Kulttuurikritiikkiä - Arhi Kuittinen Kulttuurikritiikkiä - suomettumisen pitkä varjo pelokkaiden maassa

Kaikki blogit puheenaiheesta Tukipakettipolitiikka

Laupias samarialaisuus epävakaassa taloustilanteessa

Kuvitelkaa keskituloisen lapsiperheen vanhemmat, joille joka kuun palkkatuloista heidän mielestään ehdoton menoerä on 15 % vapaaehtoisiin lahjoituksiin asuinkunnan sosiaalitoimelle, WWF:lle, UNICEFille, Amnestylle, kirkon ulkomaanapuun, Pelastusarmeijalle jne. Omat lapset saavat toki murua rinnan alle ja kulkevat jonkinlaisissa vaatteissa, mutteivat saa niin laadukasta hoivaa kuin mihin vanhempien tulotasolla olisi mahdollisuus, jos he jättäisivät humanitaarisen intoilunsa vähemmälle.

Olli Rehn Ukrainaa "pelastamassa"

Ihan normaalia EU-touhua. Ukrainan valuuttareservit ovat ilmeisesti lähes loppu, ehkä jo alle kymmenen miljardin dollaria - en yllättyisi, jos kuukauden tai kahden sisällä reservit olisivat alle viiden miljardin.

Ukraina tarvitsee olemassaoleviensa velkojen hoitamiseen tämän vuoden aikana n. 13 miljardia dollaria. Jos tuon verran ei lainata, Ukrainan ulkomaisille velkojille jää lusikka käteen.

Keskusta piilottelee maataloustukien leikkauslinjaa.

Keskustan Olli Rehn ja Timo Laaninen valittelivat äskettäin että ALDe:n linjauksista on liikkunut nettikeskusteluissa vanhentunutta tietoa. Samalla tuotiin esiin että ALDe ei halua unionin takertuvan lillukanvarsiin. Suomea hyvin olennaisesti koskeva lillukanvarsiasia on kuitenkin maataloustukien leikkaukset. Niistä keskustalaiset ovat olleet hiiren hiljaa.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä