Kulttuurikritiikkiä - Arhi Kuittinen Kulttuurikritiikkiä - suomettumisen pitkä varjo pelokkaiden maassa

Kaikki blogit puheenaiheesta Suomen alkoholilaki ja verotus

Alkoholin matkustajamaahantuonti

Seurasin suorana uuden alkoholilain lähetekeskustelua eduskunnasta. Siellä toistui väite siitä, että Viron tuonti on vähentynyt Viron toistuvien veronkorotusten takia. ja vähenee edelleen tulevien korotusten johdosta. Näin syntyisi myös tilaa alkoholiveronkorotuksille myös Suomessa. Kukaan ei maininnut sanallakaan sitä, että alkoholin hakumatkat vain ovat tulleet vähän pitemmiksi.

Virosta verrokkimaa alkoholilain uudistukseen

Piipahdin viikonloppuna Tallinnassa. Kaupunki on ennestää tuttu sillä olen lomaillut ja opiskellut siellä ja olen käynyt perussuomalaisilla viinarallimatkoilla. Vierailin Telliskiven hipsterikaupunginosassa jossa järjestettiin upeat katuruokafestarit entisen teollisuusalueen puitteissa. Päällimäiset huomiot: Tapahtuman sisäänpääsy maksoi euron. Ja vaikka Suomessa on paljon myös ilmaistapahtumia voitaisi verrokki tapahtumana pitää erästä Suvilahdessa järjestettyä tapahtumaa jonka ennakkoliput maksoi jo 10€.

THL:n mielenkiintoinen otsikointi romuttaa tutkimuksen puolueettomuuden

”Puolueeton” THL uutisoi tänään suuresti mm. sosiaalisessa mediassa: ”Kansa ei toivo väljempää alkoholipolitiikkaa”. Uutisointi liittyi juuri valmistuneeseen väestön alkoholipoliittisia mielipiteitä mittaavaan mielipidetiedusteluun. Tutkimuksen toteutti TNS Gallup Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ja Alkon toimeksiannosta. Luettuani tutkimustulokset totuudenmukaisempi otsikko olisi mielestäni: ”Ainoastaan 10% suomalaisista haluaisi tiukentaa nykyistä alkoholipolitiikkaa. Tämä on vähemmän kuin koskaan ennen, sitten vuoden 1995”.

Kansantajuinen purkautuminen alkoholilainsäädännöstä

Tämän kirjoitin Facebookissa sivulleni https://www.facebook.com/mnerve ja nyt olen editoinut sen yhdeksi kirjoitukseksi tänne.

 

Nyt puhutaan sitten alkoholista.

 

Keskusta keskikaljalla, rakko ja pää täynnä keskusta...

Taitaa syntyä keskustelu, Keskusta keskikaljalla, rakko ja pää täynnä keskusta... Keskusta pettää aina, menkää keskusta kuselle ja laskekaa päästä asti!

Keskustan keskiolutlinjaus edelleen kuohuttaa kaljalasia ja horjuttaa talouslogiikkaa.

Mieluummin oluen ja viinojen hinta  pitäisi laskea Viron tasolle niin rahat jäisi Suomen kansantalouden käyttöön.
Suomeen tuotiin 78 miljoonaa litraa matkatavarana, se jättäisi rahaa Suomeen 120 miljoonaa euoroa. Lisäksi rahaa kuluu laivalippuun, hotelleihin ja ravintoloihin ym.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä