*

Kulttuurikritiikkiä - Arhi Kuittinen Kulttuurikritiikkiä - suomettumisen pitkä varjo pelokkaiden maassa

Ympäristö

Sivu 1 | 2 | 3 | 4 | 5 »

Nyt inhoan Wattenfallia!

En ihan vähästä polta pärettäni, mutta nyt on pakko myöntää, että kiehun ja sihisen vihasta niin paljon, että napani päällä voisi kypsentää kananmunan!

Rakas ja ympäristöystävällinen Wattenfallimme päätti tuhota uhanalaisen Saimaan järvilohen ainoat tällähetkellä luonnossa olevat kutupesät.

"Vattenfall nosti juoksutusta neljästä kuutiosta noin 20 kuutioon sekunnissa patoturvallisuuden takia. Voimayhtiö päätti juoksutuksista samana päivänä kun kutupesien löytymisestä kerrottiin."

Voisiko kyseessä olla jopa ympäristörikos? Saako kalan pesiä rikkoa "pesimisaikana"?

Ympäristö ja Warsaw marrakuu 2013 ja miten suomalainen media seuraa on - line ?

Kun jo aikoja sitten on tiedtty, että seuraava globaali ympäristökonfrenssi pidetään Puolan pääkaupungissa Varsovassa ja että ennen sitä  sinne lähetettäviä suomalaisia viranomaisa ja poliitikkoja on mediassa haastateltu, niin sitten kun siellä  Varsovassa on kokouksissa istuttu, niin mitään ei ole suomalaisessa mediassa ollut kommenttia. Toisaalta kyllä muualla maailman mediassa on sitäkin enemmän.  Tässä muutamia linkkejä joita olen tähän meillekin suomalaisille merkttävään aiheeseen liittyen poiminut, jos meidän  media jaksaisi niitä "klikata":

 

Tukehduta ja tapa kaikki vai valikoiva kalastus

Viime aikoina on virinnyt keskustelua pyydystä ja päästä -kalastuksesta (C&R -kalastus, Catch and release -kalastus), jota monet virheellisesti käyttävät keppihevosena mollatessaan vastuullista kalastusta.

 

Talvivaara: kuinka kovia johtopäätöksiä voi tehdä avoimesta tiedosta?

On hankkeita joihin on moraalinen pakko osallistua, vaikka pelko kourii vatsanpohjassa. Tänään julkaistu Suomen luonnonsuojeluliiton pyynnöstä tehty Talvivaaraa koskeva arvio on sellainen. Pelko ei ole juridista vaan eettistä:  näin kovissa asioissa merkittävien virheiden tekeminen olisi törkeää, vaikka se olisi tahatonta. Toisaalta, jos käytössä on vain julkisia lähteitä, epätarkkuuksia hiipii väistämättä mukaan.

 

Kallista sekä "laillista" kansanmurhaa.

Tätäkö tämä ns. ilmaston puhtaanapito sitten on. Joka viikko rytisee ympäri maailmaa ja ihmiset poistuu käenpesän yli lentäen. Ennenvanhaan kun ajettiin lyijyllisillä bensoilla eikä pahemmin kukaan piitannut, mihin paskansa kippas, ihmiset sai elää ja olla rauhassa. Nykyään kun ilmastoon sijoitetaan miljardeja ja sitä suojellaan, jonka me maksamme, turpaan tulee joka helvetin päivä jossain päin maailmaa. Juokaa vaikka ne rahat mutta antakaa ilmaston olla, se on niin kova jätkä ettei me tulla sille ikinä pärjää.

Viimeisen henkäyksen kosketuksen kipu

Kun heräät todellisuuteen, kasvosi nousee veden pintaan, avaat silmäsi - kuin ensimmäisen kerran - häikäisee - et näe kirkkaudelta ja vedät henkeä ; näet oikeasti todellisuuden avautuvan edessäsi ja se ei näytä siltä miltä sen piti -

Senhän piti näyttää siltä, että taivas on toivoa täynnä, esiintyä haasteena, joka on mahdollisuus - valaa perspektiivi, piirtää kuva, avata tie, mahdollistaa mielekkyys - olla - jotakin ;;; parempaa.

Katse tulevaisuuteen

Julkaisen tämän blogin puheenvuoron puolella, koska katson että yhteiskunnallisesti asia koskettaa meitä kaikkia ja itse kunkin on hyvä ottaa asiasta selvää.

 

Mutta itse asiaan.

 

Tuulivoimaa: Onko asukkailla mahdollisuuksia vaikuttaa?

Hemmo Koskiniemi kirjoitti blogissaan kamppailustaan tuulimyllyjen kanssa. Hemmo on hankkinut itselleen mökin erämaasta, mutta nyt se on muuttumassa tuulivoima-alueeksi tai kuten Hemmo sanoo teollisuusalueeksi.

Tilanne on hyvä esimerkki muistakin suurista rakennus- tai muista hankkeista, joilla on niin merkittäviä vaikutuksia, että hankkeelle on haettava ympärstölupa tai sitä ennen tehtävä myös ympäristövaikutusten arvioinit eli YVA.

Suurmiehet Pertti ja Erkki

Suurmiehet Pertti ja Erkki

Suuresti arvostamani Pertti Salolainen tunnetaan ministerinä ja entisenä Kokoomuksen johtajana. Hän oli myös keskeisessä roolissa isänmaamme suurta ratkaisua, EU-liitosta neuvoteltaessa. Hänen pitkä menestyksekäs poliittinen ura on hyvin tiedossa, mutta hän on myös suuri luonnon ystävä ja suojelija.

Luontopiireissä hänet tunnetaan ennen kaikkea WWF:n Suomen toiminnan käynnistäjänä ja Itämeren suojelijana, sekä merikotkakantamme elvyttäjänä.

Hänen arvonsa on helppo jakaa.

Sivu 1 | 2 | 3 | 4 | 5 »
Julkaise syötteitä