*

Kulttuurikritiikkiä - Arhi Kuittinen Kulttuurikritiikkiä - suomettumisen pitkä varjo pelokkaiden maassa

Ulkomaat

Venäjän pikkuinvaasio

Tänä viikonloppuna saimme seurata Venäjän avustussaattueen epämääräistä matkaa kohti Ukrainaa. Saattue jäi rajalle, mutta brittiläiset toimittajat todistivat sotilassaattueen ylittävän rajan. Avustussaattuetta on epäilty Troijan hevoseksi, ja kun uutinen rajanylityksestä levisi, kysyttiin onko tämä nyt se invaasio?

Ukrainan asia on meidän asiamme

Kävin juuri tutkimusmatkalla Ukrainassa.

Ensimmäisenä huomiona palatessani tähän rakkaaseen isänmaahani oli se, että Suomi näyttää nyt kahlaavan uussuomettuneisuuden ja itsesensuurin rämeessä. Me emme näe tosiasioita. Propaganda on sumuttanut kansan hiljaiseksi.

Tosi-asiat ovat tylyjä.

Onko kauppasota askel kohti rauhaa Ukrainassa?

Ukrainan kärjistyvä konflikti on johtamassa kiihtyvään kauppasotaan lännen ja Venäjän välille. Onko pakotetien päässä rauha, uusi kylmä sota, EU:n ja Venäjän talouskurjuus vai laiha kompromissi, johon kukaan ei voi olla tyytyväinen?

Israel ja Venäjä on tuomittava samojen kriteerien mukaisesti

Valtion ulkopolitiikan tavoitteena on yleensä sen turvallisuuden ja hyvinvoinnin edistäminen. Toisaalta ulkopolitiikalla, erityisesti aggressiivisella sellaisella, voidaan pyrkiä myös ideologisiin tavoitteisiin. Maailmassa on tällä hetkellä kaksi näkyvästi erottuvaa valtiota, Israel ja Venäjä, jotka erittäin aggresiivisella ulkopolitiikallaan pyrkivät kohti omia ideologisia tavoitteitaan.

Naisnatsit-raivottaret

Sanavarastooni eivät ole aikaisemmin kuuluneet sanat raivotar tai naisnatsi. Nyt on.Professori Wendy Lowerin juuri suomeksi ilmestynyt kirja Hitlerin raivottaret- saksalaisnaisia Hitlerin kuolemanleireille todistaa saman asian, mikä jo Ruandan kansanmurhaa koskevissa tutkimuksissa on todettu: hyvä ja paha ovat läsnä ihmisessä – sukupuolesta riippumatta.

Kohtaamisia Ukrainasta

Ukrainasta liikkuu tällä hetkellä monenlaista huhua. Vietin juuri viimeiset 2,5 kuukautta Venäjällä, missä koko valtiollinen media ja lukuisat paikalliset asukkaat välittivät minulle tietoa uudelleensyntyneestä Natsi-Saksasta ja sen russofobisista asukkaista. Päätin lähteä kesäopintojeni päätteeksi paikan päälle Kiovaan ja Lviviin, ottaakseni selkoa Ukrainan todellisesta ilmapiiristä.

 

Mitä työtoverieni murha Afganistanissa kertoo islamin ja lännen suhteista

Helteinen heinäkuun viikko on ollut säältään valoisa ja lämmin, mutta uutisiltaan synkkä kuin marraskuun kaamos.

Irakin Mosulissa islamistit ovat miltei tyhjentäneet kaupungin kristityistä ja valmistelut jäljelle jääneiden dhimmien verottamista ja lopulta todennäköistä tappamista varten on aloitettu.

Paha kierre katkaistava

Euroopan parlamentin viimeistä työviikkoa sävytti suuri suru sekä Ukrainan tilanteesta että suunnattomasta väkivallasta Gazassa.

Ulkoasianvaliokunnassa vieraillut Ukrainan ulkoministeri Pavlo Klimkin korosti, että matkustajakoneen alasampuminen ei ollut mikään vahinko tai sattuma vaan osa ”pahaa kertomusta”. Ukrainaa rangaistaan lähestymisestään Eurooppaan, joten tragedia on koko Euroopan.

Suomettuneet saksalaiset

Ukrainassa on nyt sitten sisällissota. Venäjämielisten ukranalaiskapinallisten ammuttua – oletettavasti epähuomiossa – matkustajalentokoneen alas alkoi Yhdysvallat vaatia Euroopaltakin tiukempaa suhtautumista Venäjään. Tilanne on jokseenkin surrealistinen.

Suomen on varauduttava Venäjän uhkaan näin

Putinin valtapolitiikka Venäjän ruorissa on systemaattista. Propagandaa, Georgia, Krim, Itä-Ukraina. Valtapiiriä laajennetaan kärsivällisesti. Miten Suomen tulee varautua vai tuleeko ollenkaan?

 

Julkaise syötteitä