*

Kulttuurikritiikkiä - Arhi Kuittinen Kulttuurikritiikkiä - suomettumisen pitkä varjo pelokkaiden maassa

Kulttuuri

Kukas sitten siivoaa?

Raamatun ehdottomasti ärsyttävin kohta on tarina Martasta ja Mariasta.

Siinä Marttaa harmittaa, että Maria lusmuilee opetuslasten kanssa kuuntelemassa Jeesusta ja jättää vieraslaumasta huolehtimisen siskolleen. Yllättäen Jeesus asettuu Marian puolelle:

”Martta, Martta, sinä huolehdit ja hätäilet niin monista asioista. Vain yksi on tarpeen. Maria on valinnut hyvän osan, eikä sitä oteta häneltä pois.”

Ihan hyvä aika olla nainen ja pelialalla

Saara Huttusen Huono aika olla nainen -kirjoitukselle vastineeksi listaa naisista, joista kannattaisi puhua, kun puhutaan naisista pelialalla:

Carol Shawia pidetään ensimmäisenä naisvideopelisuunnittelijana tehtyään julkaisemattoman Polo pelin vuonna 1978 ja julkaistun 3-D Tic-Tac-Toe pelin vuonna 1979. Activisionilla hän ohjelmoi parhaiten tunnetun pelinsä River Raidin.

Huono aika olla nainen

Suomalainen media on viimepäivät jauhanut käytetyistä ja uusista lastenrattaista, mutta huomioni on kiinnittänyt verkossa puhuttavat aiheet: Zoe Quinnin ajojahti eli "Quinnspiracy", Feminist frequency-sivuston Anita Sarkeesianin uhkailu ja kotoa-ajo, ja The Fappening eli Jennifer Law

Näkyykö sankareita?

Sankari eroaa niin sanotusta tavallisesta ihmisestä poikkeuksellisten kykyjensä, onnensa tai rohkeutensa vuoksi, joiden avulla hän yltää sankarillisiin tekoihin. Rohkeus on uskallusta tehdä asioita välittämättä pelosta, kivusta, vaarasta, epävarmuudesta tai pelottelusta.

Kulttuurin opetus, ja näytelmät, please, takaisin kouluihin

Onhan mielenkiintoista, että nuorikin ihminen perustaa arvonsa ulkoisiin asioihin.

 

Ihminen on köyhä monesta syystä, ja on monenlaista köyhyyttä !

 

Nykyisin ilmenee eniten sitä mielen köyhyyttä. Tässä osa elämän näytelmästä.

 

Yksin oot sinä ihminen

Elokuvan voi tehdä niin, että pyrkii saamaan salin täyteen ihmisiä väkisin viihdytettäväksi tai sitten voi pyrkiä tekemään elokuvan, jolla on sanottavaa. Salpa on vaikea, haastava ja vaikuttava. Lisäksi se herättää kysymyksiä siitä, miksi asiat ovat kuten ovat.

Kun tieto on liikaa

Kun tieto saa yhteiskunnassa liiallisen valta-aseman, satumetsän olemassaolo vaarantuu.

Elämme ylenpalttisessa informaatiotulvassa. Tuosta asiasta ei ole yksilölle haittaa, jos tiedon pänttäämiseen ja osaamisen velvoitukseen ei liittyisi painostusta.

Onko yhteiskunnastamme tullut niin tietovoittoinen, että normaali opetus ja koulunkäynti ei riitä, vaan opetuksen tasoa ja oppimisvelvoitteen täyttymistä oppilaan osalta täytyy mitata tieteellisesti niin, että osaamisvelvoite on määritetty kasvavaksi käyräksi.

"Sota" ja sen synty kaikilla tasoilla.

Miksi ihmeessä aina jossakinpäin nahistellaan keskenään, jopa soditaan.  Aina.  Kaukoidässä on ideologia -ja valtataisteluja.  Energiasotia, etupiirierimielisyyksiä, heimokahinoita ja ties mitä.

Oikeamielisyys kunniaan!

Luettuani useita artikkeleita tällä foorumilla, olen havainnut useimmista niistä käyvän ilmi, että kirjoittaja vaatii oikeamielistä suhtautumista meitä kohtaan niiltä yhteiskuntamme vaikuttajilta, joilla on valta päättää puolestamme. Monet kirjoitukset ovat pelkkää politikointia ja pyrkimystä kalastella ääniä. Myös muita motiiveja olen kirjoituksissa ollut havaitsevinani.

 

On toki hyvä keskustella ja kertoa mielipiteistä, olivatpa ne omia tai lainattuja, etenkin jos ne ovat todella rakennukseksi ja hyödyksi.

 

Julkaise syötteitä