Kulttuurikritiikkiä - Arhi Kuittinen Kulttuurikritiikkiä - suomettumisen pitkä varjo pelokkaiden maassa

Kaikki blogit puheenaiheesta Kirkon anteeksipyyntö

Väärästä asiasta anteeksipyyntö

Arkkipiispa Kari Mäkinen leikki tulella Porissa Suomi-areenalla pyytämällä homoseksuaaleilta anteeksi niin kirkon kuin yhteiskunnankin julmaa kohtelua menneillä vuosikymmenillä. 

Suoraviivainen ja kainostelematon anteeksipyyntö ja sillä siisti. Harvinaisen rohkea ulostulo noinkin korkeassa virassa olevalta uskonnolliselta johtajalta.

Milloin arkkipiispa Vikström pyytää anteeksi?

 

Kirkonmiehet Suomessa ja ulkomailla ovat ryhtyneet pyytelemään julkisesti anteeksi. Suomessa arkkipiispa Mäkinen pyysi kirkon puolesta anteeksi seksuaalivähemmistöjen kohtelua. Koko kansakunnan kohtelua hän ei pyytänyt anteeksi.

”Julmaa”, sanoi arkkipiispa Mäkinen, ”Anteeksi”

Arkkipiispa Kari Mäkinen teki maanantaina 14.7.  Suomi- Areenassa jotain sellaista, joka mykisti ihmetyksestä koko Suomen kristikansan: hänen yksipuoleinen, hyvin yksiviivainen kannanottonsa homojen, seksuaalivähemmistöjen puolesta – samalla mielikuvaannollisesti viitaten myös pian eduskunnassa vielä eteen tulevan sukupuolineutraalin avioliittolain käsittelyn tietyn päätöksellisyyden suuntaan – löi meitä kristittyjä evl. kirkon jäseniä yksinkertaisesti ns. Raamatulla päähän – moksista.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä