan Lumia-puhelimet herättävät paljon vähemmän kiinnostusta kuin menestysmallit, Applen iPhone 4S ja Samsungin Galaxy S II.

http://www.hs.fi/talous/Kysely+Nokian+Windows-puhe...

Toimituksen poiminnat