Neuvot http://arhikuittinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/taxonomy/term/178327/all Wed, 11 Jul 2018 08:17:32 +0300 fi Jaetaan idiotismeja http://pasisillanp.puheenvuoro.uusisuomi.fi/258076-jaetaan-idiotismeja <p>Törmäsin jälleen yhteen uutiseen siitä, kuinka selviät kunnialla seuraavat neljä viikkoa. Seuraavat neljä viikkoa, jotka oletkin työpaikan sijaan perheen kanssa tai ainakin pois töistä. Pois töistä tarkoittaa siis ihmiselle sitä, että riski hölmöilylle kasvaa ekspotentiaalisesti.</p><p>Itse asiassa eräs jenkkikonsultti tiivisti tämän hyvin: &quot;Elokuvatähdet eivät tee suuria mokia kuvausten aikana. Lähes aina heidän tekemänsä isot mokat syntyvät kuvausprojetien välillä, kun heillä on liikaa vapaa-aikaa.&quot;</p><p>Me ihmiset olemme hassuja. Suurimman osan aikuisiällä viettämästämme valveillaoloajasta vietämme töissä tai sen kaltaisissa tilanteissa. Vuosikymmenten kuluessa yksi työhön liittyvä valituksen kohde ovat olleet pomottvat pomot. Emme siedä esimiehiä, jotka puuttuvat kaikkeen.</p><p>Vapaa-aika näyttää kulkevan toiseen suuntaan. Mitä enemmän meillä on vapaa-aikaa, sitä enemmän löytyy&nbsp; vapauden oikeaan käyttötapaan keskittyneitä neuvojia. Ja me nielemme niitä neuvoja kiihtyvällä tahdilla. Ei taida olla montaakaan yksityiselämän osa-aluetta, johon ei löydy jotakin neuvojaa.&nbsp;</p><p>Eli sitä mukaa kun työelämä muuttuu vapaammaksi, yksityiselämän viettotavat tulevat suuremman tarkastelun kohteeksi. Johtamisen määrä ei muutu mihinkään, vain sen muodot muuttuvat.</p><p>Entä jos meillä olisi kaikenlaisen elämän niksipirkkailun sijaan enemmän keskustelua siitä, miten ihmiset löytävät heille merkityksellisiä asioita? Nyt suurin osa neuvoista liittyy siihen, miten korjataan tilannetta, jossa ihminen ei ole sisäistänyt itselleen hyvää elämää.</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Törmäsin jälleen yhteen uutiseen siitä, kuinka selviät kunnialla seuraavat neljä viikkoa. Seuraavat neljä viikkoa, jotka oletkin työpaikan sijaan perheen kanssa tai ainakin pois töistä. Pois töistä tarkoittaa siis ihmiselle sitä, että riski hölmöilylle kasvaa ekspotentiaalisesti.

Itse asiassa eräs jenkkikonsultti tiivisti tämän hyvin: "Elokuvatähdet eivät tee suuria mokia kuvausten aikana. Lähes aina heidän tekemänsä isot mokat syntyvät kuvausprojetien välillä, kun heillä on liikaa vapaa-aikaa."

Me ihmiset olemme hassuja. Suurimman osan aikuisiällä viettämästämme valveillaoloajasta vietämme töissä tai sen kaltaisissa tilanteissa. Vuosikymmenten kuluessa yksi työhön liittyvä valituksen kohde ovat olleet pomottvat pomot. Emme siedä esimiehiä, jotka puuttuvat kaikkeen.

Vapaa-aika näyttää kulkevan toiseen suuntaan. Mitä enemmän meillä on vapaa-aikaa, sitä enemmän löytyy  vapauden oikeaan käyttötapaan keskittyneitä neuvojia. Ja me nielemme niitä neuvoja kiihtyvällä tahdilla. Ei taida olla montaakaan yksityiselämän osa-aluetta, johon ei löydy jotakin neuvojaa. 

Eli sitä mukaa kun työelämä muuttuu vapaammaksi, yksityiselämän viettotavat tulevat suuremman tarkastelun kohteeksi. Johtamisen määrä ei muutu mihinkään, vain sen muodot muuttuvat.

Entä jos meillä olisi kaikenlaisen elämän niksipirkkailun sijaan enemmän keskustelua siitä, miten ihmiset löytävät heille merkityksellisiä asioita? Nyt suurin osa neuvoista liittyy siihen, miten korjataan tilannetta, jossa ihminen ei ole sisäistänyt itselleen hyvää elämää.

]]>
1 http://pasisillanp.puheenvuoro.uusisuomi.fi/258076-jaetaan-idiotismeja#comments Helpot neuvot Media Neuvot Uutiset Wed, 11 Jul 2018 05:17:32 +0000 Pasi Sillanpää http://pasisillanp.puheenvuoro.uusisuomi.fi/258076-jaetaan-idiotismeja