Kulttuurikritiikkiä - Arhi Kuittinen Kulttuurikritiikkiä - suomettumisen pitkä varjo pelokkaiden maassa

Kaikki blogit puheenaiheesta Ilkka-Yhtymä Oyj

Alta viitisen pinnaa

Luin sunnuntain Ilkan. Perus-Ilkka 48 tabloid-sivulla A- ja B-osioon jaettuna. Vanhana broadsheet-koolla siis 24 sivua. Kevyen oloinen siis sunnuntainumeroksi. Yleisöpalstalla kaksi tuumausta lukijoilta pääkirjoituksen ja päätoimittajan kolumnin lisäksi. Laihuudessaan takavuosien maanantaitasoa.

Kuuden viikon muodonmuutos

Monivuotinen harrastukseni, mediamaailman eri virtausten seuraaminen, sai taasen uutta hämmästeltävää vajaa viikko sitten. Ilkka-Yhtymä Oyj otti ja antoi tulosvaroituksen toista kvartaalia ajatellen. Alaspäin kuulemma syöksytään eritoten ilmoitustulojen suhteen ja nettimainonta ei tietenkään riitä korvaamaan printtimainonnan laskua – asia josta olen jo vuosia varoitellut.

Ilkka-Yhtymän siemenperunat vähenee ja johtoryhmä laajenee

Ilkka-Yhtymä Oyj:lä on hätä. Hätä isolla H:la ja lihavoituna ja alleviivattuna. Köyhän kotimaisen uutisviikon merkittävin uutinen lienee mediapuolelta ainakin tässä.

4.11 2016

Otsikossa on päivämäärä, milloin kellot lyö Ilkka-Yhtymä Oyj:le. Tuolloin laukeaa suursijoittaja Kai Mäkelän omistaman sijoitusyhtiö Oy Herttaässä Ab:n vaihtovelkakirjalaina Ilkka-Yhtymän kauppoihin (kaupan kuvaus kohdasta ”Konsernin tase ja rahoitus”).

Ilkka-Yhtymän siemenperunoiden myynnin ketjureaktio

Etelä-Pohjanmaalla on pari sellaista asiaa, mistä halutaan pitää kiinni kaikin keinoin. Toinen on ihan Ilkka-Yhtymä Oyj, joka kustantaa Ilkkaa ja Pohjalaista sekä nippua paikallislehtiä. Toinen on Anvia Oyj, paikallinen puhelinyhtiö, joka tarjoaa myös nettiyhteyksiä ja kanavapaketteja sun muuta ICT-palvelua.

Odotetut yt-neuvottelut

Ilkka-Yhtymä Oyj:lä on taas vaihteeksi yt:t. Kun toimitukset on kaiketi prässätty niin tiiviiseen kasaan, että löysää ei enää ole, on aika kääntää katse yhtiössä toisaalle.

Yt-neuvotteluiden ylivoimaisesti ikävin puoli on se, että vaikka siinä tehdään hengissä pysymisen kannalta aivan välttämätön, eli pistetään väkeä maantielle, se aiheuttaa itseään ruokkivan ilmiön helposti.  Kun osaavaa henkilökuntaa pannaan pellolle, yrityksen ydintoiminta rapautuu.

Maakuntalehtien kujanjuoksu

Talouselämä julkaisi hiljan vähemmän mairittelevan uutisen Ilkka-Yhtymän tilasta. Sijoittajat kuulemma karttavat Ilkka-Yhtymää ja osakekurssi matelee sekä surkea sijoitus Alma Mediaan rassaa tasetta. Odotettavissa omistuksien alaskirjauksia ja yhdet yt-neuvottelut mahdollisesti, mikä tietysti omalla tavallaan syventää kierrettä.

Pian osakeostoksille Ilkka-Yhtymän suuntaan

Jos ylimääräistä löytyy taskun pohjilta, annan hyvän vinkin. 

Melko varmasti seuraavassa tai sitä seuraavassa Ilkka-Yhtymä Oyj:n osavuosikatsauksessa tehdään väistämätön eli alaskirjataan Alma Median osakkeiden arvo reaalihintaan. Pudotusta on tarjolla siinä 40 miljoonaa euroa. 

Kun tappiokierre syvenee

Tästä alkaa tulla totta puhuen jo ikävä tapa. Taas jälleen kerran saan näyttää aivan kestämättömiä lukuja Ilkka-Yhtymä Oyj:n osavuosikatsauksesta

Luvut ovat edelleen aivan päin prinkkalaa. Kaikki tulosta ja omavaraisuutta kuvaavat luvut ovat johdonmukaisesti alaspäin verrattuna edelliseen osavuosikatsaukseen. Täältä löytyy alkuvuoden katsaus.

Eräiden yt-neuvottelujen päätös

Ilkka-Yhtymä sai yt-neuvottelut päätökseen. Tiedote asiasta oli lyhyt ja karu. Väkeä maantielle osa-aikaistamalla, eläkejärjestelyin sekä lomautuksia vielä lisänä. Koko yt-neuvotteluiden peruspaletti siis käytössä.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä