Kulttuurikritiikkiä - Arhi Kuittinen Kulttuurikritiikkiä - suomettumisen pitkä varjo pelokkaiden maassa

Kaikki blogit puheenaiheesta Euroopan vakausmekanismi

Kreikka on pedon vatsassa

Tänään myönnettiin Kreikalle uusi 8,5 miljardin euron lainaerä. Mediassakin kuumoteltujen neuvottelujen jälkeen päädyttiin siihen että päätettiin "auttaa" kreikkalaisia. Auttaminen kuitenkin on totaalisen väärä sana. Rahaa ei nimittäin lainattu kreikkalaisten auttamiseen kuten työpaikkojen luomiseen, yhteiskunnan tukiverkon vahvistamiseen tai yhteiskunnan kehittämiseen ylipäätään, vaan edellisten lainojen takaisin maksamiseen.

Laupias samarialaisuus epävakaassa taloustilanteessa

Kuvitelkaa keskituloisen lapsiperheen vanhemmat, joille joka kuun palkkatuloista heidän mielestään ehdoton menoerä on 15 % vapaaehtoisiin lahjoituksiin asuinkunnan sosiaalitoimelle, WWF:lle, UNICEFille, Amnestylle, kirkon ulkomaanapuun, Pelastusarmeijalle jne. Omat lapset saavat toki murua rinnan alle ja kulkevat jonkinlaisissa vaatteissa, mutteivat saa niin laadukasta hoivaa kuin mihin vanhempien tulotasolla olisi mahdollisuus, jos he jättäisivät humanitaarisen intoilunsa vähemmälle.

Suomen vaalitulos herättää huolta Euroopassa

Jälleen kerran Euroopassa ollaan huolissaan Suomen vaalituloksesta. Historia toistaa itseään, sillä myös tällä kertaa äänestystuloksen pelätään vaikuttavan tulevaisuuden tukipakettien kohtaloon.

Saksan liittokansleri Angela Merkel ilmoittikin jo viime vuonna kokoomuksen olleen hänen mieluisin yhteistyökumppaninsa. Jokainen voi itsekseen pohtia, että mistä tämä oikein johtuisi.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä