Kulttuurikritiikkiä - Arhi Kuittinen Kulttuurikritiikkiä - suomettumisen pitkä varjo pelokkaiden maassa

Kaikki blogit puheenaiheesta Suojeluskunta

Paikalliset rauhansopimukset ja muu sopuilu Suomessa ennen vuoden 1918 sotaa

Paikalliset rauhansopimukset Suomessa ennen vuoden 1918 sotatoimia

Rauhantyötä sotaan puhkeamista vartoovan kansakunnan marginaaleissa

*

Kansa jakautui kahtia.  Näin tavataan sanoa kun puhutaan vuoden 1918 kapinasta, - millä ikinä nimellä sitä sitten kutsutaankin.  Ikään kuin kansakunnan aivot olisivat haljenneet keskeltä kahtia, ja sitten nämä osapuolet vain alkoivat ampua toisiaan.

Aivan näin pelkistetty ei tilanne kuitenkaan ollut.

MOT: Oikeus omaan rynkkyyn - kodinturvajoukot

Osattiinko MOT-ohjelmassa kysyä oikeat kysymykset? Minua jäi kaivamaan varsinainen motiivi, sille että "rynkky" haluttiin viedä kotiin. Vastauksena oli "...että on turha hidastaa liikkekannalle-panoa".
Mitähän jos vasemmisto alkaisi myös puuhaamaan tällaista vastaavaa "...jotta ehdittäisiin ajoissa rintamalle"-zydeeniä.

Suojeluskunnat Suomen maassa järjestystä vaatii!

Tänään Suomen poliisijärjestöjen liitto järjesti näyttävän mielenilmausmarssin Helsingissä. Mukana oman arvion mukaan oli jopa tuhat jäsentä. En tiedä tapausta, jossa poliisin olisi ollut tarve nousta takajaloilleen vastaavalla tavalla. Se kertoo viestiä siitä miten istuva ja edesmenneetkin hallitukset ovat onnistuneet työssään – eivät ole.

Ruotsi nousee eikä PISA-tulokset sitä haittaa

Mitä PISA-tulokset vaikuttavat Ruotsiin?

  Ei mitään. 

 

Kun ruotsalaisilla on hyvä small talk ja Euroopan tehokkain valtiojohtoinen markkinointieetos pienyritystenkin turvaksi ja saunakin on varastettu helposti Ruotsin teollisuudeksi Aasian markkinoille, niin se maa jatkaa vain nousua ja palkkaa kohta taas suomalaisia ja norjalaisia käytännön hommiin halvalla Ruotsia nostamaan.

 

"Yönpyövelit" - Suojeluskunnat

Turvallisuuden tunne on korkealla arvostushierarkiassamme. Vain jano, nälkä ja aktiiveilla lisääntymishalut ylittävät turvallisuuden tunteen kaipuun - rakkaus on osa turvallista elämää. Turvattomuus lisääntyy arkitavallisten ihmisten keskuudessa – poliisien palvelut keskittyvät keskuksiin ja syrjäseudut autioituvat ”sinivuokoista”. 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä