Kulttuurikritiikkiä - Arhi Kuittinen Kulttuurikritiikkiä - suomettumisen pitkä varjo pelokkaiden maassa

Breivik ja psykiatria politiikan jatkeena

  • Breivik ja psykiatria politiikan jatkeena
  • Breivik ja psykiatria politiikan jatkeena

 

 

Nyt oma arvioni saa katetta asiantuntijoiden toimesta: 

  • "Norjan joukkosurmaaja Anders Behring Breivikin syyntakeettomuus saatetaan tutkia uudelleen, kertoo yleisradioyhtiö NRK nimettömiin lähteisiin vedoten. Osa Breivikin mielentilaraporttiin perehtyneistä oikeuslääketieteellisen lautakunnan jäsenistä on sitä mieltä, että raportissa on vakavia puutteita."

http://www.hs.fi/ulkomaat/Breivikin+mielentilatutkimus+saa+asiantuntijoi...

 

Horroksesta on heräämässä vihdoinkin (poliittisissa) kriisitilanteissa yleensä lamaantuva joukko eli riippumattomien asiantuntijoiden joukko.

Humanistiseen ja siis sosiaalidemokraattiseen yhteiskuntanäkemykseen kun kuuluu, että valtio ei sanele asiantuntijoiden lausuntoja ja analyysien perusteita.

On todella suuri poliittinen ongelma jos poliittinen järjestelmä alkaa sanelemaan psykiatriaa ja psykologista ihmiskuvaa.

Oikeusjärjestelmän järjestämä psykiatri Breivikille oli "entinen" poliisi. Ei ole olemassa sellaista ilmiötä kuin entinen poliisi. Poliisi on koulutettu tottelemaan ja tekemään tehtäviä sotilaiden tapaan johtajille.

Kun Breivik on nyt jätetty ilman psykoosi-/skitsofrenialääkitystä niin tavallaan se on suora tunnustus, että hän ei ole skitsofreeninen. Sen verran rehti norjalainen systeemi on, että ilman syytä ei Breivikiä kiduteta turhalla lääkityksellä.

Kun esim. psykiatrisesta lausunnosta tulee politiikan jatke, yhteiskunta on todella ongelmissa. Poliisivaltio on silloin totta. Se on vain valtaa ilman analyysiä ja vastavoimaa.

Olen keskustellut ihmisten kanssa, jotka SUOPO/SUPO on vienyt suoraan suljettuun mielisairaalaan ja suoraan lääkitykseen poliittisen toimintansa ja tekemiensä suuryrityksiä koskevien arkaluontoisten rikosilmoitusten takia 1950-1960 -luvuilla. Kuuluisatkin psykiatrit ovat totelleet SUPO:a.

 

Breivik on aika selvästi yritetty neutralisoida poliittisena ilmiönä ja poliittisena yksilönä väärällä diagnoosilla oikeuskäyntikelvottomaksi - ja julkisuuskelvottomaksi.

Systeemi eli norjalainen versio sosiaalidemokratiasta eli porvarioikeistolainen sosiaalidemokratia haluaa kieltää olevansa ideologisen hyökkäyksen ja vihan kohteena.

Ideologiaa on olemassa myös psyykkisesti hajonneiden ja normaalin määrittelyn ulkopuolella ovelvien  toimesta.

Kaikki natsi-Saksan johtajat olivat tyypillisiä päämäärätietoisia sosiaalisia psykopaatteja, sosiopaatteja. Ja vieläpä sadistisia sellaisia päämäärätietoisuudessaan ja ristiriitaisuudessaan. Rumat ja rujot sisäsiittoisten sukujen natsiäijät ajoivat uljaan rotukansan ideologiaa: voiko olla suurempaa paradoksia? 

 

Mitä tästä Norjan ristiriitojen asetelmasta pitää päätellä?


Mitä vaihtoehtojatulkintoja valtion obsessiiviselle Breivikin neutralisoimiselle katteettomalla psykiatrisella lausunnolla voi nähdä?

Onko poliisin toiminnassa jotakin hämärää?

Onko Breivik tahallisesti tarkkailun alaisena läpi päästetty terrorin, kaaoksen ja kauhun herättäjä? Turvattomien ja virkavaltaan sokeasti turvautuvien kansalaisten muokkaaja? Kyseenalaistamattoman pelon kulttuurin norjalainen uusi versio?

Poliittisen eliitin ja poliisin toimia vapauttava kaaoksen agentti, ns. hyvä vihollinen "hulluna", poliisivaltion luojana äärimmäisen Natovaltion luomiseksi?

Onko urasysteemiin korruptoituneen ja itsestäänselvyyksiin tottuneen ylirikkaan norjalaisen oikeistolaisen sosiaalidemokratian jatke nyt poliisivaltio, jossa poliisijohtaja saa vapaasti kieltää iskuryhmää olemaan keskeyttämästä terroristin iskua - kuten nyt on tapahtunut Breivikin tapauksessa?

 

Onko kyseessä näkymätön vallankaappaus?

Shokkihoitoa poliittisen äärioikeiston näkymättömlle nousulle maassa, jossa oli vahva isänmaanpettureiden natsiliike? Jota ei sodan jälkeen tutkittu juuri lainkaan? Painettiin vain takaisin pinnan alle.

Onko valtion, armeijan ja poliisilaitoksen sisällä toimivan näkymättömän äärioikeistoryhmittymän tarkoitus pelolla juurruttaa kansaan tuntemus, että normaalisti äänestettävä sosiaalidemokraattinen valtapuolue on kykenemätön suojelemaan kansaa?

 

Voimme pohtia siis kahta epämieluisaa skenaariota tapahtumien taustalla:

a)

eliitti haluaa ideologioista huolimatta vahvistaa epädemokraattista valtaansa pelolla - tai

b)

oikeistoryhmittymä käyttää psykologisia shokkikikkoja  kumotakseen kansan luottamuksen sosiaalidemokraattiseen puolueeseen.

 

Onko Norja sittenkin laajemman ja syvemmän ideologisen hyökkäyksen ja sisäpiirin vihan kohteena kuin halutaan myöntää?

Muistakaamme, että historia toistaa itseään vaikka luulemme ylimielisesti olevamme hyvinvointimme takia historian yläpuolella.

Ruotsissa on Italian ohella tehokkaimmin organisoitunein äärioikeisto. Hiljainen ja vanhojen aatelissukujen rahoittama. Hyvin kiusallinen aihe suomalaisele medialle. Ruotsin viime eduskuntavaaleissa äärioikeisto teki 60 iskua polttaen ja tuhoten vasemmistopuolueiden vaalitoimistoja mutta yksikään suomalainen media ei uutisoinut siitä. '

Ei ole ihme, että "Miehet jotka vihaavat naisia" on maailman luetuimpia dekkareita. Se ei ole kaukana todellisuudesta. Ruotsin varallisuus on faktisesti peräisin yhteistyöstä natsi-Saksan kanssa ja ja sitä ennen Euroopan ryöstöretkiltä.

 

Kymmenen vuoden aikana median  ja poliitikoiden puhe terrorismista on ollut hyvin outoa ja historiallisesti vääristynyttä.

Vain muslimit ja vasemmisto terroristimielikuvan kohteena?

Näyttää siltä, kuin media haluaisi tarkoituksellisesti unohtaa NATO:n ja CIA:n organisoiman terrorismin 60- ja 70-luvulla Euroopassa.

Italiassa ja Espanjassa kuoli yli 300 ihmistä Naton organisoiman terrorismin ansiosta.

Saksassa Nato ja Amerikka organisoi äärioikeistolaisia terroristijoukkoja. Kaikki tutkinnat keskeytettiin kesken valtion toimesta.

Onko tämä tosiaan onnistuttu pyyhkimään ihmisten mielestä pois?

 

 

  • European Parliament resolution concerning Gladio

On November 22, 1990, the European Parliament passed a resolution condemning Gladio, requesting full investigations – which have yet to be done – and total dismantlement of these paramilitary structures.

In 2005,the first academic examination of Gladio was published by Swiss historian Daniele Ganser. Mr. Ganser, as of 2010, is a Senior Researcher at the Center for Security Studies at the Federal Institute of Technology in Zurich, Switzerland. His book, NATO's Secret Armies: Operation Gladio and Terrorism in Western Europe, is a documented study of how Gladio operated
- Wikisource has original text related to this article:

European Parliament resolution on Gladio

 

 

  • Suomenruotsalaisten teollisuusporvarien rahoittaman suojeluskunnan  Jääkärimarssi:

Syvä iskumme on, viha voittamaton,
meil' armoa ei kotimaata.
Koko onnemme kalpamme kärjessä on,
ei rintamme heltyä saata.
Sotahuutomme hurmaten maalle soi,
 mi katkovi kahleitansa.

 

 

 

Suomen Pravda taivuttelee, vähättelee ja väheksyy

 

NATO:n pimeä ja laaja asekauppabisnes
- NATO on ennenkaikkea jäsenmaittensa aseteollisuuden lobbaaja diplomaattien, tiedustelupalvelujen ja salaisen poliisin avustuksella:

Moni salakuljettaja käy Suomen kautta, koska Suomen tulli-rajavalvonta on ala-arvoista ja Suomen leima satamapasseissa on vakuuttava maailmalla hyvän maineensa takia. Ministerimme ovat siloittaneet salakuljettajien globaalia bisnestä Suomessa ajamalla alas rajavalvontaa. Kokoomustalouspolitiikassa kaikki bisnes on bisenstä.

 

 

7.12.

"Cullberg tarjoaa vaihtoehdoksi tulkintaa, jonka mukaan Breivik potee pahanlaatuista narsistista persoonallisuushäiriötä. Hän varoittaa sairauskäsitteen laajentamisesta kattamaan myös psyykkisesti terveen ihmisen pahat teot."

 

 

  • " – Uskoisin, että me olemme jäävuoren huipussa. Siellä saattaa olla hyvin paljon asianomistajia, joista me emme tiedä, Velitski kertoo MTV3:n 45 minuuttia -ohjelman haastattelussa.

    Joensuulainen Tero Eronen ehti työskennellä pitkään nuorten naisten kanssa viihdealalla.  Velitskin mukaan monet naiset ovat kieltäneet rikoksen jopa itseltään.

http://www.mtv3.fi/uutiset/rikos.shtml/2011/12/1464221/mallipomon-jaljil...

 

 

 

Suloisia  unelmia sosiopaateilta

- kuinka tavalliset ihmiset saadaan uskomaan mahdottomiin ajatuksiin

 

 

 

 

22. Teemalla psykopatiaa parhaimmillaan

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Tuula Hölttä

”Norjalaisten psykiatrien tekemä raportti joukkosurmaaja Anders Behring Breivikin mielentilasta on saanut oikeuslääketieteellisen lautakunnan hyväksynnän.

Marraskuun lopulla julkistetun selvityksen mukaan Breivik on syyntakeeton, eikä häntä näin ollen voida tuomita vankeusrangaistukseen, vaan suljettuun hoitoon. Psykiatreista ja psykologeista muodostuva komissio ei nähnyt olennaista huomautettavaa kahden asiantuntijan laatimassa selvityksessä.”

http://www.hs.fi/ulkomaat/Breivikin+mielentilatutk...

- Ehkäpä mitään tällaista ei olisi sattunut, jos olisin huolehtinut Andersista enemmän. (Anders Behring Breivikin isä Jens Breivik saksalaisen Stern-lehden haastattelussa 21.12.2011)

Arhi Kuittinen

NATO:n pimeä ja laaja asekauppabisnes

NATO on ennenkaikkea jäsenmaittensa aseteollisuuden lobbaaja diplomaattien, tiedustelupalvelujen ja salaisen poliisin avustuksella

* Asiantuntija pitää Kotkan Patriot-ohjuslaivan tapausta mystisen erikoisena

Moni salakuljettaja käy Suomen kautta, koska Suomen tulli-rajavalvonta on ala-arvoista ja Suomen leima satamapasseissa on vakuuttava maailmalla hyvän maineensa takia.

http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2011/12/asiantuntija...

Arhi Kuittinen

Kun Breivik on nyt jätetty ilman psykoosi-/skitsofrenialääkitystä niin tavallaan se on suora tunnustus, että eihän hän ole skitsofreeninen - vaikka diagnoosi niin väittää.

Sen verran rehti norjalainen systeemi on, että ilman syytä ei Breivikiä kiduteta turhalla lääkityksellä.

http://www.mtv3.fi/uutiset/ulkomaat.shtml/2011/12/...

Arhi Kuittinen

Nyt Norjan oikeusjärjestelmä heräsi ristiriidoista ja harkitsee uudelleenarviointia:

http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/n...

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Wikipediasta: "Myöhemmin Hamsunin maine Norjassa ja muualla kärsi hänen tuettuaan Norjan natsimiehittäjiä toisen maailmansodan aikana. Hänet saatettiin jopa mielisairaalaan, jossa hänen todettiin olevan täydessä ymmärryksessä. Hän myös menetti kuulonsa noihin aikoihin".

On se jännää että sekä Ruotsissa että Norjassa on ollut vahva natsimenneisyys joka on poks kadonnut.
Me ollaan kaikki historiamme lapsia.
Mulla tulee mieleen fulbrightsysteemi sodan jälkeen jolloin amerikkaan lähetettiin uutta eliittiä fulbrightstipendeille. Ostaminen on kanssa yhdenlaista interventiota.
Toinen juttu mikä tulee mieleen on jan myrdalin ja sen siskon sisselan muistelmat. nekin oli amerikassa ja tulivat sitten kotiin ja vanhemmat tekivät ruotsalaisen kansankodin ja ikean estetiikan. mut niissä muistelmissa se jan koki kaiken about kidutuksena.

Arhi Kuittinen

Nimenomaan.

Imperialistinen sota halua aina palan kulttuurista vaikka olisikin ollut toisen maailmansodan pelastaja.

Eivät amerikkalaiset tullet tänne hyvää tekemään: Englannilta he perivät korkoineen kaikki sotakulunsa, tehtaiden rakentamisensa ja teollisuuden kehitystyönsä, kaiken, joka siis loi amerikkalaisen teollisuuden - englantilaisten ja ranskalaisten rahoilla.

Tämä oli tarkka bisnessuunnitelma sotaa varten.

Pelastaja antaa luottoa ja rakastaa koron kanssa!

Englanti oli pitkään taantumassa ja ihme kyllä pysyi kasassa vaikka talous ei kasvanut yhtään about 12 vuoteen vastoin talousteorioita.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Ehkä pitää lukea se jan myrdalin kirja, mä oon vaan seurannut keskustelua siitä ja otteita sisselan kirjasta joka ei kokenut "uudeksipesua" epämielyttävänä. Ehkä näiden kahden sisaruksen erilaiset kokemukset kuvaa jotain ristiriitaa joka on myös suomalaisen eliitin sisällä suhteessa "modernisaatioon" ja siis meidän kaikkien sisällä, ainakin mun.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Ruotsissa on niitä yläluokan ja aateliston sisäoppilaitoksia, missä niinkuin kodeissakin kasvatetaan lapset alun perin sietämään eriarvoisuutta. Esim aatelisto aina suojaa tilansa pilkkoutumisen niin että yksi valitaan perilliseksi. Se valinta tehdään aikaisin, ja sen jälkeen ruvetaan systemaattisesti kasvattamaan lapsia hyväksymään valittu järjestys. Tilattomalle annetaan aina paljon huonompia lahjoja esim kuin muille huonommat vaatteet ja ruoat. Sitten lähetetään koko porukka sisäoppilaitokseen missä vallitsee pennalistinen kiusaamiskulttuuri.
Tää tulee mieleen vähän meidän kotoisessa pesukeskustelussa. Vaikka paljon nettimateriaalista on yläluokkataustaista niin se porukka jotka on ihan tavallisia "perussuomalaisia" ilman pikkuporvarillista natsitaustaa tai oikeita eliitikytköksiä niin se porukka menee ihan ymmälleen kun persuja ruvetaan pistämään kampoihin. sillä sellaisen ryöpytyksen kohteena oleminen ei ole heille tuttua, he ovat vilpittömästi mukana kansanliikkeessä tajuamatta että sitä sekä vetää että sabotoi tyypit jotka ovat mitä keskinäiseen tasa-arvoon tulee kasvaneet paljon epäreilummassa ympäristössä.

Arhi Kuittinen

Minkä takia hyvinvointiyhteiskunta?

Minkä takia turvaverkko?

Breivikin sisko yritti varoittaa ja auttaa

http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/n...

Arhi Kuittinen

Suomessa kouluampumistapaukset - mikä on historiallinen tausta?

Ne liittyvät suoraan selvittämättömään sisällissotaan sekä talvisodan ja jatkosodan julmuuden aikaan.

Eivät sodat jalostaneet tätä kansakuntaa vaan brutalisoivat ja psykopatisoivat.

Sisällissotamme suojeluskuntalaisten teurastustoiminta oli verisin ja julmin Euroopassa.

Jopa yhä Helsingin kaupunki kieltää merkitsemästä mm. Suomenlinnassa punaisten joukkohautoja. Avaamisesta puhumattakaan.

Käyttäjän perttiluukkonen kuva
Pertti Luukkonen

20.12.2011 Melle (NRK) til Oslo tingrett:
"Det er ingen vesentlige bemerkninger til erklæringen."

http://www.domstol.no/upload/OBYR/Internett/Nyhete...

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Tänään uutisissa (sr.se) Breivikille terveen paperit.http://www.dn.se/nyheter/varlden/ny-utredning-breivik-ej-psykotisk

Toimituksen poiminnat