Kulttuurikritiikkiä - Arhi Kuittinen Kulttuurikritiikkiä - suomettumisen pitkä varjo pelokkaiden maassa

Kaikki blogit puheenaiheesta Sanoma

Paska iski tuulettimeen?

Otsikko on kopio Uuden Suomen päätoimittaja Markku Huuskon blogista, jossa hän käsittelee maamme työttömyyttä.

Lama vain jatkuu ja sen myötä työttömyys paisuu, vaikka esimerkiksi Jyrki Katainen pääministerinä kolmisen vuotta sitten totesi, että "nyt on saatu niskalenkki markkinavoimista".

Todellakin. Parin vaalikauden ajan hallitukset ja hallituspuolueet ovat eläneet katteettoman toiveajattelun sumussa.

Onneksi nykyinen hallitus yrittää pelastaa mitä pelastettavissa on. Tehtävä on kuitenkin todella vaikea.

Suomi tarvitsee monipuolisen Ylen

Suomalainen kaupallinen media vaeltaa murheen laaksossa. Sanomalehdet ja kaupalliset tv-kanavat ovat joutuneet vähentämään väkeä ja yt-neuvotteluista on tullut mediatalojen arkipäivää.

Lehdistön vaikeuksiin on monta syytä. Tärkein on digitalisaatio, mikä on johtanut mediatalojen kustannusrakenteiden muutokseen. Kansalaiset ovat oppineet saamaan uutiset ja myös osan viihteestä verkosta ilmaiseksi.

Pian rytisee mediakentällä

Kovasti on merkkejä ilmassa, että mediakentällä tapahtuu reilunpuoleisia fuusioita. Otetaanpa muutamia ajan kuvia tarkasteltavaksi. 

1) Ilkka-Yhtymä Oyj pitää yllä keinotekoista tasearvoa kirjanpidossaan lain sallimin keinoin väittämällä suurimman sijoituksensa Alma Median arvon aivan toisena kuin mitä se on. Mikäli tasearvo korjattaisiin oikeisiin lukuun, velkaantumisaste pyöreästi kaksinkertaistuisi ja Ilkka-Yhtymän osake tulisi alas ja lujaa.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä