Kulttuurikritiikkiä - Arhi Kuittinen Kulttuurikritiikkiä - suomettumisen pitkä varjo pelokkaiden maassa

Kaikki blogit puheenaiheesta Kodittomuus

Kun hyväosaiselta pääsi freudilainen lipsahdus

Keskustalainen Oulun kaupunginvaltuutettu Riikka Moilanen kuvaili Oulun kaupunginvaltuuston kokouksessa maanantaina 10.9.2018 syrjäytyneitä ihmisiä ihmisroskaksi.

Kukapa olisi arvannut

Kukapa olisi arvannut.

Reilu kymmenen vuotta sitten Suomi päätti, että jokainen suomalainen ansaitsee oman kodin. Tästä innostuneena silloinen asuntoministeri Jan Vapaavuori (kok.) asetti ”neljä viisasta miestä” ratkomaan pitkäaikaisasunnottomuutta.

Koolle kutsuttiin Piispa Eero Huovinen, Helsingin sosiaalijohtaja Paavo Voutilainen, Y-säätiön silloinen toimitusjohtaja Hannu Puttonen ja kansalaisaktivisti Ilkka Taipale. Ryhmän sihteerinä toimi Juha Kaakinen.

Sisäinen kauneus / Kodittomuudesta

Vietän paljon aikaani kotona. Harrastan sisäilyä. Kykenen ymmärtämään "The Big Bang Theoryn" Sheldonia joka kysyy "If outside is so good, why has mankind spent thousands of years trying to perfect inside?" (Jos ulkona on niin mahtavaista, niin miksi ihmiset ovat täydellistäneet sisätiloja possuisen kauan.)

Kodittomat ansaitsevat mahdollisuuden

Suomalainen yhteiskunta on rikkaampi kuin koskaan. Vaikka elämme pitkittyneessä taantumassa, niin moni työssäkäyvä voi hyvin. Emme näe ympärillä tapahtuvaa kärsimystä, koska olemme luoneet ympärillemme kiillotetun lasikuplan. Suurien kaupunkien keskustoissa nähdään kesäisin joukoittain humalaisia laitapuolenkulkijoita. Kodittomien määrää on saatu laskettua täällä Tampereella viime vuosina, kun vuonna 2009 heitä oli 406 kappaletta, on heitä tällä hetkellä noin 300 kappaletta.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä