Kulttuurikritiikkiä - Arhi Kuittinen Kulttuurikritiikkiä - suomettumisen pitkä varjo pelokkaiden maassa

Kaikki blogit puheenaiheesta Psykologinen etäisyys

SuomiAreena tuulivoimamelusta - nosebo -efekti

”The Falmouth selectmen decided Monday not to appeal a judge’s determination that Wind 1 and its younger sibling, Wind 2, are a nuisance and must be shut down. This essentially marks the end of the two turbines in town.”

Pelko tarttuu, maasta maahan

Olen pelännyt maailmantilannetta kerran aiemmin elämässäni. Olin teini-ikäinen kun ydinsodan uhka oli todellinen. Kylmän sodan aika varjosti jonkin verran lapsuuttani, mutten muista kuitenkaan pelänneeni silloin. Sen sijaan pelkäsin Persianlahden sodan laajenemista 1990-luvun alussa, aivan oikeasti. Epävarmuus ja -tietoisuus vaivasivat useita luokkatovereitani. Ehkä ydinsodan uhka oli todellinen, kun olin liian nuori tai lähipiirissäni siihen ei uskottu niin vahvasti kuin Persianlahden sodan laajenemiseen. En tiedä.

Eettinen kuluttaminen mahdotonta

Kuka tahansa psykologi osaa kertoa, että psykologisen etäisyyden kasvattaminen aiheuttaa epäeettisen kuluttamisen sataprosenttisella varmuudella. Se, että vaaditaan ihmistä ylittämään tältä osin lajityypillinen kapasiteetti on yhtä järkevä vaatimus kuin kommunistien maailmanlaajuisen solidaarisuuden vaade.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä