Kulttuurikritiikkiä - Arhi Kuittinen Kulttuurikritiikkiä - suomettumisen pitkä varjo pelokkaiden maassa

Kaikki blogit puheenaiheesta Monikulttuurisuusaate

Kristinusko ja islam V: Islamin valkopesua ja kristinuskon mustamaalausta

Helsingin Sanomat on valtionmedian tavoin panostanut islamin valkopesuun ja kristinuskon mustamaalaukseen. Strategiaan on kuulunut kristinuskon ja islamin välisten erojen kieltäminen tai vähättely. Vähemmän kunniakkaat perinteet valtaeliitin poliittisessa peesaamisessa ulottuvat suomettuneisuuden ajalle asti.

Olli Immosta syytetään vaan ei tiedetä edes mistä

Kansanedustaja Immosen paatoksellista fb-päivitystä sarjakauhisteltaessa on tyystin unohdettu kysyä, mikä siinä itsessään väärin tai mahdollisesti jopa rikollista oli. Poliittiset vastustajat toki ottavat kopin moisista päivityksistä - se Immosen olisi toki kannattanut paremmin huomioida, jos ajattelee edustamansa puolueen verraten vaikeaa asemaa puoluekartalla.

Ohipuhumisesta määrittelyyn: monikulttuurisuus

Olli Immosen tapaus osoitti, että ihmisillä on kova tarve kiihkoilla, tuomita ja pahoittaa mielensä – ja kaikki tämä varmistamatta ensin, puhuvatko osapuolet edes samasta asiasta. Olli Immosen vastustuksen kohde "multiculturalism" on eri tulkitsijoille merkinnyt täysin eri asioita:

Tapaus Olli Immonen ja yliampujat

Taas on äänekäs mielensäpahoittajien kansanosa kehittänyt joukkohysterian erään perussuomalaisen kansanedustajien sanomisista. Mitä hirveän pahaa Olli Immonen todellisuudessa sanoi?

Monikulttuurisuuspropagandaa nuorille

Allianssi ry on on nuorisotyön palvelu- ja vaikuttajajärjestö, joka on virallisesti poliittisesti sitoutumaton nuorten edunvalvontajärjestö. Järjestön toiminta on melko hintavaa (2,5 miljoonaa euroa/vuosi) ja toiminta rahoitetaan valtaosin veronmaksajien sekä Veikkauksen rahoilla.

Allianssi ry kuuluu kuitenkin jäsenyyden kautta useaan varsin poliittisesti sitoutuneeseen järjestöön, kuten nationalismia vastustavaan Unitediin ja EU:n kehitysyhteistyötä ajavaan Kehys ry:seen.

Ruotsin tie ”moraaliseksi suurvallaksi”

Ruotsi ei ole ollut sodassa 200 vuoteen. Se on pysynyt sotien ulkopuolella osittain hyvän onnensa takia ja osittain tietoisesti harjoitetun reaalipolitiikan perusteella.  Ruotsi pysyi ensimmäisen maailmansodan ulkopuolella ja toisessa maailmansodassa maa esti talvisodan sodankäynnin leviämisen omalla maaperälleen sillä, että se painosti Suomen tekemään rauhan Neuvostoliiton kanssa.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä