Kulttuurikritiikkiä - Arhi Kuittinen Kulttuurikritiikkiä - suomettumisen pitkä varjo pelokkaiden maassa

Suomalaiset NATO-joukkojen sotilaat tappajina Afganistanissa - kenraali myöntää

 • * Lisäys: Tutkijan 13.3.2013 IS haastattelu
  * Lisäys: Tutkijan 13.3.2013 IS haastattelu
 • Suomalaiset NATO-joukkojen sotilaat tappajina Afganistanissa - kenraali myöntää
 • Armadillo
  Armadillo
 • Suomalaiset NATO-joukkojen sotilaat tappajina Afganistanissa - kenraali myöntää
 • Suomalaiset NATO-joukkojen sotilaat tappajina Afganistanissa - kenraali myöntää
 • Suomalaiset NATO-joukkojen sotilaat tappajina Afganistanissa - kenraali myöntää

Armeijan esikunta on myöntänyt ensimmäistä kertaa avoimesti, että suomalaiset armeijan erikoisjoukot toimivat aktiivisesti tappajina Afganistanissa amerikkalaisten kenraalien johtamissa salaisissa ISAF-iskuoperaatioissa kansainvälisen oikeuden tavoittamattomissa.

Olen kirjoittanut tästä aikaisemminkin jo vuosia sitten ja herättänyt lähinnä epäuskoa.

Erityisen raukkamaisen tästä  armeijan "tiedotteesta" tekee sen, että sotilaallinen toiminta tunnustetaan nyt vasta jälkikäteen suurten tappo-operaatioiden jälkeen ja Naton pohtiessa vetäytymistä epäonnistumisen takia, jotta voitaisiin väittää, että armeija olisi tiedottanut omasta toiminnastaan kansalaisia.

Helsingin Sanomien uutisointi aiheesta tänään 22.2. 2012 on jätetty harkitusti pois Hesarin nettisivuilta.

Tilanne muistuttaa täysin Vietnamin ja Korean sodan poliittista mediatilannetta. On koko ajan muistuttanut vuosien ajan.

Suomalaisia sotilaita veronmaksajien kustantamina ja valtuuttamina on tällä hetkellä mukana hyökkäyssodassa ilman sodan julistusta vieraassa maassa tappaen ihmisiä sellaisia määriä,  jotka on täysin salattu demokraattisen maan omilta kansalaisilta.

Poliittinen pimennys kenraalien vapaan sotilaallisen vallan ja salaisten liittoutumien mahdollistamiseksi.

Mitään juridista mahdollisuutta afganistanilaisilla tai suomalaisilla ei ole pyytää selvityksiä murhista, joita suomalaiset suorittavat salaisilla perusteluilla ja kevyillä tiedustelutiedoilla. Pääministeri on hiljaisesti julistanut sotaan liittyvät päätökset suomalaisen ja eurooppalaisen demokratian ulkopuolelle.

Vietnamiin liittyvät samankaltaisuudet eivät suinkaan lopu tähän.

Upseerit tunnustavat Hesarissa, että pohjoismaiden erikoisjoukot eivät leiki omaa piirileikkiä keskenään - eli ovat amerikkalaisten kenraalien käsinukkeina amerik kalaisten erikoisjoukkojen sodassa. Erikoisjoukot koulutetaan tappaamaan ensin ja olemaan kysymättä sitten jälkikäteen.

Erikoisjoukot tappavat eivätkä partioi. Tällä ei ole mitään tekemistä YK:n rauhaturvaamisperiaatteiden kanssa. 

 • Afganistanissa ei ollut sisällissotaa eikä konfliktia - Amerikka halusi tuoda konfliktin Afganistaniin kun ei uskaltanut/halunnut hyökätä Arabiterroristien ja terroriarabirahoittajien Saudi-Arabiaan.

 Suomalaiset "erikois"-sotilaat ovat mukana tappamassa Search and  Destroy -operaatioissa, joissa mm. vain yhden ilmiantajan tietojen mukaan hyökätään ISAF-sissijoukkona tai raskaasti aseistettuna ISAF-karavaanina vaikkapa keskelle kaupunkia, tuhotaan taloja ja teloitetaan terrorina sokeasti kaikki ihmiset kohteista sen tarkemmin tietämättä. Salamurhia toteutetaan myös ISAF-snipereiden ja -autopommien avulla. Kuinka monta auto-/katupommia suomalaiset ovat asentaneet? Afganistanilaisten tiemiinaviritykset on aikoinaan opetettu heimosotilaille CIA:n salaisissa koulutuskeskuksissa mm. Osamalle.

Usein iskussa edes tapettujen ja vammautuneiden ikää, sukupuolta, henkilöllisyyttä tai määrää  ei selvitetä armeijan tiedustelulle vaan iskujoukot pakenevat tuhoamisoperaation jälkeen saman tien helikoptereilla tai kranaattitulta taakseen sylkevänä karavaanina.

Tämän tyyppiset teloitusiskut eivät missään tapauksessa kuulu YK:n myöntämän mandaatin piiriin.

Puolustusministeri ei ole kommentoinut Suomen vastuuta sotatoimien  valinnassa ja tappamisen käytännöissä - kuten ei ole kommentoinut suomalaisten toimesta tapettujen määrää ja henkilöllisyyttä.

 

Tiedon salaaminen antaa aina valtaa.

Poliitikoiden uran jatkuminen on jatkuvan tiedon salaamisen varassa.

 

Se siirtää virkamiesten, yhtiöiden ja kenraalien toiminnan pois demokratian ulkopuolelle sekä antaa heille toimintavapauksia poliitikkojen ohi sekä jopa luo rahakkaiden interessipiirien painostuskeinoja poliitikkoja vastaan kiusallisten asioiden salaamisen ja julkaisu-uhan hallinnoijina. Poliittinen tiedon salaaminen ja väärentämien luo aina despoottisen vallan sispäpiirivoimaa.

Kuinka paljon SUPO:lla on valtaa poliitikoihin? Miksi entinen SUPO:n johtaja  Seppo Tiitinen on eduskunnassa Eduskunnan pääsihteerinä? Meillä on siis salaisen poliisin (ex)johtaja, kaiken salaisen tiedon tietäjä ja koordinoija, kansanedustajien valvojana ja painostajana joka päivä! Hyvin epädemokraattinen ja militaristinen asetelma. Kuin Itä-Saksasta perittynä.

Afganistanissa on  verinen sota käynnissä. Aivan samalla tavalla median voitelemana, retoriikalla ja salailulla, kuin Vietnamin ja Korean sota.

Nämä suomalaiset pelkurimaiset kenraalit ja erikoisjoukkojen pelkurit lymyilevät perinteisesti sotasensuurin alla oikeasta sodasta riemuiten vaikka Suomi ei ole julistanut juridisesti lain vaatimalla tavalla sotaa toiselle valtiolle. Silti olemme tappamassa ahkerasti vieraan maan kansalaisia, eriuskoisia, vieläpä kolmannen maan kenraalien käskyjen ja tavoitteiden alla. 

 

Viimeksi suomalaiset erikoisjoukot tappoivat kaukopartiomiehinä Suomen aloittamassa jatkosodassa 1944 Neuvostoliiton alueella.

Meille on opetettu, että Neuvostoliitto aloitti jatkosodan mutta nyt on nostettu esille kiistämättömiä asiakirjoja siitä, kuinka Suomen saksalaismyönteinen hallitus salli 100 kpl Hitlerin Barbarossa-pommituskoneiden käyttää suomalaisia lentokenttiä ja mekaanikkoja välirauhan aikana. Presidentti Ryti keksi jatkosota-sanan jo talvisodan ensiviikkoina seuraavana taktisena siirtona. 

Talvisotakin oli poliittisesti hallituksen valittu "Erkon" sota ilman diplomaattista riippumattomuuden ratkaisua, koska ministeri Erkko kieltäytyi sanoutumasta irti sotilasyhteistyöstä Saksan kanssa ja kiljui pienen maan edustajana  Molotoville Suomen sotilaallisesta vapaudesta, perinteisestä saksalaismielisyydestä ja Germanian suurhankkeesta ensimmäisenä EU:na. 

Mannerheimin vauhdikkaana suunnitelmana oli auttaa Hitleriä tuhoamalla amerikkalaisten avustusjunat Stalingradiin mutta juuri kun kaukopartiot olivat valmiina asemissa tukahduttamaan ja sulkemaan Stalingradin piirityksen pohjoisosaa, Mannerheimin upseerit heräsivät viimehetkessä ideologisesta unestaan Hitlerin itsetuhoisan sodan mahdottomuuteen ja Saksan vääjäämättömän häviöön maailmanvalloituksessa. 


Suomalainen upseeri kehuukin tänään Helsingin Sanomissa, kuinka iskujokkojen tappoiskuista on paljon hyötyä Suomen armeijalle ja palkkasotilaiksi aikoville.

Sotilaat saavat näin hienoja, opettavaisia ja jännittäviä kokemuksia tappamisesta. Taitoa ilman vastuuta seuraamuksista. Kenraalithan voisivat jopa turhautua, jos heillä ei olisi oikeaa teurastustoimintaa armeijan todellisena tiomintana.

Armeijalle Afganistanin sota onkin pelkkä suuri harjoitusleiri ja sotilaiden karaisemismahdollisuus vaikka siellä  silvotaan lapsia siinä sivussa.

Sotasensuuri sodan uhrien kuvista on aika kattava. Viime viikolla Aamu-TV:n toimittaja kieltäytyi näyttämästä suomalaisen kuvaajan ottamia kuvia kuolleista.

 

Suomalainen journalismi on surkean itsepetoksen, kyvyttömyyden ja itsesensuurin vallassa:

vastuutonta, vääristelevää, poliittisesti kokoomukseen sitoutunutta sotapropagandaa, journalistisesti moraalitonta  armeijan tiedotustoimintaa ja alistunut kenraalien vaatiman sotasensuurin ja uusiosanaston alle - vaikka sotaa ei ole julistettu.

Jatkosodan jälkeen monia sotasensuurilakeja ei purettu pois vaan ne jätettiin voimaan hyvin epäselvinä ja armeijan esikunnan ”harkintaa” korostavana - ilman demokraattista kontrollia ja eduskunnan tiedottamista.

Täysin epädemokraattiset ja diktatuuriset sensuurilainkäytännöt estävät meitä poliittisesta tilannetiedosta ja moraalin rajoista armeijamme suhteen.

Suomalaisilla sotilailla on nyt vapaa tappolupa vieraan maan kansalaisten suhteen demokratian ja juridisen systeemimme ohi kuten oli jatkosodassa Neuvostoliiton rajojen ylityksen jälkeen, kun suomalaisen armeijan toimesta tapettiin satoja siviilejä suomalaisten ja saksalaisten rotupuhtausoppien mukaisesti "puhdistuksina" Suur-Suomen valloittamisessa.

Tästä on esikunnalla filmimateriaalia, joka tietysti on salattua siviileiltä, jotta historiallinen totuus suomalaisesta likaisen rotusodan ja luokkasodan perinteistä ei paljastuisi.

Edvin Laine näki nämä filmit.

Sotasensuurin vaatiminen medialta on siis vain juridinen valhe ja huijaus, koska sotatila täytyisi olla ensin hallituksen julistettu lain mitassa.

Isänmaan etuihin kenraalit  aina vetoavat kiihkeimmin ja uhkailevimmin vaikka kyseessä on nyt Amerikan valloitussota. Tätä meidän ammattitaitoinen journalistiarmeijamme ei suostu tajuamaan vaan vääristää journalismin todellisuudentajun periaatteeita ja rajoittaa itse itseään ajatellen omaa  uraansa  oikeistoeliitin ja mm. Erkon palveluksessa "luotettavana ja oikeistohenkisenä" työntekijänä.

Ev.lut. valtionkirkkollakin on ollut aseistettu sotapappi Afganistanissa mukana  ampumassa vieraan maan kansalaisia  "tarpeen vaatiessa". Hänenkään uhrilukuaan ei ole julkistettu.

Onko tämä todellakin kirkon jäsenkunnan tahto valtionkirkon toiminnasta?

Sisällissodankin aikana papit olivat kirkkohallituksen kirjalllisesta määräyksestä kannustamassa ja psyykkaamassa pyöveleitä tappamaan lainvastaisesti siviilejä ympäri Suomen.

Sotilaat ovat nyt  meidän suomalaisten demokraattisesti lähettämiä valtion edustamia tappajia, vaikka me kansalaiset emme saa tietää, kuinka monta ihmistä, missä  ja milloin suomalaiset  ovat tappaneet.Onko tämä salatun tiedon tilanne todella sitä demokratiaa, jota sinä haluat?

Eikö demokratia halvaannu täydellisesti, jos tieto ei ole vapaata ja avointa? Onko meillä  koskaan ollut demokratiaa?

Afganistan ei ole rauhanturvaamistehtävä vaan sota.

Pekka Haaviston puheet "rauhanturvaamisesta" ovat osa tahallista kansalaisten hämäämistä ja operaation suojaamista. Tappamiseen vapautettu armeija, joka noudattaa amerikkalaista jatkuvan sodan doktriinia amerikkalaisessa sodassa ilman suoria perusteita.

 

Esikunta kieltäytyi räikeästi luovuttamasta tiedustelutietoja pääministerille, kun suomalaisten liikemiesten hallinnoima laiva "kaapattiin"  vuonna 2009.

Armeija otti  pienenä vallankaappauksena tässä tapauksessa Suomen ulkopolitiikan omiin käsiinsä. Tiedämme siis mihin ylimielisyyteen nykyinen kenraalikunta yhä kykenee.

Aikomus Hornet-hyökkäyskoneiden vetämiseen pois Helsingin alueelta ei perustu Suomen alueelliseen puolustusstrategiaan vaan vain NATO:n vaatimaan strategiaan Norjan pohjoisosan taktiseen suojelemiseksi. Samalla kun Etelä-Suomen puolustuskyvyttömyydellä voidaan poliittisesti painostaa puolueita Naton joukkojen kutsumiseen Suomeen. Hätätilanteen sattuessa. 

Suomen armeija rikkoo muutenkin jatkuvasti perustuslakia ministerien luvalla estottomassa yheistyössä Naton kanssa: kaikki tutka- yms seismografiset tiedustelutiedot välitetään suoraan Naton käyttöön sekä välittäessään Naton kautta tietosuojalain ulkopuolella tietoa useille kidutusta harjoittaville valtioille harjoittamastaan tiedustelutoiminnasta eli omien kansalaisten elektronisesta vakoilusta (puhelinkuuntelu, tietokoneliikenne, myös järjestöt ja puolueet, kansalaisista erilaisina laittomina tietokantoina)  sekä muiden valtioiden vakoilusta.

 

Afganistan on mineraalivarantojen aarreaitta.

Se on ainoa syy siihen, miksi NATO suorittaa valloitussotaa köyhässä ja sopivasti strategisia ystäviä avuttomasti vailla olevassa Afganistanissa. Afganistanin presidentti on Bushin suvun business-ystävä.

Samalla syyllä Hitler sai luvan hyökätä naapurivaltohin, koska Itävaltalaisten pankkiirien mielestä Germania-suur-Saksan tuli saada lisää mineraalivaroja. Hinnalla millä hyvänsä. Mehr lebensraum. Verellä öljyä ja kaivosmineraaleja.

Afganistanin sodan lopetus ei ole nyt strategisesti suuri ongelma, sillä tappo-operaatiot ovat tehneet heikentyneestä  ja diplomaattisesti leimatusta Afganistanista uskottavan vihollisen ja vihan kytemisen alueen uusille iskuille.

Todellinen äärioikeisto ei lymyile pelkästään perussuomalaisten nurkissa vaan armeijamme noudattaa nyt taas käytännössä sisällissodan pyövelien ja iskujoukkojen perinnettä lain saavuttamattomissa ja median suojeluksessa.

Sisällissodan jälkeen murhattiin yli 200 ihmistä suojeluskunnan iskujoukkojen eli ensimmäisen SUPO:n toimesta, pääasiassa ruotsinsuomalaisten porvarissukujen kustantamana. Yhtäkään näistä murhista poliisi ei ole ottanut kertaakaan rikostutkintaan, vaikka murha ei koskaan vanhene.

Pääesikunnan hallussa on myös sotatuomareiden salattu arkisto, jossa on suurin osa lainvastaisten teloitusten tiedot sisällissodankin ajalta.

 

Eiköhän Suomen aito äärioikeistolainen perinne ole aika hyvin valtion suojeluksessa poliittisesti aktiivisten valintojen kautta?

 

 

 

 • The Afghanistan Report the Pentagon Doesn't Want You to Read

| Michael Hastings | Rolling Stone

http://www.rollingstone.com/politics/blogs/national-affairs/the-afghanis...

 

 • Ota yhteyttä kansanedustajaasi ja tiedustele,

millä perusteilla he hyväksyvät sodan ja
tapettujen ihmisten määrän salailun
kansainvälisen oikeusjärjestelmän ohi? 

 

Amerikan jatkuvan sodan doktriiini perustuu konfliktien kiihottamiselle sotilaallisen vallan, asekauppatoiminnan, valloittamistoimenpiteiden ja hyökkäysaggression motivoimiseksi. Vain Haaviston vähämielinen Nato-vaalikiihkoilu ja Natossa/liittovaltiossa tulevasta urasta haaveilevat kenraalit voivat kutsua sitä "rauhanturvaamiseksi". 

 

 

 

 • Kansalaistoimikunta 2011

KANSALAISTOIMIKUNTA YLEISMAAILMALLISEN JULKISUUSPERIATTEEN JA WIKILEAKSIN TUKEMISEKSI

Kansalaistoimikunnan perustamisen yhteydessä hyväksytty kannanotto ja sen ensimmäiset jäsenet:

 • Demokratia on ollut taistelua julkisuusperiaatteen puolesta itse- ja harvainvaltiaiden salailupolitiikkaa vastaan. Yhteiskunnan ja politiikan avoimuus nojaa julkisuusperiaatteeseen. Tämä periaate, ruotsiksi offentlighetsprincipen, sanoo että hallituksen kaikki asiakirjat ovat julkisia. Pohjanmaan poika Antti Chydenius sai Ruotsin eduskunnan hyväksymään sen vuonna 1766, siis jo ennen kuin USA:n perustuslaki sai kuuluisan ensimmäisen, mielipidevapautta koskevan lisäyksensä (1791).

Julkisuusperiaate jää kuitenkin käytännössä kovin heikoksi niin kauan kuin sille ei ole luotu yleismaailmallista perustaa. Valtiot ja ylikansalliset yhtiöt ovat taipuvaisia salamaan asiakirjansa etenkin keskinäisessä kanssakäymisessään, oli kyse sitten diplomatiasta, sodasta tai talouselämän kiemuroista. Valtiot eivät siis suinkaan aina noudata edes perustuslakeja.

http://julkisuusperiaate.kaapeli.fi/?page_id=89

 

 

Valta on varjoissa

 • Suomen viranomaiset kätkevät tietoa
Suomen viranomaiset eivät piittaa avoimuussäädöksistä ja pyrkivät kätkemään julkista tietoa kansalaisilta. Tämä käy ilmi Turun yliopiston valtio-opin professorin Matti Wibergin ja neljän opiskelijan tekemästä avoimuustestistä.-  Helsingin Sanomat 

 

ja niin:

 

 

 

 

 

  

 • Nykyisin tutkijat ovat pitkälti hylänneet teesin erillissodasta.

  Silvennoinen toi vuonna 2008 julkaistussa kirjassaan Salaiset aseveljet esiin, että Suomen ja Saksan turvallisuuspoliisien yhteistyö oli ollut paljon luultua tiiviimpää. Suomessa toimi pahamaineinen Einsatzkommando-erikoisyksikkö. Kirja sai valtavasti huomiota ja sai aikaan kiivaan väittelyn siitä, oliko Suomi käynyt erillissotaa vai ei.

  -”Keskustelu kiertyi välittömästi sen ympärille, oliko kyseessä erillissota vai ei. En ollut odottanut sitä”, Silvennoinen sanoo.

 • Toisaalta ei ole mikään ihme, jos opiskelijoiden sotahistorian tuntemuksessa on aukkoja.

 

Sotien välisen ajan Etsivä keskuspoliisi (EK) ja jatkosodan aikainen Valtiollinen poliisi (Valpo) toimivat mielenkiintoisesti etuajassa poliittiseen ylätasoon nähden. 

 • Valpossa toiminnasta jätettiin tarkoituksellisesti asiakirjat laatimatta.[10]

Suur-Suomen rotuopit

 • Itä-Karjalan liittämistä Suomeen kaavailtiin jo ennen jatkosodan alkamista. Suomalainen miehityshallinto harjoitti etnistä syrjintää, joka teki alueen venäläisväestöstä alemman luokan kansalaisia. YLE
 • YLE Ykkosdokumentti
  - Vankileirien Syvari (FiNNISH
  )

 • Rukajärven suunnan partiotoiminnasta.
  Kaukopartiomies Urpo Korhonen:

  "Siviilimiehet laitettiin kävelemään partiomiesten jonon sekaan yksitellen... sopivalla kohtaa partiomiehet löivät sitten kirveellä takaapäin vankeja päähän... eipä niitä voinut mukanakaan kuljettaa ja vapaaksi jätettynä olisivat ehkä hälyttäneet takaa-ajajat...

 

 

 1. Ruotsi on maailman suhteellisesti suurin asekauppias  -
 2. Varustelu syö yli 1200 miljardia euroa vuodessa | Kepa.fi 

 3. Asekaupan varjomaailmassa virtaavat veri ja voitot 

 4. Suomen ja Israelin vaiettu asekauppa « ICAHD Finland
 5. NATO'n salaisia papereita Libya operaatiosta
  http://www.mediafire.com/?s2chp1v2jqsf52z

   
  Kevennys;
   Leonard Cohen - First We Take Manhattan

   Tarkovsky - scene from The Sacrifice


 

 

Oscar-palkintojen taustalla on ollut usein mahtava symbioosi.

 • Hollywood Pentagon Symbiosis

Kun valloituspolitiikasta ja viholliskuvista tehdään kiihottavaa ja jännittävää: 

 

 • Henkilökuvassa ihmismielen asiantuntija Hannu Lauerma: ”Pahuus kiehtoo, se on stimuloivaa”

  Psykopaatti voi olla loistava yrityksen saneeraaja, sillä hän ei piittaa muiden kärsimyksestä. 

  Pahuutta on olemassa, Lauerma sanoo. Paha ihminen on saalistaja, ja pahuus on tunnekylmyyttä, julmuutta, julmuuksista nauttimista ja häikäilemätöntä tapaa hyötyä muista. Ihmisen mieli on yhtä tuntematon alue kuin avaruus, ja jokaisessa meissä on pahuuden rantuja.

  - Suomen Kuvalehti

 

 

  Gum Chewing Cinemagraph

 

 

 The Italian Letter:

 

 

 

 

Tapaus Mali:

Islamilaiset kapinalliset ovat osittain samoja ryhmiä, jota Ranska aseistaa Syyrian hallitusta vastaan: diplomatiassa ja julkisissa lausunnoissa vasen käsi ei ole koskaan tavannutkaan oikeaa kättä

::

http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=3&id=6430

::

 

 

 • Sotatalous - mitä se on?

- Dollarin "arvon" tukemista, sen käyttöalueen laajentamista (Irak, Libya) 

- Spekulaation lisäämistä pörssissä - pelurit pitävät

- Kenraalien valtaa

- Demokratian vähentämistä

- Salaisia sopimuksia. salaisia liittoja, salaisia lupauksia

- Ylikansallisten yritysten vallan lisäämistä

 

Sotatalous ja dollari:

 

 

 

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (69 kommenttia)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Kerro vielä se, kuka suomalainen kenraali on kertonut suomalaisten erikoisjoukkojen toimivan tappajina Afganistanissa, kuten otsikossasi väitit. Luin HS-artikkelin tänään printtilehdestä ja sain asiasta aivan toisen kuvan!

Käyttäjän k4rv1n3n kuva
Tapani Karvinen

Pakkohan myöntää että väitteet menee sille tasolle että valtaosalla vasen aivopuolisko haraa vastaan ja paljon.

Saisitko kenties skannattua tota hesarin artikkelia?

Vai luuletko että napsahtaa syyte piratismista?

Jos olet oikeassa, on asia niin vakava että jälleen olisi aika pistää hallitus uusiksi (no onhan se ollut jo pitkään), tavalla tai toisella.

Medialle ei oikein voida mitään, parempi vaan tehdä itse parempaa uutisointia ja syödä aivopesupainot vähä kerrallaan markkinoilta. Tai sitten kehitellä se viimeinen sisällönjakojärjestelmä yhdistettynä mikromaksuun jolloin toimittajat voivat siirtyä yksityisiksi pois päätoimittajan kontrollin alta.

Martin Glantz

Kas tässä HS:n englanninkielinen versio. Itse en löytänyt tästä uutisesta mitään pohjaa Kuittisen blogille. http://www.hs.fi/english/article/Finland+has+deplo...

Keijo Koponen

Miksei Arhi kirjoittele näitä juttujaan verkkomediaan tai NWO-havaintoihin? Menisi paremmin kotiin niissä piireissä.

seppo kirnu

Koponen taitaa olla meidän muiden maksamassa virassa, vai?

Joillekin on vaikea uskoa totuutta, sillä epämiellyttävä totuus on epämukavaa ja täten se pyyhitään pois päästä.

Suurin osa ihmisistä toimii niin -lampaina- ja ovat näin itse syyllisiä omaan ja kollektiiviseen kurjuuteen.

"Ev.lut. valtionkirkkollakin on ollut aseistettu sotapappi Afganistanissa mukana ampumassa vieraan maan kansalaisia "tarpeen vaatiessa"."

Juuri tämän vuoksi sanon jumalansa nimen olevan saatana.

Käyttäjän vpsainio kuva
Vesa-Pekka Sainio

Puheenvuoro on hyvä ja asiallinen, tärkeästä ja hyssytellystä asiasta on kyse. Mutta häiritsee se miksi tässä kirjoituksessa Perussuomalaiset leimataan äärioikeistoksi? Kyseiseen lajitteluun ei käsittääkseni ole perusteita. Perussuomalaiset kuuluvat poliittiseen keskustaan jollei jopa sitten hieman vasemmalle siitä.

Lisäksi Perussuomalaiset ovat jo vuosia kritisoineet Afganistanissa operointia, esimerkkinä tämä eduskunnassa käyty keskustelu vuodelta 2010:

http://www.perussuomalaiset.fi/ajankohtaista?issue...

Ote tekstistä linkin takaa:

"Arvoisa puolustusministeri Häkämies ja ulkoministeri Stubb: koska lakkaatte salaamasta totuutta ja kerrotte Suomen kansalle rehellisesti sen, että olemme Afganistanissa mukana sotilasoperaatiossa Naton rinnalla? - Ryhmäpuhe / Pentti Oinonen"

Entä viime joulukuulta ote kansanedustaja Jussi Niinistön puheesta ote:

http://www.perussuomalaiset.fi/ajankohtaista?issue...

"Ongelmat maassa ovat edelleen mittavia ja tuen tarve jatkuva. Perusongelma Afganistanin operaatiossa kuitenkin on, ettei Suomi ole puolueettomana osapuolena turvaamassa rauhaa, vaan osapuolena sodassa tukemassa korruptoitunutta hallitusta maassa, jossa rehottaa valtaisa huumebisnes. Koska operaatio on loputon suo, tulee meidän vetää joukkomme hallitusti pois Afganistanista."

Arhi Kuittinen

Perussuomalaisissa on paljon reilua porukkaa mutta valitettavan hyväuskoista ja Soinia palvovaa.

Soinin lähin tuttavapiiri on äärioikeistoa perussuomalaisten sisällä.

Käyttäjän vpsainio kuva
Vesa-Pekka Sainio

Keitä se Soinin "lähin tuttavapiiri" nyt oikein on? Onko se porukka osa puoluetta vai puolueen ulkopuolista, esim. perhetuttuja tms? Keitä siihen ryhmään/joukkoon kuuluu?

Tutkimuksen mukaan Perussuomalaiset määritellään keskustaan.

http://yle.fi/uutiset/talous_ja_politiikka/2009/02...

Toisaalta tuoreempi tutkimus määrittelee Perussuomalaiset jopa vasemmistoksi:

HS-arvokartta: Soini johtaa vasemmistopuoluetta

http://www.hs.fi/politiikka/artikkeli/HS-arvokartt...

t. nimimerkki "hyväuskoinen palvoja"

seppo kirnu

t. nimimerkki "hyväuskoinen palvoja"

Voiko arvon hyväuskoisen oloinen palvoja (onko virhe? idolin palvojako vai palvelija) kertoa kantansa sionismiin ja ylipäätään uskontojen rooliin kolletiivisessa päätännässä. Ihan vain lyhyesti.

T. nimimerkki erkki

Käyttäjän kone70 kuva
mika tiihonen

ite oot äärioikeistoa. mene parturiin

Jari Eteläsaari
Samuli Helminen

"Armeijan esikunta on myöntänyt ensimmäistä kertaa avoimesti, että suomalaiset armeijan erikoisjoukot toimivat aktiivisesti tappajina Afganistanissa amerikkalaisten kenraalien johtamissa salaisissa ISAF-iskuoperaatioissa kansainvälisen oikeuden tavoittamattomissa."

Ja höpöhöpö.. Eipä taida suomella olla tällaisia joukkoja ulkomailla.
Ja jos olisi, niin jotain faktaa luulisi kirjoittajan laittavan huutelunsa tueksi.

Käyttäjän raimas kuva
Raimo Nurmi

Arhi Kuittinen

"Armeijan esikunta"?? Häh minkä armeijan?

Minkä maan armeija on tällaista puhunut?

Suomessa ei ole armeijaa, viimeksi sellainen oli 1944. Suomessa on Puolustusvoimat. Puolustusvoimilla on Pääesikunta.

Kun alunperin jo käsitteet on metsästä, niin voisi tarkentaa, mitä nämä erikoisjoukot ovat.

Pelkkää huuhaata. Kirjoittaja ei ole maininut ensimmäistäkään lähdettä sen enempää kuin lääkityksensä laatua. Se olis ensin pantava kuntoon

Jon Vaskisaari

Se että Afganistanissa on suomalaisia erikoisjoukkoja ei kai tämän päivän maailmassa ole kovin erikoista. Varmaan parempi että ammattimiehet on niissä tehtävissä kuin reserviläiset.

Minusta on kuitenkin aika arveluttavaa alkaa syyttää suomalaisia sotilaita naisten ja lasten tappamisesta ja piiloutua sanojen "erikoisjoukko" ja "search and destroy" taakse, ymmärtämättä itse tai lukijalle selittämättä mitä ne TÄSSÄ YHTEYDESSÄ tarkoittavat.

Se jos operaatio ei miellytä poliittisesti ei ole syy mustamaalata ammattiaanharjoittavia, työtätekeviä sotilaita.

Arhi Kuittinen

Minun tietojeni mukaan suurin osa verorahoillamme koulutetuista erikoisjoukkojen miehistä siirtyivät palkkasotilaiksi, jotta suomalaiset kenraalit voisivat pestä kätensä mahdollisesti paljastuvista iskujoukkojen Vietnam-tyylisistä tuhoamisoperaatioista.

Käyttäjän raimas kuva
Raimo Nurmi

Minkälaisia erikoisjoukkoja, siis suomalaisia, on Afganistanissa?

Tietääkseni Suomella on Afganistanissa pienehkö kriisinhallintaosasto, ei muuta.

Mitä nämä erikoisjoukot ovat? Mielikuvitustako.?

Arhi Kuittinen

Families of slaughtered children to sue the CIA
— RT
rt.com

President Barack Obama condoned America’s drone program last month, dismissing allegations that it's caused more harm than good. In Pakistan, the families of civilians killed in these strikes are pleading with the UN to tell America otherwise.

http://rt.com/usa/news/pakistan-drone-un-reprieve-...

Arhi Kuittinen

The Afghanistan Report the Pentagon Doesn't Want You to Read

| Michael Hastings | Rolling Stone

http://www.rollingstone.com/politics/blogs/nationa...

Arhi Kuittinen

Afganistan loukkaa maansisäisten pakolaisten oikeuksia

23.02.2012

Fleeing War, Finding Misery: The plight of the internally displaced in Afghanistan

Puoli miljoonaa taisteluita paennutta afganistanilaista elää hallituksensa ja kansainvälisen yhteisön hylkääminä nälkäkuoleman partaalla slummeissa.

http://www.amnesty.fi/raportit/afganistan-loukkaa-...

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Niin Arhi, kuka se kenraali oli joka myönsi suomalaisten erikoisjoukkojen toimivan tappajina Afganistanissa? Kerro ihmeessä, muuten kirjoituksiltasi menee uskottavuus!

Arhi Kuittinen

Jos Hesarin haastattelussa kenraalikunnan puolesta puhuvat upseerit puhuvat erikoisjoukoista toiminnasta ympäri Afganistania, se tarkoittaa tappokeikkoja amerikkalaisten kenraalien johdolla. Kaikki voivat itse lukea nyt valtuutettujen ja julki tulleiden korkeiden upseerien nimet Hesarista.

Erikoisjoukkojen miehet ja heidän sukulaisensa ovat kertoneet minulle ihmisten jatkuvasta tappamisesta erikoisjoukkojen toimesta.

Lehdistön koodinimi ihmisille ja maataan puolustaville miehille on "terrorismista epäilyt".

Helsingin haastattelemat upseerit valehtelevat aivan suoraan toimittajille. He korostavat, että erikoisjoukoilla ei ole erityisoikeuksia.

Kyllä heillä on. Artikkelissa kerrotaan heti perään että heillä on omat helikopterit operaatioissa eli iskuissa.

Ei mitään tavallista partiointa, kyllä me sen kaikki tiedämme.

Erikoisjoukot koulutetaan tappamaan mahdollisimman tehokkaasti, salaisesti ja tunnottomasti.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Näyttää siltä, että Arhi Kuittinen on Suomen johtava Afganistan asiantuntija ja virallinen totuus?

Käyttäjän raimas kuva
Raimo Nurmi

Arhi Kuittinen

Sanot, että "kenraalikunnan puolesta puhuvat upseerit" jne.

Kenraalikunnan puolesta (siis suomalaisen) puhuvat vain kenraalit, ei muut upseerit. Kun nyt näin olet itse rajannut joukon puhujia aika pieneksi, olisi kai sopivaa kertoa, keitä nämä puolesta puhujat ovat. Vai valehteletko?

Martin Glantz

AK, ymmärräthän, että jos sinulla on näin poikkeuksellisia tietolähteitä (lähes Bradley Manningin luokkaa), asia pitää viedä eteenpäin ja tutkittavaksi. Muuten olet tyhjän huutelija.

Löysin blogissasi mainitun HS:n uutisen englanninkielisen version. En löydä siitä mainitsemiasi asioita.

http://www.hs.fi/english/article/Finland+has+deplo...

Käyttäjän maunostranden kuva
Mauno Strandén

Dosentti "Juhan Bäcman" on Suomen tiedoittaja Venäjällä ja vaikka puhuisi ihan puuta heinää, kaikki menee täydestä venäläiseen mediaan!

Samanlaisia lienee muitakin maassamme muista maista tietäviäkö??

Petri Välkki

Jep, jep... aivan hirveää skeidaa lähes koko juttu... tästä ei taida löytyä oikeastaan yhtään faktaa joka olisi kohdallaan... varmaan kivaa elää salaliittoteorioiden maailmassa, ilman mitään kompetenssia on lisäksi kiva kommentoida asioita...

Lyhyesti:
- jutussa ei ole yhtään kenraalia/amiraalia
- jutussa mainitaan ERITYISESTI että suomalaisilla erikoisjoukoilla EI OLE mitään erityistehtävää Afganistanissa, lisäksi siinä mainitaan että erikoisjoukot EIVÄT ole mukana ISAFin monikansallisessa erikoisjoukkopoolissa eli NE EIVÄT VOI silloin toimia amerikkalaisten kanssa missään "Search & Destroy" tehtävissä.
- alan ihmisten tiedossa on ollut koko ajan että Afganistanissa on suomalaisia "erikoisjoukkoja"
- Erikoisjoukkojen yleisin tehtäviä on tiedustelu, ei "tappaminen", mikä ikävä kyllä kuuluu sodankäyntiin
- erikoisjoukkoja EI kouluteta "tappamaan mahdollisimman tehokkaasti, salaisesti ja tunnottomasti." (Kts. yllä. Lisäksi "tunnottomuus" on yksi luonteenpiirre joka pyritään kitkemään pois erikoisjoukkojen sotilailta, koska se enemminkin tekee sotilaasta huonon sotilaan kun hyvän)
- Väitteet "minun tietojeni mukaan siirtyvät palkkasotilaiksi ja he+perheet kertovat tappamisista" on täyttä itsensä korostamista ja huuhaata. Tuollaisilla "lähteillä" voi väittää mitä tahansa...
- Kaukopartion siviilien murhatoimet, ev.lut papin mahdolliset tappotilastot Afganistanissa ja Suomen Natolle suoraan välittämät kaikki tutkatiedot pitää jättää ihan omaan arvoonsa...

Jos pysyttäisiin siellä uskontotieteen puolella, ettei minun tarvitse lähteä sinne kommentoimaan... ;)

Jorma Laine

Ja tässä olikin sitten viimeinen Arhi Kuittisen Blogimerkintä jota tulen KOSKAAN lukemaan. Tämä oli jo aivan liian paksua tuubaa jopa Kuittiselta.

Valehtelu alkaa jo Otsikosta johon ei näemmä monestakaan pyynnöstä huolimatta löydy näyttöä (linkkiä tms.) ja loppu "artikkeli" on samaa pahkasika-laatua. Paitsi ettei tämä huvita kuin surkuhupaisuudellaan.

Hyvä Arhi, jatka samaan malliin. Kyllä sinäkin hoitoon vielä pääset!

t. piiroinen

Jorma Laine: "Maanpetturuudesta, Sotasankaruudesta ja...", Ensimmäinen ja viimeinen Laineen bloggaus jonka luin. :)

Käyttäjän raimas kuva
Raimo Nurmi

Noh, olemmehan saaneet uuden Munchausenin. Menee jo Suomen sotahistoriakin ihan uusiksi.

Ei muuta kuin Finlandia-ehdokkaaksi.

kari iivari merenko

meitä oli Vietnamissa kaks lentäjää, Kososen Matti ja mä...muutatama sotahullu maavoimissa, vaan arvaatteko paljonko ramppas suomalaiststa kenraalikuntaa kuukausittain siellä silloin...? tokko voitte ees kuvitella

t. piiroinen

Mielenkiintoinen kirjoitus ja tärkeän asian esille otto Kuittiselta.

Täytyy muistaa että Suomen omaan maanpuolustusta ajateaan alas jotta jatkossa olisi enemmän voimavaroja näihin kansainvälisiin hyökkäystehtäviin.

Jatkosotaa on tässä yhteydessä turha käydä uudestaan. Nimittäin monen isänmaanystävän mielestä suomalaiset poliitikot ovat aina oikeassa sodan ja rauhan kysymyksissä, jopa monikansallisten koalitioiden osina.

Käyttäjän maunostranden kuva
Mauno Strandén

Jatkosotaa jos olisi käyty sitä kritisoivien tavalla, oltaisiin(jos ketä olisi jännyt elämään)luoteis Venäjää tai neukkua!
Suomella on aina sellaista porukkaa joka ei usko itseensä, vaan haluaa jonkun suuremman halttuun, silloin Neuvostoliittoon, nyt eu:n(osin vielä venäjällekin)!
Kun hallituksemme on olleet kyvyttömiä, niin kuin takavuosina,ne halusi antaa itsensä eu:n holhoukseen ja ennen kansalta kysymistä annettiin vääriä tietoja(olemme nettosaajia ym), nyt kerrotaan totuutena, että saamme eu tukea? Jos nykyinen tuki on eu tukea, niin minä kun noudan pankista tallettamaani rahaa, voin sanoa, että saan pankkitukea!
Onneksi pankki ei ota niin paljoa itselleen kuin eu, joka maksetuista rahoista ottaa 2/3 osaa itselleen ja määrittelee mitä "ripaskaa me tanssitaan"?

Käyttäjän pasanenehdolla kuva
Harri Pasanen

Olen aikaisemmin ollut sillä kannalla että Suomenkin on syytä olla mukana Afkanistanissa,nyttemmin olen kääntänyt takkini.

Taitaa olla parempi kun Suomi pysyy erossa kaikista tunkioista joita on ympäri palloa.

Parempi kun katkaisee diplimaattisuhteet moisiin mätäpesiin.
Näistä idioottimaista ei pidä myöskään ottaa pakolaisia,opetelkoon ratkomaan itse ongelmansa.
Muutaman koraanin polttamisesta riehaantuu koko sakki,miten tuollaista porukkaa kukaan viitsii katella.

Kirjoittajan arviot Suomalaisista tappajina,höpö,höpö.
Suomalaisilla on aina ollut niin huonot valtuudet,hädintuskin saavat itseään puolustaa.
Itsensä puolustamisestakin voi joutua oikeuteen vaikka se on tehty rauhanturvatehtävissä.

Kai Haavisto

Tuo Suomalaisten snipereiden ja muiden salaiset operaatiot ovat täyttä puppua. Kyllä Suomalaiset ovat siellä rauhaa turvaamassa rauhallisimmilla alueilla. Faktaa pöytään

Käyttäjän vpsainio kuva
Vesa-Pekka Sainio

En tiedä miksi en voi vastata ylläolevassa kommenttiketjussa Seppo Kirnun kirjoitukseen suoraan, joten pitää näköjään kirjoittaa erillinen kommentti.

"22.2.2012 20:45 seppo kirnu
t. nimimerkki "hyväuskoinen palvoja"
Voiko arvon hyväuskoisen oloinen palvoja (onko virhe? idolin palvojako vai palvelija) kertoa kantansa sionismiin ja ylipäätään uskontojen rooliin kolletiivisessa päätännässä. Ihan vain lyhyesti.
T. nimimerkki erkki"

Vastaus Sepolle. Etkö huomannut että käyttämäni nimimerkki oli sarkastinen vastaus Arhi Kuittiselle, joka yleisti perussuomalaisissa olevan paljon hyväuskoisia Soinia palvovia?

Lyhyesti kysymykseesi: Olen ateisti. Minulle kaikki uskonnot ovat samaa huuhaata riippumatta uskonnosta. Jos joku saa uskonnosta tyydytystä elämäänsä niin hyvä niin mutta ei niitä tulisi pakottaa ihmisille kuten Suomessa esim. salakavalasti tehdään mm. rippikoulun kautta. Niillä ei saisi olla minkään valtakunnan tekemistä poliittisissa ja yhteiskunnallisissa päätöksissä. Uskontojen pitäisi pysyä uskonkuntien sisäisenä harrustuksena. Suomessa ev-lut kirkon ja valtion suhde tulisi purkaa kaikilta osin.

seppo kirnu

"Niillä ei saisi olla minkään valtakunnan tekemistä poliittisissa ja yhteiskunnallisissa päätöksissä."

Selvä pyy. milloinkahan noin tapahtuu ja rajusti. Toivottavasti pian.

Näkemiin.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Tämän jutun perusteella Arhi Kuittisen uskottavuus loppui tyystin!

Aku Ankka

Kiinnostava blogi ja kiinnostava keskustelu.

Minusta asia on hirveän yksinkertainen - Suomella ja Afganistanin kansalla ei ole mitään syytä sotia toisiaan vastaan, joten suomalaisten palkkasotilaiden olisi poistuttava välittömästi ja Suomen valtiovallan olisi esitettävä syvä pahoittelu afganistanilaisille ja tarjottava jonkinlaista hyvitystä aiheuttamistaan vahingoista. Sen pituinen se.

Heikki Ylönen

Lyhyesti: Naivi ja yksisilmäinen avaus.

Käyttäjän karihopponen kuva
Kari Hopponen

Ottamatta varsinaisesti kantaa blogin väitteisiin ja huomioihin tähän sopinee jo aikoja sitten tekemäni huomio:

Afganistanissa olevista n 50 maan ISAF-sotilaista käytetään nimitystä "rauhanturvaaja" ainoastaan Suomessa ja täälläkin nimenomaan suomalaisista ISAF-sotilaista. Miksiköhän?

Tähän johtopäätökseen tulee, kun googlaa esim sanaparit Afghanistan fredsbevarare sekä Afhanistan peacekeeper. Hittejä tulee lähes pelkästään suomalaiseen mediaan ja viranomaisiin.

Muualla tunnustetaan, että Afganistanissa on sisällissota eikä rauhaa, jota turvata.

p.s. tosin olen ollut huomaavinani, että Hesari on viime aikoina vähentänyt rauhanturvaaja-termin käyttöä Afganistanin suomalassotilaista kirjoittaessaan, mutta Yle puhuu sisukkaasti aina rauhanturvaajista Afganistanissa.

Jari Jakonen

Amerikkalainen perustuslakituomioistuimen syyttäjä, kirjailija, kommentaattori ja blogisti Glenn Greenwald kuvailee tämän "rauhanturvaoperaation" luonnetta:

"... just imagine what would happen if a Muslim army invaded the U.S., violently occupied the country for more than a decade, in the process continuously killing American children and innocent adults, and then, outside of a prison camp it maintained where thousands of Americans were detained for years without charges and tortured, that Muslim army burned American flags — or a stack of bibles — in a garbage dump. Might we see some extremely angry protests breaking out from Americans against them? Would American pundits be denouncing those protesters as blinkered, primitive fanatics?"

http://www.salon.com/2012/02/26/the_causes_of_the_...

---

In November 2009, The Atlantic launched a new site, TheAtlanticWire.com, and named America's 50 most influential political pundits ("The Atlantic 50"). Greenwald was ranked #22 on the list.

In December, 2011, Business Insider named him one of the Politix 50: The Only Pundits You Need To Pay Attention To Between Now And The Election.

In January, 2012, the British political journal New Statesman named Greenwald one of America's Top 20 Progressives

http://en.wikipedia.org/wiki/Glenn_Greenwald

Käyttäjän raimas kuva
Raimo Nurmi

Jari Jakonen,

Titteliä,CVtä ja muuta tietoa tuli roppakaupalla. Se, että ko. henkilö on juutalainen oli jäänyt pois.

Siis missä mielessä ja minkä suhteen hän on pundiitti?

Ja Arhi Kuittiselle:

Kenraalin nimi ei vieläkään ole tullut selväksi useista pyynnöistä ja toivomuksista huolimatta.

Eikö kantti kestä?

Jari Jakonen

Editoin 27.2.2012 12:34 kommenttiani näin kiertoteitse: korvaan '"rauhanturvaoperaation"' kohdan 'Afganistanin sodan' sanoilla.

Pasi Tervonen

Ei Arhilla ole tässä mitään tosiallista faktaa taustalla. Säälittävä mustamaalaamisyritys, joka saavuttaa huvittavat piirteet siinä vaiheessa, kun Arhi huomaa, ettei hän kykenekään perustelemaan väitteitään millään tavalla.

Hän vain automaattisesti olettaa, että koska Suomella on maassa erikoisjoukkoja, tekevät he samoja tehtäviä kuin amerikkalaiset erikoisjoukotkin. Tosiasiassa suomalaisia erikoisjoukkojen miehiä ei edes ole käytetty erikoisjoukkotoimintaan, varsinkaan sellaiseen, joka tähtää suoranaiseen henkilöiden tappamiseen.

Tämä on samanlaista yleistämistä, kuin lukisi uutisista afgaanin räjäyttäneen autopommin ja toteaisi, että koska afgaaneja on Suomessa, räjäyttelevät he varmaan autopommeja täälläkin. Ja vielä suomalaisten verorahoilla.

Käyttäjän raimas kuva
Raimo Nurmi

Hyvä Pasi Tervonen,

paitsi en ole millään löytänyt tietoa siitä, että Suomella olisi Afganistanissa erikoisjoukkoja.

Sen sijaan on tiedossa, että Suomella on mukana pieni kriisinhallinta joukko yhteistyössä parin muun maan kanssa. Kriisinhallintajoukko EI ole erikoisjoukko. Se on juuri nimensä mukaisesti kriisinhallintajoukko.

Käyttäjän raimas kuva
Raimo Nurmi

Vielä Pasille:

Nimitys "amerikkalaisia erikoisjoukkoja" on oikein. Suuri osa niistä joukoista EI ole amerikkalaisen sotilasjohdon alaisia, vaan ovat yksityisten "sotafirmojen" palkkalistoilla. Nämä firmat ovat osake-yhtiöitä, siis amerikkalaisen lainsäädännön mukaisia.

Myöskään USA:n Armeijan joukkojen ja amerikkalaisten NATO-joukkojen väliin ei voi laittaa yhtäläisyysviivaa.

Arhi Kuittinen

Velkavankeuteen englantilaisille pankeille
pankkiirien kasinopelin takia,
hyvinvointivaltio alas
ja aseita pakkiin Naton mielistelyyn:

"Vai ettei kukaan tiedä mitään
- tässä on pöytäkirja ohjusten tilaamisesta

Puolustusvoimien tuorein hankinta on amerikkalainen superase Jassm, risteilyohjustyyppinen maataisteluohjus. Suomen ikääntyvästä Hornet-laivastohävittäjästä tehdään vanhetessaan pommikone.

”Päästäänpähän munimaan venäläisiin tukikohtiin, jos semmoinen tarve tulee”, perusteli eräs sinitakkinen kenraali, kun hanke pantiin vireille.

Suomi on kaupan myötä tosi kovassa klubissa. Yhdysvallat on myynyt ohjusta vain läheisimmille Nato- ja muille sotilasliittolaisilleen."

Todellinen poliittinen päätös hankinnasta on tehty ulko- ja turvallisuuspoliittisessa valiokunnassa joitakin viikkoja tai kuukausia sitten. Päätöstä ovat olleet tekemässä tänään tehtävänsä jättävä tasavallan presidentti Tarja Halonen sekä kaikkien hallituspuolueiden johtajat ja muutama muu avainministeri.

Toinen vaihtoehto on, että päätös on tehty viime kevätkesän hallitusneuvotteluissa.

Julkisuuteen ei ole tihkunut tietoa,
mitä hallituskumppanit ovat keskustelleet."

http://www.talouselama.fi/uutiset/vai+ettei+kukaan...

Arhi Kuittinen

"The Military Industrial Complex Has Got Us By The Throat!"

Jack Cafferty

http://www.youtube.com/watch?v=L78c8sLQqG4&feature...

Käyttäjän OPM kuva
Jani Virta

Missähän nämä suomalaiset "erikoisjoukkojen" tappajat on koulutettu. Itse olettaisin että hyvin monelle siellä palvelevalla on koulutuksena ihan normaalivarusmiespalvelu yhdistettynä "valmiusjoukkokoulutukseen".

Käsittääkseni Suomen puolustusvoimat kouluttaa hyvin pienessä määrässä huippukoulutettuja erikoisjoukkojen "tappajia". Ehkä jotkut sammakkosukeltajat ja tietyt laskuvarjojääkärien tiedustelijat ja tarkka-ampujat saavat tällaisen koulutuksen. Ja tuskin taso vastaa Yhdysvaltojen / Ison-Britannian erikoisjoukkojen koulutuksen tasoa. Itse väittäisin että Suomen puolustusvoimilla ei ole edes tarjota "Seek-and Destroy"-keikoille sopivia sotilaita kovinkaan montaa kappaletta. Saati että heitä olisi koulutettu siihen.

Ja jos tehdään Seek and Destroy-iskuja niin kyllä suomalaisia sotilaita tulisi useammin ruumisarkuissa kotimaahan. Tuskin tällaiset iskut ilman omia tappioita aina onnistuvat.

Arhi Kuittinen

Afghan shooting rampage not unusual-US Defence Secretary

US Defence Secretary Leon Panetta says that the shooting spree in which a US soldier killed 16 men, women and children "isn't the first and it probably won't...

http://www.youtube.com/watch?v=spOo5XOBt-M

Arhi Kuittinen

Drug money saved banks in global crisis, claims UN advisor

Afganistan on Euroopan huumekaupan keskus. Sodan aloittamisen jälkeen.

http://www.guardian.co.uk/global/2009/dec/13/drug-...

Jari Jakonen

Hamid Karzai's brother assassinated in southern Afghanistan.

Ahmed Wali Karzai, the powerful half-brother of the Afghan president Hamid Karzai, was killed at home by a security guard, has been accused of being a key figure in illegal opium trade.

http://www.guardian.co.uk/world/2011/jul/12/hamid-...

Arhi Kuittinen

Beatings, sexual abuse, electric shock:

US torture camps 'still operative'

A new report reveals that US forces continue to send detainees to prisons where torture is practiced, despite NATO's promise to suspend prison transfers last September.

http://rt.com/news/torture-afghanistan-prisoners-901/

Arhi Kuittinen

N.A.T.O. - Vanishing Silence remix -

http://www.youtube.com/watch?v=Bgp0XtqyVpg&feature...

J.K.Ihalainen and Sándor Vály

Arhi Kuittinen

Kokeneen sotakuvaajan mielestä Suomessa annetaan sodista liian siloiteltu kuva.

- Täällä julkaistavan kuvamateriaalin julkaisukynnys on todella korkea. Suomessa näkee aika kilttejä kuvia. Sota on tosi rumaa, haisee pahalle, eikä ole mukavaa katsottavaa. Jos ei tätä voida näyttää sellaisena kuin se on, niin ei ihmisten kuva sodasta muutu elokuvien antamasta kuvasta juuri miksikään, Meltio kritisoi.

http://ylex.yle.fi/uutiset/popuutiset/suomalainen-...

Arhi Kuittinen
Arhi Kuittinen

Ministerimme on hieman harhainen Facebook kirjoituksessaan:

"Tänään Brysselissä ISAF ministereiden Afganistan kokous, pohjoismaiden ministeritapaaminen ja muutama kahdenvälinen tapaaminen. Naisten aseman kautta määrittyy meidän jatkomme Afganistanissa." Erkki Tuomioja

ISAF joukot ja varsinkin ISAF:in salaiset iskujoukot ovat tuhonnet Afganistanin kehitysmahdollisuuksia ratkaisevasti ja vahvistaneet fundamentalisteja merkittävästi.

Arhi Kuittinen

Suomesta osallistuu ensi viikonvaihteessa Chicagossa 20-21.05.2012 pidettävään Naton huippukokoukseen tasavallan presidentti Sauli Niinistö, ulkoministeri Erkki Tuomioja ja puolustusministeri Stefan Wallin.

http://sjphki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/106062-suom...

Arhi Kuittinen

Ulkoministeri:

'Suomen NATO-asema vahvistuu - kriittistä keskustelua ei käydä'

http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=2&id=3775

Arhi Kuittinen

In recent months, FBI agents have arrested suspects who were planning a range of terrorist attacks, from shooting Stinger missiles at military aircraft to driving vanloads of explosives into crowded events. But these amazing cases might not have ever been made if the FBI itself wasn't themselves planning the attacks.

A number of these cases were profiled recently in a New York Times op-ed column, which noted that the so-called plots were devised by an agency that seems to be operating as if the nation is so devoid of legitimate threats that it needs to manufacture some in order to seem relevant.

Withstanding legal scrutiny, but still questionable

http://www.naturalnews.com/035849_domestic_terror_...

Arhi Kuittinen

The invasion of Afghanistan had been planned long before 9/11 to be a base in a future war with China and for an oil pipeline from the Caspian Sea to the Indian Ocean; it needed only an irrefutable pretext.

http://blog.transnational.org/2012/08/the-nordic-c...

Arhi Kuittinen
Arhi Kuittinen
Arhi Kuittinen

"Haglund ehdotti Islannin ilmavalvontaa Ruotsin-vierailullaan"

http://uutisvirta.fi/uutiset/4260213-haglund-ehdot...

Siis Suomi on lobbaamassa Ruotsia NATO-yhteistyöhön suojelemaan NATO-maata?

Voimmeko olla selvemmin NATOssa, Naton juoksupoikana.

Suomalaiset kenraalit ja poliitikot uskovat kuin vuonna 1939, että Saksa on Suomen puolella "aatteellisesti", tapahtui mitä tapahtui - vaikka Saksa myi Suomen Neuvostoliitolle Ribbentrop-sopimuksessa.

Hyväuskoisten ja vähä-älyisten oikeisto-Suomi.

Surullista että ihmiset eivät ymmärrä Suomen Nato-historiasta perusteita.

Itse "YYA"- Kekkonen vei Suomen Natoon avaamalla suorat linjat Natolle ja CIA:lle Suomen tutkaverkostoon sekä luovuttamalla SUPOn ja armeijan tiedustelupalvelun tietoja mm. "epäilyttävistä" ja poliittisesti leimatuista yksityisihmisistä kaikille Amerikan ystävädiktatuurimaillekin tätä kautta perustuslakia huoletta rikkoen.

Suomi on sodassa, vaikka media ei kerrokaan suomalaisten tappamista ihmisistä Afganistanin sodassa.

Tero Siltanen

On aina hienoa huomata ettei kaikki elä YLE mailmassa. Harmi että heränneitä on liian vähän eikä massat ehdi tarpeeksi heräämään ennen kuin uusi mailman järjestys fasisti koneisto on valmis. Kannattaa silti kaikkensa jokaisen tehdä nyt ennen kuin huomaamme elävämme Kiinassa. Sen jälkeen on kaikki jo myöhäistä. Lastemme puolesta ja heidän lastensa puolesta esim minä en voi olla hiljaa. Kukin voi miettiä mikä oli tilanne suomessa 25 vuotta sitten mieti mikä tilanne on nyt ja kuvittele mikä on tilanne 25 vuoden päästä. Loppuyhteenveto suomen kansa on kuseessa ja suomi on myyty meidän korkeasti arvostamien poliittisten päättäjien toimesta. Tuossa lopussa oli hieman huumoria mukana.

Arhi Kuittinen

Puolustusministeriö kiistää Suomen olevan sodassa Afganistanissa

Ulkopoliittisen instituutin tutkija Charly Salonius-Pasternak sanoi eilen Uuden Suomen haastattelussa Suomen olevan sodassa Afganistanissa.

http://yle.fi/uutiset/puolustusministerio_kiistaa_...

Arhi Kuittinen

Afganistanissa suomalaisia sotilaita lähetetään yhä sotilaallisimpiin ja operatiivisiin iskutehtäviin kuin Vietnamin sodan tyyliin - kenraalien tiedotteissa valehdellaan selvästi.

"Wardakin maakuntaan olisin halunnut sen takia, että tiesin siellä työskentelevän joukon suomalaisia Isaf-sotilaita. Utin jääkäreiden erikoisjoukko oli siellä kouluttamassa afganistanilaisia poliiseja.
Tieto ei ollut peräisin Puolustusvoimilta... "

http://www.hs.fi/ulkomaat/a1305737789688?jako=0451...

ja

HS: USA:n maavoimien erikoisjoukko tällä hetkellä Suomessa

Vuoden aikana Suomi on ollut mukana Nato-harjoituksissa kuin vanha natomaa.

Politikkomme valehtelevat meille sotilaallisesta "sitoutumattomuudesta".

Demokratia on kokee Suomessa monia vallankaappauksen eri vaiheita.

Salaamista ja valehtelua.

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-128854439283...

Toimituksen poiminnat